Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

aysn41

şu anda seat leon st modelini inceliyorum bir yandanda yan bir yanım al ne olacak ödersin diyor öbürüde sıkıntıya girme al bir benzinli st fr diyor arkana bakma araba 53 e geliyor cam tavan otomatik dsg şanzuman falan yani 24000 sıfır faiz imkanı da mevcut ben 30000 tl peşin verip geri kalanınıda iki sene 1000 1000 öderim diye düşünüyorum arabada çok güzel gerçekten ama tabi bakalım kardeşim yardım edecekmi eger ederse megan 4 hatta kadjara bile yürürüm edemezsse bu arabayı alır geçerim

ÖTV ödemiyoruz ki KDV sini ödeyelim.

Arkadaşlar şöyle yanlış bilgiler yazmayın.

Bi deli kuyuya bir taş 40 akıllı çıkaramaz misali burda düzeltmeye çalışıyoruz.
alfonso79

Benzinli araç yalan bu devirde o kadar borca girilip bi şekilde ödeniyor ama her benzin pompasının başına geldiğinde o 20 tl fazl bulunmuyor.
Ki Audi her şeyi opsiyon araçlarda bende bakmıştım bayaa sinir oldum vaz geçtim

@Mami Junior

alfonso79

kullanıcı yorumlarını okudum baya bir en kaba 0.33 kuruş yakıyor ve dizelle arası yıllık 15000km bazın da 11 senede kapanıyor seat leon st fr 1.4 act motor ayrıca dsg şanzuman birde alman teknolojisi fiyatda süper

BLACKSAGAT

Hali hazırda kullanmış olduğum aracım 2014 model Vw Jetta 1.4 122 ps DSG. Yakıt az yaksın diye çaba göstermem. Zonguldak/Ereğli'de yaşıyorum yokuşları olan bir şehir. Şehiriçinde ortalama 11lt altına kolay kolay düşmedim bu zamana kadar. Şehiriçinde düz yolda anlık 5.6 yaktığınıda gördüm ama araçtan hiçbir zevk almadım açıkçası. Tabiri caizse ölü mod gibi bişey oluyor. TSI motora gücünü göster demedikçe tüketimi diğer benzinlilere göre düşük. Ama gazın altında yumurta varmış gibi davranmak gerekiyor. TSI motora gücünü göster hadi gidelim dediğin an yakıt ortalaması benim gibi oluyor. Şehirlerarası yolda sabit 90km hız ile dümdüz yolda 4.5 - 5 lt arası sarfiyat görülebiliyor. Şehirlerarası yolda sabit hız ile yakıt sarfiyatı mutlu esiyor insanı. Ama şehiriçinde işler değişiyor. Tamamen kişisel tercih benznlimi dizelmi tercihi. Ama dediğiniz gibi 15000 km aşılmayacaksa yıllık dizelin tek artı yönü pompada oluyor :) Her pompada yüzü gülüyor insanın ama aracı alırken yaklaşık 10-15 bin liralık fazla çıkıyor cepten (VW araçları için bu fark).

Şu an whatsappdan arkadaşımdan gelen bir resmi paylaşıyorum 2012 Jetta 1.4 122ps Manuel ve Zonguldak'ta yaşıyor. Yarım depoyla gideceği menzile dikkat!!! Araçları kötülemek değil niyetim. Çok güzel çok seri motorlar. Ama şehiriçide söylendiği kadar az yakmıyor maalesef. Araç alacaklar sonradan hayal kırıklığı yaşamasın diye söylemek istedim.

0fbc9ee2154740c3a46f89704570ca1d.jpg

9bin tl fark 2 ay önce aldım aracımı daha önce benzinli araç kullanmıştım bi yere gitmeye korkar olmuştum resmen anti sosyal olmuştum [emoji3]
Herkesin kendi tercihi parası bol olan bezinliye biner.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

alfonso79 ÖTV nin KDV sini ödemiyoruz. istersen sıfır KM bir aracına iddaya girerim.

