Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 tarihli %42 ortopedik raporum var ama ehliyet ve araç değerlendirmesi içermiyor..?

bayrak77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar
2014 tarihli %42 ortopedik raporum var fakat kullanım amacı H sınıf ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareleri işaretli değil.Bu durumda eski tip ehliyetimin yenilenmesi için başvurduğumda devlet hastanesi engelli raporum olduğu için beni il sağlık müdürlüğüne sevk ediyor. Ben burayı arayıp sorduğumda 5 kişiden oluşan doktor ve mühendis olduğu söylenen bir kurula gireceğim ve değerlendirme sonunda ehliyet ve özel tertibatlı kullanıp kullanmayacağıma karar çıkacağı söyleniyor. Mevcut raporum hakem hastaneden nihayi ve de sürekli olduğundan ama söz konusu ibarelerin işaretli olmadığından hangi yolları izlemeliyim yardımcı olur musunuz

@bayrak77, Ehliyet ve araç alımı için alınacak raporlar birbirinden farklıdır.

Ehliyetinizi değiştirmek istediğinizde aile hekimi-uzman doktor sevki-İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak randevu süreçlerinin tamamlanarak araçta bulunması gereken tertibatla ilgili ehliyet kodlarını içeren yeni bir raporu alabilirsiniz.

Araç almak istediğinizde ise elinizde bulunan 2014 tarihli raporda araç alımına ve tertibata dair ibare bulunmadığından hastanenin sağlık kurulu birimine başvuru yaparak "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat kullanması gerekir" ibareli raporu almanız gerekir.

Sayın yönetici teşekkür ederim cevabınız için.

Fakat anlamadığım kurula gidince bu işarelemelerin olması için yeniden rapor almam gerektiği söz konusu raporum olduğundan il sağlık müdürlüğü ne dilekçe yazıp raporumu iptal etmem gerektiği yeni rapor için yeniden sebebi ile birlikte hastaneye dilekçe yazmam gerektiği şifaen söylemekte, raporum iptal edilmeden işarelemelerin yapılması olmuyor mu? Zaten raporlarımızı salt olarak sağlık merkezi değiştiriyor. Mevcut rapor durumuzu koruyarak bu işarelemeleri yapmaları daha doğru değilmi?Yada ehliyet değişimi için gideceğim il sağlık müdürlüğü kurulunun bana tertibatlı araç uygun görürse vereceği rapor ile kendi raporum arasında bir tezat oluşmuyor mu? Biraz daha açıklayıcı bir cevabınız varsa rica ederim. Tekrar teşekkürler.

Merhaba ben de ortopedik engelliyim ben de eski ehliyetimi 8 ay önce yeniledim var olan engelli raporunuzu unutun ehliyet raporları heyet raporları engelli raporlarından çok farklıdır ehliyet raporlarında zaten engel oranı yazmaz sizin yapacağınız ehliyet değişimi ilk önce aile sağlık birimine gidip oradan kişisel bilgi sağlık formunu dolduracaksınız ve seçeceğiniz istediğiniz hastaneye gidip heyet sekreterliğine ehliyetinizi yenileceğinizi söyleyeceksiniz ilgili hastalığınızla ilgili branşları da ekleyin ve o branşlara muayene olun sonrasında rahatsızlığınızla ilgili o branş sizi hakem heyetine gönderecek yani sevk verecek hastanede işiniz bittiği zaman evraklarınızla birlikte bulunduğunuz il sağlık müdürlüğü'ndeki sürücü trafik ilk komisyona gidip komisyon için randevu oluşturacaksınız randevu günü saati geldiği zaman belirtilen hastanede yerde heyete gireceksiniz heyette bir sağlık uzmanı makine mühendisi bulunuyor ona göre engelinize göre kodlar verip ertesi gün ehliyetinizi gidip nüfus il müdürlüğü'nden çıkartabilirsiniz burada yazdığınız üzere sizin herhangi bir engelli raporunuzun olması hiçbir şeyi değiştirmiyor var olan raporunuz zaten sürekli ise zaten bakidir ve geçerliliği devam eder ikisini karıştırmamanız gerekir dediğim gibi bu şekilde ehliyetinizi yenileyeceksiniz ayrıntılı bir şekilde yazdım 8 ay önce bu şekilde yenileme yaptım kolay gelsin

Teşekkür ederim cevabınız için,
Buraya kadar tamam, süreç engel durumuma göre işler ve özel tertibatlı araç gereksinimine göre sonuçlanırsa ve engel durumuma göre ehliyet kodlanırsa, önceki raporum bozulmadan ötv indirimli araç nasıl alırım yada kendi aracımı nasıl engelli olarak ruhsata tescil ettiririm.

@bayrak77, yeni araç için yani ÖTV'den faydalanabilmek için hastane sekreterliğine ÖTV'den faydalanmak için rapor çıkartacağınızı belirtin raporun açıklama kısmında nasıl bir araç kullanacağınız zaten gerekli bölümler tarafından yazacaktır açıklama kısmındaki bilgiler ile yenileceğiniz ehliyetinizdeki kodlar birbiri ile uyumlu olmalıdır bu önemli bir konu bu ÖTV raporu yeni rapor olduğu için bir önceki engelli raporunuzu geçersiz kilacaktır buna da dikkat edin aynı oranda veya daha yukarıda bir oranda bir rapor olmalı mevzuata göre en son alınan rapor Bir önceki alınan engelli raporu geçersiz kılıyor bunu da göz önünde bulundurun ayrıca mevcut aracınızın ruhsatını engelle ruhsatına çevirmenizin size bir faydası olmaz zaten böyle bir şey de mümkün olduğunu sanmıyorum yeni araç alırsanız ÖTV MTV ödemezsiniz kolay gelsin

Üst Alt