Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2005 SGK giriş. 2010 normal statüde memurluk ve % 46 rapor ile emekliliğim..?
Merhabalar : ssk + emekli sandığı 1860 prim günüm var memurluktan 1800 günden ( bakıma muhtaçlık kriterine göre ) malulen emekli olunduğunda bu maaş dul ve yetimlere kalmaz mı? 1 ekim 2008 den sonra memur oldum bu arada.
Merhabalar malulen emeklilikte ilk sigortalılık tarihinden önce kişi malul se malulen emeklilik red edilir. sormak istediğim benim ilk raporum 2009 da alınmış % 46, ilk sigortalılık tarihim 2005, hastalık başlangıcı ise 2001 bu durumda ben % 60 rapor alırsam malulen emekli olamayacak mıyım?
kardeşim malülün %40 ı %60 olmaz. malülün iş ggöremez raporu olması lazım. sende sıkıltı yok %40 yeter ama iş göremez raporu alman lazım yada 1800 günlük (on yıl) prim öder öyle olursun. daha erken olman için iş göremez raporun olması lazım.
sedat gedik bey yada diğer arkadaşlardan bilen varsa cevaplayabilir mi şizofren birine yani çalışana sürekli iş göremezlik geliri bağlanır mı ? şartları nelerdir? bağlanırsa maaş ne kadar olur ?
Merhabalar 3900 prim günü tamamlandığında istifa edip beklenebilir mi? sigortalılık süreside tamamlandığında emekli sandığı statüsünde emekli olunabilir mi?
5510 sayılı yasada sigortalılık süresi ve prim gün sayısı iki farklı kriter olarak belirlenmiş. Bundan benim anladığım, evet, primler emekli sandığı (4c) statüsünde emekli olacak seviyedeyse ve/fakat sigortalılık süresi açısından bir açık varsa, bence çalışmadan beklenebilir (ama bunun pratik adımları nasıl olur, en küçük bir fikrim dahi yok.)
Ve unutmayın, son 2520 primin fazlası 4c statüsünde olmalı ki o statüde emeklilik hak edilebilsin.
3900 günün son 1259 günü ssk yada bağkurdan tamamlansa geri kalan 2641 günü (şu an ssk450, emekli sandığı 1950 gün toplam 2400 gün mevcut) emekli sandığından tamamlansa yine % 52 rapor oranına göre 16 yıllık sigortalılık süresi 3900 gün primle mi emeklilik belirlenecek?
Bülent bey şöyle diyim :emekli sandığından ödemem gereken prim 3900 ve 16 yıllık sigortalılık süresi burası tamam. şuan emekli sandığına bağlı çalışıyorum.fakat diyelim ki belli bir süre sonra emekli sandığından ayrıldım.ssk veya bağkurlu oldum çalışmaya devam ettim.o zaman 3900ve 16 yıllık sürede ne gibi bir değişiklik olacak?
peki bülent bey bir soru eklemek istiyorum ssk lı başlangıç tarihi memuriyete başlama tarihi olarak kabul ediliyorsa ssklı atıyorum 5200 günü varsa bunun tamamı sayılıyormu
daylah arkadaş, merhaba..
%40 ile % 59 arası (engelli) - %60 ile %100 arası (Malul) demektir!
engelli emekli olan başka yerde yine çalışabilir,
ama malul olarak emekli olursan bir yerde çalışılamıyor.
yakalanırsa emekli maaş iptal edilr!
bülent bey bu tablo ssk için geçerli idi
buna göre hesap yapmıştık
şimdi memuriyete başlayınca bana bir hesap yaparmısın benim le ilgili olarak
ssk başlangıç 15.03.1997 3004ssk+2160 bağkurum vardı sgkdan emekli oldum memuriyete başlarsam memur emekliliği ve çalışma kıdemi olarak ne gibi etkileri olacak bana ve hangi şartlara tabi olacağım bana bir yardımcı olabilirmisin benim sorduğum da ilker sskların hiç sayılmıyor dedi sıfırdan yeni balayan memur şartlarına tabisin taaaki emekliliğini memur olarak tamamlayıp emekli olurken mi ssklarım sayılacak
1261 gün memur olarak çalışınca 4c statüsünde emekli olabileceksiniz.
Özlük hakları açısından nasıl bir katkı sunacak bimiyorum. Ama memur statüsünde emeklillk her zaman daha avantajlı olur... Emeklilk için bağlı olduğun cetvel: