Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve %73 raporla ne zaman emekli olurum?

yeni rapor olmadan emeklilik mümkün değil.

@yasinbey, yasin öyle bişey yok ya 26 yıldır ehliyetim var daha 7-8 ay oldu degistireli sadece göz muayenesine giriyorsun ehliyet değiştirirken de.emniyetin işi gücü yok seni arayacak takma kafaya😁

@07antalya, belli olmaz bunlarin isi b3n hic guvenmiyorum bunlara sinekten yag cikarmaya calisiyolar son 1 aydan az kalmisti az daha dursalar emekliydim mart 2 de vercektim emekliligi nasip olmadi :) butun hayallerin icine eden hukumet sag olsunlar hayirli bir ise el atmiyolar ne istersiniz 3ngelli insanlardan biz zaten zor durumdayiz benim meselq dogustan bi gozum gormuyor oteki gozum %50 bide goz tansiyonum var yinede beni urastiriyolar

@yasinbey, hem ticari hemde gözden raporlu valla bilemedim o durumu. Göz işi karistirdi... Yinede yeni ehliyet kullanıyorsan birşey olacağını pek sanmam.

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
@07antalya, ehliyeti 4 ay once yenilemistim dedigin gibi belki o yuzden yirtarim aslinda ben araba kullanmiyorum araba aldim bi kargo sirketine bagladim icinede emekli sofor koydum benim adima calisiyor anlayacagin ama benim calistirabilmem icin ehliyetim olmasi sart ben kullanmasanda ordan ayda bana 25 bin kaliyor iste onla geciniyorum

@yasinbey,

Aynen bende sordum şuan için eski sistem geçerli dediler. Henüz bir bilgi paylaşılmamış.

Merhaba ben 2. Ayin 11 hastaneye sevk edildim aldim sonuclari sgk ya gitti ordanda kurula gonderildi simdi e nabizda hoc oran yazmiyor bisey yok pdf olarak indir de yok yani ne demek oluyor anlayam varmi resim eklicemde nasil ekleniyor onuda bulamadim

Merhaba dostum

Dys evrak takip ekranı ya da edevlet erişkinler için e imzalı sağlık kurulu raporu kısmında da bir bilgi yok mu oralara bakıyorsun anladığım kadarı ile ayrıca resim yüklemek için altta paylaştığım linki kullanabilirsin ...

@İstanblue34, dys bu sekilde en son goruntu
4/03/2025Tespit - ( Yasin Yakup DUMLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı04/03/2025 2:03 PMKURULA GÖNDERİLDİ
11312917304/03/2025Tespit - ( Yasin Yakup DUMLU )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/03/2025 2:14 PM

Sorun görünmüyor 25 Mart'ta teslim alınıp gelen evrak dosyasına kaldırılmış tek sorun yoğunluktan mıdır bilemiyorum sürecin ağır işliyor olması. Dosyanız sırası geldiğinde işleme alınacaktır. İsterseniz ALO 170'i arayıp durum hakkında bilgi alabilirsiniz.

@İstanblue34, araya bayram filan girdi belki ondan olabilir diye dusunuyorum rapor onaylanirsa e devlete veya e nabiza filan dusuyormu yoksa bizmi gidip alicaz veya ogrenicez acaba cevaplarin icinde tskler

@yasinbey,

E devlette durum bildirir raporu olarak aratın sisteme e nabızda düşünce orayada düşer engelli raporu olarak aratmayın e devlette cikmaz

2025 150 gun bagkur
2024 360 gun bagkur
2023 270 gun bagkur
2022 calişma yok
2021 110 gun ssk
2020 73 gun ssk
2019 304 gun ssk
2018 268 gun ssk
2017 145 gun ssk
2016 241 gun ssk
2015 360 gun ssk
2014 349 gun ssk

Mrb son 7 yil kuralina gore ben suan 4b limiyim 2007 rapor almistim herkes gibi iptal oldu tek hastaliktan yine basvuru yaptim hastaneye gonderdiler sonra ara karar icin badka hastaneye gittim o arada benden eskiye yonelik askerlik veya daha oncesi hastane raporlarimi istediler onlarida verdim hastanede yeniden muayenede oldum ama sunu duydum eger bagkurluysam 5400 gun lazimmis engelli emeklilik icin malulen emekli olamazmisim bagkurdan hastaligim cocukluktan oldugu icin simdi yeniden nekadar sgkli calismam lazim ki yeniden 4a li engelli emekli olabiliyim beni oyaliyor heralde sgk madem emekli etmicen primlerim bagkur niye beni durmadan hastaneye gonderiyorlar anlamadim
2007 girisliyim ise toplam gun sayimda
3597 primim var

Bu tabloya göre Sen 4asin. Gereken günleri tam olarak hatırlamıyorum. Ama en az 3600 gün lazım. En önemlisi iş gücü kaybı...

