Arkadaşlar ben evde bakım aylıklarını ilk sayfada asgari ücrete göre hesaplamıştım. Fakat o sırada torba tasarı meclis gündemine gelmişti. tasarıya göre evde bakım aylıkları da memur katsayısı ve gösterge sayısına göre hesaplanacaktı. o zaman hesap yapmışım ama hesabı kaydetmemişim. hangi gösterge sayısına göre yaptım bilmiorum:http://www.engelliler.biz/forum/evd...klarinda-neleri-degistirecek.html#post1382898
burada o hesaba yuzde beş ek ödeme de ekleyip 769 lirayı bulmuşum.
neye göre hesap yaptığımı bulmam niye önemli? çünkü o torba tasarı sanırım Şubatta kanunlaştı. ve şimdi yürürlükte. kanun ek 7. maddesine baktım. memur katsayısı ve gösterge sayısına göre hesap yaptım sonuç şu çıktı: 769,98 lira.
bu şu anlama geliyor: 31 aralık tarihine kadar bu miktarda alacaksınız evde bakım aylıklarını.
fakat o ocakta yaptıgım hesapla bu hesap farklı. buna ek ödeme katmadan 769,98 lira çıkıyor. acaba tasarı halindeyken gösterge sayısı mı farklıydı diye tasarı metnini bulmam lazım.
burada o hesaba yuzde beş ek ödeme de ekleyip 769 lirayı bulmuşum.
neye göre hesap yaptığımı bulmam niye önemli? çünkü o torba tasarı sanırım Şubatta kanunlaştı. ve şimdi yürürlükte. kanun ek 7. maddesine baktım. memur katsayısı ve gösterge sayısına göre hesap yaptım sonuç şu çıktı: 769,98 lira.
bu şu anlama geliyor: 31 aralık tarihine kadar bu miktarda alacaksınız evde bakım aylıklarını.
fakat o ocakta yaptıgım hesapla bu hesap farklı. buna ek ödeme katmadan 769,98 lira çıkıyor. acaba tasarı halindeyken gösterge sayısı mı farklıydı diye tasarı metnini bulmam lazım.