Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 İkinci Altı Ay 2022 Aylıkları Miktarları Ve Muhtaçlık Sınırı

cockpit
user-online.png

inşallah senin dediin gibi olur :)

Kaynak yok, her sene eylül maaşı fark veriyor %40-69 arası 150tl. %70 ve üzeri 250tl. bu miktarı eylül maaşınızı toplayım. %40-%69 Rapor Oranı Maaş Tutarı : en az950 TL
%70 ve üzeri Rapor Oranı Maaş Tutarı : en az 1350 TL oluyor.;) 1400tl. garanti.

1350 mi abooo ):))) 45 milyon yapmışlar bu sefer zamı haberiniz olsun 144 öyle diyor &80 raporum var

144 teki memurlar öylemi dedi :) süper haber teşekkürler dua20

rica ediyorum destiy herşey biizim icin takip ediyorum artık bilgileri maaşlarımızı

arkadaşlar boşuna kendini ümitlendirmeyin. memur maaşlarına yapılan zam belli. 2022 maaşlarına ayrıca zam yapılmıyor hepsinin bir gösterfe rakamı hesabı var. bende hatırlıyorum geçen sene 1220 aldık ama onun içinde maaşlara yansımayan zamlar vardı çünkü uzun bir süre sendikalar anlaşamamştı devletle. memur maaşlarına yapılan zamlar baya bir bekletildi sonrada toplu yansıtıldı. 144 ün böyle bir şeyi doğrulamasıda ilginç

mert kardeşim ben yeni emekli oldum 2022 den bu eylülde ikinci maaşım alcam inşaallah ben cok sık aradım 144 üc ay sık sık ne zamane mekli olcam diye hasta oldum vede acıkcası şükür bir takım bilgiler edindim bugüne kadar hersene bu aylarda zam oluyormuş abim kac senedir 2022 maaşı alıyor bende duydum 144 aradım dedikleri şuydu herkese bu aylarda zam oluyor ve benim aylıgım 1120 den 1175 küsüre yükseltilmiş acıkcada bana 45 milyon zam yapıldıgı söyledi saygılar

Arkadaşlar yanlış hesap yapıor ve boşuna ümitleniorsunuz.

Eylül dönem maaşına 2 aylık fark eklenir. Geçen seneki Eyül dönem maaşıyla bu Eylül dönem maaşının farkını hesaplayamazsınız bu yanlış. Çünkü Eylül dönem maaşlarına hep onceki iki ayın farkı eklenior! O yüzden aylık farkı bulunurken bir önceki altı aylıkla şimdiki altı aylık arasındaki farkı bulacaksınız. Siz hesabı nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz.
Hesap şu şekilde olacak (% 70 ve üstü özür oranına göre yapacağım) bu hesabı.:
2013 ikinci altı ay 2022 maaş miktarı= 1 aylık 391, 864473
2013 birinci altı ay 2022 maaş miktarı = 1 aylık 376.790211
2013 ikinci altı ay 2022 1 aylık maaş miktarı - 2013 birinci altı ay 2022 1 aylık maaş miktarı= 1 aylık maaş farkı bulunmuş olacak.

391, 864473 - 376.790211 = 15,074262 ( bu 1 aylık fark)

2 aylık fark= 15,074262 x 2= 30,148524 ( bu da 2 aylık fark yani Temmuz ve Ağustos ayının maaş farkı)

Bu 2 aylık farkı 2013 ikinci altı ay 2022 amaş miktarına ekleyeceğiz:
30,148524 + 1175,593419 = 1205,741943 (bunu da yuvarlayalım= 1205, 74 TL eder Eylül maaşı % 70 ve üstü olanlar için.)

Alo 144'ü arayın size 2013 ikinci altı ayın 2022 maaşlarını benim birinci sayfada yazdığım gibi söyeyecektir.
Eyül dönem maaşlarını da sorun size soyesiner. BUnu da yine benim yazdığım miktarlarda soyleyeceklerdir.
Kendi kendinize yanış hesap yapıp hayal kurmayın.

Bu hesabı yaparken zaten yüzde beşlik ek ödemeyi de eklemiştim. Onun haricinde bir ek ödeme belirtmediler. Oyle bir şey olursa duyurusu olurdu.

NOT: 2013 ikinci altı 2022 maaş tutarları ve Eylül dönem aylık miktarlarını ilk sayfada yazdım. Bu inandırıcı gelmiorsa burada yanlış hesap yapmak yerine alo 144'ü arayın bi zahmet!

NOT2: YUkarıdaki hesabı sadece % 70 ve üstü özür oranına göre yaptım diğerleri zaten ilk sayfada var (sonuçları sadece tabi. Gördüğünüz gibi hesabın tamamnını yazınca karışıklık oluor).

abla tamam aradım sordum &70 zam vamrış 1.175 küsürmüş zam varmış sadece &70 üzeri olanlara benim şükürler olsunki &80

abla tamam aradım sordum &70 zam vamrış 1.175 küsürmüş zam varmış sadece &70 üzeri olanlara benim şükürler olsunki &80
eylülde takrar arayımda sorayım kac para yattıgını eylüle az kaldı

1175 zaten bilinen gayet normal olan bir artış. siz yukarda 1350-1400 tlden bahsediyorsunuz. önümüzdeki dönem 1205 tlden fazla almayı aklınızdan çıkartın

nasıl yani % 70 varda onun altına yok mu bu nasıl adelet

cockpit arkadaş doğru söylüyor geçen eylül 'de 820 tl aldık bu sene zamla 803 tl mi alcaz komedi daha fazla almamız gerekirken azalıyor çok saçma

Tolga özür oranlarına göre aylık tutarları ilk sayfanın ilk mesajında yazıyor yahu ablası.