Ben otomatik vites şartı ile indirimsiz maxımum 70000 tl lik araca gücüm yeter tavsiyeniz varmı kararsızım hundai i20 düşünüyorum clio da olabilir

mesela 100.000 tl satış fiyatı olan bir aracın engelliye maliyetini hesaplayalım.

100.000 / 1,18 (kdv) = 84.745,76 tl
84.745,76/1,45(ötv eski oran) = 58.445,35 tl
58.445,35 x 1,18 (kdv) = 68.965,52 tl engelliye maliyeti.

tabi yeni düzenleme ile ÖTV oranı arttığı için fiyat değişebilir. ben eski orana göre hesapladım. bu hesaba yanlış diyorsan bu 100.000 tl lik aracına bahse girerim seninle.

@tanerbudak
Arayın Bi tane araç satıcısını sorun sonra yazın buraya,geçen hafta araç aldım satış temsilcisinin bana aynen söylediği "ÖTV'nin KDV'sini ödediğimiz.

@Musabercan
Polo al derim tabi karar senin

alfonso79 ben daha yeni araç aldım. benim hesabım doğru. sen yanlış biliyorsun maalesef. araç bayii her türlü kazığı atmak ister tabi. ben birçok bayii den fiyat aldım ve hepsi benim dediğim gibi hesaplama yapıyor. balıkesir de bayii ler bu işi bilmiyor olabilir. arayın başka bir ilde ki araç bayiilerini. daha yeni araç aldım diyorum yalan mı söyleyeceğim. şu linke bir bak istersen

Ötv Hesaplama 2016

http://www.engelliler.biz/forum/ali...lik-araci-otv-siz-kac-tl-ye-alabilirim-2.html

mesela 100.000 tl satış fiyatı olan bir aracın engelliye maliyetini hesaplayalım.

100.000 / 1,18 (kdv) = 84.745,76 tl
84.745,76/1,45(ötv eski oran) = 58.445,35 tl
58.445,35 x 1,18 (kdv) = 68.965,52 tl engelliye maliyeti.

tabi yeni düzenleme ile ÖTV oranı arttığı için fiyat değişebilir. ben eski orana göre hesapladım. bu hesaba yanlış diyorsan bu 100.000 tl lik aracına bahse

alfonso79 dostum ben izmir deyim. gel ben sana burdan istediğin aracı benim hesabıma göre alacağım. Allah razı olsun demen yeter.

Bende İzmir'deyim aga
İzmir'deki bir çok galeriye gittim
Ama aracımı Balıkesir'den aldım
Ermattaki ibrahim beyle samimiyiz onun söylediği bu ve zaten yüzde 45 uygulamıyorlar indirimi uygulanmamasının nedeninde odur denildi

valla ben hyundai aldım. vw den fiyat aldım hepsi aynı benim gibi hesap yaptı. verdiğim linklere de bak istersen. ermat seni açıkçası kazıklamaya çalışmış. ara hyundai bayilerini bi fiyat al. ÖTV siz ne kadara mal oluyor diye sor. vw i ara.

ermat ı ben arayayım istersen.

aracın fiyatı %45 düşmez zaten. yaklaşık olarak %30 gibi bir indirim oluyor. senin dediğin gibi ÖTV nin KDV si ile ilgili değil bu.

Bende volkswagen aldım aga bu şekilde olay dediler bende onların söylediğini söylüyorum ve ermattan eşime araç aldım hatta daha işlemleri sürüyor araç galeride en uygun fiyatı onlar verdi kazıklama durumu bana yapamazlar en azından [emoji3]

hayırlısı olsun. ancak netice olarak ÖTV nin KDV sini ödemiyoruz. Aracın ham fiyatına sadece %18 kdv ekleniyor o kadar.

