Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yeni malülen emeklilik yasası ile emekli olan var mı?

cirkinkedi

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar yenı çıkan maluluk yasası ile emekli olanlar varsa paylaşabılırler mı ?
Baglanan maas oranlarını ve prım gun sayılarını ?
Başbakanın dedıgı gıbı mı olacak acaba maaşlar çok merak edıyorum..

Bende 19.09. Da başvurdum hala beklemedeyim çok yogunluk var diyorlar bekliyoruz

Yeni Malulen emekli olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

MERHABA,yeni yasaya gore malulen emekli olan arkadas varsa bilgi verebilirmi.Alınacak maas ne oranda % olarak eksik oluyor,Yada detaylı bilgi verebilirmi mumkunse cok tesekkurler. AYRICA ENGELİLER GUNU KUTLU OLSUN.....:confused:

bende müracat ettim fakat daha sonucum gelmedi,duyduğuma göre kolay kolay etmiyorlarmış

merhaba oncelıkle tesekkur ederım ılgı alakanıza umarım en kısa zamanda iyi haber alırsınız kabul olur muracatınız,bana sonrakı tecrubelerınızıde yazarsanız memnun olurum ben henuz basvurmadım ama bılgılenmek ıstıyorum,sızın basvuru bılgılerınız nedır benim normal emekliligime 4 yıl kaldı acaba oranlar nasıldır yada olmama degermi kararsızım sızce nasıl davranmalıyım tesekkurler.

puff çok uzun suruyor işlemler ya bıde onlıne yapıyoruz denıyor bumu onlıne :D
malulıyet tespıtıne basvurdum. eger malul gelırse emeklılıge basvurcam lakın maaslar çok düşükse ne yaparızz.
o yuzden konuyu baslattım.
bakalım basbakn sözünde durmuşmu ?

Bana kalırsa şişirme bır ucret bu:)
ama soyle bırsey var evde bakım parası bıle asgarı ücret iken baglanan emeklı maaslarının 500-650 arası olması buyuk haksızlık.o zaman bende calışmaz hem 2022 hemde evde bakım ücretını anneme baglatır ohh paso yatardım.. çalıştıkta kötü mü ettik ne ? Galıba kötu ettik :)

slm arkadaşlar ben başbakanın malülen emeklilik hakkında neler söylediğini dinlemedim bilgisi olan varsa paylaşabilirmi

emekli olan bir arkadaşım var malülen evet 1800 gun ve 10 yıla tabi olarak agi (aile geçim indirimi) ile birlikta 1000 kusur maaş alıo gözden heyete girip emekli oldu
not: emekli olmak için en son prim yatırılan kuruma başvurun bagkur ssk gerçi birleşti ama benim bagkur(4b) ssk(4a) toplamda 1100 gunum var iki yıl eksigim var allah izin verirse ekpss den başarırsam emekli sandığına(4c) 15 yıl doldurup çalışırken ssk ödeyip yaşlılıkta cift maaş planlıyorum allah izin verirse tabi sizde benim gibi ilerinizi düşünün derim hayatla iki kat mücadele eden saygı deger arkadaşlarım

1800 günle 1000tl maaş alıyor dedi arkadaş malülen olmuş nasıl oluyor kimi 500 600 maaşdan bahsediyor

Ne kadar gercek bence birinci ağızdan öğrenip yaz buraya bence sonucu

iki emeklilik vardır ssk ve bagkur toplanıp emekli olabilirsin emekli sandığı ap ayrı bi durumdur bagkura 4b ssk ya 4a emekli sandığına 4c denir 4a ve 4b toplanıp emekli olunabilir ama emekli sandıgı diyer ikisini kapsamıyo diye biliyorum annem su an emekli sandıgından emekli maaşı alıo bu günde ikinci emekiliği için heyete giricek bagkurdan

1000 kusur maaş alıo akadaşım cunku cocugu var yani agi denen bi olay var onun için 1000 kusur maaş alıo asıl 971 lira maaşı

teorisyen bizi gelişmelerden haberdar et.

