Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.Daha önce 109.000 tl liste fiyatı olan bir aracı 75.100-tl ye filan geliyordu.Şimdi bu araç 116.000-TL Bu araçta ÖTV arttığından 72.500-TL yemi alacağız.Yani fiyat düşmüş mü oluyor?

Etkisi ÖTV ödeyeceklere var. ÖTV den yararlanan engelli zaten ÖTV ödemeyeceği için sorun yok.

Engelli Araç Alma Lütfen Bi Bakın

Arkadaşlar Merhabalar

Ailemde %97 oranında bi engele sahip kişi var 6 yıl önce biz ÖTV indiriminden yararlanıp araç aldık aracı satıp yeni bi araç almak istiyoruz. İnternette şuan birkaç yerde ÖTV nin yeni yasayla birlikte %65 e çıkarıldığı filan yazıyor ben güvenemeyip size sormak istedim 2017 beklemelimi yoksa şuan araç alabiliyorsak almalımı? Yardımınız için teşekkür ederim araç bilgileri aşağıda.

Skoda Superb 1.6 TDİ yasadan önceki fiyatı 123.000TL İndirimli 80.000 bin civarıydı
yasadan sonraki fiyatı 143.000TL

Merhaba;

OTV muafiyetinin bağlayıcı tarafı, %90 engellilik hali ( ortopedik engeller haric) ve 1600 cm3'lük motor hacmi kıstasıdır.Onun haricinde sizi bağlayan bir tarafı ( şu aşamada, ülkede yarın neler olacağı kestirilemez tabi) yok. Eğer %90 ve araçta 1600 cc kıstası varsa, OTV oranı önemli değil.
İyi çalışmalar, kolay gelsin

Oranın ne olduğu önemli değil. Eğer %90 ve üstü raporunuz varsa ve araç 1600 cc motor hacminde ise, OTV %45 ise, toplam rakamı 1,45'e, %50 ise 1,50'ye, %60 ise 1,60'a bölüp ödeyeceğiniz değeri bulursunuz.OTV kanununda yapılan değişikliikte engelliler için herhangi bir ibare yok , yani rapororanı ve araç hacmi ile ilgili kıstasları yerine getiriyorsanız,oran ne olursa olsun, o orandan muafsınız.

Kolay gelsin

Kısa ve öz;

1.6 litre hacmini aşmayan biraz daha pahalı araçlar normal satın alanlar için vergi artışı sebebiyle biraz daha zamlandı, engelli indirimi alanlar için vergi açısından değişmedi...

Özetle pahalı araçlarda engelliler için indirilen ÖTV oranı bir miktar daha artmış oldu...

Saygıdeğer arkadaşlar hepinizi selamlıyorum, Bazı arkadaşlarıma da selamım var neymiş dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım mış. Evet bu yeni çıkan ötv yasasının engellilere etkisi oldu hemde artı yönde oldu. Değeri çok yüksek olan araçları 1,600 motor aldığımızda ikinci elde yani 5 yıl sonra verdiğiniz paradan bile para kazanacaksınız. Sevgiler Saygılar,Devletimize Hükümetimize sonsuza dek güveniyorum.

Bertoned;

Kesinlikle.
Engeli ehliyeti alırken komisyon öncesi zaten İl sağlık görevlisi DURUM BİLDİRİR ENGELİ RAPORUNUN da fotokopisini alıyor bizden.
Komisyon karşısına çıkarken aile hekimi sevki kağıdını muhayene sonuçlarını dikkate alarak komisyon kurulu tertibat nasıl olmalı değerlendirerek ehliyet kodları yazılıyor zaten.
Bayiye gidiyorsun ee sorun var ee maliye araçda şu tertibat olmalı diyor EE sen dr değilsin ki zaten TC bu işde yetkili il sağlık komisyonu.Ben bilmem rapor bence öyle.İyi özelge yazarsın yine aynı.oooof of MALİYE dr değil arkadaşlar.TC de bu tertibat nasıl olması gerektiği açıkca beli 2017 inşallah dikkate alınır bayii ehliyeti verip araçımızı alırız dostlar HEPİMİZ BİMERE gerçekten bu işin ehliyet yenilemekle bu işin yeterli olması gerektiğini anlatalım.
aile hekimi sevki.
sevk muhayene sonuçları.
Durum bildirir Engelli raporu .
Komisyon gerekli kodları yazılan ehliyet yazısı.
Gerekli ehliyet.
oto bayii.
olmalı

Bu forum gerçekten başlığı güzel.Ancak Başlık uyumlu olmayan çok yazı var.

