Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS Başvurularını yaparken nelere dikkat etmeliyim?

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
468
Reaksiyonlar
202
Evet arkadaşlar yeni bir Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) / Kura maratonu daha başlıyor. Öncelikle daha önce sınava giren arkadaşlara ve yeni girecek olanlara bol şanslar diliyorum. 2016 EKPSS ile ilgili aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle ÖSYM sınav takvimine göre bildiğiniz gibi EKPSS Sınav Tarihi 24 Nisan 2016 tarihinde yapılacak.
İlkokul, ilköğretim veya ortaokul seviyesinde bir eğitim kurumundan mezun olanların katıalbilecekleri kura için başvuruların 3 - 16 Mayıs 2016 tarihinde olacağı yine ÖSYM sınav takvimi sayfasında yer almaktadır.

Ancak en az lise(ortaöğretim) ve dengi bir seviyede eğitimi tamamlamış olanlar 23 Şubat 2016 (Yarın) tarihinden itibaren sınav başvuruları yapmaya başlayabileceklerdir.

EKPSS sınavı için başvuru yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine gelelim...

2016 EKPSS için ilk defa nasıl başvuru yapmalıyım?
2016 EKPSS sınavı için daha önceki senelerde başvuru yapmamış olanlar, bu sene ilk olarak ikamet ettikleri il merkezinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru yapmalıdırlar. Buradan kendilerine verilecek olan ve engel gruplarını bildiren "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" formunu dolduracaklardır. Daha sonra bu belge ile il/ilçe farketmeksizin yatırdıkları para dekontları ile birlikte ÖSYM merkezlerinden başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Yanınızda bulunduracağınız evraklar:
EKPSS Aday Başvuru Formu (ÖSYM Kılavuzunda yer alacak)
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/EKPSS_ABF22022016.pdf

% 40 ve üzeri oranında onaylı rapor
Öğrenim durumuna dair mezun olmuş veya olabilecek durumda olanlardan onaylı belge
T.C. kimlik numaralı ve Resimli Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi (Süresi geçerli olan pasaport kabul ediliyor.)
** Ayrıca işitme engellilerden işitme kaybı ilköğretime başlama yaşı öncesi olmuşsa, bununla ilgili resmi belge
Farklı evrakların istenip istenmeyeceğini kılavuz açıklandıktan sonra inceleyebilirsiniz.

Daha önce EKPSS'ye girdim ve engel bilgilerim ile eğitim bilgilerim değişmedi. 2016 EKPSS'ye nasıl başvuru yapmalıyım?
2 yıl önce yapılmış olan son EKPSS sınavına girdikten sonra engel ve eğitim bilgilerinde hiçbir değişiklik olmayan engelliler, hesaba parayı yatırarak başvurularını ÖSYM sayfasındaki T.C no ve kişisel şifreleri ile girecekleri ekranlardan tamamlayabileceklerdir.

Daha önce EKPSS'ye girdim, fakat engel bilgim değişti. 2016 EKPSS'ye nasıl başvuru yapmalıyım?
Bir önceki sınava girdikten sonra engel gruplarında değişiklik olanlar, eğitim bilgilerinin değişmemesi halinde yine parayı yatırdıktan sonra ÖSYM üzerinden başvurularını yapabileceklerdir. Ancak sonrasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerinden yeni engel gruplarına ve bilgilerine dair yeni bir "Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" almalı ve bununla birlikte yeni raporlarının onaylanmış bir örneğini ÖSYM merkezlerine ulaştırmalıdırlar.

Daha önce EKPSS'ye girdim, fakat eğitim bilgilerim değişti. 2016 EKPSS'ye nasıl başvuru yapmalıyım?
Eğer eğitim bilginiz, bir önceki sınavdan sonra değişmişse bu durumda dekontlarınız ile birlikte ÖSYM'ye başvurmalı ve yeni diplomanızın onaylı örnekleri ile birlikte yazacağınız dilekçeleri başvurularınız esnasında teslim etmelisiniz.

Bu konuda altında yarından itibaren başlayacak başvurularla ilgili sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

Çok teşekkür ederim nasip olursa sabah ilk isim aile sosyal politikalar a gitmek olacak yanımda rapor dibloma fotoğraf bulunması yeterli

Şu anda önlisans okumaktayım. Dolayısıyla henüz diplomayı almadım. 2. sınıfım, son dönemim kaldı. Diploma yerine bir şey götürecek miyim? Önlisanstan girmek istiyorum sınava.

@Mehmet6868;
Şimdiden hayırlı olsun. Umarım hiçbir sorun yaşamadan halledersiniz kolaylıkla. Kolay gelsin. :)

@insanogluinsan;
Önlisans'tan girebilirsiniz, son döneminiz olduğuna, mezun olabileceğinize vs. dair bir resmi yazı almanız gerekiyor okuduğunuz kurumdan.

ösym sayfanızda eğitim bilgileri alanında bilgilerimi e okuldan güncelle diye bir buton var tıklayınız sağ tarafta durumunuz gözükecektir. diploma puanınız, ne mezunu olduğunuz ve mezun olduğunuz tarih gibi bilgiler çıkacaktır. eğer bir eksiklik var ise diplomanızla başvuru yapınız.

Teşekkür ederim inşallah sorun çıkmaz Yanınızda bulunması gereken belgeler nelerdir acaba bilgisi olan varmı

Mehmet6868 Yukarıda belirttim geçen yıllardakilere yakın olur yine, yeniden bakabilirsin.