% 40 ve üstü özür oranı, yaşlı aylıkları ve engelli yakını aylıkları tutarları için ilk sayfaya baksana ablam.

Tolga, geçen sene Eylül'de fazla almanızı etkileyen iki olay var:
1. Değişen memur katsayısı ile birlikte maaş tutarının değişmesi ve bu sebeple Temmuz ve Ağustos ayları maaş farklarının Eylül'de ödenmesi. ( Çünkü memur maaş katsayısı 1 Temmuzdan itibaren geçerli olup Temmuz ve Ağustos ayları önceki memur katsayısına gore ödendiği için aradaki farkın ödenmesi gerekiordu)

2. 2012 birinci altı ay memur katsayısını Bakanlar Kurulu düzenlemişti. Ama daha sonra Hakem kurulu memur katsayısını yeniden düzenledi (1 Haziran 2012 Resmi Gazete'de yayınandı)ve yeni kararlar aldı. Bu hakem Kurulu'nun kararları kesinleştiği için mecburen 2012 ilk altı ay maaşları tekrar hesaplandı bu karara göre. Çünkü maaş tutarları yukselmişti buna göre azıcık da olsa. ve ilk altı ayın farkı Eylül döneminde sizlere ödendi.

İşte Geçen seneki eylül dönem maaşlarını neredeyse bu dönem maaşlarıyla aynı olmasının sebebii yukarıda saydığım 2 faktör yüzünden oldu.
Sizlere altı ay farklar faiziyle ödendi çünkü. Bir de üstüne iki ayık fark (1. maddede bahsettiğim).

Ve hesabın nasıl yapıldığını yukarıda anlattım ama kimlere!
Hiç okumadan her olay hakkında konuşmanız ve bilgi sahibi omanız hakikaten bazen çıldırtıor ya.

Melek hanım. Evde iki kiiyiz eşim bakım ücreti alıyor ve GSS1 ödemek zorunda kalıyorum GSS1 ödediğim içinde 2022 alamıyorum. daha önce sizinle bu konu hakkında konuşmuştuk. Yeni çıkan yasalar ve yönetmeliklerde bununla ilgili bir değişiklik var mı ?

Ama bu Eylül döneminde Zaten hakem Kurulu'nun kararları uygulanıor. Bu karara göre de enflasyon farkına göre maliye memur katsayısını yeniden belirlior. Maliye Hakem Kurulu'nun belirlediği memur katsayısını, enflasyon farkına göre yeniden belirledi ve buna göre hesabı yaptık.
Şimdi sadece 1. faktör etkiledi. 2013 ikinci altı ay maaşları belli ve Eylül dönem aylıklarına sadece 1. maddede bahsettiğim ve yukarıda da uzun uzun anlattıgım 2 aylık fark eklendi sadece yahu!
Başka değişiklik olursa ona göre hesap yapar ilan ederiz buradan da.

Vurl Kanun yürürlüğe girsin tekrar senin olaya döneriz ablam. Şu an başvurma yeni Kanunu bekle oldu mu?

Bugün yarın Cumhurbaşkanı onaylar ve yürürlüğe girer tasarı inşallah uzun surmeyecek.

Bimer e değişiklik var mı diye yazı göndermiştim cevap gelmedi iki haftadır.. Bekliyorum ablam.

memur aylıklarına zam yapılınca 2022 maaşlarına yansıma oluyormu acaba haberde duydum 2014 yılında memurlara zam yapılcakmış ?

evet dua20 memurlara zam yapılınca 2022 maaşlarınada am geliyor ama çok fazla bi zam olmuyor

engelli aylığı

Sayın Kalem hanım ve diğer yetkılı arkadaslar

sizden bu engelli aylığı hakkında bılgı istiyorum cevaplarsanız sevınırım.Ben yuzde 68 olarak malıyeden sevklı olarak rapor aldım.Şu anda sadece dışarıdan eskı tarım ssk olarak aylık 2013 yılı ıtıbarı ıle 166 tl prim yatırıyorum.Size sorum bu prımımı devam ettırerek engellı aylığı alabılırmıyım.Yatırdığım prımım mıktarı muhtaclık sınırının altında kalıyor anladığım kadarıyla.Bu durumda nasıl bır yol ızlemelıyım.Yoksa ssk mı kapattırmakmı gerekıyor.Kapattığım zamanda prım gunum erken emeklılık ıcın dusk kalacak ayrıca her ay hastanede kontrollerım var vede ssk lı olmama ragmen cok fark oduyorum.Ödediğim ssk eskı tarım ssk (2925 sayılı ) 15 gunluk prım odeme ama saglık tan 30 gun uzerınden yararlanıyorum.Su anda bu tarım ssk kaldırılmıs durumda.

Saygılarımla

Arkadaşım yanlış başlık altına yazmışsın neyse ben aklım erdiğince cevap yazayım

%68 maliyeden sevkli ne demekki onu bir anlatın maliyeden vergi indirimi almanız gerek 1.2.3. seviyede bu indirimi alsanız dahi tüm sgk ya yatırılan prim sayınız önemli engeliniz oranında indirim yapılır fakat sgk primi yatırmaya başladığınız ve yaşınız önemli siz net olursanız net cevap vermeye çalışan arkadaşlarımız olur

Saygılar bizden

Üst Alt