Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı yatan iller!

Kalem

Benim rapor 18 ağustosta bitti yeni raporunda verdim 2 yıllık fakat yatmamış hesabıma bakıyorum fakat yok

@Cebrail emir uzun rapor süren 18 agustos'ta bittiyse ve sen yeni raporu bu tarihten sonra teslim ettiysen, evde bakım aylığı kesilmiştir.

yeni raporun agır özürlü ve sürekli ise , kurum kayıtlarına geçtikten sonra hanenize heyet gelecektir. heyet yeniden incelemede bulunacaktır. eger aylık kesmeyi gerekitirecek bir durum oluşmamaışsa, bakım hizmetinde aksama olmamışsa evde bakım aylığı tekrar baglanacaktır. alamadığınız aylıkları da alırsınız (bu konuda il müdürlüğüne talepte bulunun).

Kalem

Raporu bir hafta öncesinde teslim ettim aslında fakat il müdürlüğü ne sürede gidiyor bilemem tabi peki tekrar bağlandığı taktirde almagim aylıkları oduyorlarmi

bakım aylığı yatmayan başka il varmı Yalova yatmamış

Cebrail emir uzun yukarıdaki mesajmda bu soruna da değindim zaten. aylık durdurulduktan sonraki süreç içinde bakım hizmetinde aksama olmamışsa alamadığın aylıkları da alırsın (evde bakım aylığı baglanırsa). ama bu işi şansa bırakma haneye heyet geldiğinde alamadığın aylıkları da talep et ki heyet bu konuyu da degerlendirip kanaat bildirsin. işini sağlama al yani.

Peki teşekkür ederim verdiğin bilgiler için muhtemelen bayram ertesi gelirler yada ben gider sorarım ne olup bittiğini inşallah bağlanır

@Kalem Melek abla benim masim bu ay yatmadı dünde yazismistik hatırlarsanız .benim oğlum otistik 80 ağır engelli raporu var ilk raporumuzun süresi bitti Ağustos 18 de fakat ben birhafta önceden yeni raporu verdim kuruma.

Şimdi esas sorum benim annem kanser hastası üvey babam darp uyguladığı için yanıma aldım iki aydır bende nüfusunu aldırdım yanıma hanede 9 kişi olduk annem için doktoru yönlendirdi rapor aldık fakat rapor 90 agir engelli hayir diyee çıktı itiraz dilekceside yazdık beklemedeyiz

annemin eşi gazi emeklisi 2500 alıyor fakat bizimle aynı hanede diil fakat evlilik olduğu için kurum onuda hane gelir kiriterine alıyor acaba benim maaşım bu yuzdenmi kesildi eşim 1470tl alıyor bende üç aylık 1180 alıyorum bu durumda aşım mı oluyor kişi olarak 8 kişiyiz şimdiden TSK ederim

Bu arada oğlum 10 yaşında otistik 18 den sonra ne olur ropor süresiz e donermi acaba? Otistik duxelmeyen bir hastalikmis

Cebrail emir uzun ablacım evde bakım aylığın durdurulmuşsa, sebebi rapor bitim tarihinde raporu vermediğiniz içindir. rapor süre bitim tarihi 18 agustos. bu tarihte rapor il müdürlüğünün eline geçmediyse aylık durdurulmuştur. gelirden dolayı durdurulduğunu düşünmüyorum. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçmiyorsunuz çünkü.
hanede kişi değişikliği olmuş. annen size taşınmış. annenin ikameti de sizdeyse bu durumda hane geliirne o da dahil edilir. eşi dahil edilmez (eşinden dolayı alabileceği gelir miktarı dahil edilebilir ancak). eşi dahil edilse bile hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmediği için gelir açısından sorun çıkmaz zaten.

annene üvey baban darp uygulamış. ileride ciddi bir sorun çıkmaması açısından (darp olayının tekrarlanmaması açısından)bence bu konuda bir şeyler yapın, şikayetçi olun. avukat konusunda barodan yardım alabilirsiniz. alo 183'ü arayın isterseniz. annenize darp uygulandığını söyleyin ve üvey babanızdan şikayetçi olun. alo 183 gerekli birimleri haberdar eder ya da sizi yönlendirir.

raporda süreklilik durumu için yaş sınırı yok. hastalığında bir değişiklik olmayacaksa süreli rapor vermemelerinin bir mazereti yok. bundan sona süresiz rapor alırsınız inşallah.
evde bakım aylığında raporda agır özürlü kısmının evet olarak işaretli olması lazım. aksi durumda evde bakım aylığı baglanmaz ya da kesilir. o yuzden agır özürlü rapor almaya bakın.

Üst Alt