Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017/1 Lisans bazında kaç engelli memur alımı olur? Puanlar kaça düşer?

Bu arkadaşa anlatamazsın hep aynı yorumu yapıp can sıkmaktan başka bir derdi yok.

MEG adlı kullanıcıyı engelledim, size de tavsiye ederim. Optimist olmayı beklemiyoruz hepimiz, realist yaklaşımlarla umudumuzu biraz perçinleyip olumsuza da hazır olmak amacımız. MEG adlı kullanıcının pesimist yaklaşımı beni rahatsız ediyor, ayrıca ondan herhangi tutarlı bir bilgi edinemiyorum. Eğer muhabbet ise konu ona dair başlık açar istediğin muhabbeti yaparsın ama ben bu konuyu açarken herhangi bir bilgisi olanlardan bilgi edinelim hem de bunun üzerine tutarlı yorumlar yaparak paylaşımda bulunalım hem de birbirimize eksik bilgilerimiz varsa yardımcı olalım diye açtım. Milletin moralini bozmaya "kasten" kimsenin hakkı yok, ayrıca burası "trol" ya da "trolleme" yeride de hiç değil zannımca. Her ne kadar hassasiyetlerini bir şekilde aşan arkadaşlarımız olsa da hala hassas olabilecek arkadaşlarımız olabileceğini de düşünmek lazım. Paylaşım yaptığımız forum sitesinin adını tekrar vurgulamaya gerek yok zannımca. Extra külfete hele hele tutarsızca olana ihtiyacımız yok.
Tekrar yineleyeyim. Ben orman endüstri mühendisiyim ve branşımla alakalı 7 mühendislik dalının toplamında branş bazında 5. sıradayım. Bu bakımdan ümitli olsam da devletin kadro açmama ihtimali de her branşta olduğu gibi kendi branşımda da mevcut. O yüzden genel lisans alımı (4001) hakkında genel bilgi edinmeye çalışıyorum. Bu konuda olan paylaşımlarınızı ve mümkünse realistik olmadı optimistik yorumlarınızı da merakla bekliyorum. ( ben herhangi bir bilgi paylaşmadım tabi ki diğer siteler, geçmiş atamalar konusunda veriler var ama ulaşabildiğim tutarlı bir yaklaşım yok, bulanlara benden selam olsun, paylaşmalarını en derin saygıyla niyaz ederim)

konuyu açan babasının malı değil herkes yorum yapabilir kesin bilgi istiyorsan dpb, aspb bilgi edinmeden başvur, burası resmi yayın organı değil. engellesen nolcak engellemesen nolcak dediğim gibi lisans mezunu olduğum için bu konuya yorum yapma hakkım var, pesimistmiyim evet etrafta polyanna çok var nasılsa, ben kendi akıl mantığımla fikrimi paylaşıyorum, diğer arkadaşlarında akıl mantığı olan birşeyler yazıyor olmayanda diğer yazanları eleştiriyor, beğenmiyorsan görmezden gelirsin, yada forum yöneticisine şikayet edersin oda yorumlarımı beğenmezse beni engeller ben burda kendi fikirlerimi paylaşıyorum, başkasına yalakalık dalkavukluk yapmıyorum.

sonuç kaç lisans mezunu alınır, puan kaça düşer: 5500 kişi(dpb raporu kurum talebi) alınırsa 935 lisans (%17 ortalama ayrılıyor) ve 4001 den da yarısı 460 kişi en çok ama kurumlar normal memur bile 1000 lerce ihtiyaç varken 5000 geçmedi onay, ekpss dende kısıtlama yapılırsa daha da düşer tabi bu benim görüşüm.ama bazı arkadaşların beyni almıyor, bende isterim 5000 lisans alınsın ama kısıtlama var, bize de vuracak. puan olarak 83 e kadar düştü 4001 ama 2.3. atamada ilini yada iyi kurum seçmek isteyenler tercih etmedi, 3. alımda olmayacak mecburen herkes bu alımda her yeri yazacak. 460 kişi 4001 ayrılırsa puanlar ne kadar düşecek, osym nin branş sıralaması ben dikkate alırsam 79-80 puan olacak. ama sayı artarsa puanda düşecek.

bu konuya son yazışım.

