Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2013 yılında aldığım vergi indirim yazısına nasıl ulaşabilirim?

m32t

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
35
merhabalar, izmirde ikamet ediyorum. 2013 yılında ekte yer alan vergi indirimi talep yazım ankara ulaştırılmıştı. ocak ayında emekliliğimi talep edeceğim. olumlu sonuçlanan bu vergi indirim yazısını nereden teslim alabilirim? şimdiden teslim alsam ocak 2025 tarihi için erken mi olur? yardımlarınız için peşinen teşekkürler.

qp0dn3b.png

Vergi dairesinden talep edebilirsiniz , umarım yardımcı olurlar 10 yılı geçmiş bir durum.
Günümüzde olsa hemen ulaşılabiliyor, barkod sistemi sebebi ile.
Neden 2025 i bekliyorsunuz onu anlamadım.

Bence siz hemen arastirmaya çalışın, eski bir evrak nolur nolmaz.

Ayrıca benimde 2013 yilinda aldığım vergi indirimim var o dönemlerde bir nüshası size teslim edilmis olması gerekiyor.
Bendeki yıpranmış ama duruyor , gözüm gibi bakıyorum:)

• Beğen
Reaksiyonlar: m32t
@Hopee3466,

selamlar. haftaya heyete gireceğim. şuan raporum %50 gozukmekte. geçirdiğim yakın tarihteki operasyonda eklenirse eğer heyet rapor oranımı %65 olarak güncelleyecek ve 18 yıl 4000 gün şartı ile engelliye hak kazanacagım. 2007 ocak ayı itibari ile sgk baslangıcım oldugu icin sürem 2025 ocak itibariyle dolacak. bu yuzden o tarihi bekleyeceğim maalesef. tabi herşey yolunda giderse diyelim..
velhasılkelam bu yazının bir kopyası bana hiçbirzaman ulaşmadı. işyeri ile paylaşıldı sanırım bordrolarımda hep 3. sınıf sakatlık indirimi gözüme çarpıyordu.. fakat elimde bir vergi indirimi kağıdı maalesef yok. evime en yakın vergi dairesine gitsem yazımı hazırlayıp verirler mi?

@mert87 inşallah istedigin gibi olur,benimde yüzde 40 idi 20 yıl tekabül ediyordu yani 2027 olacaktı tekrar heyete girip yüzde 60 aldım aynı sekidle vergi indirminide aldım süresiz .şimdi Mayıs 2025 bekliyorum emekli olmak için,sizde nereden başvuru yaptıysanız oraya gidin sorun belgeyi barkod sistemi olmadığı için göremezler

• Beğen
@mert87, %50 oran ile eskiden almış olduğunuz vergi indirimi belgesi ile 20 Yıl 4400 Güne tabisiniz. 18 yıl şartını Ocak 2025 tarihinde doldurduğunuz zaman bu belgeyle işlem yapılmayacak. Bu yüzden vergi dairesine bu sıralarda gidipte eski vergi indirim belgenizi istemenize gerek yok.

Yeni rapor alacaksanız eğer,

18 yıl 4000 Gün ile emekli olabilmeniz için, almayı düşündüğünüz tahmini oranınız olan %65 engelli raporu ile tekrar vergi indirimine başvuru yapıp 2. Dereceye girmeniz gerekiyor.

• Beğen
@BnymnYldz, bu uyarı ve bilgi için çok teşekkür ederim. raporum çıktıktan sonra bu vergi indirimi talebimi edevlet üzerinden yapabilirmiyim peki? 2013 yılında elden teslim etmiştik. teşekkürler.

@mert87, Çoğu kişi evrak işleriyle uğraşmamak için E-devlet üzerinden başvuru yapıyor. İşyeri bilgileri vergi numarasını yazınca sistemde görünüyor, rapor numarasını giriyorsunuz dilekçeniz otomatik oluşuyor daha kolay olabiliyor. İnşallah %60 ve üzeri bir oran alırsınız süre ve prim sayısı açısından iyi bir avantaj.

• Beğen
Oranın yükselirse yeniden vergi indirimine basvuru yapmanız gerekiyor.
E devlet üzerinden sizi yonlendiriyor sistem vergi indirimine o şekilde başvuru yapabilirsiniz.

• Beğen
Üst Alt