Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012'de ÖTV'siz alınan aracı satın aldım. Ne zaman satabilirim?

black bishop

Aktif Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
28
merhaba arkadaşlar ikinci sahibi olduğum aracımın ilk sahibi 2012 yılında aracı ötv indiriminden faydalanarak trafiğe çıkarmış geçecek olduğumuz 2015 in mart ayında bu aracı ben satın aldım merak ettiğim husus ise aracın 5 yılı doldurması 2012 yani trafiğe çıkış tarihinden devam edermi ? yoksa ben aldıktan sonra yeniden 5 yıl geçmesi mi gerekli ?

Sizin aldığını tarihten itibaren 5 yıl yeniden başlar

sizin aldığınız tarihten 5 yıl süren başlar satan arkadaşında kendi aldığı tarihten 5 yıl dolması lazım sıfır araba alabilmesi için

anladım çok teşekkür ederim bilgilendirme için . themust arkadaşım yurt içinden ötv indirimi ile alınmış olan araçlar aldıktan 3 yıl sonra engelliden engelliye satışı mümkündür ...

3 yıl şartınıda yeni duyuyorum engelliden engelliye devir de yıl şartı mı bulunuyor ?

3T3N1TY maliyede ötv muhafiyetine bakan görevli söyledi yurt içi alımlarda 3 yıl sonra engelliden engelliye satışı mümkündür diye ..

tosunümit

Her ikiniz de gün/ay/2012 tarihinden 5 tam yıl geçmedikçe ötv'siz araç alım işlemi yapamazsınız. Satan kişi bunu mahkemeye taşıyıp üzerüne kayıtlı ötv'siz araç bulunmadığından hareketle yeniden ötv'siz araç alma şansını zorlayabilir, ama alıcının böyle bir şansı da yoktur. Araç aldığı andan itibaren 5 yıl sonuna kadar yeniden araç alım işlemi yaptıramaz.

cuma günü denizli vergi dairesi çınar şubesini aradım bana benim aldığım tarihten itibaren 5 yıl boyunca aracımı satamayacağımı söylediler..

Üst Alt