Son düzenleme:
bence bilimsel olsa daha mantıklı olur fikirler bazan yanılta biliyor ağam

benim merak ettiğim bir konu var arkadaşlar. bu sınav döneminde sadece iki atama ile mi kapanacak? diğer sınav dönemlerinde daha fazla alım oldu diye hatırlıyorum. darbe mevzusu bizi de mi engelledi?

lise mezunları 3000 kadro, önlisans mezunları 2000 kadro, kuracılar 1000 kadro en az olur diyor kendileri için, lisanslar içinde zaten öğretmen alındı 1500 daha ne istiyor diyorlar onlara anlatın derdinizi..[/QUOTE]

@MEG kardeş sanki Devlet personel başkanlıgında yetkili biri gibi konuşuyon 1500 ögretmen alımı normal atamayla alınacak lisans mezunu sayısını etkilemez sonuçta o ögretmenleri MEB kendi kontenjanı için aldı zaten MEB hizmetli ve ögretmen dışında engelli memur almıyor mantıken 1500 ögretmen alımı hizmetli alımlarını etkiler MEB zaten lisan mezunu almadıgı için lisans mezunu etkilenmez diğer kurumların ne kadar istedigine baglı az kaldı zaten yakında belli olur benim tahminim 5000 civarı alım alur geçen yılki kadar bunun 1000 civarı lisans olur yoksa 1000-2000 kadro açıklarsa komik olur ve çok tepki toplar bu güne kadar da zaten hiç bir atamada 1000-2000 civarı komik sayı açıklanmamış

@dokuzparmak ontanedir
kardeş temmuzdaki atamada sayı iyi olsun yeter 2.atama olduguna şükretmek lazım dediğin gibi önceden 3 atama oluyordu şimdi 3. atama olacagını sanmam çünkü 3 atama oldugu zaman 2.si martta oluyordu artık yapacak bişey yok buda bizim şansıslıgımız

E kpss lisans

Daha yeni rapor aldım (%70) ve ekpss hakkında hiçbilgim yok lisanstan gireceğim atamalar nasıl oluyor sınav içeriği yerleşen kişilerin fikirlerine ihtiyacım var ve birde kaç yılda emekli Hakkı doğuyor bilgi verir misiniz bu rapor ile ilgili hiç birşey bilmiyorum netten biraz biraz araştırma ile öğrenmeye çalışıyorum

Kardeşim ben 2016 ekpss lisans olarak yerlesenlerden ama daha göreve baslamayanlardanım. Umarım senin Ataman olur ve göreve hemen başlarsın. Normal kpss ye göre ekpss matematik de biraz basit diğer derslerin zorluğu aynı derecede. Tavsiyem normal kpss kitaplarından ders çalışman. Konu olarak aynı fark yok. Emeklilik icin tam bi bilgim yok sadece duyduğumu söylüyorum 15 yıl hizmet isteniyorMuş sanırım. Ama bu oran ile de emekli olunabilir.bence bi SGK ya gidip sorun onlar net bi bilgi verebilir size

Lisans puanlar kaca düşer?

Evet arkadaşlar 1348 gibi bir sayı verildi bize bunların ben en az 500 600 arasını 4001 olaçağını düşünüyorum sizce böyle bi durumda puanlar kaca düşer veya siralama ne kadar geriler ?

