Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de 3 büyük kalp krizi geçirdim, stent takildi. %47 oran verildi..?

oge1972

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2011 de 3 büyük kalp krizi geçirdim.stent takildi .düzenli olarak kullandığım sürekli ilaçlarım var.
Beloc
Delix
Ekopirin
Fomadin
Corestor
Bu ilaçlar sürekli kullanılan. Vergi indiriminden faydalanmak için
Baş vurdum ef % 47 çıktı.eko sonucunda.Dr raporunda ise EF%47 ---% 50 puan devamında EF%47 . Clas ll --- 30 puan yazıyor buna gore % kaç rapor alabiliriz tansiyon felanda sorulmadı.şimdiden tşk ederim.

Bende haziran ayında kalp krizi geçirdim,3 tane stent takıldı.Oranlarımız yaklaşık olarak aynı
Ef % 50 klas II = %30
hipertansiyon = % 10
Kolestrol = % 10
toplam engellilik oranı % 43 balthazard formülüne göre
bende
Coraspin
bloc
plavix
delix
colestin
doktor baypas önerdi,ama baypas olsanda olmasanda ömrünün sonun kadar bu ilaçları kullanman gerekiyor dedi.
Vergi indirimim ankarada sürekli olarak onaylanmış ama kontrol muayenesi verip vermediklerini veya raporumun kaç yıllık olduğunu bilmiyorum.
Heyete girdin mi?
toplam engellilik oranında kaç yazıyordu ?
Geçmiş olsun

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)

oge1972;
eğer raporlu tansiyon ilacı kullanıyorsanız 10 puanda ordan gelir ama 40 oranını bulamassınız ama kardiolog kalbe bağlı tansiyon tanısı koyarsa yani ekoda sol ventrikül hipertrofisine bağlı yüksek tansiyon derse o zaman 40 barajını anca geçersiniz

Polat34;
sana iyi kolesterolden oran vermişler genelde vermiyorlar

Hocam EF % 30 %50 arası olanlar %50 yazıyor bazı yerlerde benim yanlış anladım.delix tansiyon ilacı değilidir.sürekli raporun var. Vergi emekliliği için bana EF 47 yetmezmiş acaba.

Doktorlar beni sever :D

Hem delix = tansiyon ilacı doktor söyledi
plavix= stentler için
colestin -L= kolestrol için
beloc çarpıntı için
corespin kan sulandırıcı dedi

hem konuyu açan arkadaşa EF %47 demiş doktor bunun oranı klas 3 olmuyor mu normalde oranı % 50 klas 3 ten

Polat 34 TSK ederim.inş dediğin gibi olur.heyet %40 ın üzerinde rapor verir.

kalpten % 30 garanti zaten ama tansiyon ve diğerini bilemem kardeşim

Polat kardeş kalpten %30 mu.yoksa %50 mi alırım.EF %30-%50 arası olanlar.tabloda %50 alıyormuş.

ef 50 den düşükse % 50 olur

ama siz heyet için rapor aldınız ve ondamı yazıyordu 47

Evet.vergi dairesi beni hastaneye sevk etti.hastane kardiyolojiye numara verdiler.orda bana Dr eko çekti eko da EF%47 yazıyordu.

EF 47 ile % 50 vermezler ise itiraz edersiniz yeniden başka bir hastaneden alırsınız. Çünkü % 50 verilmesi gerektiği belirtilmiş.

Babam malulen emeklilik için başvurmuştu ,bi gözü şekerden dolayı bayağı bi görmüyo,şeker ve tansiyon var ve açık kalp ameliyatı oldu.Sürekli kullandığı ilaçlar var.Hastanede babama % 69 rapor sonucun demişler bende olursun baba dedim.Raporu ssk ya verdi malulen emekli etmediler:Bende itiraz dilekçesi yaz baba dedim.Ankaraya itiraz etti.Yine emekli etmediler.Baba şu raporunu gönder birde İstanbulda baktırayım dedim.Hastaneden rapor iste aslı gibidir diye dedim yolladı sonra.Hastanenin verdiği raporda ne oran yazıyor ne başka bir yüzde sadece kalpten EF değerinin % 69 üzerini yeşil keçeli kalemle çizmişler senin oranın bu diye .O rapor oranıyla aylarca dolandırdılar ordan oraya kimsede dememiş ki bu raporda herhangi bir oran yazmıyor diye.

