Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 engelli öğretmen alımları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

meçhulbiri

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelli kontenjanının arttırılması güzel bir gelişme. Bu konuda yapılan çalışmalar kısmende olsa başarıya ulaştı. 800 civarı meb kadrosu açıklandı. 2010 yılında 1000 engelli öğretmen alımı yapıldı. 800 kadro bizler için yeterli bir sayı. Bakan daha önceden herkes kendi mezun olduğu bölüme göre işe yerleştirilecek demişti. Bu yönde sözlerin tutulmasını talep ediyoruz. Eğitim fakültesi mezunu olan yüzlerce engelli arkadaş var. Bizlerde engelli öğretmen adayları olarak, en doğal hakkımız olan öğretmenlik mesleğini yapmak istiyoruz. Bu konuda meb'e, alo 147 hattına, bimere engelli öğretmen alımıyla ilgili maillere devam edelim. Engelli öğretmen adayları olarak düşüncelerimizi, kederlerimizi, sevinçlerimizi burada paylaşalım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

destek....bu alımda kadro ayırmazlarsa ikinci alımda mutlaka ayıracaklardıı...bundan eminimm...

800 kadro öğretmen alımı için mi yoksa memurluk mu veya ikiside mi?

küsuratlı rakam verilmesi sanki öğretmenler açıkta kalmasın diye yapılmış bişey gib geliyor bana, kaç tane öğretmen adayı varsa onu öğrenmişlerdir, üstüne yuvarlak hesapla biraz da memur katmışlardır diye düşünüyorum umarım böyledir.
memurlar.netten birisi sormuş hepsi memur demişler, öğretmenlik için p10 puanı gerekli demişler ama ömss kılavuzunu okumadıkları belli.

kara ;

843 kadro için bu yönden bakman beni manyak güldürdü...:cool::cool::cool::cool::cool:
İnşallah senin baktığın yönden bakar atama yapacak kurumlar....Süpersinn branşını merak ettim...kesinn sosyal bilimlerdir...

Mantıklı bir yaklaşım:cool: ümidimizi kaybetmememiz güzel. son ana kadar haklı davamızın peşinde olalım yeter...

şöyledir mesela 643 ya da 543 kişi tespit edilmiştir öğretmenlik mezunu olarak, üstüne 200 300 de memur alalım demişlerdir. bölümüm bilgisayar :D

Sesimi duyan var mıı:confused: Türkiyede hiç mi engelli öğretmen adayı yok. En az 700 kişiyiz ancak kimsenin umurunda değil herkes bakıp geçiyor.:mad: yorumlarınızı niye paylaşmıyorsunuz, niye bu kadar pasifsiniz. iş işten geçtikten sonra sızlanmanın kimseye faydası olmaz. Öğretmen adayları olarak 147 meb istek hattına 800 civarı meb kadrosunun engelli öğretmenlere ayrılması yönünde talep oluşturalım.

arkadaşlar ben de sizinle aynı fikirdeyim, ben de kamu yönetimi mezunuyum ve iibf mezunu olmanın koşul olarak belirtileceği kadro sayısını merakla bekliyorum, ellerindeki istatistikleri kullanmaları çok mantıklı, kaç eğitim bilimi mezunu , kaç hukuk mezunu, kaç mühendislik mezunu varsa, bunlar kurumlar ille paylaşıldığında, kurumlar ihtiyaçlarını buna paralel belirleyebilirler, toplam 30 tane mühendis varsa sınava girecek , mühendis ihtiyacı olan kurumlar talebini buradan karşılar ama sınava giren mühendis yoksa kurum mühendise ihtiyaç duymasına rağmen mecburen kadrosunu düz memurla doldurur.