Genel lisans sıralamamızı nasıl öğreniyoruz? Kendi alanımdaki sıralamayı değil de normal memurluk olan 4001 kadrosu için olan sıralamayı nasıl öğrenebiliriz? Bilginiz var mı?

arkadaşlar ben çok takip edemiyorum ama bir konuda sizlerin bilgisine danışmak isterim. ilk atamada 900 kişi civarında bir atama yapmışlardı. sonra 1500 tane öğretmen atadılar. bu atanan engelli öğretmenler ekpss sınavına girmişler miydi? sıralama da varlar mıydı kısacası yoksa özel bir durum deyip sınavsız bir alım yaptılar mı? puanım ilk açıklandığında 3909 sıradaydım. öğretmen atamaları nedeniye önümüzde nasıl bir sayı azalışı olmuştur merak ediyorum.

bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar fikir beyan ederse sevinirim.

@dokuzparmak ontanedir kardeş tabiki 1500 ögretmen EKPSS ile alında ama önümüzden kaç kişi gitti bilemeyiz ne meb ne ösym taban puan açıklamadı bizim ülkemizin en yetersiz kurumu asla 4001 sıralamamıza kolaylıkla bakacak bir yol yapmaz çünkü yetersizler

heartless_ra

bilgilendirme için teşekkür ederim. bir atama daha olmayacağı göz önünde bulundurulursa puanların 76 bandının altına düşmeyeceğini ön görüyorum. maalesef bu atama, yani sınav döneminde bir şansım kalmadı. atanacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

@dokuzparmak ontanedir

yanlış saymadıysam 1132 tane 4001 kadrosu var lisansta puanlar 70 e kadar düşerse şasırmam (şansı olana)

Merhaba Arkadaşlar. Puanım 73.88 sıralamam 3674. Şimdi yaptığım analize göre kesin olarak 1500 öğretmen ve 893 memur atamasından 2393 kişinin önümden gittiğini ve sıralamamım 1281e düştüğünü söyleyebilir miyim ? 1348 alımın içinde memur olarak atanma ihtimalim var gibi gözüküyor sizin fikriniz nedir? Bilgilerden yanlış olan varsa düzeltirseniz sevinirim.

seldaa Kesin olarak 1500 öğretmen gitti diyemezsin.ögretmen adaylrının içinde 59 ile atananda var, yani senin arkanda kalmış olan adaylarda atandı öğretmen alimında.Okulu yeni biten ilk atamada kendi şehrinden başka sehir yazmayan adaylarda var.Tam net sayı bulman çok zor..puanlar 73 e kadar iner mi pek emin değilim ama umarım iner ve atanırsın .

sedaa hayır bu veriler doğru kaçırdığınız nokta şu.59 puan alan ve atanan öģretmen adayıda bu 1319 kişinin içinde ama sizin puan ve sıra olarak gerinizde dolayısıyla toplam 131o kişiyi sıranızdan çıkararak gerçek sayınıza ulaşmazsınız.

Vincent 13

Anladım. Evet arkadakini önden gitti diye saydığımızda yanlış oluyor. O zaman elden geldikçe doğru tercih yapmak gerekli. Teşekkür ederim

Hocam bu 1500 öğretmenin sizin önünüzde olduğu ne malum . Arkanızda olan varsa iş değişir

mesafe4272

Evet düşünemedim hocam fakat öğrendim. Yapcak bişe yok doğru tercih şans getirir belki

Merhaba,

Lisans'tan puanım 82.2. Ben de atanan öğretmenlerin sıralamayı ne kadar etkilediğini çok merak ediyorum. Keşke bunu öğrenmemizin bir yolu olsaydı. Nedense umudum yok ama herkes için hayırlısı olsun.

Benimde 75.50 puanım var sıralamam 3192 idi şu an kaç olduğumuzu neden bilemiyoruz anlamıyorum . Şansım varmı ki

Bende 74 almıştım o zaman sıralamam 3385 ti ama şimdi neredeyim bilmiyorum, insan da heves de kalmıyor ki ilk tercihlerin üstünden 1 yıl geçti neredeyse normalde 4 tercih olmalı bence her sene 2 tercih olmalı ama yok, sanırım 2 tercihle 2016 sınavı geçerlilik bitmiş olacak..

