Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'deki iş kazasının hasarı daha sonra ortaya çıktı ve rapor aldım..?

Ben zaman aşımı olmadan davamı açtım davanın uzun sürmesi hakimin suçu 10 içinde 1 kala dava açılmamali o zaman yada 3 sene önceden çünkü yargı uzun sürüyor karşı taraf bana dava açmasa idi şu an bitmişti karşı taraf dava açarak süreyi uzatmaya çalıştı 4 yıl ve kazandım benim davam devam ediyor

@gezegen 🌎,
Davayı kaza geçirdiğin tarihte açtıysan zaman aşımı süreci etkilemez. Geriye dönük paranı %9 faiz ile alırsın. Hukuk işlemiyor kardeşim eğer adam gibi bir hukuk sistemi olsa dava 5 yıl içinde biter ama bizde 20 yıl bile sürer.

gezegen Adli Tıp Kurumu 3.Adli Tıp İhtisas Kurulu Raporu Kanaatimce %0 olarak gelecektir çünkü ATK Adalet Bakanlığına Bağlı Taraflı bir kurumdur.​

İş kazası olgularında tamamen kötü niyetli ve çelişkili mütalaa hazırlamaktadır.
Rapora itiraz halinde Dosya 2.Üst Kurula gönderilecektir.
Yerel Mahkemenin nihai karar sonrası.
İstinaf.
Ve Yargıtay aşamaları olacaktır.
Hemen belirtmem gerekir ki Yargıtay tarafından kesinleşmeyen yani kesinleşme şerhi olmayan bir iş kazası dosyasında SGK Tarafından maalesef gelir bağlanmamaktadır.
İş kazasından oluşan İş görmezlik derecesi muvacehesi kesinleşmeden karşın işverenliğe tazminat talep imkanı yoktur.
Hal böyle olunca yargılama silsilesi tekemmül edene değin ZAMAN AŞIMI VAKİ OLACAKTIR.
Siz iş bu davada %'lik olarak oran aldığınızı var sayın eğer oran %10'un altında olursa SGK Gelir bağlamayacaktır.
Diğer konu ise Karşın işverene tazminat talebi de Zaman aşımına uğramış olacaktır, dava açtığınızı var sayın iki cümleden oluşan cevap dilekçesi vereceklerdir, ZAMAN AŞIMI.
Geçmiş olsun.

@tortugacek
tazminat için işvereninize de dava açma hakkınız var, bunu zaten biliyorsunuzdur.
Bu üye gerçek avukat arkadaşlar ve bunun dışında size kim ne derse desin inanmayın. Her yazdığı açıklamaya imzamı atarım. İnşallah hâla platformda üyeliği devam ediyordur.

Dava açmadan ben tazminatı 6 ay içinde alırım diyen yamyamlara sakın inanmayın. Onlar sizi buradan ya da telefon ile ararlar ve davayı bize ver diye kandırmaya çalışırlar.

@Reborn,

kaza tarihi 2014 ben 2018 rapor alınca açtım bilirkişi hesaplaması geldi karşı taraf paraya itiraz etti çok dedi bende az diyorum av söyledim 25 altı kabul etmem devlettende para alıcam makul sürede davayı bitirmyen yargı suçlu durumda ben hukuku çok iyi biliyorum ve asla peşini bırakmam ben hedefe kilitlendimi ölüme kadar hedefteyim

@ADALETE SİTEM, o zaman kimse dava açmasın adli tıp usulsüz işlem yapıyor diye iş kazası geçiren sakat kalan psikolojisi bozulan otursun evinde degilmi benim psikolojiden puanım var profesörden üniversite heyetinden adli tıp vermez ise itiraz edip üniversiteye sevk isterim sonuçta bir hastalık var profesör mu bilgisi uzman mi kanunda var sizde biliyorsunuzdur iş kazası geçiren hemen veya sonradan ruhen yada bedenen özüre uğratan olaydır dosya zaten gidiyor mecburen verilecek ortada hastalık var rapor oranı mevcut maaş alıyorum çok uzun işler

@Reborn, 2024 hazirandan sonra faiz oranı 24

Bende aldım yuzde 25 adli tıptan trafik kazası sonrası ankisiyete bozuklugu kalıcı olarak verdiler tahkim gobdermisdi 3 sene tedavi sonrasi aldım /. Bir kullanıcının mesajı iyileşen 0 kısmı 25 iyilesmeyen50 puan cetvele göre bu arkadaş adlı tıptan 25 puan almış

