Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014-EKPSS: Kılavuz yayınlandı

Asliii, EKPSS ve kuraya ikisinede katılacaklar ilk önce EKPSS Aday Başvuru Formu'nu dolduracaklar bunu kendiniz çıktısını alabiliyorsunuz. Daha sonra Aile sosyal pol.bak. gitmelisiniz.
Giderken Aday başvuru formunun yanı süre şunlar olmalı.

1. Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilen engelli sağlık kurulu
raporları
2. Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava/kuraya başvurduğu
öğrenim düzeyinden EKPSS’nin geçerlik süresi süresi içinde mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
3. Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla
tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi
geçerli olmalıdır.)

Aile ve Sosyal pol. bak. Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini aldıktan sonrada bankaya parayı yatırıp ÖSYM'den kaydınızı tamamlıyorsunuz.
yine aynı belgeleri götürmelisiniz yanınızda. daha fazlası kılavuzda mevcut özel durumlarla ilgili...

Bu yıl mezun olacaksanız mezun olur belgesi alacaksınız, olmayacaksanız ortaöğretimden gireceksiniz.

KKELEBEKK cevabın için çok teşekkür ederim. Kura hakkında pek bir bilgim yok kuraya mı girmem mi daha iyi acaba girmemem mi? Bunun seçimini yapmak bana mı ait?

kuraya sadece ilköğretim mezunları katılabilirler.
en az lise ve dengi mezunu olanlar sınava girerler.

Ben meslek yüksekokulu okuduğum için kuraya girmeyeceğim o zaman

Merhaba arkadaşlar bende 2012 ömss sınavına girdim raporumda herhangi bir değişiklik olmadı, ama şimdi ösym aday işlemlerine giriş yaptığımda engel bilginiz bulunmamaktadır diyor, herhangi bir sorun teşkil eder mi acaba??

Mezun olabilir belgesini nereden alabiliriz? açık öğretim lisesine gittim MEB'i arayın diyor?

eMeL_eMeL;

eder tabi orda çıkması lazım :D ya böyle sorular soracağınıza bi zahmet gidin osym bürolarına burdakiler prosöfmi nerden bilsin..

merhaba ben oysm basvuru sayfasından sınava basvuru yapamıyorum ücret yattıktan sonra mı basvuru kısmı görünür tşk

asadas05;

sistemsel bir aksaklıktan dolayı çıkmayabilir. ösym yükleme yaptıgı için bir eksiklik olabilir. beklemek lazım öğleden sonra düzelmezse gider sorarsınız.

şimdi baktımda benimde yazmıyor 2012'de kuraya katılmıştım ben.

ya biri bana tam olarak açıklar mı ben 2012 ömss de hizmetli olarak meb'e atandım 2014 ekpss ye başvuru yapabilirmiyim farklı bir kadroya atanmak için malum hizmetli kadrosunu değiştirmek istiyorum belki VHKİ olarak yerleşirim

eMeL_eMeL;

Bende de sadece oran görünmüyor,ortopedik özürlü yazıyor oran kısmı boş... bende 2012 de başvurmuştum.

mtunc52;

Ayni sekilde bende de 24.00 dan once engel bilginiz bulunmamakta yaziyordu 24.00 ten sonrada baktigimda ortapetik yaziyor oran kismi bos bi de merdiven cikabilir gibi diger bilgiler yaziyor.

Evet şimdi bende de çıktı dediğin gibi oran görünmüyor, herhangi bir sorun teşkil etmez bence hadi bakalım hepimiz için hayırlısı olsun :)

neslihankocaman;

Bende de aynen öyle oldu.Sanırım herkesde böyle...Galiba bu haliyle onaylıcaz gibi geliyor bana.Çünkü 2012 de evraklarımız onaylanmıştı.

Eee onaylasakmı acaba bilmiyorumki ?

ben yeni rapor cıkardım 3-4 ay once ve engel oranım biraz yükseldi o yüzden aradım 183 ü aile sosyal politikalara gidip tekrar onaylatmanız lazım dediler. Eğer özür oranınız değişmediyse direk yaparsın islemi sıkıntı olmaz

amedli;
Yapabilirsiniz tabi.

eMeL_eMeL;
Bence önce sorun işi garantiye alın..

selam, 2012 sınavına gırenlerın egıtım ve engel durumlarrında degısıklık yoksa aynı bılgılerle sınav ucretını yatırarak ınternet uzerınden 2014 sınav basvurusu yapabılıyoruz dımı arkadaslar.

melek abla
yerleştirililenler çalışabilir durumda olduğunu beygeleyen rapor alacak demişsin. Bu konuyu biraz açabilir misin? sınav başvurusunu yaptıktan sonra rapor için yeniden başvurup düzeltme mi yapmak gerekecek? Yeni bir rapor mu alacak yoksa yerleştirildiği iş yeri hastaneye sevkedecek çalışabilir mi diye rapor mu isteyecek?
Birde en önemlisi çalışabilir olduğu raporda nasıl ifade edilecek: istihdam bölümüne çalışabilir mi yazmaları gerekiyor yoksa çalışamayacağı işler belirtilmişse bundan çalışabilir anlamı çıkar mı , istihdam bölümü değerlendirilmedi yazsa bile?

Merhaba Arkadaşlar,

Bütün arkadaşlarımız sıkıntılarını ve nasıl başvurulacağı konusunda çeşitli şeyler yazmışlar.

Benim sormak istediğim 2012 EKPSS sınavına girmiş olanlar tekrar başvuruda bulunacakarmı ?

Bulunacaklarsa nasıl bir yol çizmesi gerekiyor.

Ben şöyle biliyorum. Bankadan yatıracağımız 25 tl. karşılığı aldığımız dekontla. ÖSYM sayfasından kendi şifremizi kullanarak başvurumuzu tamamlamamız. Bu bilgi doğrumudur. Başvurusunu yapan arkadaşlarım varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

aynen öyle yapıyosun 25 tl yatırınca ösym işlem sayfan açılıyor

Arkadaşlar belki dikkat edilmemiştir. Küçük bir ayrıntı. Dışarı çıkıp bankadan yatırmayada bilirsiniz. Ana sayfada ödemeler kısmı var. Ordan da kredi kartınızla bankaya paranızı yatırabiliyormuşsunuz. Bilginize...

yarın kura için başvurular başlıyor ben ilk kura çekmesinde kayıt olmuştum ösym hesabımda var. yarın benim yapacağım şey ne şimdi bankaya para atıp nereye gitmem gerekiyor yapacağım işlem nedir? liseye mi gitmemiz gerekiyor

Üst Alt