Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılından sürekli ibareli %40 özürlü raporum var. Engelli indirimi..?

korkut

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben epilepsi hastasıyım hala ilaç kullanıyorum ve nöbetlerimde devam ediyor,

2005 yılından işyerimin bana aldırmış olduğu %40 sürekli ibareli özürlü raporum mevcut,
o zamanlar bilgi sahibi olmadığım için vergi indirimi için müracaat etmedim, şuanda vergi indirimi aldığım taktirde emekli olabileceğim söylüyorlar,

ilk işe girişim 01.01.1997 şuana kadar 5930 gün ödenmiş ssk primim var %40 sürekli 2005 yılında aldığım özürlü raporum,

Emmekli olabilmem için izlemem gereken yol nedir?

Yardımlarınızdan dolayı teşekkur ederim

Sakatlık oranı cetveli'Ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilmelisini ki sakatlık indirimi için başvuru yapıp erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilesiniz.

Şu anda bu oranda rapor alabiliyor musunuz?

merhabalar Bülent Bey,

Gönderdiğiniz cevap için teşekkur ederim ama ben ekteki lıstede epilepsi rahatsızlığıyla ilgili kısmı bulamadım

yardımcı olur musunuz

işe ılk gırısınız 1997 18 seneyı doldurmanız lazım sızın daha 17 sene olmus bır senenız daha var %60 alırsanız emeklı olabılırsıznız sanırım sızın %40 onun ııcn 18 senen olması lazım 2015 gıbı gorunuyor

Merhabalar Bülent Bey,

3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40

Bu tabloda bulunan %40 oranına göre yeniden rapor alabiliyorum. Bu raporu aldığımda nasıl bir yol izlemem gerekiyor, vergi indirimi için müracat edip ordan gelen sonuca göremi erken emekli olup olamayacağım belli olacak

ilk işe girişim 01.01.1997 şuana kadar 5930 gün ödenmiş ssk primim var %40 sürekli 2005 yılında aldığım sürekli ibareli özürlü raporum

yardımlarınızdan dolayı teşekkurler

Ya kendiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurup rapor almalı ve sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa müracaat etemlisiniz. Ya da sakatlık idnrimi için defterdarlığa başvurmalı ve oranın sevki ile hastaneye gidip rapor almalısınız...

Sonucunda sakatlık indirimi hak ettiğinizde, sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli olacak

2008_oncesi.PNG

Bilgi yardımlarınızdan dolayı teşekkur edirim

Çalıştığım iş yerinden vergi indirimi için gerekli olan yazıyı aldım en kısa zamanda vergi dairesine müracat edip gerekli işlemlere başlayacağım

Herkese sevgi dolu günler dilerim

merhabalar, vergi indirimi için hastaneye müracat ettim şuanda eeg ve tahlil işlemlerim devam ediyor ve daha sonra heyete giricem kafama şu takılıdı heyet bana 1 yıl süreli vergi indirimi şartı koyarak vergi indirimi hakkı verirse ben ssk ya özürlü olarak emeklilik talebinde bulunduğumda her yıl muaynemi olmam gerekecek ?

Rapor süreli verilse de, bu durum vergi indirim hakkının da süreli olacağı anlamına gelmez. Maliye neye karar verir, bilinmez.

Ayrıca, Maliye süreli vergi indirim hakkı tanıyabilir ama SGK emeklilikte kontrol istemeyebilir. Bu da mümkündür.

Yani, bugünden ne olacağını bilemeyiz. Yine de siz süre kısıtlaması olmayacak şekilde rapor almaya bakın...

Merhabalar, %40 sürekli ibareli vergi indirimi için yazan yeni özürlü raporumu aldım. :) Allah isteyen her arkadaşa nasip etsin, Şimdi bunu işyerine direk ben mi vereyim yoksa ankaradan onaylanıp işyerine gelmesinimi beklemem gerekiyor ?

Bu durumda emeklilik için müracaat ettiğimde emkli olma imkanım şuanda varmı ??

