Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası sigortalı olan engelli emekli çalışabilir mi?

Canocan58

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
3
Merhaba
2008 yılı sonrası emekli olanlar çalışabilir mi?
Malulen emeklilik değil. Engelli emekli olup tekrar çalışan var mı?
Sgk ya gidip sorduğumda evet çalışabilirsin dediler. Çalışamazsın diyenler var.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yürürlüğe girdiği Ekim/2008 döneminden sonra sigortalı olup çalışmaya başlayanlardan emeklilik şartlarını yerine getirip yaşlılık aylığı bağlananlardan tarımsal faaliyetlerde kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar hariç yeniden çalışmaya başlayanların aylıkları çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilmektedir.

cimere şikayet veya istek olarak iletiminiz bende aynı durumdayım maalesef çalışamıyoruz

@Canocan58,

Sigortalı olarak calışmazsınız.. maaşınız kesilir. Ama bagkurlu olarak yani 4-bli olarak çalışabilirsiniz

@Canocan58, memurlar da bilmiyor kurumların memurlarında kendi alanlarında bildikleri en güzel şey çay molası sigara molası sallamasyon mevzuatı 5203726 numaralı yasaya göre çalışabilirsin gibi yanıtlar muhtemeldir

Özellikle sağlık kurumları

Usul her zaman söyle olmalı ;
bir yönetmelik vardır o yönetmelik uzerinden su kanun su mevzuata göre çalışabilir veya çalışamazsın demesi gereken yer orası iken buralardan öğreniyor millet cok garip bir ülkede yaşıyoruz malesef

Ne yapsam bilemedim ya..
Emekli olsam çalışamayacağım. Emekli olmazsam emekli maaşı alamıyorum ama çalışacağım. Kolonya cumhuriyeti ülkesinde yaşıyoruz.

@Canocan58,

Memur doğruyu söylemiş zaten, çalışabilirsin ama emekli maaşını direk kesiyorlar sorun orada :) Bende aynı durumdayım normal de 1 ay sonra benimde günüm doluyor ve emekli olabiliyorum ama 2008 ' den sonra olduğu için giriş maalesef olmayacağım emekli, verdiği 15 bin TL ile asla geçinemem :)
Çalışmaya devam, ölene kadar mokoko :D

Üst Alt