Metehan41

Yen'i tip ehlıyetler de zaten ilgili kodlar yazıyor sadece ehlıyet ile araç alabılmek için bimere yaZmalıyız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar ötv muafiyeti aşağıdaki açıklamaya bakıldığında değişmiş gibi.Farklı anlamlar çıkıyor elbet ancak ağırlıklı olarak % 90 ve üzeri engelliler için 1.6 motor şartı kalkmış gibi anlaşılıyor.

"Engelli özürlü raporuyla araç alımında % 90 ve üzeri raporu olanlar ÖTV indiriminin tamamından yararlanırlar. Durumu araç kullanmaya uygun ise kendisi değil ise en fazla üçüncü dereceye kadar akrabası veya özel şoförü kullanabilir.
Bunun dışında yani % 90 ve üzeri haricinde raporu olanlar ÖTV indiriminden kısmen yararlanabilirler."

Kısmen derken engelli olup da kendısi aparatla kullanacaklar dan bahsediyor her engelli araç alamıyor ÖTV siz

egemmm

Ciddi bir KAMUOYU ŞART bimere yazmaklazım.(ZATEN ENGELİ RAPORUMUZ VAR ehliyette kodlar yazı yorsa Maliye sadece ehiyeti ve gerekli kodları sorgulamalı )

egemmm

Ciddi bir KAMUOYU ŞART bimere yazmaklazım.(ZATEN ENGELİ RAPORUMUZ VAR ehliyette kodlar yazı yorsa Maliye sadece ehiyeti ve gerekli kodları sorgulamalı )

ben bimere yazdım yaklasık 1 ay önce. Sürücü sağlık raporu ile araç alınsın diye . Hem sakatlığın tanısı hem de nasıl bir araba kullanacağı kodları ile o raporda yazıyor neden bizi ugrastırıyorsunuz tekrar tekrar dedim . Adamlar bi cevap yolmış posta ile 3 kişi okuduk ne demek istedıgını anlamadık. En son paragrafda bu sebepten dolayı sağlık raporu istenmektedır sadece sürücü sağlık raporu ıle olmaz denılmış .Bir tek orasını anladım..

egemmm

sen o yazılanları 3 kişi ile iyi anlamışsın ben fakülte mezunu arkadaşlarla bile bana 6 ay önce bimerden yazılan cevaptaki kriptolu mesajları halen anlayamadık çözmek için üzerinde uğraşıyoruz :D :D

arkadaslar gecen hafta yenı otv yasası yuruluge gırdı bılıyorsunuzn bende hemen bır bayıye gıttım ve begendıgım opel astra otomatık dızel aracın fıyatını hesaplattırdım sandıgınınz gıbı bır sey karsıma cı9kmadı yetkılı satıcı hatta bu aracın otv sı yuzde 50 oldu dedı ve hemen gereklı olan otv yı dustuu hesapladıı aracın ham fıyatıda 60,000 tl nın ustundedyı

vega1616

172.500 TL' lik bir passat (Highline 1.6 TDI DSG) + Cam Tavan özellikli araç bayi indirimi dahil 102.700 TL' ye bıraktılar. Sizde detaylı yazarsanız ne kadarlık bir indirim olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Baktığım passat %60'lık ötv diliminde ve %60'lık indirim oldu, %93 raporla.

merhaba kadjar ı alabildinizmi..bende başvurdum h ehliyetim var vergi indirimi için aldığım 50 oranında süreklidir istenen tüm hallerde geçerlidir ibareli raporumu kabul etmediler..yeniden ortobedi sol ayak raporu almaya çalışcam..
reno satış uzmanı olur diye tartışmış...kesnlikle olmaz diye kestirip atmışlar..

