Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

metehan50 peugeot ile ilgili yazdığın linki düzeltirmisin açamadım diteyi

Ama işte buradada iş bayide bitiyo dedi e malum bayilerde milletekazık atma peşinde Allah yolumuzu açık etsin

Şimdi nasıl oluyor anlamadım 1.6 %90 vergiye sahip arabayı ötvsiz alabilecekmiyiz

BLACKSAGAT

1.6 motorlu lüks segment bi aracın vergisi % 60 oldu % 90 a tabi bir 1.6 motorlu araç yok

mercedesin sitesine gir c180 1.6 motorlu benzınlı ötv oranının hepsini % 60 yapmıslar ve fıyatlar vergiyle birlikte eskisinden 20.000 tl artmıs hemen hemen

2.0 lt motorlu bi aracın vergisi % 90 dan %110 oldu

Sanirim arkadaş %90 lik rapor oranını , otv oranı zannetmiş.

BLACKSAGAT

O motor hacminde öyle bir ÖTV oranı yok... Yanlış biliyorsunuz...

Keşke bütün araçlar için engellilere ÖTV muafiyeti olarak %60 oranı sabitleseler motor hacmi sınırını v.s. kaldırsalar... Aslında mevzuat değişikliği olarak imza toplayıp bu öneriyi götürmek lazım.

madem maliye düzenlemeye gidecek hem bu yeni ötv konusu hakkında hemde sadece il sağlık raporuyla başvuru yapabilmemiz hakkında birileri el atsında ortak bir metinle bimere yazalım artık ancak takip etmekle kalıyoruz burdan girişim yapmanın zamanı artık.

SiyahPelerinliAdam
yeni vergilerde ötvnin kdvsi gibi bir geyik var %60 oradan geliyor olsa gerek valla benim için önemi yok bakan 60 demiş o yeter

endopl
onda kimse el atamaz çünkü ötv ve ehliyet aynı şeyler değil ehliyeti engelli olarak almak zor iş ama onu alırsanız ötv zaten garanti birşey ama sizde hak verin artık çok süistimal edilmeye müsait bir durum ve katlanmak gerek. gözle görülen ve sabit durumlarda sıkıntı yok mühim olan araba süremeyecek yada normal şekilde araba sürebileceklerin ayıklanması. Yani bir arkadaş çıkıyor geçen ehliyet almaya gittim eee sürücü olamaz diye rapor verildi diyor vay tüh falan derken adam diyorki hastalığı ilerlemiş kollarda güç kaybı artmış doktorlara sövüyor. Biraz insaflı olun bu adam birini öldürse çok mu iyi hak hukuk derken aslında birazda işimize gelen hukuksuzluğu istemiyormuyuz. bizim firmada bu ay 12 tane müdürü yolladılar sebebide gerçekten iş yapan kişiliri işin başına getirmek ve yatan bir sürü kişinin işinede son verilecekmiş performans kaydı tutuluyor. birazda bu taraftan bakın

onda kimse el atamaz çünkü ötv ve ehliyet aynı şeyler değil ehliyeti engelli olarak almak zor iş ama onu alırsanız ötv zaten garanti birşey ama sizde hak verin artık çok süistimal edilmeye müsait bir durum ve katlanmak gerek. gözle görülen ve sabit durumlarda sıkıntı yok mühim olan araba süremeyecek yada normal şekilde araba sürebileceklerin ayıklanması. Yani bir arkadaş çıkıyor geçen ehliyet almaya gittim eee sürücü olamaz diye rapor verildi diyor vay tüh falan derken adam diyorki hastalığı ilerlemiş kollarda güç kaybı artmış doktorlara sövüyor. Biraz insaflı olun bu adam birini öldürse çok mu iyi hak hukuk derken aslında birazda işimize gelen hukuksuzluğu istemiyormuyuz. bizim firmada bu ay 12 tane müdürü yolladılar sebebide gerçekten iş yapan kişiliri işin başına getirmek ve yatan bir sürü kişinin işinede son verilecekmiş performans kaydı tutuluyor. birazda bu taraftan bakın[/QUOTE]

bende onu demek istiyorum zaten ehliyetle gittiğin zaman garanti diye bir durum sözkonusu değil tekrardan kurul raporuna başvuruna gerek duyuyor ya maliye onu ortadan kaldırmak konusunda diyorum.

maliye konusu ayrı bir saçmalık adam süzgeçten geçiyor resmen raporu almış onlar rapora inanmıyor falan resmi bir olay yani nasıl geçerliliğini sorguluyorlar sanki adam kendisi photoshopta çıkarmış raporu.
birde dün bir mevzu vardı %60 oranıyla ilgili bunu şöyle söyleyerek anlatayım mesela bir araba düşünün ham fiyatı 70001tl olsun yani ötv kdv eklenmemiş hali bu araba işte %60 kotasına giriyormuş 70000 ve 100000 arası olan. yani bizim ne yapmamız lazım %60 orandan yararlanmak için 82600tl lik bir araba almamız lazım yani yeni vergi oranları binmiş hali 125000tl oluyor. ben 70 en fazla 75 e çıkıyorum yani %50 olan dilimden faydalanacakmışım neyse bir sonraki sefere artık. bu rakamlara göre 1,5 kadjara panaroma ve macera paketi ekledim stepne ekledim 115000 tl oluyor 50 indirimle 77000tl 2 3 bin indirim falan 75 civarına alınabiliyor. edc otomatik şanzuman 1,5 dizel motor cam tavan ayrıca kendi park körnokta uyarı şerit takip gibi şeylerde mevcut çok dolu bir araba ısıtmalı koltuk falan var yani araba baya bir dolu .

arkadaslar hala yuzde 90 altı olanlar alamıcak dımı otv sız arac sayın bennur karaburun mılletvekılımıze mesaj yollıyalım

nasıl okuyorsunuz anlamadım 90 altı raporlarda %1 ile %89 arası eşit hakka sahiptir yani ötv indirim oranları aynıdır sadece 90 üzeri raporlarda kendisi süremez yakını sürer ve 1.6 kısıtlaması yoktur yutdışından getirmeleri de daha kolay oluyor galiba. Yani ötv %90 altında eşittir.

