Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılına trafik kazası geçirdim. % 48 raporum var. Tazminat alabilir miyim?

Murat_bursa

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.2011 yılına trafik kazası geçirdim % 48 raporum var.tedavim devam etmekdedir.karşı tarafın sigortası yok.güven hesabından ne kadar tazminat alabilirim. yaşım 27 (şuan) maaşım 1600 lira

eğer sizin kusurunuz yoksa geliriniz tesbitli ise teminatın tamamını alırsınız

;Geçmiş olsun murat bey, bugüne kadar neden basvurup yol almadınız.
Ayrıca basvurduğunuzda size gereklı ödemenın tamamı yapılmayacak bırde dava acmak durumunda kalacaksınız. Dolayısıyla bır an önce yol almakda fayda var. Kaza da kusur kımde idiİ? ceza davası sonuclandı mı?

saolun arkadaşlar kusur % 100 karşı taraf yani 8/8 suçlu ceza davası bitmek üzere

Bahsettiğniz gibiyse tazminat basvurusu noktasında neden bu kadar geç kalındı üstad. Sigorta şirketi belli mi? en azından sigorta şirketini temerrüğde düşürme zamanı açısından basvurunuzu erkenden yapmanızda herhangi bir sıkıntı yok.

tazminat için ?

merhaba arkadaşlar 25.09.2011 tarihinde trafik kazası geçirdim. bunu neticesinde sol femur kırığı oluştu.19 aydır böyleyim.12.12.2012 tarihinde bursa devlet hastanesinden kişisel başvuru yaparak özür belgesi aldım. özür oranımı %48 olarak belirlediler. 1 yıl süreli ve 1 yılın sonunda da kontrolü uygundur yazdılar. bu aldığım raporu avukat olan arkadaşıma verdim. güven hesabına başvurdu. güven hesabına gönderdiğimiz rapor süreli olduğu için herhangi bir ödeme yapmıyor. böyle bir durumda benim ne yapmam gerekiyor ?

süreli raporla tazminat alamazsınız, güvence hesabı ödememekte haklıdır, bunu avukatınızın çok iyi bilmesi gerekiyor, gerçekten avukatına sorarmısın süreli raporla bize nasıl ve neye göre tazminat ödeyecekler diye.

bırakın süreli raporu, sürekli olsa dahi raporunuz bunu kabul etme zorunluluğu yoktur sigorta şirketinin ve güvence hesabının.sürekli raporla sadece anlaşma zemini oluşursa ödeme yaparlar, anlaşma olmazsa ödeme yapmak zorunda değildir.bu gibi durumlarda tek bağlayıcı olan mahkeme kararıdır.
evet biraz geç kalmışsınız, daha fazla vakit kaybetmemek için hemen maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız.dava açıldığı andan itibaren güvence hesabı ve karşı taraf temerrüde düşer ve faiz çalışmaya başlar.
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

peki mustafa bey şuan sadece manevi olarak dava açsam olur mu ?

neden sadece manevi?
maddi ve manevi tazminat davası açacaksınız, manevi tazminatı ne kadar isteyecekseniz, rakam belirtmeniz gerekir manevi tazminat mahkeme safhasında artırılamaz,maddi tazminatı da haklarımız saklı kalmak kaydıyla açacaksınız maddi tazminat davanın seyrine göre değişebilir.

peki maddi ve manevi olarak açılan davada süreç ne kadar sürer sonuçlanması ?

davanın seyrine göre değişir, 2 yılda sürer, 3-4 yılda sürer, önemli değil önemli olan senin lehine verilen karardır, sen zaten tazminata hükmolunursa faiziyle alacaksın.
zaten başka şansın kalmıyor dava açmaktan başka,dava açtıktan sonra gerekli şartlar oluşursa güvence hesabıyla yine anlaşma yoluna gidebilirsin, dava buna engel değildir, hatta dava açmış olman bunlar üzerinde baskı yaratır.

bende birsey soracaktım bızım kazamız tek taraflı sıgortadan yıne tazmınat alabılırmıyız

suna hanım
önceki açmış olduğunuz konuda size tazminat hakkınızın olduğunu yazmıştım, galiba gözünüzden kaçtı.kazanız hakkında biraz açıklayıcı bilgi verirseniz daha faydalı yorum yapabiliriz.
araba kimin üzerine kayıtlıydı, arabayı kullananın ehliyeti mevcutmuydu, alkol varmıydı,

merhaba kazazede;
öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. araç ablamın üzerine kayıtlı, ehliyet var, alkol yok, dikkatsizlik yüzünden oldu.

