Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılından sürekli ibareli %40 özürlü raporum var. Engelli indirimi..?

Merhabalar, evet butun bu işlemler için yeni rapor aldım 2005 yılında almış olduğum sürekli ibareli sağlık kurulu raporunu kabul etmediler ve yeniden muayne olmak için hastaneye yonlendirilmek isteyip istemediğimi sordular.

bakalım hala sonuçları beklıyorum hayırlısı olur inşallah sonuçlar geldığınde bılgılendırme yapacağım

iyi gunler

[SIZE=3]TC Kimlik/Vergi No[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] Ad Soyad[SIZE=3] KORKUT YENİGÜN [/SIZE]

[TR]
Evrak Geliş Tarihi
10.04.2014​
Evrak Çıkış tarihi
10.04.2014​
Başvuru Durumu
HASTANEYE SEVK EDİLDİ RAPOR BEKLENİYOR​
Hastane Raporu Oranı
Engellilik Oranı
Engellilik Derecesi

[/TR]
[SIZE=3] TC Kimlik/Vergi No[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] Ad Soyad[SIZE=3] KORKUT YENİGÜN [/SIZE]

[TR]
Evrak Geliş Tarihi
04.06.2014​
Evrak Çıkış tarihi
05.06.2014​
Başvuru Durumu
RAPOR BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ CEVAP BEKLENİYOR​
Hastane Raporu Oranı
40​
Engellilik Oranı
Engellilik Derecesi

[/TR]

Bugunde kontrol için girip baktığımda yıne yukardakı sonucu gorunce dayanmayıp buyuk mukellefler vergi dairesine vergi indirimi bölümüne telefon açtım. Daha adımı söyler soylemez sonucunuz geldı bızde postayla geçen hafta işyerınıze yolladık 2 hafta içinde işyerınıze ulaşçaktır dedıler bende içimde bır korkuyla pekı onaylanmışmı ? diye sorduğumda evet %40 olarak onaylandı dedıler.... işyerıne gelmeden ve gözlerımle görmeden ınanmak gelmıyor içimden kaç aydır beklıyorum..... allah isteyen herkese nasıp etsın ? hakkınızın peşini sakın bırakmayın arkadaşlar... bugun çok mutluyum.... ;):D:eek:

Ayrıca bana yol gösteren bulent abiye ve dığer arkadaşlarada çok teşekkur ediyorum.... iyiki bizlere doğru yolu gösterıyorsunuz.. allah hepınızden razı olsun....

bu arada yıne bazı sorularım olcak tabıkı ? :))

Merhaba Bülent abi,

bugun çok guzel bır gun mutluyum ;)

şimdiki sorum şu ilk işe giriş tarihim 01/01/1997 ssk dakı toplam gun sayımda 6051 ve %40 vergi indirimi raporum onaylandı.

hangı şartlarda emeklı olabılırım, emekli olmak için muracat edebılırmıyım?

yardımınız için teşekkurler

:) Şu anda sigortalılık süresi de prim günü de tamam görünüyor. Emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Not: 01/01/1997 tarihinde 18 yaşını tamamlamıştıznı, değil mi?

Eğer 01/01/1997 tarihindeki sigortalılık TAM primli idiyse (yani staj değil idiyse) emekliliği hak etmiş durumdasınız.

1997 yılında ödenen ssk mın staj olup olmadığını nerden öğrenebılırım? alo ssk yardımcı olurmu?

Öğrenci statüsünde çalışmışsanız stajdır.

ticaret lisesi mezunuyum. lısede okurken son yılında staj yaptım. ama okulu bıtırır bıtırmez o yaz sonu işe başlamıştım. şimdi baya heycanlandım. ilk çalıştığım işyerını arayıp bir bilgi almaya çalışacam bakalım.