Yardımlarınız için teşekkürler

18 yaşını doldurduğun tarihten hesap yaparak 18 yıl 4400 günden emekli olursun yukarda ki oturan boğa arkadaşımızın örnek tabloyu incelemen lazım kademe var çünkü benim yazdığım en son kademe yani 2003 sonrası sigortalıysan...

Ankara verilen orani dusurebilir mi dusururse ne yapmak gerekir

yok öyle bişey bildiğim günün geldğinde başvur ben2003 te gayri ihtiyarı o zaman başvurdum doktor aa dedivergi indirimi içinmi dedi %40 yazdı o raporla emekli oldum çalıştığın işyerine ver muhasebe verıyor vergi indirminden yararlanıyosun aslını kaybetme sakın

bu arada bende tokatlıyım :))) işe giriş tarihin dogum tarihin nedir

ben burarada bülent beyin(oturan boğa) bilgisiyle emekli oldum onada burdan teşekkür ediyorum...

Raporunuza karşılık defterdarlığın "evet, bu kişi 3. dereceden sakatlık indiriminden yararlanabilir" demesini bekleyeceksiniz. Bu hakkı elde ettiğinizde, yukarıdaki tabloya göre sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız da tamam gibi göründüğüne göre, evet, hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Ankara teorik olarak oranı düşürebilir. Sakatlık oranı cetveli'ne göre doğru yazılmışsa rapor, bence Maliye de onaylayacaktır...

Merhaba Bülent bey

emeklilik için nezaman müracaat etmem gerekli hesaplamama yrdımcı olursanız sevinirim.

%40 özürlü raporum ve yeni almış olduğum %40 vergi indrimim var

doğum tarihim 17/03/1979
ilk işe girş tarihim 01/01/1997
5900 gün ödenmiş ssk primim var

arkadaşım tabloya göre bakarsan cevabı bulursun 4080 gün den emekli olabilirsin hemen başvurabilirsin

%40 vergi indirimi için aldığım raporun ankaradan onaylandığının takibi

Merhabalar,

%40 yeni tarihli vergi indirimi için özürlü raporumu aldım bunun ankaradan onaylanıp onaylanmadığının takibini nasıl yapabılırım? İşyerine gelmesi nekadar sürer?

herhangi bir site yada telefon numarası mevcutmu?

teşekkurler

işyerine söyle vergi indirimi aldığında haber versin.. benim bildiğim bi site yok tel olabilir 1997 2000 arası 3. dereceden sakat olanlar 18 yıl 4080 günde emekli olabiliryorsun yalnız sigorta başlangıcını 18 yaşından hesapla yani bugunun hesabına göre 2015 3. yada 2016 3. ayında 19yaşından gün aldığın tarihten hesap yap..

Merhaba 21 nisan 2014 tarihinde aldigim vergi indirimi için olan yeni saglik kurulu raporu isyerimin bagli oldugu buyuk mükellef ler vergi dairesine gidip gitmedigini sordugumda halen gelmedigini soylediler hastaneyi aradigimdada gonferdik diyorlar kafam karisinca isin ustune bastirdim ve arastirmalarimdan sonra 1 ay 10 gun sonra normal posta yolu ile gonderildigini ogrendim. Vergi dairesi engelli indirimi bolumundeki gorevliler bir bsrkot numarasi sorup duruyorlar hastaneye postanin barkot no sordugumda sadece ozel gonderilerde aps ups gibi gonderilerde oluur dediler ve sizin postaniz bizden boyle istenmedigi icin normal postaya verildi dediler.Istanbulda posta 1bucuk aydir yerine ulasmiyorsa ankaraya nezaman gidip ordan doner allahbilirBir de ankarays giden rapor direk onaylanacakmi yoksa dusulebilirmi heryerde baska birsey yaziyor bunu anlamadimYsrdimlariniz icin tesekkurler

bir dilekçeyle maliyeye başvuracaksınız degerli arkadaşım.

