Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 yılından sonra alınmış rapor ile özel tertibatlı araç alabilme.

Metehan41

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Durum bildirir engelli raporunuzda özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazılmalı.
ÖTV ifadesi %90 üzeri engelliler içeren İFADE DİR!!!!

Durum bildirir raporu faklı bir şey.!!!!
Sürücü olur raporu almak farlı bir şey !!!!

2016 yılından sonra özel tertibatlı araç alabilmede Olması gerekenler.
1.Yetkili kamu hastanelerden alınmış DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU içinde(Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazan)

2.Yetkili kamu yada özel farketmez sürücü olur raporu (Hangi hareket ettirici tertibat veya otomatik vites )gereksinimi var ise kodları doğru bir şekilde yazılmış olmalı.

Not: Durum bildirir raporunda doğru ifade yazılmadıysa İkici adıma geçmeniz size hiç bir şey kazandırmaz.
Not:Sürücü olur raporu almanız ikinci adımdır bunu karıştırmayın!!!!!!!

Yaşanmış tecrübe.

Arkadaşlar biraz rapor kargaşasından kafalar karışıyor.

Metehan41
Özellikle yazdığınız ÖTV siz araç için alınan rapora [FONT=sans-serif]Özel tertibatlı araç kullanır ifadesi yazan diyorsunuz.Sol ekistirem engeli olanlar raporda otomatik videsli araç kullanabilir ifadesi yazılanlarda kabul olmaktadır.Yoksa yanlışmı biliyorum.[/FONT]

Bir kavram kargaşası yaşanıyor!2016 yılından sonra alınan raporlardaki yazılması gerekenler....
Evet ötv siz araç ama %90 az raporlu daki ifade (ÖZEL TERTİBATLI) ARAÇ KULLANIR DIR!!!!!

1.%90 Üzeri DURUM BİLDİRİR RAPORU İLE alınan ötv siz araçlarda kullanılan ifade Ötv den faydalanılır dır.
2.%90 az olan DURUM BİLDİRİR RAPORU İLE engellinin oranı kaç olduğu fark etmeksizin branş doktorlarının verdiği RAPORDAKİ ifade Özel tertibatlı araç kullanır diye yazılır.Bu ifade yi arkadaşlar iyi anlamalı!!!!
Bu ifadeli rapora uygun yeni kodları verilmiş ehliyetle, ihtiyacına göre il sağlık komisyonu (tertibatlar yada otomatik vitesli kodları)yazlığında yeni ehliyetle rapor ile gidildiğinde araç sıfır araç alırken maliye Ötv indirimini size uygular.

Benim raporum 2014 tarihli ( ehliyet için aldığım rapor ) ve oran %40 otomatik vites araaç kullanabilir ibaresi mevcut. Ve ben 4 ay önce aracımı aldım aktif olarakta kullanıyorum. Malum ehliyet yenileme sürecinde yeni rapor almak zorundayım buna göre ben nasıl bir yol izleyeceğim ?

Bence Bayiilere Bırakın Bu İşleri Onlar Gerekenleri Sizden İsteyeceklerdir.

caqla

H ehliyetlerin de 5 yıl geçerliliği var.Resmi tarih dolmadan deyişimi yaparsın.Malum son günler kalabalık olur.
Aile hekimine başvuruyorsun,o seni sevk ediyor.

-Mask-

Bayiler özel tertibatlı engelli ile uğraşmak istemiyor.
Mümkünse başlarından savma derdindeler.
Çünkü tertibat ile rapor arasında sorunlar yaşanıyor,sonra engelli tekrar durum bildirir raporu almak zorunda kalıyor.Sevk olduğu hastane eksik bir şey yazdımı bayii araç parasını alamadığından homurdanıyor.Falan filan ...
Başna gelmeden zor anlarsın.Birde psikolojin bozuluyor.
Bayi en çok %90 raporlu ya araç satmayı sever.
Yakınları engellinin ihtiyaçlarını görsün diye verilen rapor.
Hoş hiçte o araçla engelli gezdirildiğini görmedim ya.....

Metehan41

Benim Bu Konuda Bir Bilgim Yoktu Kayseri'deki Bayii Bana Yapmam Gerekenleri Şeyleri Söyledi Ona Göre Evrak Yapıp Götürdüm Bi Sıkıntı Çıkmadı.

Her vilayette kurumlar arasında mevzuatı farklı yorumlamadan kaynaklı sorunlar var.Umarım bu yeni değişikliklerle daha iyi olur.

Üst Alt