Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 SGK giriş. 2010 normal statüde memurluk ve % 46 rapor ile emekliliğim..?

daylah

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
merhaba

2005 yılı 8. ayın 16 sında sigorta girişim var.

450 gün SSK ödenmiş primim var.

21.07.2010 tarihinde normal statüde memur olarak göreve başladım.

2009 yılında alınmış % 46 oranında özürlü sağlık raporum var.

bu bilgiler doğrultusunda tam olarak emeklilik tarihim ne zaman olacaktır?

bilgi vermenizi rica ederim.

teşekkürler

21.04.2024 te emekli olursunuz.

450 gün ,1 yıl 3 ay yapar.21.07.2010 dan,1 yıl 3 ay öncesi olan 21.04.2009 işe başlangıç tarihiniz sayılır.bu tarihten itibaren 15 yıl çalışmanız lazım.(memur olarak)

1 ekim 2008 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olan kişiler 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler emeklilik için:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

hizmet süresi ile erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanır.

Memuriyete 1 ekim 2008'den sonra başlayanlar da 28. maddeye tabidirler emeklilikte

İyi günler arkadaşlar.Ben kamuya normal statüde girdim.Fakat paranoya şizofreni olarak tedavi görmeye devam ediyorum(ilaç kullanarak)memuriyete giriş yılım 2010.F memuriyete girmeden önce aldığım raporum var.Malülen nasıl emekli olabilirim.cevaplarsanız sevinirim.

Memur olduğunuz tarihte bugün maluliyeti gerektirecek oranda işgücü kaybınız olduğu için, malulen emekli olamazsınız. Emeklilik için yukarıda aktardığım tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız gerek.

Resen emeklilik hk.

merhaba arkadaşlar

psikolojik rahatsızlığım sebebiyle %46 oranında özürlü raporum bulunuyor.

aynı zamanda hala tedavim devam ediyor.

doktorum tarafından 18+18 ay ücretli izin kullanmam uygun görüldüğü takdirde, bu sürenin sonunda resen emekli olma ihtimalim varmıdır?

normal şartlarda 8 sene sonra emekli olacağım.

teşekkürler

% 60 ve üzeri rapor olmadan malulen emekli olamazsınız.

Tedavisi imkânsız hastalıklar yüzünden vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği anlaşılanlar ile personel kanunlarına göre kullanmış oldukları raporlar neticesinde sıhhi izin sürelerini dolduranlar veya çalışma gücünün en az % 60’ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilenler hakkında malûllüğe ait hükümler uygulanır.
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilenler, bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.

Malûllük sigortasının amacı Sigortalıların malûl hale gelmeleri halinde, malûllük aylığı bağlanmasını sağlamaktır. Dolayısıyla aylık bağlanabilmesi için öncelikle sigortalıların malûl sayılmaları gerekmektedir.
Bu durumun kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, bu raporlarının sağlık
kurulunca incelenerek onaylanması halinde:
a) En az 10 yıldan beri sigortalı olup toplam olarak en az 1800 gün prim ödemiş olması,
b) Bir başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün prim ödemiş olması ,
c) Sigortalılığın sona ermesinden sonra kuruma müracaat etmesi,
Halinde malûllük aylıkları bağlanacaktır.

malulen emeklilik

merhaba ; 10 yıllık sigortalılık süremin dolmasına 2 sene var .Bu arada 1800 günümüm dolmasına ise bir sene var.%60 raporu bu sene alsam 2 sene sonra malulen emeklilikte işe yarar mı?

Malulen emeklilik için maluliyet zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneden rapor almak lazım.

merhaba maluliyet için sürücü belgesi olmaması lazım galiba bende sürücü ehliyeti var sorun olurmu

daylah;
SGK malulen emeklilik işlemi esnasında sürücü belgesi ile ilgili bildirimde bulunacak
İptal edilmeyecek denmesine rağmen emniyet psikiyatri nedeniyle malulen emekli olanların ehliyetine el konmaya başladı tekrar..SGK konuyu emniyet'e yazıyor, emniyet de ehliyeti iptal ediyor.
Ancak siz sürücü yönetmeliği 'ne göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa sürücü olabileceğinize dair rapor alıp emniyetin sürücü belgesi iptal kararına itiraz ederseniz, o yetkili hastaneler'den alınmış güncel tarihli rapor işi mahkemeye taşımadan çözmenizi sağlayabilir. Şansınızı deneyin son çare olarak konuyu idare mahkemesine taşıyabilirsiniz..

merhaba oturanboğa ;ben zamanı geldiğinde malulen emekli olabilirmiyim? yani %60 rapor aldığımda olabilirmiyim? % 46 lık raporum malullüğe engelmidir? teşekkür ederim.

Bugün hangi oranda rapor olduğu mühim değil, mühim olan malulen emeklilik talebinde bulunduğunuz tarihteki durumunuz

Merhaba; 2005 yılı 8. ay ssk giriş 2010 yılı 7. ay normal statüde memurluk başlangıcı. 3 sene memurluk var .2009 yılında alınmış % 46 raporum var bu şartlarda emeklilik tarihim ne zaman olur Teşekkürler. Bana uyan emeklilik tablosunu gönderir misiniz.

