Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 işe giriş ve 2500 gün pirimim var. Emeklilik şartlarım nedir?

samedo99

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
255
Merhaba arkadaşlar 2012 yılının Aralık ayında psikiyatriden %40 sürekli rapor aldım.2500 gün SSK prim var 2019 Şubat ayında vergi indirimim sürekli olarak onaylandi.Emekli olurken tekrar rapor veya vergi indirimi almam gerekecek mi aydinlatirsaniz sevinirim.

samedo99,
İlk işe giriş tarihiniz 5510 sayılı yasadan önce ise,
Emekli olurken tekrar rapor almayacaksınız. Kazanmış olduğunuz vergi indirim hakkı ile emekli olacaksınız.
anılan yasadan sonra ise,
Tekrar rapor almanız gerekli

İlk işe giriş tarihim sigortalı olarak 2006 yılında engelli raporumu ise 2012 yılı Aralık ayında aldım

Ozaman emekli olamiyormuyum ben şimdi engelli raporumu 2012 yilinda aldığım için anlamadım ?

Teşekkür ederim peki bu hakların var iken tekrar engelli raporu istenecek mi

officer

Teşekkür ederim birde 5-6 yol sonra emekli olurken benim raporunun aslı yok sadece hastaneden ıslak kaşeli aslı gibidir damgası var bunda sorun çıkartır mı SGK acaba vergi indiriminide bu raporumla aldım .

samedo99

Kamuda 4c'Li olarak çalışmaya başladığınızda ve bunu 1261 gün sürdürdüğünüzde, emeklilik kriterleriniz de değişecek.

İlk sigortalı olduğunuz tarih +

bagkur.PNG

Kimse bilmiyor mu? Doğum tarihi 01.05.1989 ilk sigorta giriş 2006 rapor yüzde 40 vergi indirimi yüzde 40 sürekli olarak şimdi ben neye tabiyim biri net olarak aciklayabimir mi? (OTURAN BOGA) ?

samedo99

01.05.1989 + 18 = 01.05.2007 emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihi

01.05.2007 + 18 = 01.05.2025 yılında en az 4680 de prim varsa, emekliliği hak edeceksin.

OturanBoğa

sigorta girişi benim 2006 özel bir işletmede 19 gün olarak sigortam gosterildi o zamanlar 17 yaşındaydım bir sıkıntı olur mu peki ?
vergi indirimimide 2019 Şubat ayında aldım emeklilik zamanım gelince direkt dilekçe ile mı işlemler olacak teşekkür ederim

samedo99

Emekliliğe temel olacam sigorta başlangıcı. tarihiniz gün/ay/yıl + 18 yıl'dır. Bu tarih +

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

Üstad sigorta girişim 17 yaşında oldu ama 2006 yilinda 19 gün odenmisti 18 taş öncesi sigortalı olmak emekli olurken sigorta süresinden sayiliyormuş ama doğru mu yani şimdi bu benim girisim 2006 olarak sayılmayacak mı sigorta süresi için ?

samedo99

Hocam sorunuzun cevabını zaten biliyorsun kesin olarak söyleyebilirim ki sigorta başlangıç 18 yaştan itibaren başlar.

18 yaş öncesini sgk saymaz.Böyle bir şey olsaydı ben de yararlanırdım 2 yıl staj yaptım 16 yaşımdan itibaren malesef sayılmıyor.

samedo99

Hocam sayılmaz isterseniz sgk dan teyit alın.

Bu arada staj ile normal çalışma arasında fark yok(sgk konusunda) ikisinide sigorta girişine tabisin ama sgk 18 yaş baz alıyor net bilgi.

Emeklilikte süre hesaplanırken 18 yaşını doldurduğunuz gün itibariyle hesaplama yapılır.
18 yaşında önceki 19 günlük süre sadece hizmet sürenize eklenecek.
Doğum tarihiniz ve vergi indirim derecenizi söylerseniz emekliliğinizi hesaplayabiliriz.

BuTcHeR
01.05.1989 yüzde 40 vergi indirimi sürekli ilk işe giriş sigorta özel bir hekim yanında 11-12-2006 tesekkur ederim

OturanBoğa
iyi güzelde üstad arkadaşlar sayilmiyor diyor ben yine 2026 da diye seviniyordum😏

@Ufukalp
Üstad ozamanlar yaşım 17 idi ama aynı şartlar geçerli olacak mı tesekkurler

butcher ustam yukarıda yazdım bilgilerimi cevap verirsen sevinirim.tesekkurler herkese

samedo99

20 Yıl 4400 gün şartına tabisiniz.
11.12.2026 yılında şayet 4.400 gününüz dolmuş ise emekli olabilirsiniz.

17 yaşında yatan primler,prim gününüze dahil edilir.
4.400 günün içinde olacaklar.
Ama çalışma süreniz hesaplarken 18.yaşınızı doldurduğunuz günün üzerinden 20 yıl diye hesaplanır.