pasa97

malesef aralığın 21inde otv raporu alacağım ama kadjara 5000tl zam gelmiş benzinli de almak istemiyorum megan 4 icon a opsiyonlarını yaptırıp 72000tlye dizelini almaya çalışacağım artık. Ya su rapor beni mahvetti superbin dizelini alabilirken nerelere indik. Süperbden fiyat almıştım dizel prestige paket ve bir kaç ekleme falanda yaptırmıştım arabaya 86000tl gibi bir fiyat çıkıyordu ve 82000 tl kampanya vardı 4000 indirim sonra birde adamlar 2 daha düşmüştü bende 80000 tlye alacaktım ama şimdi 91000 olmuş. tabi kışa girerken kombim bozuldu yeni kombi yeni koltuklar falan aldım derken şu anda araba ile ilgili kotam 75000tlye kadar. Ve kadjar zam yapınca megan 4 le ilgilenmeye başladım araştırdım 1,5 dci motor edc şanzuman +Kör nokta uyarı sistemi+ Eller serbest park sistemi + 360 park destek sistemi+ Adaptif Cruise Control+Şerit Takip Sistemi+Güvenli Mesafe Uyarı Sistemi+Aktif Acil Fren Destek Sistemi+Otomatik Uzun/Kısa Farlar+Yedek Lastik+Metalik renk 74400tl liste fiyatı abimin aldığı yerden alırsam 3000 indirim yapacaklar oda daha önce araba aldığımız için biraz daha basar 1000 daha yaparız diye düşünüyorum valla araba çok hoşuma gitti fulliance gibi kalas bir araba değil bagajı falan kocaman yani benim hoşuma gitti bir süpriz olmazsa yani yine kadjara dönmezssem büyük ihtimalle bunu alacağım inşallah bu arada zam falan olmazda tüplü honda civic almam...

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba...ben kadjar da kararlıyım ama bende ötv raporu almam lazım..vergi dairesi ehliyet alırken aldığımız raporu kabul etmiyor..
bende bu hafta izin alıp bu işleri koşturayım istiyom..
megan da güzel araba motor janzıman uyumu mükemmel..en az yakıt yüketimi veriyor. hayırlı olsun..
ötv indirim raporu alırken yaşanan süreci paylaşırsanız sevinirim..teşekkürler

yunus_emre_ bey hangi bayii veriyor böyle kampanyayı öğrenmek istiyorum.
Kdz. Ereğli Yazıcıoğlu VW Plaza. Eşimde orada çalışıyor birazda onun indirim payı var fiyatta. Oda yaklaşık 3-4 bin lira gibi.

5457ddc7019157d812c44c9175ba38b7.jpg

Cumartesi günü gittiğimde başkasına opsiyonlu bu aracın ötv siz fiyatınıda çıkarttılar. Herhangi bir indirim söz konusu değildir fiyatta ve bir önceki yazdığım araçtan farkı discover pro navigasyon sistemi olmasıdır.

yunus_emre_ bey özelden telefon numaranızı alabilirim size soru sormak istediklerim var sıkıntı olmazsa.

BLACKSAGAT

Arkadaşım
arkadaşım ben şahsen o kadar parayı renoya vermezdim.Zevk meselesi kimsenin zevkine karışmam ama bir de peugeot 3008 yeni suva bir bakın derim.Araba yok satıyor.Bende active otamatik almayı düşünüyordum ama en erken şubatta filan gelir diyorlar.Bence bir araştır karşılaştır bulduğun bayide bir test sürüşü yap ondan sonra al derim.

Madem araç fiyatlarını paylaşıyorsunuz bende hafta sonu yaptığım araştırmayı paylaşayım sizinle.

MarkaModelMotor+ŞanzımanPaketRenkÖtvliÖtvsiz
CitroenDS5Dizel+ OtomatikFull PaketMürekkep Mavi 135.000,00 86.500,00
HondaCR-VDizel+ OtomatikFull PaketBeyaz 167.000,00104.000,00
NissanX TrailDizel+ OtomatikFull PaketBeyaz 158.775,00 98.500,00
NissanQashqaiDizel+ OtomatikFull PaketBeyaz 135.820,00 84.500,00
OpelMokkaDizel+ OtomatikFull PaketBeyaz 111.000,00 70.400,00
RenaultTalismanDizel+ OtomatikFull Paket 156.000,00 97.500,00

tanerbudak

ÖTV'nin kdv'sini ödüyoruz malesef

Audi Q3 cam tavan metalik mavi araç fiyatı 206.895 tl kampanyalı anahtar teslim fiyatı 165.000tl %60 ötv indirimiyle birlikte 103.700 tl.Plaka dahil.1.4 150PS benzinli otomatik.

26a4a3f759b5e6eaf3c1774b313a5098.jpg

Üst Alt