Önceki alımda atananlar
Öğretmenler
Benim gibi daha yüksek kadro düşüncesiyle sınava girip tercih yapmayacaklar.

Bırak 73 ü 60 a kadar düşebilir.

dpb sitesinde 498 ve 1319 yazıyo. Ben çoğunluğun 75 80 arasında olduğunu düşünüyorum. Çoğunluk yüksektir diye düşünüyorum ama gereksiz umutta iyi değil

2017/1 ekpss lisans puanları kaça kadar düşer ?

benim puanım 82 küsür sıralamam 1280 lerde ilk atamada benden 1 puan düşük 1-2 kişi falan atanda önümden yaklaşık 500 kişi 4001 le atandı ayrıca ögretmen atamaları oldu baya 2000 e yakın şimdiki atamada 4001 e 1138 kadro açılmış ki bu çok iyi bir rakam ben ilk atamada ögretmenler,sınava girdiği halde tercih yapmayacakları falan filan derken önümden 700 kişi gittigini düşünüyorum yani şu anki sıralamam 600 falan şimdi tercihimi yaptım 1138 adet 4001 kadrosu vardı iktisat mezunu oldugum için nitelik yok hep 4001 yazdım benim mantıgıma göre sıralaması 2000 lerde olan arkadaşların bile atanma şansı var tabi bu birazda şans işi sizin yazdıgınız yerleri sizden daha yüksek puanlar yazar siz 83 le atanamazsınız başkası 75 le atanır buda olabilir peki sizin görüşleriniz nedir lisans puanlar ne olur ?

4001 ler için durum degişmez çünkü arkasında ki adam düşük puanla nitelikli kadroya gider.. bu yüzden genelleme 4001 için gecerli olur ayrıca bu sınava zaten ekpss ile girip memur olmuş adaylar da giriyor hatta bu kişilerden bazılar engelli memur iken normal kpss yi de kazanıp A kadrolara da gidiyor o yüzden her 4001 tercih yaparken moral bozmasın 1. olmazsa 2. de önü acılıyor 2. olmazsa 3. atama da önü acılıyor No Panic

benim puanım 82 küsür sıralamam 1280 lerde ilk atamada benden 1 puan düşük 1-2 kişi falan atanda önümden yaklaşık 500 kişi 4001 le atandı ayrıca ögretmen atamaları oldu baya 2000 e yakın şimdiki atamada 4001 e 1138 kadro açılmış ki bu çok iyi bir rakam ben ilk atamada ögretmenler,sınava girdiği halde tercih yapmayacakları falan filan derken önümden 700 kişi gittigini düşünüyorum yani şu anki sıralamam 600 falan şimdi tercihimi yaptım 1138 adet 4001 kadrosu vardı iktisat mezunu oldugum için nitelik yok hep 4001 yazdım benim mantıgıma göre sıralaması 2000 lerde olan arkadaşların bile atanma şansı var tabi bu birazda şans işi sizin yazdıgınız yerleri sizden daha yüksek puanlar yazar siz 83 le atanamazsınız başkası 75 le atanır buda olabilir peki sizin görüşleriniz nedir lisans puanlar ne olur ?

Mantığınız çok yanlış...ilk atamadaki sıralama 1100 lere kadar geldi çoğu yer 82.6-83 arasında kapattı. Sizin sıralama 1280 ise önünüzde muhtemelen ikinci atamada 200-250 kişi var. İlk atamada çoğu öğretmenlik alanları 85 ile kapattı yani muhtemelen ikinci atamada önünüzden yine 75-100 arası öğretmen gitti yani şuanki sıralamanız 150 ye yakındır. Kısaca ilk iki tercihinizden biri kesinlikle gelir. Bu durumda puanlar 75-74 arasında kapatacak.

Üst Alt