Musabercan

Honda Civic executive lpg otomatik kesinlikle.bende 2009 modeli var.8 yildir kullaniyorum.motor sifir hata sifir sorun incelemeni oneririm

tanerbudak

Ozaman sorun Taner bey niye %45 indirimi tam olarak alamadığımızı, bunu her gittiğimde sorguladım ve benim karşıma çıkan bu.

Alfonso79 telefon numaranı verirmisin araç alırken sana danışmak istiyorum ben pek anlamıyom senin içinde mahsuru yoksa 5327870838 benim numaram rapor oranım %100

%71 engelliyim sol ayak düşüklüğü var. Mercedes C200d AMG Paket Liste fiyatı 226 bin TL ÖTV'siz geçen ayın üzerinden işlemlerim olduğundan 129.400 TL ye aldım arkadaşlar. 3 Aralık teslim aldım.

Cümleten kazasız belasız kullanalım.

Arkadaşlar benim kafama bir sorun takıldı.Aracın fiyatı arttıkça engellinin karı daha mı fazla oluyor.Yukarıdaki arkadaş 226 bin liralık aracı 129 bin liraya aldığını söylüyor.(Sanırım motor 1600 cc yi geçmiyor)Bu şekilde yaklaşık 100 bin lira gibi bir indirim oluyor.Öyleyse çıplak fıyatı 40 bin liraya kadar % 45,40-70 bin lira arası % 50 ve 70 bin lira üstü için % 60 ÖTV muafiyeti tanınıyorsa 70 bin lira üstü araç almak ve % 60 ÖTV indiriminden faydalanmak daha mantıklı değil midir?

metehan50* hocam şöyle açıklayayım araç 1.6 motor ve eskiden %45 lik vergi ile satılıyordu şimdi %60 vergisi var.
Ben almaya niyetlendiğimde 197 bin TL liste fiyatı vardı yine bana 129 liraya geliyordu. Kararname çıktıktan sonra aracın fiyatı 226 bin oldu ben yine aynı fiyattan aldım. Ne kadar lüks olursa tabii ki karımız o kadar yüksek oluyor mantıken. Tabii bütçe meseleside var. Mercedes Benz firması 0 faizli kredi kampanyasından yararlandım o fiyata Golf alacağıma dedim mercedese bineyim hepsi bu. 5 sene boyunca satamayacağım bir araba için benzinli çok yakan 5 sene sonunda değer kaybeden bir araç almak benim mantığıma aykırı tabii ki kişisel tercihtir bütçe imkanıdır bunlara saygı duyuyorum.

halil385

Arkadaşım siz bu aracı alırken %60 mı ÖTV den muaf tutuldunuz?Benim hesabıma göre 226 bin liralık araç 141 bin liraya gelmesi gerekmiyor mu?siz epeyce bir indirim mi aldınız yoksa araç %60 lık ÖTV diliminin üstünde mi?

yunus_emre_
yok hocam
197 bin lira üzerinden %45 ötv indirimi
226 bin lira %60 vergi indirimi farketmez hepsi aynı
Önemli olan bayi ile yaptığınız pazarlık ben engelsiz olarak bayi ile önce pazarlık yaptım 15 bin tl zaten indirim yaptı sonra çıkardım verdim raporları önüne ona göre aldım.

metehan50*
bayi ile pazarlık yapınca o fiyat iniyor hocam. Araç şu an %60 vergi dilimine sahip

halil385

ötv yuzde 60 uzerinden dimi ama yuzde 60 olursa 140 falana almanız gerekirdi nasıl 129 oluyor ? açıklar mısınız

ötv yi kestikten sonra ne kadar indirim aldınız ?

Pazarlık yapmıştım hocam yukarda belirttim. Bayiler çok kar alıyorlar. Kesinlikle pazarlık edin önce normal edin sonra engelli raporunuzu sunun.
alfonso79 hocam 200 bine de golf var 2 motor :) normalde 1.6 dsg 110 bandından o yüzden öyle dedim.

Üst Alt