itiraz et kardeşim Kelebek hn dediği gibi EF 47 ile senin sadece kalp klas 3 ten % 50 alman lazım

Heyete 14 kasım da giricem. Kelebeğin dediği gibi verilmezse itiraz ederim.inşallah verirler.bakalım

O nasıl oluyor kardeş.Bende heyete girdim ama sabah evraklarımı yaptım saat 11 de işim bitti 2 de heyete girdim .Senin heyete girmene daha nerdeyse 20 gün var.
Birde evraklarını heyete verdiysen veya orda verdikten sonra heyet doktorlarına girerken kağıdının üzerine % kaç oran aldığın yazıyo ,kağıdın önlü arkalı resmini çek güzelce bakarsın lazım olur

TBMM.polat kardeşim.ilk muayenede eko EF %47 yazıyordu.Dr.heyet raporu olan iki fotoğraflı olan kağıda EF%47--50 puan..clasll--30 puan yazıyordu. Bunu ve eko kağıdını vergi dairesi sevki ile heyet kuruluna verdim.onlarda 14 kasımda heyete girecegimi.Saat 13 te burada olmamı söylediler...

EF % 47 --- 50 puan
Clas ll ---- 30 puan

kardeşim senin yazdığın gibi olmaz bu ef 47 ise class 3 % 50 olur nasıl sana class 2 30 yazmış anlamadım

Yazılan o normalde clas lll olması gerekmiyormu.heyette düzeltilirmi ??? Bekleyip görelim.

ef 47 ise clas 3 olur kurula girince belirtki seni tekrar yönlerdirsinler

DR.okumadan heyet raporu veriyor.

iyi akşamlar. Benim kronik kalp rahatsızlığım var.lad stent 3 kere kriz geçirip 2 kere ex olmama rağmen.EF %47 olmasına rağmen.cuma günü heyet bana %30 raporu vermiş.ve sürekli sağlam ibaresini koymuş.Heyetteki dr.a ef %30 ve %50 arasında olanlara çizelge %50 veriyor dedim.bana laksyit bir şekilde itiraz edersin diyor..ve 15 gün sonra heyet raporumu vericeklermiş.nereye ve nasıl itiraz edicem.yazarmısımız lütfen.tşk.

heyete girdiğin zaman heyetteki ilgiliye aynen anlat ilgilenir

il sağlık müdürlüğüne varıp Rapor birimine müracat etmen yeterli. seni farklı bir hastaneye sevk ediyorlar. o hastanede aynı oranda rapor verirse raporun kesinleşiyor yok daha yüksek oran verirse bu defa dosyan hakem hastaneye gidiyor oranın vereceği rapor kesin oluyor.

Arkadaşlar ayen beyan ortada yazılanları okumamaları saçmalık.devletin vermiş olduğu oran cetvelinde yazanın dışında nasıl veriyorlar.şimdi itiraz başka hastane bunlarda %50 verseler bu seferde uzadıkça uzuyacak..

%65 rapor verildi.

Ef %47 class 2 ile ilk %30 verdiler.heyete itiraz ettim % 65 surekli rapor verildi.ankaraya vergi dairesini yolluyor ve ne zaman emekli olurum acaba.TSK arkadaşlar.

Hayırlı olsun :) Doğum tarihini, sigorta başlangıç tarihini, statünüzü (bağkur,ssk,e.s gibi) bunları belirtir misiniz emeklilik hesabı için?

D.t :1972
SSK giriş :1990
SSK pirim : 4210
Asgari ucret

Vergi indirimini kazanır kazanmaz emekli olabilirsiniz, ssk'dan 15 yıl 3600 gün ile. Vergi indiriminin kaçıncı dereceden döneceğinin önemi yok, üçüncü derecede dönse ikinci derecede dönse yine emekli edilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun:eek: ve tabi geçmiş olsun

Kelebek hnm.emekli olduktan sonra tekrardan çalışabilirmiyim.
Yani hem emekli maaşı alıp birde çalışma durumu söz konusu müdür acaba.TSK.

Polar34
TSK kardeşim. Darısı rapor alicak arkadaş karın başına.

Evet çalışabilirsiniz, yeni işyeriniz SGDP kesintisi ile çalışıyor olarak yapar girişinizi.

Üst Alt