ben de böte mezunu olarak engelli öğretmenler arasında sayılıyorum. fakat herhangi bir eğitim bilimleri sınavı olmadan öğretmen ataması yapmaları çok olası gelmiyor. umarım yanılırım ya da ömss sonrası bunla ilgili bir sınav ya da mülakat tarzı bişey yapılır da öğretmen ataması yaparlar. fakat sadece ömss sınavı sonucuna göre öğretmen ataması yapılacağını zannetmiyorum.

eğitim sorusu olmamasına bakma, kılavuzda öğretmen alımı bu sınava göre yapılacaktır diyor. yani öğretmen alınacaksa bu sınava göre alınacak, alınmayacaksa alınmayacak.
a sınıfı kadrolara ve öğretmenler için ekstradan 15 soru sorabilirlerdi aslında yapılmayacak bişey değil. sınav ilk defa yapıldı ve biraz da aceleye geldi. 2 yıl boyunca çalışmadılar. 2 ayda oldu bittiye getirdiler.

843 kadronun yeterli olduğunu da nereden çıkardınız arkadaşlar? öğretmen adayı çok daha faszladır, kaldı ki Milleğitimin kadrosunun ne kadarının öğretmen, ne kadarının memurlardan oluşacağını da bilmiyoruz.

sadece klavuzda yazana bakarak tahminde bulunabiliyoruz.

843 kadro engelli öğretmen adayları için yeterli olur. 2010 yılında yapılan sınavda 1000 öğretmen kontenjanı ayırdılar. 970 küsür başvuru oldu yani sınava giren herkes bir şekilde atandı. 2 sene zarfında ancak bu kadar bir engelli öğretmen mezunu vardır diye düşünüyorum taş çatlasın 900 olur. Daha önceden bakanın sözü var ayrıca kılavuzda da geçiyor herkesin eğitim durumuna, kabiliyetine göre yerleştirmeler olacak diye. Eğer böyle olmazsa büyük bir adaletsizlik ortaya çıkacaktır.

ÖMSS kılavuzu:
'1.5 Bu sınavın sonuçları;
...
c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre
Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına özürlü personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de, ÖMSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından yapılacaktır.
1.6 Bu sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.'
Eğitim bilimleri sınavına gerek yok yani öğretmen alımı olacaksa bu ömss sonuçlarına göre yapılacaktır.

umarım dediğiniz gibi olur. 843 gibi bir sayının ben de yeterli olduğunu düşünüyorum. öğretmen ataması için. ama bakalım...

yarı yarıya olsada yeter, zaten 5 bin lisans başvurusu var, en fazla yüzde 10 u öğretmenlik mezunudur tahminimce

Umarım enerji bakanlığından açılır ya yoksa bu sınav benim işime yaramaz.

bimeri,147 meb hattını arayıp engelli öğretmen alımına ilişkin cevap alabilen var mı?? ben talep oluşturdum dönecekler bakalım.

Arkadaşlar iyi diyosunuz hoş diyosunuz da, bu meb kadrosunun ne kadarının öğretmen, ne kadarının ise memurluk olarak açıldığı belli olmadığı gibi, bunlar sadece lisanslar için de açılmış değil, eğer öyle olsaydı sizin söyhleediğiniz kabuledilebilirdi fakat, bu konuda malumatımız yok, onun şöşb, hem yüksek lisans/lisans/ön lisans, hem de lise mezunlarına bu kadrolar verilecekse, bence kesinlikle yeterli değil...

öğretmen adayları için alım olursa öğretmenlerin eylülün başında yerleşmesini düşünürler ona göre alım yaparlar bakalım zaman ne gösterecek :)

yalnız bir şey daha var bu açılan kadro adedi sadece ömss ile doldurulacaktır demiyor ki, bu kadronun içinde malesef kura da olabilir :( yanoılıyorsam düzeltin lütfen

Bencede..

