Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılına trafik kazası geçirdim. % 48 raporum var. Tazminat alabilir miyim?

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Alacağın tazminatı evli olup olmaman, çocuğun olup olmaması ve varsa eğer kaç tane olduğu da etkiliyor

1 yıl kontrol vermişse beklemen gerekiyor. Fakat başka hastanelere de bu konu için tekrar rapor almak için başvurabilirsiniz. Buda bir alternatif dir. Bulunduğunuz ilçenin hakim hastanesine başvurup bu zamanı da ortadan kaldırma şansınız var doktorun raporu vereceği tarih itibari ile. 45 gün içersinde de istenilen para karşılanır eksik olursa da kalan parayı dava yolu ile alabiliriz.. Geçmiş olsun..

Geçmiş olsun süreli raporunun bitmesini bekliceksin ondan sonra kalıcı rapor alıcaksın güvence hesabından poliçenin tamamını alıcaksın tabi güvence hesabı eksik ödeme yapıcak daha sonra tekrar başvurup geri kalan hakların için dava açıcaksın o da 8 ay sürcek ve poliçenin amaını almış olacaksın süreç böle gelişcek

bende 2011 de kaza geçirdim

tek taraflı ve yolcu konumundaydım. bir yıl sonra yüzde 15 rapor aldım ve sigortaya gönderdik. 21.817 tl lik ibraname geldi. daha evvel konuştuğumuz kişiler özür oranın fazla çıkma ihtimalinin olduğunu bu yüzden bu rakamı kabul etsende etmesende çek ibranamenin altına ilerde hakkımız saklı kalmak kaydıyla diye yaz imzala dediler öyle yaptım. ve gönderdim. daha sonra tekrar kayseri erciyes tıp fakültesinden yüzde 39 rapor aldım. bi danışman firma bana yardımcı olacağını söyledi evraklarımı verdim. ama konuya vakıf olmadığımdan ve bilgi yatersizliğinden yeterince malumat alamıyorum. sorudğum sorulara tatmin edici cevap alamıyorum. mağdurum yardımcı olmanızı rica ediyorum tşkler

bu arada evliyim bakmakla yükümlü olduğum 2 çocuğum var. yaş 37. kazadan önce kayıtlı bir işim yoktu.

Öncelikle Geçmiş olsun sigorta şirketlerine yapacağınız başvurularda zaman aşımı 2 yıldır. Ayrıca trafik kazalarında destekten yoksun kalma ve maluliyet durumlarında kusur durumu şartı aranmamaktadır.

gecmıs olsun

oncelıkle gecmıs olsun. yaptığım hesaplamalara göre eğer yuzde 39 kesın rapor ıse 100-120 bin tl arası bır tazmınat almanız gerekır. lutfen bu surecte avukat hukukcu ıle çalışın.

uyarma

bizde uyarıyoruz ama malesef halkımız hakkını arama noktasıdan çok habersız. avukatlar hakkında toplumda buşluna olumsuz ımajda vatandaşı buna itiyor ancak sizinde dediğiniz gibi ozellıkle anadoluda, doğu ve guneydoğu da vatandastan %40-50 gıbı rakamlar alındığını duyuyorum içim acıyor. umarım vatandassımız bu konuda bılınclenır artık.

arkadaşlar tekrar merhabalar uzun bi süredir forma bakmıyordum.

raporum ile ilgili olarak şunu özetliyeyim
17.12.2013 tarihin de sürekli ibareli % 48 raporumu verdi bursa devlet hastanesi.
fakat bir önce ki raporumda 18.12.2012 tarihliydi ve 1 yıl sonra kontrolü diyordu.
kalıcı raporda kesin tarih 17.12.2013 dür.
1-) 1 gün erken olduğu için güven hesabı bu raporu kabul eder mi
2-) şimdi aldığım bu raporda ötvsiz araç yada h sınıfı ehliyet için olan bölümler degerlendirilmedi yazıyor bunlar için tekrar mı başvuru yapacağım

tazminatla ilgili

arkadaşlar tekrar merhabalar uzun bi süredir forma bakmıyordum.

17.12.2013 tarihin de sürekli ibareli % 48 raporumu verdi bursa devlet hastanesi.
fakat bir önce ki raporumda 18.12.2012 tarihliydi ve 1 yıl sonra kontrolü diyordu.
kalıcı raporda kesin tarih 17.12.2013 dür.
1-) 1 gün erken olduğu için güven hesabı bu raporu kabul eder mi
2-) şimdi aldığım bu raporda ötvsiz araç yada h sınıfı ehliyet için olan bölümler degerlendirilmedi yazıyor bunlar için tekrar mı başvuru yapacağım

Öncelikle Geçmiş olsun sigorta şirketlerine yapacağınız başvurularda zaman aşımı 2 yıldır. Ayrıca trafik kazalarında destekten yoksun kalma ve maluliyet durumlarında kusur durumu şartı aranmamaktadır.
Yaralanmalı ve ölümlü kazalarda zaman aşımı en az 8 yıldır. Bazı durumlarda (birden fazla mağdur varsa ) 10 yıla çıkar. Maluliyet durumlarında şoför, araç sahibi ve yayalarda kusur şartı aranmaktadır. Sadece yolcuda kusur şartı aranmaz.

Merhaba,
Merak ettim basvuru yaptınız mı ve ne aşamada şu an?
Görüşmek üzere
Av.Gökhan TÜRKYILMAZ

Üst Alt