Beni zaten rapor tarihim eski diye isyerim bagli oldugu vergi dairesinin engelliler kismi yonlendirdi butyun evraklarda tamam olarak saglik kurulu heyetnede girdim raporun birtane asli bende ama vergi dairesi bize hadtaneden gelicek biz ankaraya gondercez ankaradan cevap geldiginde isyerine yazi ile bildirceklermis olay bu

Merhaba 21 nisan 2014 tarihinde aldigim vergi indirimi için olan yeni saglik kurulu raporu isyerimin bagli oldugu buyuk mükellef ler vergi dairesine gidip gitmedigini sordugumda halen gelmedigini soylediler hastaneyi aradigimdada gonferdik diyorlar kafam karisinca isin ustune bastirdim ve arastirmalarimdan sonra 1 ay 10 gun sonra normal posta yolu ile gonderildigini ogrendim. Vergi dairesi engelli indirimi bolumundeki gorevliler bir bsrkot numarasi sorup duruyorlar hastaneye postanin barkot no sordugumda sadece ozel gonderilerde aps ups gibi gonderilerde oluur dediler ve sizin postaniz bizden boyle istenmedigi icin normal postaya verildi dediler.Istanbulda posta 1bucuk aydir yerine ulasmiyorsa ankaraya nezaman gidip ordan doner allahbilirBir de ankarays giden rapor direk onaylanacakmi yoksa dusulebilirmi heryerde baska birsey yaziyor bunu anlamadimYsrdimlariniz icin tesekkurler

Nasıl yani, siz defterdarlığa elden rapor vermek istediniz ve onlar bunu almadı mı!? Böyle bir şey mümkün değil. Elinizdeki raporu kabul etmek zorundalar.

Arkadaşlar konularla ilgili sıkıntılarınızı kesinlikle bimer'e yazın anında değerlendiriyolar

benimde emeklilik için baş vurduğumda ilgili arkadaşlar yavaş çalıştıkları 1,5 ay beklemiştim nedense bimer'e yazınca evrak elden ele gezmeye başladı hakkınızı aramassak işler yavaş ilerliyor

Merhaba Bülent Bey,

istanbulda muayne olduğum Ssk hastanesinden yollanan almış olduğum yeni raporum bugun şirketimin bağlı olduğu istanbulda bulunan büyük mukellefler vergi dairesi engelliler bölümüne ulaştığını öğrendim. allaha şükürler olsun. Benim anlatmak istediğim buydu istanbulda evrak bukadar geç yerine ulaşıyorsa ankaraya nezaman gider allah bilir?
Görevli memur arkadaşa sorduğumda biz ankaraya göndericez 2 ay içinde şirketinize cevap gelir onlarda size iletirler dediler.

Ankaraya gönderilen vergi indirimi için almış olduğum yeni sürekli ibareli % 40 engelli raporumu ankadan düşürülüpte dönme ihtimali var mı

iyigunler

İstanbul'da kurumlar arası evraklar 1 aydan önce mümkün değil tamamlanmıyor. Şusu busu derken 1.5 ayı buluyor.

Teorik olarak sakatlık oranı cetveli herkesi bağlar. Yani Ankara Maliye sağlık kurulu da bu cetvele göre karar verir. Ama pratikte hastanenin verdiği oranı düşürebiliyorlar da. Bekleyip görmekten başka yol yok.

Merhaba Bülent bey,

Dün Büyük mükellefler vergi dairesi engelli bölümüyle görüştüğümde, evraklarımın 5 haziran 2014 tarihinde istanbuldan ankaraya gönderildiğini öğrendim. Bunun ankaraya ulaşıp ulaşmadığının takibini yapabilmek için bir site yada telefon nmr ıstediğimde biz burdan sıteye giriş yapmadık herkes ankarayı ararsada çalışanlar iş yapamaz temmuz ayıda tatıle denk geldığınden sonucun gelmesının 2 ayı bulabılceğinı söylediler.

En azında ankaraya ulaşıp ulaşmadığını hangı yerı arayarak öğrenebılırım yardımcı olursanız sevınırım

iyi gunler

merhabalar,

vergi indirimi için ankaraya gönderilen raporumun takibini nerden yapabılırım ankaradakı ılgılı yerlerın telefonunu bılen varsa paylaşırsa sevınırım.

teşekkurler

Ankara Maliye: 0312 310 77 27
0312 415 03 49
0312 415 02 03-04-05-06

Bu arada yeni rapor alıp başvurdun sanırım?

Üst Alt