Okul bitmişse staj değildir... Bence bu bilgiyi işyeri tutmaz, sigorta müdürlüğüne gidip sormak lazım

biraz önce ilk çalıştığım işyerine ulaştım, ilk işyerine giriş tarihim stajdan sonra ssk lı olarak 01/09/1996 olduğunu söylediler 3 aylıkta bir süpriz var ama ssk sıtesınden aldığın dökumde bu gozukmuyor?

doğum tarihim 17/03/1979
ilk işe giriş tarihim 01/09/1996
ssk ödenmış gun sayım 6051

yukardakı bılgılere göre vergi indirim belgem işyerime ulaştığında emekli olabılmek için ssk ya muracaat içi önümde herhengı bır engel bulunmuyor

Merhaba Bülent abi,

bugun işyerimin personel bolumunu arayıp evraklarımın gelıp gelmedığını sordum ellerine ulaştığını ve dosyama işlendiğini bu ay maaşımı vergi indirimli alacağımı söylediler.

Bayramdan sonrada evraklarımı bana teslım edecekler. Çok mutluyum :) artık emeklı olabılmem için önümde herhangı bır engel bulunmuyor ama işyrımde çalışmaya devam edebılırmıyım kabul edıceklermı hadı hayırlısı...

Güzel haber! :) Bir an evvel emeklilik de geldi mi, oh, tadından yenmez! :)

Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederım....

merhaba bulent abi,

ssk dan isyerime emekli olabilicegime dair bir yazi goturdum daha sonra emekli olarak devam edip edemeyecegime karar verildi ise dewam etmem yonetim tarafindan bugun onaylandi.
bana bu pazartesi yada sali gunu cikis evraklarimin hazir olacagi personel birimi tarafindan iletildi.
yine bu ayin basi itibari ile ise girisimin yapilacagi soylendi.

kafama takilan bir nokta var arkadaslar hep son haftasi emeklilik icin muraacat edilmesi gerektigini yaziyorlar o ayin maasinin alinabilmesi icin bana isten cikis evraklarim ayin son gunu 30 da verilirse ayni gun ssk ya emekli olmak icin muracat ettigimde o ayin maasini alabilcekmiyim yoksa yancak mi 29 dami muracat etmem gerekir 30 dami

bilginize ihtiyacim bulunmakta simdiden vok tesekkur ederim. allah herkese emekli olmayi nasip etsin insallah saygilar

Sen işini garantiye al ve iki gün önceden işlemlere başla. Kural şu: başvurulan ayı takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı birikmeye başlar. Ekim 31 çekiyor mesela. 30'unda başvurursan 1 Kasım itibarı ile maaşı başlar. Eğer 1 Kasım'da başvurursan, maaş 1 Aralık itibarı ile başlar...

29 eylulde işyerınden çıkış işlemlerım yapıldı 30 eyluldede emeklılık için muracatta bulundum. bakalım nekadar surede ışlemlerım bıtıcek ve emekli maaşım bağlanacak, en çok ta merak ettığım nekadar emeklı maaaşı bağlanacağı :)

saygılar

KORKUT SELAMLAR,
Bende yaklaşık olarak 22-23 yıldır Epilepsi hastasıyım. Üsküdar Devlet Hastanesinden Sağlık Kurulu Raporu almaya çalışıyorum. Fakat beni canımdan çok bezdirdiler. Hastanede EEG aleti yok. Sen raporunu hangi SSK dan aldın.Bana yardımcı olabilir misin.Muayne olduğun Dr. hatırlıyormusun. Bilgi vere bilirsen çok makmule geçecek. Şimdiden teşekkürler.

Bülent bey selamlar.

öncelikle yaptığınız güzel işlerden dolayı sizleri tebrik ve takdir ediyorum.bu zamanda birilerine yardımcı olmak özelliklede bu kişi engelli bir insan ise oldukça takdire şayan bir olaydır.yanlızca anlıyamadığım bir konu var.sitede işi bitenler,yani sorularına cevap bulan kişiler, aynı konu hakkında kendilerinden yardım istediğimiz zaman sessiz kalıyorlar.hem de sorumuzu sorduktan sonraki tarihten sonra siteye girdikleri de belli oldukları halde ???. Sizlerin yardımcı olup da ihtiyaçlarını giderdiğiniz arkadaşlarımız aynı konularda diğer arkadaşların sorunları için aynı duyarlılığı niçin göstermiyorlar.??? ( herkes için geçerli değil). Bu konu brni çok üzüyor.sizinle paylaşmak istedim.teşekkürler.

Okuyan arkadaşlar gerekli cevabı almıştır her hal de. Anlayana !!!!!!!!!

Üst Alt