Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da işe giriş olanlardan emekli olurken vergi indirimi istenir mi?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
40
Arkadaşlar merhaba

engelli ablamın 2009 girişli sgk'sı var. sigorta primi ve yılı doldu. SGK'ya başvurduk ancak bizden vergi indirim belgesi istiyor!

2009 yılı girişi olduğu için vergi indirimi istenmeyeceğini biliyorum ancak sgk'daki memur ısrarla vergi indirim belgesi çıkarmamızı istiyor ve hastaneye sevk ediyor
hastaneye sevk işi tamam ancak vergi indirim belgesini istemesi bizden yasal mı neye dayanarak istiyor bilgi verebilir misiniz itiraz yapabilir miyiz vergi indirim belgesi ile uğraşmak istemiyoruz zaten bilgi verirseniz sevinirim

@mehmet-41, 2008/Ekim sonrası girişi olduğu için vergi indirimi istemesi yanlış.

Hastaneye sevk etmesi doğru.

2008/Ekim öncesi girişi olsaydı sadece vergi indirimi yeterli olacaktı. Hastaneye sevk etme durumu olmayacaktı.

SGK artık son üç ay içinde alınmış raporları kabul ediyoruz dedi ve yeniden rapor için başvuru yapacağız

2008 öncesi girişim ve vergi indirimin var. Mayıs ayında emekliligi hak ediyorum. Yeniden mi rapor alacagım bende ?

2008 öncesi istenmiyor diye biliyorum vergi indirimi varmış zaten

işlem sonuçlarınızı ve emekli maaşı bağlandıktan sonra çalışır ise emekli maaşının kesilip kesilmediğini buradan paylaşırsanız çok sevinirim .

İstediği şeyi bilmiyor olabilir. Çünkü bilse, vergi indirimi için sizi vergi dairesine yönlendirmeliydi. "He" deyin ve hastane sevkini alıp hastaneye gidin...

2008 girişli olduğu için her şey çok değişmiş üc ay önce bize yazı geldi değişikliğe gidildi dedi memur artık o her yerde gördüğünüz emekli ne zaman olabileceginiz tablolarını unutun dedi 2008 girişliler için başka bir prosedür işliyor dedi memur 2008 girişli ve sonrasi olan sigortalı engellilere başka bir birim emeklilik başvurularını alıyor 2008 öncesi engelli mi sigortalıların başvurularını başka bir birim kabul ediyor iki farklı birim oluşturulmuş SGK'da geçen yıl bu zamanlar ablam ne zaman emekli olur dediğimizde 2024 ekimde emekli olur demişti memur şimdi ise neredeyse emekli etmeyecekler o kadar zorlastirmislar

Son düzenleme:
@mehmet-41,

Yukarıda dediğim gibi, vergi indirimi ile işiniz yok. Öyle olsa memur vergi dairesine sevk ederdi! Muhtemelen memur aradaki farkı bilmiyor. Ortada değişen bir mevzuat da yok. Yasa, yönetmelik, genelge, yönerge vs. her şey ortada aynen duruyor.
1 Ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek kişiler hariç olmak üzere, geri kalan herkes engelli statüsünde emekli olmak istiyorsa SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almalı ve aşağıdaki şartları tamamlamalı:

2008_sonrasi.PNG

Oturan boğa sizi anladım zaten verilen tabloyu malum herkes biliyor ancak 2008 ve sonrası girişlerde artık tabloya bakılmıyor memurun dediği şu şekilde emeklilik yılı dolduğunda biz hastaneye sevkini yaparız bize gelecek raporu kendi kurulumuzda Buna dikkat edelim kendi kurulumuz da karar verilip o şekilde emekli ederiz dedi memur yani SGK rapor daki orana göre değerlendirme yapmıyor ablamın zaten %80 üzeri raporu var bunu görmezden gelip kendi değerlendirecek Ben bu şekilde anladım memurun anlattığından

Yani örnek verilirse ablamın %87 raporu var sağır ve dilsiz ayrıca yanık hastası toplamda %87 iş gücü kaybını SGK nasıl değerlendirecek nasıl emekli edecek merak ediyoruz

@mehmet-41,

28.09.2021'de yayınlanan SGK Hastalık Listesi'ne göre belirlenecek tanının düzeyine göre aşağıdaki tablo aynen geçerlidir. Değişen tek şey hangi sakatlığın hangi düzeyde işgücü kaybına neden olduğuna dair cetvel.vKurum sevk edecek, hastane rapor verecek, raporu sgk kurulu SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirecek, tanın düzeyine göre de aşağıdaki tabloya göre emeklilik konusunda karar verilecek.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt