Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

birleşik bir hüküm değil beyoğlu..Kanunda yazan gayet net ve açık..sadece motor hacmi 1600 cc yi geçmeyen araçlarda ötv istisnası uygulanır..Senin dediğin gibi olması için şöyle denilmiş olmalıydı: ÖTV oranı %45 i geçmeyen araçlarda ötv istisnası uygulanır..Devlet ötv oranlarını kendisine gelir arttırmak adına yükselteceğini öngördüğü için sadece silindir hacmini baz almış..daha önceki yıllardada ötv de artışlar yaşandı ama kimze bizi etkiler demedi..çünkü kıstas ötv oranı değil sadece motor silindir hacmi..yeni ötv kanununda bununla ilgili bi değişiklik yapılmadıysa biz şimdiye kadar olduğı gibi aynen 1600 cc sınırından devam ederiz..Bizede fiyat sınırı koyacaksa o zaman kanunu değiştirir ve silindir hacmi 1600 cc geçmeyen ve %45 vergi oranına tabi olan araçlarda ötv istisnası uygalanır ibaresi gelir..işte o zaman senin dediğin gibi birleşik bi hüküm olur..

Engelli araçlarının çoğu otamatik vites..eğer bizede 55.000 sınırı getrilirse bu durumda bir çoğumuz orta sınıf otamatik bir araç alamayız..Sadece benzinli otamatik olan donanımı boş araçları alabiliriz..buda çok büyük bir haksızlık olur

Eğer şimdiye kadar gerekli adımlar atılsaydı belki bu kanun düzenlemesinde bizdeki 1600 cc şartı bile kaldırılabilirdi..Hükümet kanun yaparken düzenlerken amacı sadece para kazanmamak yada gelir artırmak olmamalı..madem sosyal devletiz kanun hazırlarken yada düzenlerken mağduriyetlere sebep verilmesin

Ayrıca belirtmek isterimki ötv Kanunda yapılan düzenleme bence çok yerinde olmuş..Hiçbir gelişmiş ülkede yok zaten sadece silindir hacmine dayalı bir vergilendirme sistemi

Senin yazdıkların mevcut kanun maddeleri.
Şimdi herkes yeni düzenlemenin engellilere etkisi ne olur onu gelir merak ediyor.
En kötü değişmesin, eğer değişecekse de lehimize bir şeyler olsun.
Hakkımızda hayırlısı ne diyelim.

[FONT=sans-serif]Çok güzel anlatmışsınız arkadaşım teşekkürler...Devlet, hükümet önce vatandaşının yaşamını kolaylaşrıran , kollayan , koruyan bir kurum olmalıdır. Ama bizim ülkemizde malesef tam tersine ne kadar olumsuzluk varsa hepsi mevcut inanın nefes almakta bile zorlanmaya başladık içinde bulunduğumuz bu yüzyılda dünya nereye biz nereye anlayamıyorum ben pes ettim artık lütfen anlayan varsa lütfen birileri anlatsın rica ediyorum...

[/FONT]
@esrarengizadam25

siz güvenmeye devam edin ; bu ülkede aynı sakatlık derecesinde olan vatandaşın biri ötv indiriminden yararlanıyor diğeri yararlanamıyor buna benzer yüzlerce örnek veririm ben size özet olarak bu ülkede normal bir iş için girişimde bulunduğunuzda sakatsın, sakat raporu verin o zaman dediğinizde vermiyorlar sakat değilsin ama sağlamda değilsin devammmmmmm

1 ocak itibari ile engelliler için birşey yazılmadıysa eski yasadaki oranlar geçerli olur ama bir madde falan kitlenirse büyük ihtimalle bizi de kapsar şu ana kadar böyle bir durum söz konusu değil fakat ben bizi de görürler diyorum ve şunu isteyelim bunu isteyelim diyen arkadaşlar sonunda timurun karşısına çıkan nasreddin hoca gibi 1 filden kurtulmak isterken 2 3 tane daha almayalım.

Yeni yasa gereği %74 mevzusu kabul edilmiş diye haber var ama engelliler için bir durum söz konusu değil bize nasıl yansır hala muallak deseler engellilerde sınıf gözetmeksizin 1.6 motorlar ötv muaf bizde rahat etsek bu sene engelli olarak araba alıyorum rezalete bakın ya ve benim ötv randevum 21 aralıkta yani 1 ocağa imkansız yetişmez

1.6 araçlarda en dolu donanımlarda 20 bin oynama olacak ancak biz ötv ödemediğimiz için etkisi olmayacak ancak ötv nin kdv si olacağı için 2016da alacağınız ötvsiz araç 50 bin ise 2017 de 55 bin olacak kdv maalesef ki alınıyor bizden yıl başında şirketlerin zamınıda düşünürsek araç 60 bin gibi bir rakamla satılacak ben aralık ayında almayı düşünüyorum ancak mahkemeden hala sonuç çıkmadı.

