Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişliyim. %66 raporum var. Emeklilik başvurusunda bulundum, hastaneye sevk ettiler..?

22/03/2009 girişli 4207 günüm var 4a lıyım engelli raporum vergi indirimim yüzde 66 süresizdir 28/5 üzerinden Red geldi

Bu yönetmenliği çıkaran kimse engellilere yapılan büyük haksızlıktır

2008 sonrası hiç kimse engelli emeklisi olamaz
Çünkü maluliyet çalışma gücü kaybına göre ediliyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
22/03/2009 sigorta girişliyim raporum vergi indirimim yüzde 66 SÜRESİZ dir primim 4207 gündür emekli dilekçemi verdim maluliyet ten red geldi oysa ben engelli emekli olmak istiyorum işi bilen varsa bana atabilirmi

@Nurullah4772,

Senin vergi indirimi ile ilgin yok emekli olabilmek için, 15 yıl 3800 gün yeterli. Bulunduğun ilin sgk müdürlüğüne git başvurduğunda mutlaka 5510 sayılı kanunun 28. Maddesi kapsamında emekli olmak istediğini belirt. Bunu belirtmez SGK daki memurlar bilgisizlik nedeniyle senin emeklilik talebini başka bir engelli emekliliği modeliyle örneğin “malulen emeklilik” karıştırıp başvuruyu ona göre yapabilir.

Memur beye söyledim raporu 60 üzeri olan malul olarak dilekçe alınıyor dedi 5510 sayılı 28/5 üzerinden dilekçemi aldı ama malul reddi geldi yinemi dilekçeyi vereyim

Arkadaşlar malulende engelli emekliliğindede durum bildirir raporu olarak çıkar rapor olayı eskisi gibi engelli emekliliği malulen ayrı çetvele göre degerlendirilmiyor 2. Side birleşti son çikan çetvele göre değerlendirilecek eskiden ayrı ayrıydı cetvel

22/03/2009 4A ssk girişli engelli raporum vergi indirimim yüzde 66 süresiz ikinci derece vergi indirimim var ODA YÜZDE 66 SÜRESİZDİR pirimim 4207 gündür engelli emeklililk için sgk il müdürlüğüne gittim beni hastaneye sevk etti durum bildirir raporu için heyete girdim gaziantep sağlık kuruluna gönderildi ordan çalışma gücü kaybı yok denildi RED yazısı geldi ankara sağlık kuruluna itiraz ettim oda RED geldi bir sgk uzmanına sordum senin vergi indirimin yüzde 66 süresiz ikinci derece olduğu için 16 yıl 3800 gün lazım dedi acaba memur arkadaş dilekçeyi yanlışmı verdi şimdi ne yapma lazım teşekkür ederim.

ssk giriş tarihim 22/03/2009 dur yüzde 66 olan rapor süresizdir vergi indirimim yüzde 66 süresiz ikinci derecedir maluliyet tespiti çalışma gücü kaybı red geldi yanlış işlemmi yaıpldı ben engelli emeklilik istiyorum.sgk uzmanına sordum engelli emekli olarak başvuracaksın dedi

bu 2008deki kanunu çıkaranların iki yakası bir araya gelmesin. ben de arkadaşla aynı durumdayım kalp hastasıyım yüzde 69 engelliyim, hiç ümidim yok oran balthazarla toplanmıyorsa. çünkü benim hastalıklar yetmezlik, aritmi, hipertansiyon, koarktasyon ve kapak replasmanı şeklinde en büyüğü 30 yapıyor ama balthazarla toplanınca 69. bu kadar hasta insanları emekli etmeyeceklerse bu açık açık ancak ölmek üzere olanları emekli ediyoruz demek.

Ssk girişim 22/03/2009 dur Ben bir sgk uzmanı ile görüştüm dedi vergi indiriminden emekli olabilirsiniz vergi indirimim yüzde 66 ikinci derece süresizdir

@Nurullah4772 kardeşim sana kaç oldu soyluyoruz,sen vergi indirimi ile emekli olamazsın anladın ?sen vergi indirimi ile emekli olamazsın anladın?sen vergi indirimi ile emekli olamazsın anladın ?

maluliyet tespiti çalışma gücü kaybı engelliler için çıkarılan yasa acilen eski sistemden yani vergi indiriminden emeklilik işlamleri yapılması lazım

@Nurullah4772,

senin duruma akıl sır erdiremiyorum ben. öncellikle 2008 sonrası sgk girişin olduğu için VERGİ İNDİRİMİ'ni unut. Vergi indirimin isterse yüzde 90 olsun, emekli olurken dikkate alınmayacak! sen allah aşkına engelli raporunun oranını, süresini yazsana bi.

rapor tarihi 15/02/2021 rapor oranı yüzde 66 süresiz vergi indrimi yüzde 66 süresizdir 5510 sayılı kanun 28/5 madde üzerinden başvurdum çalışma gücü kaybı yok RED yazısı geldi yani hiç engelli emekli olamazsın dediler yaş 60 bekliceksin dediler

@Nurullah4772,
Nurullah bey insanlar size yardımcı olmaya çalışıyor ama siz ısrarla aynı mesajı yazıyorsun, aynı cümleleri kullanıyorsunuz. Allah aşkına vergi indirimim süresiz yazmayın bir daha, ÇÜNKÜ VERGİ İNDİRİMİNİZİN EMEKLİLİĞİNİZLE İLGİSİ YOK! ya allah aşkına her mesajda vergi indirimim süresiz aa emekli etmiyorlar demeyin. sizin süresiz yüzde 66 raporunuz varmış, emeklilik için başvurduğunuzda sizi tekrar yeni rapor için yolladılar mı ? hastaneye gidip yeni rapor çıktı mı ? çıktıysa bu rapor oranı kaç edevlete girip bakın lütfen! allah aşkına sadece şunlara cevap verin, yine vergi indirimim var diye cümleye başlamayın

2008 öncesi vergi indiriminden engelliler emekli oluyordu şimdi ise 2008 sonrası artık ya ölüm döşeğinde olacaksın yada emekli etmezler

Arkadaşlar alo170 diyorlar vergi indirimi kalkmamış sgk gittiğimiz zaman 2008 sonrası kalktı diyorlar

170 işte :) bişey bildiklrri yok. Şu formda 2 hafta takılan bi gardaşımız otursa telefon başına daha güzel iş görür o memurlardan. İnsanlarda doğru bilgilendirilir. Şikayet etmek lazım cimere vs . Yanlış yönlendirme yapıldığından dolayı da kim uğraşacak .🤗

SİZİN HASTALIĞINIZ SGK HASTALIK LİSTESİNDE VAR MI KONTROL ETTİNİZ Mİ ? HASTALIK SGK HASTALIK LİSTESİNDE YOK İSE VERGİ İNDİRİMİ VE ALDIĞINIZ OLRAN EMEKLİLİKTE BİR İŞE YARAMAZ

@Nurullah4772,
Siz malulen emeklilik istemişsiniz. Bu koşullarda SGK malulen emekli yapmaz. Engelli emekliliğinde Yıl + Prim koşullarını sağladığınız zaman ancak emekli olabilirsiniz

Üst Alt