Merhaba
sol el veya sol ayak engelli durumlarında da değişiklik var sanırım bilgisi olan varmı
2015 şubatta sol el tertibatsız sadece otomatik ötv muafiyeti olmuştu.

slm arkadaşlar şimdi benim kafama yeni ötv zammıyla alakalı bir şey takıldı eski ötv %45 indirim yaptığında arcın fıatı 80000 e düşüyordu şimdi engelliye %60 indirim oldu 1.6 araçtan bahsediyoz buna göre değişen bir şey yokmu araç fıatında düşme mi olacak artma mı öncesinde 80000 tl olan şimdi ne kadar olacak teşekkürler

Musabercan

bu 60 konusunda mantık hatası var diyelim araba 50 ötvli o 10 puanı kdvdenmi kesecekler galerimi verecek 6 7000 tl yapıyor

Galiba ötv oranı 50 oldu

bunun neresi müjde ki, zaten ötv ödemiyoruz değişen ne olacak... illa değişen birşey arıyorsanız şurayı okuyun;

"Engelli özürlü raporuyla araç alımında % 90 ve üzeri raporu olanlar ÖTV indiriminin tamamından yararlanırlar."

"Bunun dışında yani % 90 ve üzeri haricinde raporu olanlar ÖTV indiriminden kısmen yararlanabilirler."

yani bu hukumlere göre engellilere yeni bir düzenleme gelecek ve engel oranına göre ötv indirimi alacak. %90 ve üzerine tam indirim. %80 ve üzerine ötv nin %80'i, 60 orana 60, 40 a da 40 gibi.. dolayısıyla eğer böyle bir düzenleme gelirse işler iyice zorlaşır...

Bozdemir

hayır yanlıssınız . Ortopedik engeli bulunan kişiler ÖTV den yıne muaf olacaklardır . % 90 üzeri de öyle . Siz kafanızı karıstırmayın ÖTV muafiyeti engelliler için yıne devam edecek ...

Arkadaşlar eğer %90 üstü rapor varsa alacağınız araç hangi ötv dilimine giriyorsa o kadarlık indirimle aracınızı alabilirsiniz aksi bir açıklama olmadıktan sonra. Sonuç olarak ötv den muaf olunduğu için hangi ötv dilimine giriyorsa araç o kadarlık indirim olmalı mantıken. (%90 altına ötv indiriminden haberim yok)

Arkadaşlar engelliler için değişen bir şey yok.Hatta ÖTV nin KDV si hesaplandığından küçük bir miktar artış olur gibi geliyor bana.Yoksa ÖTV kesinlikle % 60 a çıkmaz.Keşke çıksa da özürlüler faydalansa.Zaten % 45 ÖTV tam manasıyla uygulanmıyor.KDV ekledikten sonra ÖTV düşülüyor.Gerçek uygulansa mesela 100 bin liralık araç 55 bin liraya gelmesi lazım.Fakat 100 bin liralık bir araca bizlere 69 bin lira ödemiyor muyuz?

metehan50*

Ötvnin kdvsi diye bir konu yok araba ham fiyatına sadece kdv ekleyip bize fiyat veriliyordu yani muafız ve vergisindende muafız ötvnin kdvsi yok. sizin dediğiniz kdv aracın kdvsi yani birde ötv kdvsi yok

Kimse ağlamasın söylemesin arabalar çerez parası

Suyu bulandırmakta üzerimize yok.

Arkadaşlar araba alımlarda bizleri etkileyen bir durum yok.

Yine 1,6 motora kadarki arabaların ötv sinden muhafız.

Oranlara kafanızı takmayın, ham fiyatlar üzerinden hesap yapın siz kafanız rahat olsun.

Ham Fiyat X %18 KDV

Fiyatı yaklaşık 134 bin TL (satış Fiyatı) ve daha fazla olan araçlar % 60 ÖTV ye tabi.
134 x 0,62 = 83 Tl.
Alacağınız araç bu fiyatın üstündeyse araç fiyatı ile 0,62 çarpınca ÖTV indirimli hali çıkıyor.
Örneğin benim baktığım araç ötv zammından önce 90 bin Tl ye geliyordu bana.
Şimdi de 90 bin TL ye geliyor.
Değişen birşey olmadı.

bu konu kapatılsın çok sulandı bizi ilgilendiren bişe yok devam buraya bakıp hiç birşey yapmamak gerek herkes yazıyor baştan bende burda kafamı allak bullak etmiştim ama suan yeterince doğru bilgiye sahibim yani gerçekte araştırın edin

sakura71

ben zamdan önce süperbi takip ettim baya bir 113000 falandı şimdi 124000 yani almam artık ama kadjar baya bir sardı beni ya 1.2 otomatik icon keşif ve 360 paketiyle yada 1.5 dizel motorlu seçeneğiyle düşünüyorum. Cam tavan kendi kendine park ediyor ve bir suru donanım var 1.2 71000tlye geliyor dizeli 76000tlye.

Üst Alt