Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012-ÖMSS Nitelik kodları için soru/cevap..?

TTedTT

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bu başlıkta nitelikleri tartışmak uygun olabilir arkadaşlar.

Ben İKTİSAT mezunuyum,
4431 nolu NİT: İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim,Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon lisans programlarının birinden mezun olmak.
diyor ama tercih robotunda bu tür kadrolar çıkmıyor. Bu NİT beni kapsıyor mu? kapsamıyor mu?

nitelik 999-1000-1001 ben de ilkokul mezunuyum türkiye kamu hastaneleri ni kabul etmiyo sistem acaba ben mi yanlış yapıyorum bi bakarmısınız tercih kodu 40020127605

Sadece İKT. 4421 miş, 4431 işl, ikt-işl. bölümü oluyormuş. Karmaşa devamediyor demekki!

7225 no lu niteliğin anlamı nedir

7225 nolu nıteliğinanlamı nedir guvenlık tahkıkatının olumlu sonuçlanması ne anlama geliyor

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir
suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletingüvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşısuçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma,
suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

sabıka kaydı olmaması

Nitelik kodlarından sadece bir tanesinin tutması tercih hakkı kazandırıyormu Nit1 tutmuyor NİT2 yada Nıt 3 tutuyor diyelim.Tercih işlemi geçerli sayılıyor mu ?

Niteliklerden öğrenim kısmının 1'inin uyması kafidir.

nit 2001 lise ve dengi okullardan mezunlar yazıyor ben açıkögretim lisesi mezunuyum tercih etsem olur mu

Peki bana 2001( lise mezunu) uyuyor. 6225 (meb onaylı bilgisayar sertifikası ) uymuyor bu kadroyu yazabilirmiyim??

2001 ibaresi varsa tüm lise mezunlarını kapsar

uymayan varsa yazmıyacaksınız

ertugrul01;

Yukarıda ttedtt nikli arkadaşımız niteliklerden birinin uyması kafidir yazmış siz uymayan varsa yazmıcaksınız yazmışsınız birinizin yanlışı var o zaman. Hanginizinki doğru???

2001 Lise Mezunu olmak ve 6225 bilgisayar sertifikası olmak (Sertifikan yoksa nasıl başvurmayı düşünüyorsun?)

merhaba arkadaşlar,

burada sorduğunuz soruların hepsinin yanıtını klavuzun ilk 4 sayfasını okuyarak bulabilirsiniz. hem siz yorulmazsınız, hem de forumda soru kalabalığı yaşanmamış olur.

ne kadar nitelik varsa hepsine uygun olmalısınız.

ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI HİZMETLİ İSTANBUL TÜM İLÇELER YH 11 1 1000 1001 burda 999 yazmıyorsa burayı tercih etmememi lazım bilği verirseniz sevinirim ilkokul olarak

dıe another day;

Kardeş; oradaki ayrıntı şu: Eğer sertifika tarzında bir nitelik istiyorsa senden kesinlikle olması lazım; mesela 6225 MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası bunu isterse, bu sertifika sende yoksa tercih yapamazsın.

Ama bazı bölümlerde de nitelik kodunda da;
2095: Ortaöğretim Kurumlarının Bankacılık Alanından Mezun Olmak,
2097: Ortaöğretim Kurumlarının Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Borsa Hizmetleri alanlarının birinden mezun olmak
2101 - 2119 - 2121 - 2123 kodları bulunuyor.

Tek bölüm seçmek için bu kadar kod verilmiş, şimdi bu kodlardan 1 tanesine uygunsa senin mezuniyetin seçebiliyorsun.

Toparlarsak; eğer sertifika tarzı kodlar varsa kesinlikle olması lazım, tercih yapamazsın, ama eğer mezuniyet koduysa bu istediği aynı anda 6-7 bölümden birden mezun olman imkansız olduğu için, tek bir kodu karşılayacak mezuniyet koduna sahipsen başvuru yapabilirsin.

Ayrıca bazı arkadaşlar; ben bilgisayarla ilgili bir bölümden mezun oldum, bilgisayar sertifikası isteyen yerleri yazabilirim demişler. Bana kalırsa iyice araştırıp öyle yazsınlar, atamaları olursa sıkıntı çıkabilir, illa MEB onaylı sertifika diye dayatabilirler komisyonda, onun için iyice araştırın ondan sonra bu yerleri yazın.

Bir konu daha acele etmeyin arkadaşlar daha 8 gün var önümüzde, süre çok, aceleyle yanlış tercihler yapabilirsiniz, yazdığınız bölümlerin tüm özelliklerini araştırın ondan sonra tercihinizi yapın, saygılar...

ertugrul01;

orayı anlamadımya eski ilkokul 999 orta ögretim 1000 yeni ilk ögretim 1001 diyorlar yani şimdi 999 yazan yerimi tercih etmem lazım benim orayı anlayamadım tercih hakkım boşuna gitmesin.arkadaşım.

bende öyle düşündüm ki bu soruyu o yüzden sordum yoksa mazallah aramızda yanlış tercih kurbanı bir çok kişi olacaktı :)))

ilk defa tercih yapıyorum bişey anlamadım klavuzdan konu açıyorum kaldırılıyor nasıl tercih yapılır nasıl yapıcaz yardımcı olacak olan yokmu

twilight;

peki nasılmış bilğin varmı arkadaşım.

Ya özetle Nİt1 uyuyorsa size tercih yapabilirsiniz demektir bu.Ama Nİt1 in yanında Nit2 ve Nit3 de belirtilmişse ki bunlar özel şartlardır .Orada ki özel şartlar sertifika,belge vs . olması gerekiyor adaylarda.
Nit1 uymuyorsa size orayı kesinlikle yazmayın tercih geçersiz oluyor.
Nit1 tutmuyorsa,sadece Nit2 ve Nit3 tutuyor ise yine geçersiz olucaktır işleminiz.Burdaki önemli olan Nit1 dir yani mezun olduğunuz bölüm dür.

tüm nitelikler uymalı yoksa tercih yapmayın.

twilight;

nit bir dediğim gibi 999 kod eski ilkokul olaraktanmı geçiyor onu ögrensem yeterli zaten sertifika istenmiyor hiçbirinde o kodlarda işte onu ögrensem yeter nit 1 999 sadece ilkokul eski bitirenlermi burayı tercih edecekler.nit2 ortaokul nit 3 yeni ilkögretim i onu söyleseniz yeter.arkadaşlar.

asi prens;

Kardeşim sen; eskiden 5 senede bitirilen ilkokul mezunuysan kodun: 999 / Eskiden ortaokul olarak geçen okuldan mezunsan kodun: 1000 / 8 Yıllık eğitimle birlikte bu ikisi ilköğretim okulu oldu birleşerek, eğer böyle bir okuldan mezunsan kodun: 1001

BALTAZAR_79;

teşşekür edrim arkadaşım inşallah ALLAH nasip ederse olur nasip değilse yapacak birşey yok.

Üst Alt