daha 9 ay oldu kaza olalı bir sene dolunca alabilirsiniz rapor dediler

Şu kazazede ve tazminat hukukçusu nun 1 tane doğru bizi yazdıklarını görsem ya..! Bu kaza ile ilgili yazılanların tümü, tarif edilenlerin tümü yanlış malesef yanlış. BİLMİYORSUNUZ BURADA AHKAM KESİYORSUNUZ. En çok da buna kızıyorum... Birkaç kaza araştırıp kendi işlerini kendileri halletmişler, sonra da konunun uzmanı olup çıkmışlar hayret doğrusu..! Ağzı olan konuşuyor hesabına dönmüş burası.. Kim o kaza mağduru , mail at kardeşim bana ayrıntılı olarak, ben sana en kısa ve doğru yolu tarif ederim...

ender0606
doğrusunu sen yazda bizler ve buradaki arkadaşlar senin engin bilgilerinden faydalansınlar ,forumlarda gizli kapaklı birşeyler olmaz, herkes bildiği ölçüde foruma yazarak yardımcı olmaya çalışırlar, senin gibi mail at , telefon aç, demezler.
tekrar yazıyorum, terbiye sınırlarını aşma, bu son uyarım sana.

ender e cevap.

Sayın ender bey, öncelıkle 3-5 işi kendılerı halledıp ahkam kesıyorlar ne demek acaba.
Ben yıllardır tazmınat hukuku alanında özellikle de iş ve trafik kazaları alanında avukatlık yapıyorum, aynı zamanda da özel hukuk alanında yüksek lisans yapıyorum.
Şu senın engın bılgın neye dayanıyor paylaş dfa bılelım kazazede ile beraber. bizim refransımız daha önce işini hallettiğimiz müvekkillerimiz. senın referansın ne ve bu işi hangı yetkı çerçevesınde yapıyorsun.?

Kazazede ye cevap...
Sana bilgilerimi tecrübelerimi ispatlamak zorunda değilim.. Git çalış, ilgili kanunları sana daha önce yazmıştım, önce bunları öğren.. Sen kendin de biliyorsun ki bu alanın uzmanı değilsin, edindiğin birtakım bilgiler tüm kazalar hakkında yorum yapmana , mağdurları yönlendirmene emsal teşkil etmez. Her trafik kazası kendi unsurları içerisinde değerlendirilir.. Tazminat hakkı çıkmayacak olanlara sen nasıl olur da tazminat hakkın var dersin, umut verirsin, NEYE DAYANARAK ? tekrar ve son kez söylüyorum BOŞ BELEŞ KONUŞUP DA İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRME AYIPTIR..
Tazminat hukukçusuna cevap..
Kardeşim sen mesleğin icabı hukuk yolunu tercih ediyorsun, haklısın, sözümüz yok, amma velakin sizin yolunuz yılar süren uzun, yorucu ve masraflı bir yol, yanlışmıyım ?
Ayrıca burada yazılan çoğu kazalar ana hatlarıyla ifade edilip cevap istenmek şeklinde, sen bir hukukçu olarak ayrıntıları nasıl olur es geçersin de kaza mağdurlarına yol göstermeye kalkarsın??? Git geriye dönük yazdıklarına bir bak, tarif ettiklerinin içinde yanlış bilgilerin var.. sen yaz da görelim deme sakın, ben yazarım yanlışlarını sonra bozulursuın...Ayrıca trafik kaza mağdurlarının illa da avukat yolunu tercih etmeleri de gerekmiyor bunu kendin de iyi bilirsin...

