Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 Ekim sonrası memur olanların hakkı mı yeniyor: Düşük Emekli Aylığı!

Şu anda en düşük memur emeklisi maaşı 2.149,87 TL. Bu rakam yüzde 11,15'lik artışla 239,71 TL zamlanacak. Bu durumda en düşük maaşı 2019 Ocak ayından itibaren 2.389,58 liraya yükselecek. Memurlar emekli olurken bunun altında maaş almıyor ama derece kademe ve çalışma yılı arttıkça bu oran yükseliyor. Bu rakamlar da toplu iş sözleşmeleriyle belirleniyor. Endişeye mahal yok arkadaşlar.

cicikıs

1 ekim 2008'den önce ilk kez memur olanlar için evet, ama ilk kez 1 ekim 2008'den sonra memur olanlar için durum farklı. 1 ekim 2008!den sonra memur olanla ssk-bağkur'lu olan arasında hiç bir özlük hakkında fark yok. 4 a-b-c hepsi eşit oranda değersiz ve olası emekli maaşları çok çok çok düşük.

2008 den sonra memur olanlar emekliliği haketti mi ki? Toplu iş sözleşmesinde şu tarih girişliler şeklinde bir ibareye rastlamadım ben.

@=cicikıs

Toplu iş sözleşmesi ile emekliliğin ne ilgisi var?
Memurun emekliliğinde 5434 ve 5510 Sayılı emeklilik kanunları var bilip bilmeden kesin ifadeler kullanmayın!

cicikıs
Evet 2008 sonrası girişliler henüz emekli olmaya başlamadı doğrudur.
Sizi ilerde yüzde yüz etkileyecek olan olumsuz gelişmeleri görmezden gelmek soruna çözüm değildir.
Ayrıca toplu iş sözleşmelerinin konumuzla yakından uzaktan hiç bir alakası yoktur. Biz yasalardan bahsediyoruz ve hiç bir toplu sözleşme yasalara aykırı madde barındıramaz.

Memurun Yan Ödeme ve Ek Ödeme tutarları içinde GSS, Yaşlılık Malullük sigorta primleri SGK ya ödenirse bu sorun çözülür!

Ssk ve Bağkurlu iyi durumda, SGK na ödenen en düşük asgari ücretlinin brütü Memurun brütüne eşdeğer gibi birşey! Asıl problem burada!

Hı hı hiç bir alakası yok.

https://www.memurlar.net/common/news/documents/689580/4.-do776nem-toplu-so776zles807me-metni.pdf

Devlet memuları çalışırken kurumlar arası olan ücret farklılığı, emekli olunduğunda kadro görevlerine (mühendis, hizmetli, v.h.k.i gibi) hizmet yılı ve mezuniyeti kriterleri (drece/kademe ) doğrultusunda belirlenir ve hangi kurumda çalışmış olursanız olun aynı maaşla emekli olursunuz. Engelliler açısından şöyle bir handikap var mesela 15 yılda emekliliği hakeden bir memur çalışma yılı ile orantılı olduğundan daha az emekli ikramiyesi almakta ve yüksek okul bitirmediği takdirde 3-1 dereceye düşemediğinden yeşil pasaport hakkını elde edememektedir ama maaş olararak en düşük devlet memuru maaşı bağlanmaktadır.

Ben herşey çok harika mükemmel demiyorum ama felaket senaryasu yazmayada gerek yok.

Ah bir de ne anlatmaya çalıştığımızı anlayabilseniz :))
Boşverin, kafanıza göre takılın, ne diyim daha...

Son düzenleme:
Cicikız gibileri gördükten sonra 5510 sayılı yasanın vahimliğini malesef kimse anlıyamayacak...

Sen hangi yasadan bahsediyorsun link yolla da öğrenelim. Bu platformun amacı karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak değil mi? Hemen hakaret vari tavırlar sergiliyorsunuz.

Bahsettiğiniz mevzu tam olarak taban maaş ile net maaş aylık arasındaki farkın emekliliğe yansıtılmaması yani sağlık bakanlığı için sabit döner sermaye tutarının yansıtılmaması. Bu konu üzerinde sendikaların talepleri olduğunu biliyorum bu konuda haklısınız...anca aylık bağlanma oranı 2008 den sonra %30 kadar düştü sırf bu yüzden emekli olmak istemeyen biriyim 3000 ve üzeri alırken 1200 lira emekli maaşı almak pek cazip gelmiyor. Bu konu çok sıkıntılı bu konunun ivedi bir şekilde yüksek sesle dile getirilmesi gerekiyor......... emekli edilmedikçe gelir düzeyinin düşmemesi için çalışmaya devam

arkadaşlar 5510 sayılı kanunda var her yıl için abo yüzde 2 dir.engelli emeklisi olmuş bir memurun aylık bağlanma oranı 25 yıl yani yüzde 50 abo ile hesaplanır. ben sgk da çalıştığım için genelgeleri okudum.oradan biliyorum

@cicikıs arkadaşımızada şunu söylemeliyim evet 2008 den sonra memur olan arkadaşlardan emekli olanlar var.mesela ben 2019 ocak ayında hakkediyorum 16 yıl sigortalılık süresi ile yüzde 73 raporum var.fakat emekli maaşının düşük olması sebebi ile tereddütteyim.yalnız yanlış anlaşılmasın maaş düşüklüğü engelli emeklisi olmamızdan dolayı değil.normal emekli olanlarında emekli maaşı düşük olacak.

sizin dediğiniz gibi 2150 maaş 5434 e göre yani 01 10 2008 öncesi memur olanların alacakları maaş.biz ise yaklaşık olarak bundan yüzde 30 daha az alacağız.

aarkin

Siz ne zaman memur oldunuz ? Ssk 4/a süreniniz ne kadar Ssk primleriniz asgari ücrettenmi yatmıştı ?

Maalesef çoğu arkadaş başına gelecekleri bilmiyor 5510 sayılı kanun hem işçi hem memur emekliliği için felaket.. Aylık bağlanma oranları memur için %50 işçi için %30 a düşüyor.. Şu an emekliliği haketmeme rağmen ayrılamıyorum. Daha 5510 dan emekli olan memur da yok sanırım

Gecen yıl emeklilik istedim 5 ay sonra tekrar rapor istendi.. Ya Üniversite hastanesi yada araştırma hastanesi olacak bende hiç bir adım atmadan öyle bıraktım bekleme de şimdilik..

Ufukalp

Aynen öyle, 2008/10 sonra memur olmanın bir avantajı kalmadı. O yüzden özel sigorta olan BES te diretiyorlar ya.

Bir engelli arkadaş 2008/11 ayda memur oldu ve yeni emekli oldu aldığı maaş 1400 tl. (tabii 2008/11 öncesi de ssk 4-a lıydı asgari ücretten yatmış 6 yılı.)

Pelinsu hanım ben 2003 ocak ayında özel sektörde işe başladım.3249 günüm vardı 2013 nisan ayında memur oldum özelde asgari ücretten biraz fazla yatmıştı primlerim

Üst Alt