Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yeni malülen emeklilik yasası ile emekli olan var mı?

babam emekli oldu malulen 01122013 te aldıgı maas 663+59 lira yani anlaşılan fiyasko

selam arkadaşlar benim ablam tip 1 şeker hastası %40 vermiş doktor gözede vurmuş seker göz%16 tansiyon%10 nöropatı %10 kulak%30 vermiş acaba malulen emekli olabilirmi başvurmuşta kalp içinde efor testi istemiş yeni yasaya göre şekr hastalığı olanlar malulen emekli olabilir deniiyodu acaba bu oranlarla olurmu arkadaşlar illaki bir hastalıktanmı olması lazımm oranın biliyorsanız söylermisiniz.

seker hastalıgından dolayı en az 3 organın hasarının %60 ın uzerınde olması gerekıyormuş bılgınıze..

ama şöylede diyolar en az 3 organın orta ve ileri derecede hasarı olunca oluyor diye duyduk ablamın şansı yokmu acaba göz ve kulak orta derecede bırde tansıyon kontrol altına alınamayan tip 1 şeker acaba olurmu

tip 1 şeker hastası %40 vermiş doktor gözede vurmuş seker göz%16 tansiyon%10 nöropatı %10 kulak%30 100-40=60*30=18-60=42*16=6.72-42=35.28*10=3.52-35.28= 31.76*10=3.17 40+18+6.72+3.52+3.17=71.41 yapar verdiğiniz oranlara göre ama sgk en fazla olan hastalığı baz alarak hesaplama yaparsa balthazard formülü kullanmazsa işiniz yaş

''bende % 64 engelliyim. böbrek nakli oldum.
7 yıl 9 ay 16 gün bağkur um,
2 yıl 6 ay 16 gün ssk var.
(10 yıl 4 ay)toplam 3773 günüm var.(ssk devam ediyor)
yeni yasaya göre malulen emekli olmayı düşünüyom,sgk ya gittim hiçbirşey bildikleri yok,acaba elime nekadar maaş gecer.lütfen benide bilgilendirirseniz cok sevinirim.''

BİMER E bu şekilde yazdım dün cevap geldi

***ilgilide kayıtlı başvurunuza istnaden kurumumuz kurum sağlık kurallarından en az %60 ve üzeriçalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı almanız halinde başkanlığımızca hazırlanan ssk aylık hesaplama programında ortalama 559 tl aylık bağlandığını,
rica ederim.***

eğer bu tutar doğruysa gercekten tam bir fiyasko .hani enaz 971 tl maaş vardı.bu ne biçim iştir anlamadm.

arkadaşlar bende 1 eylül yeni yasadan sonra emekli oldum sanırım böbrek nakilliyim 11 yıl ve 550 gün askerlik yatırdım daha önce red gelmişti bu yasadan sonra kabul edildi bağkurluyum ama henüz maaş belirten evrak gelmedi hayırlısı bakalım maaş belli olunca burada paylaşacağım

eski yasa göre malulen emekli oldum kontrol koydular şimdi yeni yasaya göre emekli edicekler lösemi hastalarını birde 2012 de almış oldugum sürekli yüzde 70 özürlü raporumun ne faydası olur bana

Rapor yuzdesı maaş oranını etkılıyormuşş . Mesela %90 engellı olanla %60 engellı olan malul arasında fark var.

cirkinkedi;
Evet büyüklerimiz bizlerden bunu yapmamızı bekliyor anlaşılan.....

Geçen her gün emekli maaşları düşecek. Kural bu!

en son yasa ile malulen emekli olanlar

arkadaşlar en son yasayla ilgili % 60 rapor ile mekli oln varmı eğer olduysa ne kadar maaş bağlandı çünkü en az 971 tl olayı yanlışmış diye duydum ltfen bilgisi olan ve emekli olan arkadaşlar bilgi versin yoksa boşuna emekli olmayalım az bir parayla :confused:

babanız kaç gün pirimle ve ne kadar gün tutarı ile emekli oldu en son yatan pirim neydi bunlar önemli bende başvurcam şimdi ms hastasıyım 4000 günüm var yatan en son tutar 1747 tabi banada bu parayı bağlarlarsa emekli olmam

vergi indiriminden yaranarak emekli olan kişi varmı yeni nekadar aylık alıyor bilen varmı

