Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013-2014 AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Başladı

arkadaşlar gittim Açıköğretim Bürosuna harç parası çıkıyor dedim.Yatırmadın inşallah dediler yok bende onu sormaya geldim dedim iyi yapmışsın dediler Öğrenci kimliğimle kaydımı yenilediler.Kitaplarımın 3 tanesi gelmiş onları aldım geldim.Yalnız anlamadığım Notlarımıza bakmak için girdiğimiz yerden girdiğimde o 205 TL'lik harç uyarısı halen çıkıyor karşıma :)
Kayıt yenilemeden girdiğimde "HATA : Aktif Öğrenciler Ders Ekle-Sil işlemi yapamazlar." Diye bi uyarı geliyor :)

sistemde bir hata olabilir benimde 21 tl gözüküyor yani güz döneminde yatırdığım tutar o yüzden tekrar gitmenin anlamı yok.. umarım 4. sınıf işletme kitapları da gelmiştir geçen dönem 1 tane eksik almıştım.. :(

zamanında bitirirsek harç ödemiyoruz ama zamanında bitirmezsek engelimiz yüzdesine göre belirli bir miktar harç ödüyoruz diye biliyorum

evet arkadaşlar ben ders seç işleminden sonra 6.75 çıktı 2 yıllık okuyorum bu 4.senem geçen senede ara vermiştim güz dönemi raporumu götürmüştüm şimdi parayı da yatırdım sistem kaydınız yenilenmiştir diyor açıköğretim bürosuna da gidip kitapları alcam ama sistem de parayı yatırmadan gelin diyor ben yatırdım heralde birşey olmaz...

AÖF le ilgilenen arkadaşlara önemle duyuru: Ders ekle-sil işlemi yapmadan kesinlikle harç bedeli ödemeyiniz. Çünkü ders ekle-sil işleminden önce ödenen harçlarda asla değişiklik yapılması söz konusu olamaz.

Merhaba arkadaşlar...
Ben de ilk dönemde 10,65Tl ödemiştim bu dönem yeniden ödemem gerekiyormuş. Bunun sebebi, okulu olması gereken zamandan sonraya uzatmakmış. Yarın nasipse bankaya gidip yatırıp kaydımı tamamlayacağım inşallah. Sonrasında iş aöf büroya gidip kitabımı almaya kalıyor, o kadar...
Fark da rapor oranımıza göre ödeniyor, bilginize... Yani normalde 35TL olan yıl uzatma bedeli, rapor oranına göre indiriliyor. Mesela benimkisi %70, o nedenle 10,65 ödüyorum.

arkadaşlar bende 3. sınıftayım diğer sistemden krediliye geçiş yaptım.sistemde ders seçemiyoruz zaten belirlenmiş dersler var. ingilizcenin olması lazım o yok.geçen dönem raporları verdik ben şimdi ilçedeyim merkeze açıköğretim bürosuna gidip tekrardan mı raporlarımızı vermemiz gerekiyor. bir de arkadaşlar açıköğretim bürosunun eskişehrinde telefonu herzaman meşgul çalışmıyor 100 kere aradım. napcaz çok karışık :(

Tony,
1. Artık Aöf telefonu Türkiye geneli tek hat. Yani bunun Eskişehir'i Konya'sı yok. Tek no: 444 10 26... Ayrıca aöfte telefonla bilgi almak biraz zordur maalesef... Ben yıllardır ulaşamadım, en sonunda büroya gidip hallettim işlerimi... :mad:
2. Anladığım kadarıyla 2 yıllık bir bölümü bitirip üstüne lisans tamamlama yapıyorsun. Dikey geçişlerde YÖK dersleri olan İngilizce, Tarih gibi dersler daha önceki önlisans programında alındığından, o dersleri vermiş kabul ediliyorsun ve tekrardan almıyorsun. Bu sebeple sistemde görülmemiştir.
3. Bu dönem sadece ders seçiyorsun, hali hazırda verilen dersler var ve ekstradan ders ekleyemiyorsan sadece tamam deyip işlemi devam ettiriyorsun. Eğer ödemen gereken bir mebla yoksa ileri yapıp kaydını internet üzerinden tamamlayabilirsin. Aöf büroya gidip tekrardan rapor vermene gerek yok.

arkadaşım cevaplar için saol ama açık öğretim sisteminden herhangi bir işlem yapamıyorum ben ayrıca bu dönem özürlüler raporlarını yine götürecekler büroya klavuzda öyle yazıyor. karışık yoksa açıköğretimin 444 10 26 olduğunu bende biliyorum.adamlar net çalışamıyor.her yıl bir şey değiştiriyor. biz çok garip bir mlletiz sabır yok bilmeden eleştiririz. yanlış anlamayın sizinle hiç ilgisi yok yarmın için çok teşekkürler gul2011

bende eski sistemden yeni sisteme geçenlerdenim güz dönemi raporumu vermiştim şimdi ders seçme işlemini yapıp yani sistem atamıştı zaten ek dersde seçme imkanı olmadı çıkan 6.75 TL yi de ödeyip kaydımı tamamladım sistemde kaydınız yenilenmiştir diyor yani büroya sadece kitap almaya gideceğiz benim anladığım bu...