Onurarikan ÖTV den muaf olduğumuz için ÖTV nin KDV sini ödemiyoruz. aracın vergisiz fiyatı üzerinden %18 KDV ödüyoruz sadece. yani yeni düzenleme bizi etkilemeyecek.

Yanlız bizde araba ham fiyatı çıkarıldıktan sonra kdv eklenerek bulunur indirimli fiyat yani yine aynı kalır

Bence fikir beyan etmek daha çok erken. tam olarak düzenlemenin netleşmesi gerek.

ben öyle düşünmüyorum bence bize yansır kdv ve zam. zaten galeriye gidince ötvsiz diyice tüm kampanyaları kaldırıyorlar.. tanerbudak

Onurarikan valla ben 6 ay önce gittim araç aldım kimse kapı falan kapatmıyor. siz önce pazarlığınızı yapacaksınız sonra da ötv siz olduğunu söyleyeceksiniz. ötv artışının kdv olarak bize yansıması olmaz yine söylüyorum. ben mali müşavirim bilmem anlatabildim mi.

Araç çıplak fiyatı 70 bin tl üstü ise sattış fiyatı ile 0,62 ile çarpınca bize geliş fiyatı çıkıyor.
Örnek 150 bin tl ye satılan araç ötv indirimli 93 bin tl ye geliyor.
Eskiden 103 bin tlye geliyordu.

tanerbudak bende 5 yılı dolan aracım için izin istedim red geldi ama önce araştırıyordum renoya gittim ötv li araç alacağımı biliyorlar önceden ondan aldığımı bildikleri için kampanya yapılmıyor ötvsiz araçlara diyorlar. siz hangi aracı aldınız

Aman uyuyan devi uyandırmayalım arkadaşlar.

40000tl altı yine 45 denmiş ötv matrah değeri 40000 70000 (70000 kdv eklenince 82000 üzerine çıkıyor oda yaklaşık liste fiyatı 120000tllik araba demek) tl arası olanlar %50 denmiş yani bizi genel olarak ilgilendiren bu arkadaşlar birde engelli indirimi %45 te kalır ve %50 olan arabalara işlemezsse yanarız çünkü 40000 demek 65 68000 tl civarı araçlar için geçen bir rakam onlarda albea linea gibi arabalarada kalmayalım yani

teoo az kaldıı getircem ben gurcistandann aracc

benim almak istediğim araç peugeot 3008 1.6 dizel zamdan önce liste fıatı 109000 tl indirimli 75000 tl ,, şimdi bu aracı ocaktan sonra almak istersek bize kaça gelecek ?

Bizimle ilgili bi düzenlene yok..1600 cc geçmemek kaydıyla istediğimiz otomobili alabiliyoruz..

Peugeot çok uçmuş fiyatta bence ben 75e ateca bakıyorum hemde üst seviye act motor

Arkadaşlar 1.2 motor liste fiyatı 57000 lik bir araç alacağım.Ötv'siz fiyatı eskiye göre artmış mı oldu bilgilendirir misiniz?

tanerbudak nasıl o kadar indirim aldınız bana sadece ötv indiği kadar yapıyorlar misal megane için 93 dediler en son 62 ye indiler.

Musabercan

sanırım bu araç active modeli.Bende peugeot yeni 3008 active yada allure düşünüyorum.2017 haziranda süre doluyor.Bu araç çok ses getiren bir araba.Piyasada yok satıyor.Şubata kadar satın alınmış.
Active ÖTV zammından etkilenmez.Allure filan etkileniyor.

l bu sitede bu aracın çok güzel ayrıntıları verilmiş

tanerbudak

Taner bey bir yanlışlık olmasın .Normalde benim hesabıma göre 64,500 tl vermeniz gerekmez miydi.Ben Peugeot 3008 almayı düşünüyorum.Liste fiyatı 119.000-TL.Sizin hesabınıza göre bu araç bana ne kadara gelir

Bu konuda kesinlikle haklisiniz. Engele engel koymalarından bıktık. Sürekli raporun var diyorlar her şeyde yeni rapor yeni çile. Bide gib hastaneyi beğenmez hastane onların istediği gibi yapmaz. İşimiz zor vesselam;

Onurarikan benim aldığım ayda kampanya vardı. 2.500 TL de ekstra indirim oldu.

metehan50*

119.000 tl lik araç ÖTV siz 82.068 TL ye mal olur. gerisi sizin pazarlığınıza bağlı.

Dün maliyeyi aradım engellileri etkileyen bir durum söz konusu değil dedi bundan sonraki kısım araç alacağınız bayiyle sizin aranızda 1.6 geçmenek koşuluyla istediğiniz aracı alabilirsiniz siz zaten ötv den muafsınız %45-50-60olması sizi etkilemiyor engelliler için bi değişiklik söz konusu değil dedi

Üst Alt