Kardeş ben bir şeye bozulmam merak etme. Senin yolun uzun yol derken neyi kastediyosun. bende dirtek dava açmıyorum bılıp bılmerden ne konusuyosun. bende önce sigortaya basvuruyorum 2 ay gıbı ortalama bır surede tazmınatı alıyorum. ama alırken kısmen ıbra edıp fazlaya ılskın haklaımı saklı tutuyorum kalan mıktar için tazmınat davası acıyorum ve ayrıca manevı tazmınat davası açıyorum sen ne uzunluğundan bahsedıyosun. senın gıbı sadece sıgortadan aldığım parayı alıp bırakmıyorum. senın bunu takıp etmeye ne yetkın var. senın yaptığını kaza mağduru zaten kendı de yapabılıyor bılınçlı ıse asıl sen neyın edebıyatını yapıyosun. bız burda ınsanlara genel kaıdeler cercevesınde yonlendırıyoruz, bazı sımsarların ağına düşmesınler diye. sen bundan neden rahatsız oldun ve gocundun onu da ben anlamadım. Öyle vatandaslar gelıyo kı o uzun ve masraflı olmayan yola basvuran senın deyımınle yanı%30 %40 gıbı oranlar ıstenmıs bır suuru masraf talep edılmış, veya davası acılmadan dosya kapatılmış. İşte bızde boyle yapanların ellerıne dusmemelerını noktasında uyarıyoruz ama ANLAŞILIYO KI BU UYARMA BAZILARININ ZORUNA GIDIYOR:) SAYGILARIMLA

sayın tazminathukukçusu
konuyu özetlemişsin , ellerine sağlık, boşver bazılarıda buralarda iş kaparım peşinde, daha bu kadar açıklamalardan sonra yinede komisyonculara giden varsa kendileri bilirler

slm ender kardeş burda kimse ben uzmanım demiyor herkes başından bir kaza geçmiş bu kaza neticesinde kendi avukatlarımızdan veya interneten bazı bilgi öğrenip kaza geçirren arkadaşlara bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluyoruz illa bu doğru veya yanlış demiyoruz en azından kazazedelere nasıl bir yol izleyeceğini söylüyoruz lütfen birbirimizi incetecek kelimeler yazmayalım herkese teşekürler

[FONT=Segoe UI, Tahoma, Liberation Sans, Arial]Madem bu noktaya kadar getirdiniz sonuçlarına katlanın o halde..
Buyrun yanlışlarınızı ve eksiklerinizi birlikte görelim...

Bu konu başlığını açan Murat bursa nın ilk mesajı şöyle;
[/FONT]Merhaba arkadaşlar.2011 yılına trafik kazası geçirdim % 48 raporum var.tedavim devam etmekdedir.karşı tarafın sigortası yok.güven hesabından ne kadar tazminat alabilirim. yaşım 27 (şuan) maaşım 1600 lira
Tazminat hukukçusunun cevabı da bu;
;Geçmiş olsun murat bey, bugüne kadar neden basvurup yol almadınız.
Ayrıca basvurduğunuzda size gereklı ödemenın tamamı yapılmayacak bırde dava acmak durumunda kalacaksınız. Dolayısıyla bır an önce yol almakda fayda var. Kaza da kusur kımde idiİ? ceza davası sonuclandı mı?

Murat bursa nın mesajındaki bilgiler eksik, eksik bilgiye nasıl olur da cevap verirsiniz?
Kazaya kaç araç karıştı? %48 raporu olan kişi şöför mü yolcu mu? sürücü ise ehliyeti var mı? Alkol var mı ? Kaza tam tarihi esastır, tam tarih nedir?
Kazaya birden fazla araç karışmış ise ve kazazede sürücü ise kusur oranları nedir? 1600 liralık gelirini resmi olarak belgeleyebilir mi?
Ayrıca, Güvence hesabı YARGITAY kararlarını esas alır ve tazminatın tamamını öder, sigpota şirketi yargıtay kararlarını değil kendi hesaplama usulünü kullanarak tamamını ödemez..
Görüldüğü üzere, eksik bilgi olmasına rağmen acaip ve yanlış bilgi verilmiş... Devam ediyoruz mesajlara....

sonraki Murat bursa mesajı;
merhaba arkadaşlar 25.09.2011 tarihinde trafik kazası geçirdim. bunu neticesinde sol femur kırığı oluştu.19 aydır böyleyim.12.12.2012 tarihinde bursa devlet hastanesinden kişisel başvuru yaparak özür belgesi aldım. özür oranımı %48 olarak belirlediler. 1 yıl süreli ve 1 yılın sonunda da kontrolü uygundur yazdılar. bu aldığım raporu avukat olan arkadaşıma verdim. güven hesabına başvurdu. güven hesabına gönderdiğimiz rapor süreli olduğu için herhangi bir ödeme yapmıyor. böyle bir durumda benim ne yapmam gerekiyor ?