Evet.3450 gün 9475 gösterge tam hisse oranı ve70. .01.09.2013tarihde emekli etmişler.dun SGK ya gittim ayın 17 şinde 2013 icin 934 tl olan aylık maaşımın 4 aylığını alacakmışım.Selamlar

arkadaşlar bu gün itibariyle maaş evrağım geldi daha öncede yazdım ama gene yazayım böbrek nakilliyim 11 yıl +550 gün askerlik borçlanmasını yatırdım bağkurluyum ve evrakta şöyle yazıyor birikmiş aylık+ek ödeme:588.00 aylık+ek ödeme:679.00 herhalde maaş 679 olacak buradaki yazıya göre yani 971 değil

peki 9 aydan sonramı emekli oldun ve maaş ne kadar bağlandı çok kişinin merak ettiği b
soru

aynı işyerinde çalıştığımız bir bayan arkadaşın eşi Malülen emekli 960 TL aldığını söylüyor.
Ben 13-11.2013'de işten çıktım ve 19.11.2013'de emeklilik dilekçesini teslim ettim, 01-12-2013 itibari ile emekliliğim kabul edildi, 2 gün önce eve evraklar geldi, 725 TL aylık bağlanmış.

Benim sigorta başlangıç tarihim 01-06-1997 - 97-98-99 yıllarında asgari ücretten 783 gün var ,
2002-2006 yılları arasında 1.468 gün bağ-kur var,
2007-2013 yıllarında ise 2.315 gün var,
toplamda 4.566 gün ayrıca Nisan 2010'dan sonra maaşlarım biraz daha yüksek, kazançtan yatmaya başladı :
2010-ilk 6 ay 1.439 ikinci 6 ay 1.508 -
2011-ilk 6 ay 1.550 ikinci 6 ay 1.650 -
2012-ilk 6 ay 1.725 ikinci 6 ay 1.774 -
2013-ilk 6 ay 1.830 ikinci 6 ay 1.880 .
bu maaş bana çok az gibi geldi, yeniden hesaplatmayı düşünüyorum. ben Destekleme primi yatırarak çalışmaya devam ediyorum bu yüzden Malülen emekli olmadım

4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:
Aylık/Gelir Durumu : Aylık/Gelir ödenmektedir.
Aylık/Gelir Türü : Yaşlılık Aylığı
Aylık Bağlama Oranı : 60.00
Göstergesi : 9475
Hisse Oranı : 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör : Özel

s.a arkadaşlar malulen emekligim 2014 de mayıs ayında kontrolüm var lösemi hastasıyım ögrenmek istedigim bir soru olucak benim hastalıgımdan bu yana piskolojik sorunlarım var artık dayanamıyorum deprosyon ilaçı içiyorum şimdi doktorum kullanabilirsin dedi deprosyon ilaçını piskolojik ilaç raporu alsam kontrolüm geldigi zaman dosyama koysam raporu sgk saglık kuru raporumu görmemezlikden gelirmi acama kısa bir zaman kaldı heyete girmeme bir ay kaldı ne yapıcamıgı düşünemiyorum yardımcı olurmusunuz

sevk kağıdını alırken sgk dan psikyatri de eklesinler memura söylersin

gecmis olsun kardesim bana doktorum tavsiye edip sevk etti psikologa orada bana cipralex 20 mg verdiler yaklasık bir senedir kullanıyorum cok faydasını goruyorum sende aynısını yapabilmissin merak etme psikologundan hapını surekli kullandıgın icin rapor iste kolay almana yarar bana verdiler uzman dan alınıyor ve sonrasındada kendi doktoruna footokopisiyle ver acıklama da yap o da dosyana elbette koyacak dogal olarakta orada girecegin saglık kurulunda kullandıkların kayda gececek anladıgım kadarıyla rahat ol ayrıca sende bu raporu ankaraya veya saglık kuruluna veya vs her hangi bir kurumma hakkında evrak vermen gerekirse ek olarak eklersin oylede olur rahat ol gecmis olsun kendine iyi bak

mehmet kardeşim çok sagol sen çalışıyormusun olurda doktor kontrolümde çalış derse bir engel olurmu çalışmama bu ilaçı içersem o yüzden sordugum çalışıyormusun diye kusura bakma bilmedigim için soruyorum sabah hastaneye gidicem piskologa hayırlısı

ilacı aksam alırsın sorun olmaz isyerinde karısamaz ben sabah iciyordum arac kullanıyordum ama su an evdeyim raahat ol insaallah hayırlı sonuc alırsın

2000 yılından sonra emekli olana kadar yatan her ay, emekli aylığınızın 2 tl düşmesine neden oluyor,,yani 95 yılında sigortaya giren birisi ,,2017 yılında primi doluyorsa 2000 yılından sonra yatan primleri yani 17 yıl çarpı 12 ay çarpı 2 tl=408 tl(17*12*2=408tl) bir bakıma aynı prim şartlarıyla 2000 yılında emekli olan birisi 2017 yılında emekli olandan 408 tl fazla alıyor

yani nekadar erken emkli olursak okadar karlımıyız?

bir mağlül aylığ birde iş kazası servisinden bildiğim kadarıyla

Üst Alt