@yasinbey,

Artık a-b-c farkı yok. Herkes aynı... SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan alınacak tanının düzeyine göre emeklilik şartları belirlenecek

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@OturanBoğa, abi dun hesalapladim ben 2007 girisli oldugum icin son 7 yil kanununa tabiyim ilk sgk ya gittim yeniden sevk ettiler beni yalandan hesapladilar son yillarim 2.5 sene bagkurluyum diye beni bagkurdan sevk ettiler bugun sabah gittim dedim boyle boyle benim sgkdan sevk edilmem lazimdi sonra son yillarin bagkur ondan bagkurdan ettik dedi dedim bagkura zaten primim yetmiyor biz dedi zaten malulen icin sevk etmisiz dedim bende ben dedim malulen emekli olmak istemiyorum ki benim 3700 gunum var engelli emekliligine yetiyor dedim olsun biz dosyani bidaha saglik kuruluna gonderelimde gelicek olan sonuca gore bakariz dedi e simdi beni malulen emekli ederlerse ben ne yapicam ? İstemem deme hakkim varmi veya itiraz kabul etmeme filan napim ben malulen emekliligi bagkurlu calisicam yine

yaptıkları işe bak .....ne desek boş....liyakat bitince

@yasinbey,

Ağır tanısı olursa malulen ederler. Haif ya da Orta tanısı olursa Yaşlılık emekliliği olur

Selam

ara karar sonrasi gittigim hastaneden rapor cikmis ama e nabiz profilimde boyle gorunuyor ne oran var baslangic tarih var bitis tarihi
pdf indir yok sgk ya 2 hafta once gelmis dosya saglik kuruluna yeniden gondermisler bekliyoruz ne kadar bekliceksem artik

yeni raporlarda e nabizda oran bitis tarih yazmiyormus gelci benim hastaligin tedavisi yok goz ile ilgili suresiz oldugunda mi acaba bitis tarihi yok e devletede bisey dusmemis

20.05.2025
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL HASTANESİ
Klinik : GÖZ HASTALIKLARI
  • Raporlar
  • İşlemler
  • Ön Tanı
  • Tanı
Başlangıç TarihiBitiş TarihiGizlilikTarihRapor NoRapor Takip Numarası
21.05.2025Hayır21.05.2025 00:001971578

@OturanBoğa, abim hastaneden cikan ara karar rapor sgk gitti ordan saglik kuruluna peki ben hastaneye gitsem raporu istesem bana vermezlermi ben raporu hic gormedim nedir ne degildir bilmiyorum alabilirmiyim hastaneden biliyormusun?

@yasinbey,

Bence gidip almak istediğini söyle. Bir nüsha sana verirler.
enabiz sitesinde rapor görünmüyor mu?

@OturanBoğa, rapor yaziyor baslangic tarihi var bitis tarihi yok rapor numarasi var ama pdf olarak indir yok abim

Bendeki bilgi,

SGK'ya gönderilen raporları hastane kişiye vermiyor, rica ile de vermiyor.
Emeklilik başvurusu yaptığınız SGK il/ilçe müdürlüğünden rica ile almanız mümkün. İlk başta onlarda vermeme yönünde cevap veriyorlar, biraz ısrar ve rica ile alabiliyorsunuz.

Kesin bilgi değil, ama ben böyle biliyorum.

@ucuncubahar, @OturanBoğa aynen dun gittim hastaneye istedim vermediler sgk gonderdik ordan alabilirsin dediler ordakilerde saglik kuruluna gonderdik sonucu bekliceksiniz dediler 4 ayi gecti hala bekliyoruz benim anlamadigim maluliyet tespiti olarak gondermisler ben engelli emekliligi icin basvurum yaptim dedim bunlar beni insallah malulen emekli filan etmezler calisma senem 18 yili gecti 3700 doldurmamada 2 ay kaldi cunku malulen emekli olmakta istemiyorum

@ucuncubahar, @yasinbey,

Kurum sevki ile de olsa bir nüsha kişiye verilmeli aslında. Başhekime gidin ve isteyin:

"ğ) Rapor kurum müracaatlarında üç, bireysel müracaatlarda iki nüsha olarak düzenlenir. Raporun bir nüshası bireye veya vasisine verilir. Kurum müracaatlarında raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma bildirilir. İhtiyaç hâlinde rapor nüshaları başhekimlik onayı ile çoğaltılır.
Kaynak"

Enabız değişmiş, önceden engelli raporu görünüyordu, şimdi görünmüyor,

Arkadaslar bugun sonunda sgk dan aradilar malulen emekliliginiz kabul edildi dendi ama ben engelli emekliligi icin basvuru yapmistim son senelerim 3 senedir bagkurlu calistigim icin bagkurdan ancak malulenden emekli olabiliyormusum 3700 gunum var bagkurdan 4300 gun mu ne olmasi lazim mis engelli emekli olmam icin acayip sacma salak isler napim bilemedim simdi

@dado84, beni aradilar bugun malulen emekli olmusum sende bi sor

@OturanBoğa @BnymnYldz bide bu arada benim hastaligim dogustan ilk sigortali olmadan once almis oldugum raporlarida verdim ilk sigorta girisim 2007 ben 2000 deki raporlari verdim baska raporlarda verdim nasil beni malulen emekli yaptilar ben calisirken hasta olmadim ki

ChatGBT hesapladi normalde sgkdan emekli olmam lazim ama sgkdaki kadin yok sen bagkurdan emekli olucaksin diyip duruyor son 3.5 yil kurali diyor ama ben 2007 girislisliyim son 7 yil kuralina tabiyim diye biliyorum

Aynen Komutanım 👊 doğru söylüyorsun; bu iş takvim yılına göre değil, prim gününe göre hesaplanıyor.
Kural → emeklilik başvurusundan geriye doğru 2520 gün (≈7 yıl) bakıyoruz, yıl değil gün esas.

Son düzenleme:
9 ay bekledim sonunda karar cikti agir is gucu kaybi vermisler bana rmekliligim kabul edilmis yasa olmasa 9 ay once zaten emekli olacaktim 9 ay devlet kar etti benden yeminle...

Üst Alt