Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bir konuda net bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Ben açıköğretim lisesi öğrencisiyim. Liseyi bitirmem için 130 krediye ihtiyacım var. Matematiksel olarak düşündüğümüzde mezun olmam gereken 130 kredi sınavlara girip kazandığım takdirde 2 yıl içerisinde bitecek ve kazanmam durumunda tercih yapabileceğim. Ben 27 Nisan'da yapılan Ekpss sınavına bu şekilde girdim ama mezun olma durumum bile belli değil ve okuduğumda bugün kura için başvuru şartlarını taşıyıp taşımama konusunda kararsız kaldım kafam karıştı.
''Bir ortaöğretim kurumundan (*), yükseköğretim ön lisans veya lisans programından mezun olan veya olacak durumda olan engelli adayların 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihlerinde 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) başvuruları alınmış olduğundan 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla bir ortaöğretim kurumundan (*) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2014-EKPSS’ye ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.'' altını çizdiğim madde çok dikkatimi çekti, tamam ben sınava girdim ama diploma almaya hak kazanmadım ve sınav geçerlilik süresi içerisinde sadece mezun olacağım, olamaz isem zaten başvuru yapamam hiç bir yere. Şimdi ben kura için başvuru yapabilir miyim yoksa yapamaz mıyım?