2014 Ekpss ye başvurdum, fakat raporum süreli olduğundan ve süresi dolduğundan dolayı yeni bir rapor çıkardım... yeni raporumda engel türüm değişmedi fakat engel oranım arttı bu yeni rapor ile aile ve sosyal politikalar müdürlüğünden başvuru belgesi almam ve bunu ösym ye göndermem gerekir mi? yoksa engel oranı artan yeni bir raporum olmasına rağmen direk online olarak başvuru mu yapacağım.... yoksa işi garantiye alıp ilk defa başvuru yapar gibi önce sosyal politikalar müdürlüğünden başvuru belgesi alıp direk ösym bürosundan yeni kayıt mı yapsam ?

redeye Engel grubunuzda bir değişiklik olmadığı sürece sadece oran değişikliklerinde bildirim yapmanıza gerek yok. Ama içinizin rahat etmesi açısından Ösym ve bakanlık numaralarını arayarak bilgi alabilirsiniz.

Mrb KKELEBEKK hocam benim raporumda % 20 kbb ve % 38 görme engelli var ortalama % 50 verilmiş bununla ekpss başvuru yapabiliyo muyum herkes farklı söylüyor yardimci olsanız sevinirim tşk ederim

Merhaba ben daha önce kuradan girdim şimdi ise Açık lise bitirme durumundayım... Engel durumum da hiç bir değişiklik yok
yinede raporumu alip [FONT=sans-serif] Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gidip [/FONT][FONT=sans-serif]"Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı" formunu doldurmam gerekiyor mu ? [/FONT]

kaygusuz Elbette başvuru yapabilirsiniz, ön kayıt formunda hangi engel grubundan gireceğinizi belirlerler. Yalnızca % 40 üzeri raporunuz olması yeterli.
A-KILIC daha önce kurada doldurduğunuz için şimdi gerek yoktur, eğitim bilgilerinizi güncellemeniz yeterli olur. Ama her ihtimale karşı telefonla bilgi alın yarın.

Cok tesekkur ederim KKELEBEKK hocam ilk defa basvuruyom
bu sinavda lisans ve Önlisans ayni sorular mi soruluyo
bi hafta once osym bürosu aradim bana dediki ikisinden biri en az % 40 olmalı demişti ondan kafam cok karisik

kaygusuz Raporla ilgili toplamda % 40 yeterlidir hocam, engel gruplarıyla ilgili xxx engel giremez diye bir durum yok çünkü, yanlış anlaşılma olabilir belki.
Önlisans ve Lisans soruları aynı olmaz, farklı oluyor. Zorluk seviyesi gittikçe artıyor.

KKELEBEKK

hangi belgeleri götürmeliyiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ? ilk kez başvuranlar...

Kayıtlar başladımı aile bakanlığına giden varmı

sınav ücretinde bir değişiklik var mı ? hangi bankalara yatırabiliyoruz ATM ve intrnet bankacılığı üzerinden yatırabiliyor muyuz ? ayrıca ücret ödediğimizi görebilecekler mi makbuzu ibraz edecekmiyiz ? ikinci kez gireceğim sınava...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gidince ne kadar ücret yatırıcaz?
Ösym için 30 TL yatırıcaz bide ayrı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mı para yatırıcaz ne kadar yatırıcaz..

Şimdi baktım kılavuza 30 TL ösym için 80 TL de Aile Sosyal Bakanlığı adına yatırılıcakmış toplam 110 TL yatırıcaz yani..

KKELEBEKK teşekkür ederim.
nuri3558 Aile Sosyal Pol. Bakanlığı adına olan kısmı yatırmıyorsun. Onlar adına olan kısmı onlar kendileri yatırıyor buda bizlere bir nevi engelli indirimi olmuş oluyor :)

@nuri3558 adaylar sadece 30 tl'sini yatırıyor.

EKPSS SINAV ÜCRETİ : 110,00 TL (SINAV ÜCRETİ SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN110,00 TL’DİR. 30,00 TL ADAY TARAFINDAN 23 ŞUBAT-10 MART 2016 TARİHLERİ ARASINDA YATIRILACAKTIR 80,00 TL İSE AİLE VESOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR.)

Şimdi anladım :) parayı bizim adımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yatırıyor biz sadece 30 TL yatırıcaz :)
O zaman hemen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gidip başlayalım işlemlerimize herkese kolay gelsin :)

Ben görme kısmından engelliyim ancak okuyucuya ihtiyacım olmadan büyük puntoyla sınava gireceğim.Bana 20 dakika ek süre tanınacakmı?

2012 sınavına girmiş bir engelli olarak;
1.adım: raporumda bir değişiklik olmadığı ve süresiz olduğu için aile ve sosyal politikalar bakanlığına gitme gereği duymadım.
2.adım: osym sitesine girerek ekpss başruvusunda bulundum. ( herşey adım adım olması güzel)
3.adım: forum üzerinden bulduğum https://odeme.osym.gov.tr/ adresine girerek kredi kartı ile ödeme yaptım.
4.adım: başvurmun onaylandığını kontrol ederek doğruluğunu gördüm ve pdf olarak bilgisayarıma indirdim. ödeme durumunu kontrol ettim ve ödendi olarak görülmektedir.

engel grubum görme ancak soruları normal punto'da okuyabiliyorum genel guruba sorulan sorular mı sorulacak yada farklı sorular mı ? ve nasıl bi işaretleme yapmam gerekir

Üst Alt