Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2015'te memur oldum. Emekliliğe temel sigorta başlangıcım daha önceki..?
kalpsesi
Önce engelinizin tesbiti ve görüş istenir, raporlarınız gönderilir, istenirse yeniden rapor alınır ve gelen cevap doğrultusunda hareket edilir. DJ_BORAN
Halen memursanız ve emekliliğiniz 4C statüsünden olacaksa 1561 günlük ssk priminiz 4 yıl 4 ay 1 gün olarak hizmet sürenize eklenecek.
ufukalp kardeşim kalp sesi nin bır sorusu şu eger yenıden rapor almazsam aynı işime memeurıyete dönup devam edebılecekmıyım...çunku yasada ilişkısı kesılır demiş....
pasini
Ben de ona cevap yazdım.
Direkt emeklilik çıkışı yapmayacak.
Önce kurum aracılığıyla görüş istenecek.
Sorun yoktur işlemlerinizi başlatabilirsiniz cevabı geldiğinde emekliliğe başvurulabilir.
evet halen memuurum 4 yıl 4 ay ise memuriyet başlangıç tarihim 2007 yılının ocak ayına tekabül editor bu da 3700 hizmet günü tutuyor toplamda benim engelim Psikoz normalde %80 veriyorlar bu hastalığa çünkü kronik bir rahatsızlık şu anda Bipolar Bozukluk teşhisii koydular malulen emeklilik için şartlar taam sanırım
kalpsesi
maluliyet tesbiti de var, sizin durumunuzda erken emeklilik için kurum aracılığıyla görüş isteme de var.
Kurum aracılığıyla bilgileriniz ve raporunuz emeklilik genel müdürlüğüne gönderildiğinde incelenerek kurumunuza dönüş yapılmaktadır.
Bu çıkış değildir, ilişik keserek emeklilik başvurusu yapmadan önce bu yol denenebilir.
kalpsesi Kardeş: Maluliyetiniz üç aşamada tamamlanacak.
Önce Maluliyet Tespiti İşlemleri, sonra Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün görüşü ve son olarak ilişkinizin kesilmesi
1- Şayet Maluliyet başvurunuz uygun görülürse, Tüm bilgileriniz ve raporunuz kurum aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün gönderilecek.
2- Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra onaylanıp halen çalışmış olduğunuz kurumunuza hitaben ''sözkonus personelin malüliyeti uyğudur'' ilişkisinin kesilmesinde bir sakınca yoktur yazısı gelecek.
3- ilişkiniz kesildiği dakikada süreç tamamlanmış siz gerçek anlamda malüliyetinize merhaba demiş olacaksınız
mühendis konuyu inceledim 98 yılında 100 ssk var sigortalılık sürem dolmuş degilmi 3860 gün daha çalışırsam memuriyette emekli olabilirim degilmi pirimim 11 küsür yıl ediyor 15 yıl sigortalılık süresini beklememe gerek yok degilmi raporum %80
not:engelli hakkıyla emekli olmak yani erken yaşlılık emekliligiyle emekli olmaya karar verdim
bişey daha kafama takıldı 170 sgk yı aradım bide ordan bilgi alayım dedim %80 raporum var dedim engelli emeklilik hakkında bilgi almak istiyorum dedim emekli sandıgı mensupları için dedi %40 raporunuz olması yeterli dedi 15 yıl hizmet süresi ile emekli olursunuz dedi sigortalılık süresi ve pirim aynı yani 15 sene bi fiil çalışıp emekliligi hak ediyorsunuz dedi kademeli olmuyormu dedim %40-49 arası farklı 50-59 arası farklı 60 ve üzeri için farklı degilmi dedim yok dedi % 40 rapor yeterli dedi kademeli degil dedi emekli sandıgında bu nasıl iş anlamadım oturan boga dogruluk payı nedir neden böyle dediler bilgi verirmisiniz
Al bu da saçma memur cevaplarından biri işte...
@kalpsesi
Memurun bahsettiği durum 2008 öncesi engelli kadrosunda göreve başlamış olan ya da göreve başlamadan önce alınmış %40 ve üzeri raporu bulunan veya yine bu tarihten önce göreve başlayıp doğuştan engelli olanları kapsamaktadır. Bu durum 5510 sayılı yasada eski memurların haklarını korumak adına geçici 4.madde ile hüküm altına alınmıştır.
2008 sonrası girişliler 28.maddedeki kademelere tabidir.
5510 geçici 4.maddedeki konuyla ilgili metin şu şekildedir:
[FONT=verdana]Bu Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az %40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
bişey daha daha kafama takıldı ben %80 raporu araştırma hastanesinden aldım doktorum beni takip eden araştırma hastanesinde başka hastaneye gidersem %80 vermez beni dedigim hastaneye sevk ederlermi emekliligim geldiginde
kardeş tam bır muamma bu konu bende 2 yıllık memurum.eskı ssk var benım 5000 gün gerıye dogru gıtsek 2000 yılına kadar gıdıyor .hızmet bırleştırme yapalım dedım ne senelık ızne etkısı nede derece kademeye etkısı yok dıyorlar.bır çok kişide bu konuda bılgı sahıbı deyıl.ne yapmak lazım bılmıyorum....
pasini Hizmet birleştirmenin emeklilik hesabı dışaında izne ve kademe/derece katkısı yok ama memursan sonunça yapmak zorundasın.. artı bende senin durumdayım 1990 ssk ilk giriş ve 2010 eylül memurluğa kadar 3135 gün var.. memurluk ise şau anda 6 yıl 2 ay 2200 günüm var.. emeklilik hesabında 1990 mı yoksa 3135 gün geriye doğru gidişmi olacak muamma..
kardeşim ama bunu bılmelıyız...bir yerde işe ilk giriş tarıhı (ssk bagkur emeklı sandıgı )dıye yazmış .sonuçta bence hepsınden yararlanmalı en azından 2008 öncesı girişliler ....