Kazazede nin yanıtı;
süreli raporla tazminat alamazsınız, güvence hesabı ödememekte haklıdır, bunu avukatınızın çok iyi bilmesi gerekiyor, gerçekten avukatına sorarmısın süreli raporla bize nasıl ve neye göre tazminat ödeyecekler diye.

bırakın süreli raporu, sürekli olsa dahi raporunuz bunu kabul etme zorunluluğu yoktur sigorta şirketinin ve güvence hesabının.sürekli raporla sadece anlaşma zemini oluşursa ödeme yaparlar, anlaşma olmazsa ödeme yapmak zorunda değildir.bu gibi durumlarda tek bağlayıcı olan mahkeme kararıdır.
evet biraz geç kalmışsınız, daha fazla vakit kaybetmemek için hemen maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız.dava açıldığı andan itibaren güvence hesabı ve karşı taraf temerrüde düşer ve faiz çalışmaya başlar.

Bu cevap TAMAMEN YANLIŞ, niye mi...
Trafik kazasındaki yaralanmalarda iyileşme süreci 1 yıl, neye göre 1 yıl? Kaza tarihinden itibaren 1 yıl
Hastane başvuru tarihini esas alır
Tazminat konusundaki süreç kaza tarihinden itibaren 1 yılı esas alır, 1 yıl dolduğu içinde tazminatını alabilir
O avukat nasıl başvuracağını bilememiş malesef..
Bu konunun UZLAŞMA ile yakından uzaktan alakası da yok mahkeme ile de alakası yok, neye dayanarak bunu yazdı acaba bu KAZAZADE ???
Varsa ilgili kanun maddeleri, yönetmelik, tüzük vs bulsun getirsin de öğretsin öğrenelim...
Sürekli rapor olsa bile alamaz yazmış, neresinden uydurdu bunu anlayamadım
GÜVENCE HESABI NE İÇİN VAR? Karşı taraf sigortasız, güvence hesabı devreye girer ve tazminatını alır bu kadar basit, kabul etmez diye birşey sözkonusu bile değil.
Tabi burası forum sayfası ağzı olan konuşuyor görüldüğü gibi..
NE HAKKINIZ VAR YARIM YAMALAK EKSİK BİLGİLERLE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE
Siz önce buna bir cevap verin
Bana simsar diyenlerin kendisi simsardır
BEN DOĞRUYU YAZARIM, KABUL ETMEYEN GİTSİN KENDİ DOĞRULARIYLA NELER YAPABİLİR GÖSTERSİN, EMSALLERİYLE BİRLİKTE....

Murat bursa kardeş
sen bu tazminatı alamazsan bana ulaş kardeşim,
ben bu işi yapmıyorum ama senin bu tazminatını kurtarcam çok kısa sürede SIRF BURDAKİLERE EMSAL OLSUN DİYE....
tek kuruşunu da istemiyorum oke....

Az önce yukarıdaki mesajım sadece 1 tek konu ile ilgiliydi.
Kazazede ve Tazminat Hukukçusu nun diğer mesaj başlıklarındaki konularına, cevaplarına hiç girmedim bile
Eksik ve hata o mesajlarda da var malesef
Bilen görür, bilmeyen ise kim bu tartışmanın galibi ona bakar !!!

Kazanan siz olun ben kaybetmiş olayım no prob.
Ama görülen o ki
Bu forum sayfasını 2 yarım yamalak eksik bilgiye sahip kişi zaptetmiş
Bu sayfadan doğru bilgi alamayacaksınız bu gerçek !!
Buyrun sizin olsun sayfanız..

uzman kızmış abi )))

ender0606
Murat bursa kardeş
ben bu işi yapmıyorum ama senin bu tazminatını kurtarcam çok kısa sürede SIRF BURDAKİLERE EMSAL OLSUN DİYE....
tek kuruşunu da istemiyorum oke.... ))))

ender0606
[FONT=Segoe UI]Madem bu noktaya kadar getirdiniz sonuçlarına katlanın o halde..[/FONT]

acaba bizi asarlarmı şimdi)))

ender yinede işin gücün rastgelsin,
evet bir haftadır bayağı güldürdün bizi, sen yinede yazma ihtiyacı hissedersen yaz ama sataşmadan yazmaya çalış, forumlarda insanların birbirlerinden öğreneceği çok şeyler vardır.
forumların amacı zaten bilgi paylaşmaktır.

Ender kardeş arada yaz emiii...
Hep beraber gülelim.
adam karşı tarafın diyor taraflar demiyor sen hala başka araç diyosun.

