Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014-EKPSS: Kılavuz yayınlandı

mssql

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): Başvurular
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 27 Nisan 2014tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Sınava girmesi gerekenbu adaylariçin başvuru süresi 24 Şubat 2014 tarihinde başlayacak, 7 Mart 2014 tarihinde sona erecektir.Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 12 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak, 23 Mayıs 2014tarihinde sona erecektir.Adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmayan adayların başvuruları alınmayacaktır.Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. 2014-EKPSS Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru tarihinde yayımlanacaktır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014-EKPSS Kılavuzunda yer almaktadır. EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

memur olanların tekrar atanması durumunu göremedim klavuzda? gören varmı kaçıncı sayfa

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında
Yönetmelik hükmüne göre halen herhangi bir kadroda çalışmakta olan engelli adaylar, başka hizmet sınıfı
kapsamındaki kadrolar ile bulunduğu kadrodan farklı olmak kaydıyla mezunu olduğu eğitim programı
itibarıyla ihraz etmiş olduğu unvana ilişkin kadrolar hariç olmak üzere, başka kurumlara ait aynı veya
emsal unvanlı kadroya yerleştirilmek amacıyla EKPSS/kuraya başvuruda bulunmaz, başvuru yaparak
yerleştirilse dahi ataması yapılmaz.

mühendis sayfa 24de değerli bilgiler var..

2012 ömss girenler sınav ücretini ilgili bankalardan yatırıp [SIZE=2]Başvuru, bireysel olarak [/SIZE][FONT=Calibri,Calibri][SIZE=2][FONT=Calibri,Calibri][SIZE=2]İnternet [/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2]üzerinden yapılabilir..
[/SIZE]

oha diyorum 100 tl yatıracakmışız. Yuh yani.

ya arkadaşlar klavuzu bile okumuyorsunuz 25 lira siz vereceksiniz 75 ini aile pol.karsılıcak

muhendis3232;

eet orası ödeyecekmişte, ben sandım orayada biz parayaı ödüyoruz :D

Engelli raporunda çalışabilir mi yazması gerekiyor, öyle anladım… çalışır yada çalisamaz yazmiyor raporumda..

arkaşlarım abilerim ben bu sene lise son sınıftayim 18 i doldurdum bu sene mezun olucam ve ekpss ya başvruru yapıcam yanlıs birde kura var kura ne alaka sınava girmek isteyen giremiyoda birde devlet kuramı cekiyo kura çekmekteki mantık ne neden çekiliyor kura

tsrahman sırf ilk okul demiyoki ortaokul mezun olabilcek durum diyo tamam da hani neden kura bildiğimiz kpss gibi isteyen girip puan yapan atanmıyoda birde şansına kura çıkmasını bekliyoruz onu anlamadım

ya arkadaşlar benım sureklı raporum çalısabılır kısmında bısey yazmıyo,boş bırakılmış,2009 alınmış rapor,agır özurlu kısmı evet yazıyo,,şizofren ,ben bu sınava gırebılırmıyım yardım edın allah için,tşk

yarın nereye gıdecez arkadasım,nerden bellı olur onu anlayamadım,tşk

ben bu iş ilk çıktığında kuraya başvurmuştum. şimdi tekrar ön kabul belgesi almama gerek var mı tam olarak ne yapmam gerekiyor?

Benim lise diplomam üniversiteye aldılar üniversiteden de mezun olmama var daha fotokopisi geçerli olur mu acaba ?

Selocanlar raporunda % 40 ve üstü oran varsa sınava girebilirsin.

Kılavuz bu konuda şöyle der:
2.1. BAŞVURU KOŞULLARI
EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç
diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecektir.
EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren
"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında
Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık
kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar.

Fakat bir kadroya yerleştirildiğin zaman ilgili Kurum'a "çalışabilir" durumda olduğunu bir sağlık kurulu raporu ile belgeleyemezsen ataman yapılmaz.

Şimdi yuzde 40 ve üstü raporunla sınava gireceksin. Sonra sınavla bir yere yerleştirilirsen "çalışabilir" durumda olduğunu belgeleyen rapor alacaksın.

Sormak istediğim bir kaç soru var bilgileri olanlar paylaşırsa sevinirim.

