Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 engelli öğretmen alımları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

bunların hepsinin nedeni 2010 ataması yapılan öğretmenlerin eseri...onlar gerçekten hakkıyla yapsalardı öğretmenliği böyle bi düşünce içersine girmezdi bakanlık....

arkadaşlar, bence yinede tüm detayları bir kenara bırakarak, soğukkanlı şekilde sınava girerek yüksek bir puan almak gerekiyor, gerisi mevzuat , doğrudur, yanlıştır, tartışalım ama şimdilik bi kenara bırakarak en az 90 almak gerek bu sınavdan, bu arada, bazı düşüncelerim var, sınav öncesi buradan dile getirmek doğru değil ama sınavdan sonra bazı düşüncelerimi paylaşacağım, engellilere ilişkin yapılamayan ama yapılması gerekenler , ve bizlere düşenler konusunda, umarım destek bulururum, bizi sunulanlar ile yetinmeyip biz bişeyler yapmalıyız, sanırım bunda hemfikirizdir...

Kılavuzda öğretmen alımı yapılacaktır diye açık açık yazıyor, burası muz cumhuriyeti değil ortada yayınlanan resmi bir belge var ve alım yapılacak taahhütü veriliyor, almazlarsa bu iş açılacak bi davaya bakar, öyle yada böyle almak zorundalar ortada kılavuz var..

Herkese başarılar diliyorum. Artık sınav sonrası ne yapacağımıza bakarız.

bunların hepsinin nedeni 2010 ataması yapılan öğretmenlerin eseri...onlar gerçekten hakkıyla yapsalardı öğretmenliği böyle bi düşünce içersine girmezdi bakanlık....
arkadaşım niye böyle bi şey söylüyorsun ki, eminim hakkıyla yapanlar da vardır, yapamayanlar da. eğer meb böyle bir gerekçeyi düşünüyor idiyse o zaman baştan ösymye bildirseydi "biz engelli öğretmen kabul etmiyoruz arkadaşım engelli öğretmen alınmayacaktır yazın kılavuza" diye.
ben hala alınacağını umuyorum belki ilk atamada olmaz da belki yeni dönem başlamadan önce ağustosta ya da şubatta alırlar diye ümit ediyorum. ben bekler miyim o dönemi beklemem, ilk fırsatta puanım nereyi elveriyorsa yazarım.

ömer dinçer yerine başka bir bakan olsaydı keşke.Bu adamdan çok umutlu değilim ben.kardeşi engelli olsada....çok katı bir bakan

Üniversiteyi boşuna mı okuduk?

ÖMSS kılavuzu:
1.5 Bu sınavın sonuçları;
...
c) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre
Devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarına
özürlü personel alımlarında kullanılacaktır. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak özürlü öğretmen alımlarına ilişkin yerleştirme işlemleri de, ÖMSS sonuçlarına göre ilgili Bakanlık tarafından yapılacaktır.
1.6 Bu sınavın sonuçları, yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.
Kılavuzda alım yapılacak diyor. Daha sonra çelişkili açıklamalar geliyor. Eğitimdeki olumsuzluklardan dolayı alım yapılmayacakmış. Alımlar arttı. Bunların içerisinde mutlaka engelli öğretmen adayları da olmalıdır. Eğer olmazsa bu iş toplu açılacak davalara kadar gider. Sizin görüşleriniz nedir?

3 5 kişi haricinde uğraşan hakkını arayan var mı merak ediyorum. (Ağır özrü olanlar müstesna. Bunlar da yüzde 10u geçmez) Ancak kontenjanlar açıklansa en az 600 kişi tercih için atlayıp hazıra konacaktır. Allah hakkını arayıp, mücadele edenlerden razı olsun.

akim'e bimer'e meb'e hepsine msj attım

Bende yolladım bir kaç gün içinde kesin cevap alırız. O zamana kadar kadro dağılımları da açıklanır zaten:D

benim esas tedirgin olduğum konu şu: şimdi engelli öğretmen ataması yapmayacağız deyip bizi memurluğa yönlendiriyorlar. biz ilk atamada memur olduk diyelim fakat ağustosta ya da şubatta falan engelli öğretmen ataması yaparlarsa o zaman biz öğretmen olamayacağız. işte o zaman büyük bir sorun ortaya çıkacak.

Aynen kara sana katılıyorum bakanlık engelli öğretmen alımı olacaksa önümüzdeki haftalarda açıklanacak kadrolarla beraber açıklamalıdır. Aksi halde engelli öğretmen adayları büyük bir çıkmazın içine girecek.

meçhulbiri benim bahsettiğim konuyu memurlar nette de gündeme getirirsen sevinirim benim orda üyeliğim yok ancak takip ediyorum. bakanlık yetkilileri de oraları takip ediyorlar, orda bahsedilirse en azından bu konuda bir açıklama yapılabilir.

Kara üye olmak 5 dk almaz. Sende gel düşüncelerini yorumlarını paylaş. Herkes bir şeyler yapmak için çabalıyor.

Engelli öğretmen adayları dikkatine!!!

Atama bekleyen engelli öğretmenler. Canda Özür Olmaz Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ile görüştüm. Sesimizi kamuoyuna duyurmak adına bizden mağduriyetimizi anlatan bir mektup istedi. Mektubu oluşturduk. Yalnız atama bekleyen engelli öğretmenlerin isimlerini mektubun altında imza niteliğinde belirtmemiz gerekli. https://www.facebook.com/groups/engelliogretmen/ adresine isim ve branşınızı yazarsanız çok sevinirim. Ne kadar çok isim, o kadar çok güç.

Destek

Arkadaşlar gruba katılıp destek olalım. Şu son haftalar atanmamız için kritik dönem.

2010 Yılında gerçekleştirilen 1000 kişilik özürlü öğretmen kontenjanı özürlü öğretmen adayları için büyük bir fırsat niteliğindeydi.1000 kişilik kadroya 979 başvurunun alındığı ve Başvurular neticesinde 80 sayılı talim terbiye kurulu kararı gereğince özel şartları yerine getiren 932 öğretmen adayının ataması gerçekleştirildi.
2012 ÖMSS sınavıda özürlü öğretmen adayları için 2010daki gibi büyük bir şans olarak görülmektedir.Adaylar bu doğrultuda Atamalarının yapılıp, yapılmayacağı noktasında büyük endişeler yaşamaktalar.2010 ve sonrasındaki gelişmeler özürlü öğretmen istihdamına yönelik bakış açısının değişmesine neden olmuştur.
Talim terbiye kurulu 2010 da bu atamaları gerçekleştirdiğinde hazırlıksız bir atama şartnamesi hazırlamıştır. 4 yıllık lisans Öğretmenlik programlarından birini bitirmiş adaylardan özellikle 100/40 raporu olması atanması için yeterli olur ibareli yaklaşımı eğitimde aksamlara neden olmuştur.Öğretmenlerden bir kısmının öğretmenlik vasıflarını yerine getiremediği ve velilerden özellikle okul müdürlüklerine bu yönde yoğun şikayetlerin bildirildiği ve bu sürecin bakanlığın takibinde olduğu bildirilmektedir.Özellikle ruhsal rapor ibareli öğretmenler deşifre olduktan sonra velilerin bu öğretmenlere çocuklarını emanet istemediklerini duyabiliyoruz. Bakanlık bu gelişmelerden sonra özürlü öğretmen alımına sıcak bakmıyor.2012 klavuzunda bir tek öğretmen alımı olmayacağı söylenmiştir.
MEB TEKİ ARKADAŞIMDAN ALDIĞIM BİLGİDİR

Üst Alt