Murat bursa kardeş
tek kuruşunu da istemiyorum oke..

bide eğer hayır kurumu isen ender kardes bize gelen dosyaları da sana yönlendirelim...
Bu yoğunluğun arasında yüzümüzü güldürdün Allah razı olsun...:)

Sen burayı hukuki mütala sayfası mı sandın? burdaki insanlar hukuki anlamda hukuki dille yardım beklemiyor. zaten versen de kısmen anlayabılır doğal olarak. İnsanlara Yargıtayın güvence hesabuındakı içtihatları şu yönde, evlilik ihtimali yönündeki içtihatlar şöyle vb bilgiler ver alacağın cevap bızım anlayacağımız dilden konuş olur.
Biz burda insanları asgari şekilde olabılecek bılınçlendırmeyı yapmaya çalışıyoruz, ama dediğim gibi bazı iş apan arkadasların sanırım zoruna gıdıyor.
Yoluna devam et ender kardes, bizde edelim :) vatandaş tercihini yapar merak etme :)

Ben bu işi yapmıyorum dediğim halde halen daha birtakım yakıştırmalar içindesiniz.

Vatandaş görür mutlaka şüphemiz yok... Yukarıdaki yazdığım uzun mesajı okuduktan sonra doğruyu bulacaktır..
Ayrıca
İnsanın hayatta karşılaştığı olaylar kişinin kendine göredir
Kişi de bir yamukluk varsa karşısına da yamuk olanlar çıkar şüpheniz olmasın
Eğer kişi halis niyete sahipse ve bunu hayatında uyguluyorsa karşısına da iyi insanlar çıkacaktır
BUNA DA İLAHİ ADALET DENİR..
Burda ben ne kadar doğru ve kısa yolu tarif etsemde inanmak istemeyen zaten inanmayacak, hiçkimsenin tercihi de beni bağlamaz..

Geçen ay bir yakınım aracılığıyla nevşehirden biri aradı.. Kazada babasını kaybetmiş.. Kısa ve özetle takip edeceği yolu tarif ettim. tamam dedi..
Aradan birkaç gün geçti aradı, ilk görüşmede söylemediği bir hususu söyledi.. 1 ay kadar önce kayseriden birileri gelmiş ve onlara yetki verilmiş..
Alacakları tazminat tutarı 80 bin tl civarındaydı, kendisine söylemiştim, ona göre araştır demiştim...
bu yetki verdiği şahıslar size 10-13 bin tl civarında para çıkacak demişler..
Yapacak bişi yok, tam yetki vekaleti vermişsiniz adamlar da sizi tokatlamış geçmiş olsun dedim...

Allah kuluna zulmetmez, kul kendi yaptığının cezasını çeker
Varsa kardeşim geçmişinde canını yaktığın insanlar gün gelir cezasını çekersin
Tokatçılar da gelir seni bulur ağzın dilin bağlanır sesin çıkmaz verirsin vekaleti işin biter...

Burda ne kadar anlatırsak anlatalım herkes layığını bir şekilde bulacaktır... Ama iyi ama kötü..
son sözü Peygamberimizin bir hadisi ile kapatalım
KİŞİ YAPTIĞIYLA YÜZLEŞMEDEN ÖLMEYECEK...

kardeş sen hukukçu değilsin sen bu kişiyi yanlış yönlendiriyorsun ozaman murat kardeşe nasıl bir yol izleyeceğini anlat bizde öğrenelim kazazede dğğru yazmış normalde kazalardan sonra bir yıl içerisinde rapor alınır ama bunarağmen iyileşme veyatedavisi tam olarak bitmemiş ise hastane bir yıl sonra kontrol diye yazar ne yazıkki sigorta şirketleri ödeme yapmaz bu aşamadan sonra kazazede isterse dava boyutuna girer çünkü bu olayın aynısı benim başımdan geçti dava açıldıktansonra mahkeme hastane dosyalarını toplatır ve adli tıpa gider daha sonra kazazede adli tıpa gider ve adli tıp kişinin hastalığına ve sakatlığına göre derece verir daha sonra mahkeme bu kişinin dosyasını aktüere gönderir aktüer bilirkişi ise yaşına ve gelirine göre tazminatı hesablar mahkemeye gönderir dava boyutunu ben böyle biliyom şimdi sizde bize nasıl alabileceğinizi yazın hep beraber okuyalım teşekürler

Üst Alt