BuTcHeR
Yani budurumda kaç yılında hak kazanmış oluyorum.01.05.1989 doğumluyum teşekkürler

01.05.2027 yılında 4.400 çalışma gününü doldurarsanız emekli olursunuz.

Abi merhaba son rapor diyorsunuz ama benim 1 yıllık yüzde 48 rapieum vardı birde sürekli yüzde 40 ben yüzde 40 sürekli olan ile vergi indirimi mi aldim sürekli olarak bu emekli olurken sorun olur mu sizce teşekkurler

Merhaba arkadaşlar yüzde 40 surekli engelli raporum var 2012 yılında almıştım.Ayrica sürekli vergi indirimim.Tourette hastasıyım ve ağır kaydı durumum var sanırım OKB diye geciyor veya psikoz bilmiyorum.Mevcut iş yerimde artık çalışamıyorum.Kaygilar beni bitiriyor emekli olma imkanım var mı ne yapmam gerek bilen biri yazarsa sevinirm bilgi hazine abi sigorta girisim 11.12.2006 primim 3860 teşekkürler

samedo99

Rapor süreli de olsa vergi indirim hakkı sürekli ise, emeklilik de sürekli verilir çok çok çok büyük olasılıkla. Ama vergi indirimine temel olan rapordan sonra düşük oranlı rapor alırsanız, o zaman sgk emekli ettikten sonra kontrol muayenesine çağırabilir.

Emekliliğe temel olacam sigorta başlangıcı doğum tarihiniz gün/ay/yıl + 18 yıl'dır. Bu tarih +

2008_oncesi.PNG

@OturanBoğa

Abi 01.05.1989 dogumluyum
Sigorta başlangıcın 11.12.2006
şuan primim 4000 gün
bu hafta heyete gireceğim. Yüzde 60 rapor alma durumum var

bu durumda ne zaman emekli olabilirim .

teşekkür ederim.

@OturanBoğa Abi

şimdi vergi indirimi için basvurucam inşallah korkum Ankara dusurur mu acaba

tedaviyle duzelmeyen diye not almışlar birde net emeklilik tarihimi nasıl hesaplayabilirim giriş 2006 prim 4000 tam,doğum tarihi 01.05.1989 tesekkur ederim.

@samedo99

Soru sormuşsun peşinden hemen güncel yazmışsın sakin ol heyecan yapma SGK'dan seni beklemiyorlar hemen emekli etmek için acele etme 😉 %60 almışsın engelli raporu hayırlı olsun.

İşe giriş tarihin 11.12.2006 galiba öyle yazmışsın. İşe giriş tarihinde 18 yaşında değil gibisin öyle görünüyor. 18 yaşını doldurduğun gün başlangıç olarak kabul ediliyordu sanırım o şekilde hesaplıyorum yani 01.05.2007

Vergi indirimi başvurun %60 ile onaylanırsa 18 Yıl - 4000 Gün ile emekli olabilirsin. Prim eksiğin yok görünüyor işe giriş tarihine göre 01.05.2025 tarihinde emekli olabilirsin.

Korktuğun kısma gelirsek vergi indirimi oranın %60 altına düşerse yani %40-59 arası onaylanırsa 20 Yıl - 4400 Gün ile emekli olabilirsin. Bu şekilde olursa 01.05.2027 tarihine geldiğinde eksik olan günlerinde tamam olduğunda emekli olabilirsin.

@BnymnYldz teşekkürler abi ayrıntı için :)yüzde 40 raporumla 2019 da hiç düşmeden sürekli vergi indirimi almıştım.İnsallah bunda da bir sorun olmaz tekrar teşekkürler

@samedo99, Rica ederim bu arada doğum tarihimiz aynı benimde 1 Mayıs 👍 %60 alır mıyım diye o kadar stres sıkıntı yaptın sonunda aldın tekrar hayırlı olsun. Vergi indirimine istersen hemen başvur veya süreli verilme ihtimaline karşı istersen bu sene sonuna doğru başvursanda olur. İnşallah oranın düşmeden vergi indirimide onaylanır. İyi Akşamlar.

@BnymnYldz inşallah onaylanir abi eskisi gibi oran dusurmuyqorlar sanırım sürekli raporun oranini düşünmezler herhalde ben espkriz falan askerlik raporu hepsini göndermistim daha önce Ankara'ya

@deasn12 SGK olamazsın diyor sigortaya girdiğimde 17 yasinda oldugum icin

@samedo99,

Hesaba göre 1 mayısta süren dolmuş ama 200 güne yakın prim eksiğin kalıyor. Bunu söyleyen SGK cı onu da söylemiştir sanırım.

Üst Alt