@Reborn, hangi üye

Uzun yargilama süreci herkesi mağdur ediyor. Dava 10 yıldan fazla süren herkes dava bittikten sonra anayasa mahkemesine uzun yargılama sürecini takıldım diye dava açabilir ve extra tazminat alir.
2014 kaza tarihi ve sen 2018 dava sürecini başlattığın için zaman aşımı sürecine takılamazsın. Adalete sitem denilen arkadaşın bilgisi yok ama her konuda maşallah fikri var.
Atk raporu ile sgk, ysk raporu tamamen birbirinden bağımsız kurumlar yani sen x devlet hasatenisinden %25 sağlık kurulu raporu aldın diyelim. Atk raporu %15 verdi diyelim YSK %30 verse bile itiraz edebilir atk üst kurumuna gidersiniz. Bu üç farklı rapor oranları örtüşmedigi için karşı taraf itiraz eder ve süreci uzatır sende düşük diye itiraz edebilirsin ama her itiraz dava sürecini uzatır.
Kısacası kurumların verdiği rapor oranları birbirine yakın olmalı ve örtüsmeli arada %15 fark bile olsa sıkıntı yaratır. %5 ile %7 arası fark pek göze batmaz ama %10 fark olursa raporlar arası çelişkinin düzeltilmesi gerekir.

@Reborn, aynen dediğin gibi ben ilk ayaktan devlet hastanesinden 29 aldım 2 yıl sonra kontrol üniversite hastanesinden ayaktan 30 psikolojiden 67 toplam 97 yapıyor Baltazar 76 2 yıl sonra kontrol ayak 0 aslında ortopedi verdi fizik vermedi fiziğin yazdıklarına göre veriliyor puan psikoloji 34 oldu adli tıp psikolojiden 60 verebilir tekrar kötüleşme var diye ayagi bilmiyorum ne olur ben 7 yıldır çalışamıyorum ayakta çalışmadığımda iyi günlük 2 3 saat sorun yok ama her gün 8 saat ayakta kaldığımda ağrılar başlıyor ayak hergun yorulduğu için ısınıyor ve iltihap oluşup sisiyor doktor evrak yazmıştı ayakta durduğunda tekrarlamaktadır bu evrakı adli tıpa göturucem doktora diyorum şu anki duruma göre değil yaşadıklarıma evrakta yazanlara göre ver yok diyor o zaman ayakta durayım ayağım sissin geleyim verirsin diyorum bakıyor suratıma ama şiştiğini zama 3 yıl tedavi gerekiyor ve 1 milyon su an para gerekiyor doktorlar bazen anlamak istemiyor o zaman sissin puan alayım iyileşeyim 0 sissin puan iyileşme 0 bu devran böyle gelir gider

@turgay37
Zaten kanunda yazıyor

Reborn Konu Halihazırda uzmanlık alınımdır.​

Aktüerya Nitelikli Hesaplamalar Bilirkişiyim ben.
Bu gibi dosyaları çok gördüm.
Katılımcının yönelttiği soruya binaen Adli Tıp Kurumu 3.Adli Tıp İhtisas Kurulunca düzenlenecek mütalaa da, Kaza öyküsü Üniversite Hastanesi BSK, YSK Mütalaaları arasında ki çelişki giderilecek ve oran %0 olacaktır ve veya %10'un altında olacaktır bu benim kanaatim.
Mütalaaya ilişkin itiraz da Dosya mevcutlu olarak Adli Tıp Kurumu 2.Üst Kurula gönderilecektir ve Üst Kurulca incelenen doya muvacehesinde bir değişiklik olmayacaktır.
Üniversite Hastanesinden Rapor alınması bakımından itiraza Mahkemece itibar edilmeyecektir.
Gerekçesi :
  • Adlî tıp ihtisas kurulları ve ihtisas daireleri tarafından verilip de mahkemeler, hâkimlikler ve savcılıklarca kapsamı itibarıyla yeterince kanaat verici nitelikte bulunmadığı, sebebi de belirtilmek suretiyle bildirilen işleri,
  • Adlî tıp ihtisas kurullarınca oy birliğiyle karara bağlanamamış olan işleri,
  • Adlî tıp ihtisas kurullarının verdiği rapor ve görüşleri arasında ortaya çıkan çelişkileri,
  • Adlî tıp ihtisas kurulları ile ihtisas dairelerinin rapor ve görüşleri arasında ortaya çıkan çelişkileri,
  • Adlî tıp ihtisas kurulları ile Adlî Tıp Kurumu dışındaki sağlık kuruluşlarının heyet hâlinde verdikleri rapor ve görüşler arasında ortaya çıkan çelişkileri, Konu ile ilgili uzman üyelerin katılımıyla inceler ve kesin karara bağlar.
Diğer Konu ise Davanın sürüncemede kalması tekemmül etmemesi sebebi de işverenliğe karşın tazminat talebinin zaman aşımına uğraması noktasıdır.
Geçmiş olsun.

@ADALETE SİTEM, senin bisey bildiğini düşünmüyorum benim rahatsızlığımı bilmiyorsun lütfen bana yazma ogren önce okey

@Reborn, adlı tıptan 60 puan gelir hastalığım o puana takemul ediyor daha fazlasıda olabilir ayak sisebilir psikoloji garanti zaten

Üst Alt