[FONT=Segoe UI, Tahoma, Liberation Sans, Arial]Madem bu noktaya kadar getirdiniz sonuçlarına katlanın o halde..
Buyrun yanlışlarınızı ve eksiklerinizi birlikte görelim...
Bu konu başlığını açan Murat bursa nın ilk mesajı şöyle;
[/FONT]Merhaba arkadaşlar.2011 yılına trafik kazası geçirdim % 48 raporum var.tedavim devam etmekdedir.karşı tarafın sigortası yok.güven hesabından ne kadar tazminat alabilirim. yaşım 27 (şuan) maaşım 1600 lira
Tazminat hukukçusunun cevabı da bu;
;Geçmiş olsun murat bey, bugüne kadar neden basvurup yol almadınız.
Ayrıca basvurduğunuzda size gereklı ödemenın tamamı yapılmayacak bırde dava acmak durumunda kalacaksınız. Dolayısıyla bır an önce yol almakda fayda var. Kaza da kusur kımde idiİ? ceza davası sonuclandı mı?
Murat bursa nın mesajındaki bilgiler eksik, eksik bilgiye nasıl olur da cevap verirsiniz?
Kazaya kaç araç karıştı? %48 raporu olan kişi şöför mü yolcu mu? sürücü ise ehliyeti var mı? Alkol var mı ? Kaza tam tarihi esastır, tam tarih nedir?
Kazaya birden fazla araç karışmış ise ve kazazede sürücü ise kusur oranları nedir? 1600 liralık gelirini resmi olarak belgeleyebilir mi?
Ayrıca, Güvence hesabı YARGITAY kararlarını esas alır ve tazminatın tamamını öder, sigpota şirketi yargıtay kararlarını değil kendi hesaplama usulünü kullanarak tamamını ödemez..
Görüldüğü üzere, eksik bilgi olmasına rağmen acaip ve yanlış bilgi verilmiş... Devam ediyoruz mesajlara....
sonraki Murat bursa mesajı;
merhaba arkadaşlar 25.09.2011 tarihinde trafik kazası geçirdim. bunu neticesinde sol femur kırığı oluştu.19 aydır böyleyim.12.12.2012 tarihinde bursa devlet hastanesinden kişisel başvuru yaparak özür belgesi aldım. özür oranımı %48 olarak belirlediler. 1 yıl süreli ve 1 yılın sonunda da kontrolü uygundur yazdılar. bu aldığım raporu avukat olan arkadaşıma verdim. güven hesabına başvurdu. güven hesabına gönderdiğimiz rapor süreli olduğu için herhangi bir ödeme yapmıyor. böyle bir durumda benim ne yapmam gerekiyor ?
Kazazede nin yanıtı;
süreli raporla tazminat alamazsınız, güvence hesabı ödememekte haklıdır, bunu avukatınızın çok iyi bilmesi gerekiyor, gerçekten avukatına sorarmısın süreli raporla bize nasıl ve neye göre tazminat ödeyecekler diye.
bırakın süreli raporu, sürekli olsa dahi raporunuz bunu kabul etme zorunluluğu yoktur sigorta şirketinin ve güvence hesabının.sürekli raporla sadece anlaşma zemini oluşursa ödeme yaparlar, anlaşma olmazsa ödeme yapmak zorunda değildir.bu gibi durumlarda tek bağlayıcı olan mahkeme kararıdır.
evet biraz geç kalmışsınız, daha fazla vakit kaybetmemek için hemen maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız.dava açıldığı andan itibaren güvence hesabı ve karşı taraf temerrüde düşer ve faiz çalışmaya başlar.
Bu cevap TAMAMEN YANLIŞ, niye mi...
Trafik kazasındaki yaralanmalarda iyileşme süreci 1 yıl, neye göre 1 yıl? Kaza tarihinden itibaren 1 yıl
Hastane başvuru tarihini esas alır
Tazminat konusundaki süreç kaza tarihinden itibaren 1 yılı esas alır, 1 yıl dolduğu içinde tazminatını alabilir
O avukat nasıl başvuracağını bilememiş malesef..
Bu konunun UZLAŞMA ile yakından uzaktan alakası da yok mahkeme ile de alakası yok, neye dayanarak bunu yazdı acaba bu KAZAZADE ???
Varsa ilgili kanun maddeleri, yönetmelik, tüzük vs bulsun getirsin de öğretsin öğrenelim...
Sürekli rapor olsa bile alamaz yazmış, neresinden uydurdu bunu anlayamadım
GÜVENCE HESABI NE İÇİN VAR? Karşı taraf sigortasız, güvence hesabı devreye girer ve tazminatını alır bu kadar basit, kabul etmez diye birşey sözkonusu bile değil.
Tabi burası forum sayfası ağzı olan konuşuyor görüldüğü gibi..
NE HAKKINIZ VAR YARIM YAMALAK EKSİK BİLGİLERLE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE
Siz önce buna bir cevap verin
Bana simsar diyenlerin kendisi simsardır
BEN DOĞRUYU YAZARIM, KABUL ETMEYEN GİTSİN KENDİ DOĞRULARIYLA NELER YAPABİLİR GÖSTERSİN, EMSALLERİYLE BİRLİKTE....
Murat bursa kardeş
sen bu tazminatı alamazsan bana ulaş kardeşim,
ben bu işi yapmıyorum ama senin bu tazminatını kurtarcam çok kısa sürede SIRF BURDAKİLERE EMSAL OLSUN DİYE....
tek kuruşunu da istemiyorum oke....
Az önce yukarıdaki mesajım sadece 1 tek konu ile ilgiliydi.
Kazazede ve Tazminat Hukukçusu nun diğer mesaj başlıklarındaki konularına, cevaplarına hiç girmedim bile
Eksik ve hata o mesajlarda da var malesef
Bilen görür, bilmeyen ise kim bu tartışmanın galibi ona bakar !!!
Kazanan siz olun ben kaybetmiş olayım no prob.
Ama görülen o ki
Bu forum sayfasını 2 yarım yamalak eksik bilgiye sahip kişi zaptetmiş
Bu sayfadan doğru bilgi alamayacaksınız bu gerçek !!
Buyrun sizin olsun sayfanız..