gelişme hep para abi devlet emekli olurken bile para alıo şimdilik bir doktora gitti ayın altısına gün verdiler bu gunden gitti heyet yarın bagkurun verdiği kagıtta söle yazıodu özürlü cocuga baktıgı için 2 yıl borclanabilir ve maluluk yuzdeside yuzde 40 işaretlenmişti ben okudum bagkurun verdiği kagıtı bide her doktora 200 lira gidiomuş hastane bide paralı gel demiş anneme sanki yoldan toplanıo para emeklilik için bile paramı alınır arkadaş bide malulen emekli olucak ne kadar fırsatcı bu millet vurun abalıya vurun 2 kuruş cebimize fazla giricek onuda burnumuzdan getirin hiç durmayın

not keşke bagkurun verdiği evrağın resmini cekseydim neyse yarın annem gelince evraklarının resmini ve malulen emekli olma kriterlerini daha ayrıntılı aktarırım size birbirimize yardımcı olalım böle konularda arkadaşlar aslında bir muhasebeciyle anlaşıp çalışırken ssk yatırtacaksın bi firmaya memurluk olursa tabi hep ümit hep ümit işte bizimkisi hayallerin içinde yok olup gidioz

Bende önumuzde kı salı heyete gırcem .. Ondan sonrası ne olur kaç gun surer muamma ...

ayrıca emeklıye agi var mı beyaaa ben yok dıye bılıyorum nerden çıktı bu agi ????
teorısyen...

bende %64 engelliyim. böbrek nakli oldum.
7 yıl 9 ay 16 gün bağkur um,
2 yıl 6 ay 16 gün ssk var.
(10 yıl 4 ay)toplam 3773 günüm var.(ssk devam ediyor)
yeni yasaya göre malulen emekli olmayı düşünüyom,sgk ya gittim hiçbirşey bildikleri yok,acaba elime nekadar maaş gecer.lütfen benide bilgilendirirseniz cok sevinirim.

ben dun heyete gırdım bugun raporun bır nusnasını alabılecek mışım :)
az cok bellı olur dıyorlar bugun ..
saatlerı sayıyorum bugun 3 ten sonra raporu alcam

rapor yonetmelıge uygun geldı 25 gun ıçın de sgk dan malülsünüz yada degılsınız dıye yazı gelecekmış
hadı hayırlısı..

canan hanım rahatsızlığınız neydi.sgk sevki ile mi gittiniz(yani malüliyet oranı tespiti içinmi)

bende aralık 9 girdim heyete ama heyete girdim evrakları teslim ettim geldim herhangi bir şeyler demediler

Her sehırde uygulama farklı burda raporun bır nushası ertesı gun verılıyor..
Zaten oranlar yazmıyor sadece rahatsızlıklar ve bulgular yazıyor. Eskıden ankarada degerlendırme yapılıyormuş sımdı her ılın sgk mud. De saglık kurulu var artık bulundugun sehırde degerlendırme yapılıyor ve halıyle sure azalıyor.

ben emekli oldum. fakat maas talep belgesi doldurdum 3 gün oldu sonucu beklemedyim gelince bildirecem gün sayım 2100 böbrek nakilli olarak ayrıca bir kişinin 1800 günden 1050 maas aldıgına tanık oldum

valla benım de bır ılk olacak ilk işe gırış raporum %40 benım sonrasında hastalık çeşitlı nedenlerle ılerledı 3 er yıl arayla 3 raporla basvurdum malulluk tespıtıne en son aldıgım rapor %73 tu bu kaç oranında onu bılmıyorum dedıgım gıbı sadece degerlendırmeler yazıyor. benım ilk işe gırış yılım 2002 an ıtıbarıyle 2400 gun 12 yılım var ne kadar baglanır bılmıyorum ama oranında %70 ten asaği gelecegını duşunmuyorumm. top sgk da yanı..
maaş ı da valla enıştemım kolu koptu %50 ıle yaşlılık tan emeklı oldu 750+150 baglandı 2 ay önce bıze ne pıyango vurur bılmıyorum hakkımız da hayırlısı..

Üst Alt