Merhaba ;memurlukta malulen emeklilikte illa uzun süreli rapor kullanmak gerekiyor mu?

Merhaba :Bülent Bey ,Ben malulen emeklilik değil engelli emekliliğinden bahsediyorum zira anladığım kadarıyla malulen emeklilikle engelli emekliliği arasında fazla bir fark yok. Zahmet olmasa engelli emekliliği için bana uyan emeklilik tablosunu gönderir misiniz?

Merhaba ;memurluğa normal statüde başlayan ve başlamadan önce raporu olan memurların emeklilik tablosunu gönderir misiniz? forumda gördüğüm tablo benim içinde geçerli mi? .bir kişiye kademeli emeklilik tablosuna göre emekliliği belli olur denmiş forumda.Teşekkürler bahsettiğim tablo bu.Bu emeklilik tablosuna göre erken emekliliğim belli olur mu

2008_sonrasi.PNG

malüllük hakkında

merhaba Bülent Bey: benim hastalık başlangıcım 2001 sigorta girişim 2005 ; %46 raporum ise 2009 tarihli bu durumda malulen emeklilik talebinde buluna bilirmiyim? zira ilk defa sigortalı olduğu tarihte malul durumda olmamak kuralı var ? Allah rızası için açıklarmısınız ?

Evet, yasa der ki, "sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz. "
Bir başka deyişle, ilk sigortalı olduğunda % 59 işgücü kaybı varken "bugün" % 60 ve üzeri işgücü kaybı ile maluliyet cetveli'ne göre malul durumda ise kişi, kanun o kişinin malulen emekli olabileceğini söylüyor.
AMA SGK bunu uygulamıyor!

Malulen emekliliğe başvurduğunuzda SGK sizi "bu hastalık ilk sigortalı olduğunuzda da vardı, o nedenle malulen emekli olamazsınız" diye reddettiğinde, hemen dava açmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Malulen emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyim.

Merhaba Bülent Bey ; malulen emeklilik tarihi geldiğinde ben nasıl bir yol izlemeliyim? önce maluliyet tespiti yaptırmak gerekmiyor mu? Malum memur olarak çalışıyorum işimden olmak istemiyorum malulen emekli olamadığımda. Bu süreci açıklar mısınız?

Memur olduğunuz için malulen emeklilik talebiyle kurumunuza başvuracaksınız, onlar sizi SGK eliyle hastaneye sevk edecek. Oradan verilecek rapor SGK tarafından onandığında kurumunuz size "malulen emeklili olabilirsiniz" diyecek...
Yani önce işten ayrılmanız söz konusu değil.

malüllük hakkı

Merhaba Bülent bey ; Ben memur olarak çalışıyorum. Emekli sandığından malulen emekli olabilmek için 10 yıl hizmet şartı gerekiyor. ssk dan ise 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim günü gerekiyor. Şimdi ben memurken ssk dan malulen emeklilik hakkından yararlanabilir miyim? yani 2 sene sonra kurumuma ssk dan malullük hakkından yararlanabilmek için başvurabilir miyim? istifa etmeden cevaplarsanız sevinirim.

Memurken ssk statüsünde malulen emeklilik için başvuru yapabileceğinizi sanmıyorum.

Merhaba Bülent Bey ;Bunu en iyi nerden öğrenebilirim SGK dan mı?

_________
merhabalar , memurken ssk dan malulen emekliliğe başvurulamaz.170 dan öğrendim merak eden arkadaşlara

_________
Merhaba Bülent Bey ; memurken ssk dan malulen emeklilik talebinde bulunamıyoruz .Bunu biliyoruz sormak istediğim şey memurken önce malullük tespiti yaptırıp istifadan sonra ssk dan emekliliğe başvurmak doğru olurmu? sonuç alabilir miyiz? teşekkürler

emeklilik tarihi

Merhabalar;2005 ssk giriş % 52 rapor oranıyla memurluktan emeklilik tarihim ne olur? Ayrıca memurluğa başlamadan önce alınmış % 46 raporum var son aldığım rapor oranım % 52 .Cevaplarsanız sevinirim

SSK prim gününüz emekli sandığı hizmet sürenize eklenecek. O süre memurluğa başlangıç tarihiniz sayılacak ve onun üzerinden yukarıdaki tabloda yazdığı şekilde emeklilik kriterleriniz belli olacak

malulen emeklilik

Merhabalar 1800 günüm dolmak üzere 10 yıllık sigortalık süresinin dolmasına 1,5 sene var .memurum fakat ssk dan malulen emekliliğe başvurmak istiyorum .çalışmakta çok ama çok zorlanıyorum. çalışamaz raporu alıp malulen emekliliğe başvurmak istiyorum.şuan da şizofren +göz den % 52 oranında raporum var .benimle benzer pozisyonda olan birisi yardımcı olabilir mi?

Üst Alt