Tabî kura ile alınacak memur kadrolarını bilehare açıklayacaklarsa onu bilemem...

sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile,kura ile atanacakların başvurularını kabul tarihi çakışıyor, bu durumda, başvuru klavuzunu yayınladıktan sonra herkez tercih yapar, kurayla atananlarda tercih yapar ve her il her kadroiçin başvuranlar arasında kuraçekilirse ( ki biliyosunuz her engelli, yaşadığı şehirden, ailesinden ayrılma imkanına sahip olmayabilir) bu durumda malesef 4800 kadronun içinde kura ile atamalarda olacak demektir bence

kura ile gelenler , başvuru adedi ile orantılandığında şansı daha az, birde ellerinden bişey gelmez, öte yandan sınava girenlerin kendi elinde herşey, keşke 6 ay evvel belli olsaydı sınav detayları sağlıklı bir hazırlık şansımız olurdu, örneğin çalışanların doğru dürüst çalışma şansı olmadı :(

Aynen hüseyin hep bi muallaklıkla sınav günü geldi..hala ortada net bişey yok aslında sınav ve kadro adeti dışında..atamalar neye göre yapılacak...kadro dagılımı neye göre yapılacak...herşeyin hayırlısı temenim inşşlah kadro dağılımı branş bazında olur yoksa sınavın cazibesi olmayacak benim adıma....:confused:

öğretmen alımı olmayacak galiba, memurlar nette meçhulbirine bugün mebden gelen mesaj:
"Yapmış olduğunuz başvuru genel müdürlüğümüzce incelenmiş olup eğitim öğretim faaliyetlerinde olumsuzluklara neden olması sebebiyle özürlü öğretmen alımı yapılmayacaktır"

mantıklı olan belli bir teknik bilgi beceri sahibi yada belli alanda uzmanlığa sahip kişilerin öncelikle atanması, hem çalışandan alınacak verim, hem doğru kişinin doğru işte çalışması anlamına gelir, ama bununla bitmiyor işin içine oy kaygısı ve sosyal devlet ilkesi giriyor, özellikle oy kaygısı beni endişelendiriyor, öte yandan, lise ve ilköğretim kontenjanlarının daha fazla olması ve bunun sürekli bir uygulama haline gelmesi zamanla engellileri üniversite okumamaya yöneltir, zaten okulu bitirdiğimizde bizimle aynı bilgi ve beceriye sahip insanlarla aynı şanslara sahip olmuyoruz, kimse üniversiteye gireceğim diye uğraşmaz herkes liseyi bitirir ömss ye girer, 4 sene okuyacağına 4 sene fazla maaş alır, AKLIN YOLU BİR ama insan güvenemiyo olacaklara , olanı biteni görünce...

Engelli Öğretmen Alımı Yapılmayacak!

[FONT=Verdana]Bunu üzülerek paylaşmak zorundayım Meb İletişim Merkezinden gelen cavap:[/FONT]
[FONT=Verdana]"Yapmış olduğunuz başvuru genel müdürlüğümüzce incelenmiş olup eğitim öğretim faaliyetlerinde olumsuzluklara neden olması sebebiyle özürlü öğretmen alımı yapılmayacaktır"[/FONT]
[FONT=Verdana]
Arkadaşlar maalesef gelen cevap bu. Bizleri işe yaramaz biri olarak görmeleri beni deli ediyor. Kardeşim siz zaten komisyon kurdunuz. Öğretmen olamayacak derecede ağır özrü olan zaten öğretmenlik yapamaz. Eğitimin başında işletmeci olursa böyle olur. Büyük ihtimal diğer branşlardan da alım olmayacak. Alımlar yalnız düz memur şeklinde olacak. İşin içinde kurada varsa ömssnin hiçbir anlamı olmayacak kpss de atanma şansı daha yüksek olacak. Vatana millete hayırlı olsun[/FONT]

Bu devirde üniversite okumak avantaj değil dejavantaj. Hüseyinmetinin dediği gibi liseden mezun olunca bir işe girseydim 4 sene birikimle evimi de alırdım arabamı da. Yazık ne diyeyim başka...

Üst Alt