para yatırdıktan sonra illa aof burosuna gıtmekmı gerekıyor ben geçen fönemde para yatırdım bır kaç ders ff kalmış onlar için tekrar para yatırıp aof gıtmemmı gerekıyor .

para yatırınca kayıt yenileniyor ama işte orasını bende bilmiyorum kitap almayamı yoksa kayıt yapmak içinmi büroya gitmek gerekiyor...? zaten parayı yatırınca kaydınız yenilenmiştir diyor sistem

2012-2013 öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders ekle-sil işlemi yapamazlar. Kayıt yenileme bedelini bankaya yatırarak kaydınızı yeniletebilirsiniz. SİSTEMDE BU UYARI ÇIKIYOR.anlamadım. yeniletenler nasıl yapıyor

Arkadaşlar Tek Hamlede Anlatıyorum.

1- Kredi Sisteme Tüm Bölümler Bu sene Geçti ve Bu sene Özürlü , Şehit Yakını , Gazilerden HaRÇ Bedeli alınmayacaktır diye klavuzda yazıyor.
2- Özürlü Olduğumuz Halde Çıkan Yani Önümüze gelen Rakamlar İse AÖF yi zamanında bitirmediğimiz Okulu uzattığımız Icın RAPOR ORANINA göre çıkan Miktardır.
3-Aöf Kayıt adresinden ders kaydını yaptıktan sonra yanı dersleri secip işlemi tamamladıkran sonra ÇIKTI alırsanız Ya da işlem sonunda size zaten ödenecek miktarı yazar. Ve siz bu mıktar Çıkmıssa Ödemenızı Vakıfbankasına Yaparsınız. Daha sonra AÖF bürosuna gidip sadece KİTAPLARINIZI almak kalıyor.

Bu kadar Basit. Kısacası ;

1-DERS SEÇME İŞLEMİNİ YAP - PARA ÇIKARSA BANKAYA YATIR- AÖF BÜROSUNA GİT KİTABINI AL.
2- DERS SEÇME İŞLEMİNİ YAP - PARA CIKMAZ İSE DİREK AÖF BÜROSUNA GİT.

Facia,
Teşekkürler anlatım için...
Bu sene geçtim deyince ben de şaşırdım, zira tüm bölümler yeni kredili sisteme geçti
benimkinde de yatırmam gereken miktar yazılı zaten yani raporu tekrar götürmeye gerek yok, internette araştırdım ilk dönem rapor vermeyenler b dönem vermeli yazıyor o kadar...Büroya sadece kitap için gidilecek.

facia ve gül doğru diyorsunuz,,, ders-ekle-sil işlemi yaptıkdan sonra tutarı sistemde belli oluyor... tutarı varsa bankaya parayı yatıyosunuz ve büroya uğruyor kitapları alıyorsunuz...tutarı yoksada büroya uğrayıp pasif kalanları aktif işelem sokuyorlar ve kitapları alıyoruz. yalnız kitaplar yine eksik geldiii. İşletme son sınıfım ...İyiye stresse girdim... İki çoçukla birde bu var...Herkese kolay gelsinnn...

syildirim1412;

Bende de bu uyarıyı veriyor ders ekle sil işlemi yapamıyorum neden acaba bilgisi olan arkadaş varmı bu konuda.

Yine kayıt yenileme bedeli çıktı... hayır parasında değilim bankaya git gel eziyet...

Ödeme Bilgisi : Önceki Dönem Borç : 0,00 TL Kayıt Yenileme Bedeli: 18,46 TL

Bir şey sorabilir miyim ben 2 yıllık aöf mezunuyum, 4 yıllığa tamamlamak için bende buna başvurabiliyor muyum?? Bir de engelliler için aöf ücretsiz diye duydum ben

Eylül - Ekim gibi sınavsız dikey geçiş kayıtları oluyor. Ozaman başvurarak 4 yıllığa tamamlaya bilirsiniz.

Raporunuzun bir fotokobisini AÖF Bürolarına vererek ücret ödemeden okulu bitirebilirsiniz.

ARKADAŞLAR GÜNCEL BİLGİ

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN AÖF BÜROSUNDAN YAPANLAR HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMEYECEK.

Sayın İlgili,

29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair" Bakanlar Kurulu Kararında "Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır." denilmektedir.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Öğrenim Ücreti alınmamakta, kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve miktarı Anadolu Üniversitesince belirlenen Öğretim Gideri alınmaktadır. Anadolu Üniversitesi kararı gereğince engelli oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Öğretim Giderinin de alınmamasına karar verilmiştir.
Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince engelli oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını engelli olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" ile belgelendirmek kaydıyla "Öğretim Gideri"ni ödemeyeceklerdir.
Engelli öğrencilerimiz, engelli olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" ile İnternet başvuru işlemini yapıp diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.
AÖF büro görevlileri öğrencilerin "Sağlık Kurulu Rapor"larına göre "Öğretim Gideri" ödettirmeden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

Bilgilerinize rica ederim.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Açıköğretim Fakültesi - Öğrenci Bilgilendirme Merkezi

Üst Alt