Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişliyim. Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

Ben %90 diyaliz raporumla vergi indirimi alıyordum 10 senedir ama nakil olmıuştum.Yeni rapor cıkardım.Dijital vergi dairesinden yeni raporumu gönderdm böbrek nakli oldum %70 hayat boyunca verildi.Araç aldım diye ceza yemiştim bana demesinler sen 1 derecede alıyrdun %90 ama %70 yeni rapor almışsın felan. raporu 26.12.2025 tarihli yeni çıktı hemen gönderdim.Sizce sıkıntı olurmu

Barkodlu raporum yoktu.Yeni çıkardım arkadaşlar.Hemen gönderdim

@kanrevan41,

Hastalık doğuştansa malulen emekli olamazsınız. Engelli emekliliğinden faydalanabilirsiniz.

@cfylmaz,

buradaki sorun dediğim gibi kayıt dışı istihdam artacak emekliler kayıt dışı iş bulacak. SGK zarar edecek, Devlet vergi kaybına uğrayacak, sigortasız işçi çalıştıranlar keyf yapacak.

@kanrevan41,
Doğuştan olduğun için 1900 günle olmaz ama 4300 olmuş zaten nakilli olduğun için %70 ama istersen 20 gün daha tamamla garantü olsun yarın birgün bu hükümet nakilliyi orta dereceye falan düşürür.
Bende 5. evreyim 3. evrede gittim malül yapmadılar bağkur başlangıcım hastalıktan sonra diye halbuki sgk girişim 2001 şu an ağır iş gücü kaybı ile emekli oluyorum.
Başka yerde çalışamazsın maaşın kesilir bildiğim kadarı ile kendi adına çalışabilirsin iş yeri açmak gibi.
Vergi indirimi olmayacak artık kalktı direk muayneye gideceksin, 6 ay içinde durum bildiirir raporun varsa sgk onu kabul eder yoksa seni sevk eder.
Geçmiş olsun nakillisin dikkat et diyetine ve tansiyonuna umarım böbreğin ömrün boyu senle kalsın, bir akrabamızın 23 yıldır nakilli böbrekle yaşamını sürdürüyor ve hala böbrek değerleri harika.

Doğuşatan böbrek yetmezliği var bende 1800 gün 10 yıl sigorta tamamladım malulen emekli yapmadıl.Neyse 2010 da nakil oldum böbrek.O günde beri çalışıyorum 4500 günüm 16 yıl sigortam oldu.Şimdi böbrek nakli olanlar emekli oluyor diyenler var olamaz diyenler var.Emekli olduktan sonra çalışmıyacağımı biliyorum ama kesin mi emekli yapıcaklar onu bilmiyorum.Sıkıldım yoruldum calışmaktan böbrek nakli olduğumdan beri çalşıyorum.

@OturanBoğa,

Abi benim sigorta girişim 2010 o zaman 17 yaşındayım böbrek nakli oldum yeni rapor aldım aralıkta %70 süresiz bu durumda ben 3960 gün 15 yıl sigortalı emekli oluyorum değilmi? Toplam günüm 4400 şuan

Üst Alt