1-2012 ÖMSS' ye lise düzeyinde girdim şimdi lisans düzeyinde gireceğim. Sadece eğitim düzeyimde değişiklik oldu yapmam gereken işlemler nelerdir sırası ile anlatırmısınız.
2- Aday Başvuru formunda yer alan Engel Bilgi Formunu kim nerede doldurulacak (Biz mi dolduracağız görevli mi dolduracak) Bu Engel Bilgi Formunda yer alan Engel Durumuna İlişkin Bilgiler bölümünde Sürekli Engel Grubu kısmında Sınıflanamayan bölümünde yer aldığımı düşünüyorum burayı işaretlediğim zaman Özel Durumlar bölümünden neyi işaretlemem gerekiyor

memur olan arkadaşların tekrar giremeyecek girse de atanamayacak olması özellikle lisans mezunlarının önünü oldukça açtı bana göre.... aksi durumda son atamada giren 1000 kişi dahil çoğu kişi yer değiştirmeye kalkacaktı ve kadrolar boşuna tükenecekti...

25 TL dir sınav ücreti ben diplomayı ÖSYM ye verdim üniversite için acaba eğitim bilgileri ekpss sisteminde çıkar mı ?

iyi günler kalem abla ben size bir soru soracaktım eğer müsaitseniz ... Ben de ekpssye gieceğim ama önceki senelerden klama sürekli yazılı rapor olur mu veyahut össye girerken engelli kadrosundan girmiştim acaba ösym onu kabul eder mi ...Ve son olarak yeni sistemde engelli raporu nasıl alınıyor numuneden almaya çalıştığımda bana il sağlık müdürlüğüne itiraz ile ilgili dilekçe yazılacak falan demişti ama nasıl almak lazım ... Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim ...:D

muhendis3232;
klavuzu bosver benim sordugum senin cevapladıgın mesajı bile okusalar kafi.. direk yeni mesaj kısmına tıklıyorlar mesajları okumadan :D

mami23082;
rapor geçerlilik süresi 5 yıl ona göre kac yılında cıkardıysan ayarla .. Yeni engelli raporu numuden alma olayı benımde bikere basıma geldi raporum kayboldu gittim aldıgım hastane sağlık kuruluna dilekce verdim 1 hafta içinde geldi.

Klavuz da 17. SINAV MERKEZİ TERCİHİ Adaylar, sınav merkezi tercihi olarak adres ilini yazacaklardır. diyor. Yani herkes ikamet ettiği ili mi yazmak zorunda. Başka bir ilde sınava giremez mi?

tşk ederım kalem abla benım raporum /80,çalısabılır kısmı boş bırakılmış,şizofrenız dıye herkes adeta toplumda bızı harcama harcatmaya bakıyo oysa bız kımseye zarar verecek kısılıge sahıp deyılız,amacım çalışmak,bır iş tutmak,2009,aldıgım raporum,agır özurlu,ve sureklı yazıyo,yardım et abla,ben sosyal hızmetlere,gıdıp,12,mayısta,kaydımı yaparlarmı? kurayla katılabılırmıyım,abla çalışmak ınsan gıbı yasamak ıstıyorum, eve kapanmak ıstemıyorum,,

Erind;

yazana göre oyle ikamet ettiğin ilde girricen ama saçma olur eğer öyleyse :D

Selocanlar sen kuraya gireceksin sanırım. Kura kayıt zamanı geldiğinde aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidersin onlar sana yardımcı olurlar. Yanında raporunu da götür. Neyi nasıl yapacagını bile anlatırlar sana. Tabi ki çalışabilirsin. Şizofren olman buna engel değil.

Fakat istersen sen bir ara aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne git ve kuraya katılmak istediğini söyle. Burada sordugun her soruyu onlara da sor. Yanında raporunu da götür. Onlar sana yol gösterir.

ben 2012 deki sınava girdim ama sınava hangi raporla girdiğimi unuttum.2012 yılındaki belgeleri atmıştım bir güzel ösymden kişisel sayfamdan baktım engel bilgileriniz bulunmamakta yazıyor.nerden bulabilrim hangi raporla girdiğimi

İyi akşamlar.
Aile ve sosyal politikalar müdürlüğünden ön kabul belgesini başvurdudan önce mi almam gerekiyor? yoksa o kuraya girecekler içinmi?
Sınava ilk defa gireceğim şuan 2 senelik bir üniversite de öğrenime devam etmeliyim izlemem gereken yollar konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
Şimdiden çok teşekkürler.

Üst Alt