Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

halil385 arabanız için hayırlı olsun. Size sorum olacaktı kaç bin lira 0 faiz verdiler size ben B180d AMG bakıyorum fiyatlar eskisi gibi mi şuan birde aracınızı hangi bayiiden aldınız ?

R400 golf felan girdikmi 300binede golf var uzar o iş neyse hayırlısı olsun. Ben PASSAt VARİANt aldım 2 ay felan oldu bugün sordum aldığım Fiat üzerinden 7bin tl fark gelmiş zamanında almışız vesselam [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

trazy

tşkler hocam size de hayırlı olur inş şimdiden eskisine göre dolar kuru yüzünden 7-8 bin tl zam var ötvsiz olarak konuşuyorum.
Kredi olayı içinde aldığınız aracın fatura değeri yani (sizin ödeyeceğiniz rakam) üzerinden yarısı + 10 bin kredi veriyorlar 24 aya kadar 0 faiz
Yani 100 bin tlye araç alırsanız yarısı 50 bin + 10 bin en fazla 60 bin tl kredi çekebilirsiniz. Kampanya devam ediyor mu bilmiyorum siteden kaldırılmış.

Aracı aldığım firma has otomotiv-maslak

Hocam hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.Allah kaza bela göstermesin.Demekki engelli raporunu göstermeden normal alıyor gibi pazarlık yapacaksın.Daha sonra ÖTV yi düşüreceksin.Bende Peugeot yeni 3008 active tam otomatik istiyordum.109 bin lira fiyatı vardı şimdi 117 bin lira olmuş.Bir de alınca bir üst model olsun (Allure) derken fiyat yükselip gidiyor.En sonunda citroen c4 grand picassoyo gördüm.Çok hoşuma gitti.112 bin lira full araç.Yedek parça ve ikinci eli ne durumda benim kafama takılıyor bu durum da.Bakalım ne getirecek zaman.

Konu 2017 ÖTV düzenlemesinin engellilere etkisi..? Ancak bir sürü bürokratik aksaklık var iken otomobil tavsiye ve danışma konusuna dönüşmüş.

Ne tür bürokratik aksaklıklar varki..yeni ötv de 1.6 motor araçların fiyatını baz alarak ötv farkı oluşturuldu..buda şu demek engelli aracı alacak olan kişiler lüks arac tercih ederse daha fazla avantaj sağladı..lüks olmayan araçlar için değişen bi durum yok onlar halen %45 ötv oranına sahip..herhangi bir aksaklık yok

Ben otomatik vites şartı ile indirimsiz maxımum 70000 tl lik araca gücüm yeter tavsiyeniz varmı kararsızım hundai i20 düşünüyorum clio da olabilir

Kardeş o paraya ben de araç alacağım ve megan 4 sedan icon 1.5tdi edc yaniotomatik ayrıca Kontrol Paketi:Kör nokta uyarı sistemi+ Eller serbest park sistemi + 360 park destek sistemi+ Sürüş Paketi: Adaptif Cruise Control&Şerit Takip Sistemi&Güvenli Mesafe Uyarı Sistemi&Aktif Acil Fren Destek Sistemi&Otomatik Uzun/Kısa Farlar + stepne+metalik renk opsiyonlarıyla alabiliyorsunuz biladerim aldı araba on numara hemde geçen uzun yola gitti 20 kuruş yakmış yani efsane

ehliyet yenileme ve ötv siz araç

Ötv siz aldığım araçla 5 yılımı doldurdum.Ehliyetim h sinıfı ve otomatik vitesli araç kullanır raporumu 2011 de almıştım.Dün bir bayiye sordum bu H ehliyetle alamazsın diyor ehliyet değişimi gerekir diyor.Siz son zamanlarda sıfır ötv siz araç aldınız mı? Hem ehliyet hem de rapor yüzünden sorun yaşadınız mı?

gürcan_balcı

Ehliyet değişimi için yine hastaneden otomatik vites araç kullanır raporu aldıktan sonra mı ehliyete başvurulcak,yoksa trafik şubeye gidip değiştirilecek mi?

Sizler ötv indirimli elden tertibatlı araç alacak olsanız.2016 yılının aracını mı alırdınız?.Yoksa aynı marka ve model 2017 yılına ait aracı mı alırdınız? Hangisi daha karlı ve mantıklı olur.Çok yol yapmayan bir insan için dizel sizce de gereksiz mi? Benzinli aracı 5 sene dolduktan sonra satmak daha zor olur mu? Ayrıca alabildiğimiz en pahalı arabayı almak sizce de mantık lı mı?

@yunus_emre
Bende jettayı baya bir araştırdım fakat motoru act değil ve bmt yani blue motion olan motorlar actden fazla yakar deniyor. Yani pasata heveslendin trendline 1.4 bmt bir baktım millet 9 12 litre diyor ama aynı aracın act olanında 6 7 litre en üst deniyor o yüzden sıcak bakmıyorum. Aslında bunlar fabrika çıkışı lpg taksalar herkes tüplü alır.

@ahmet28
Ben size şunu söyleyeyim 2017 model araç aldığınız zaman daha modelli araç alıyorsunuz fakat fiyat olarak fark oluyor. Zaten şu anda bir araba alsanız bile 2017de trafiğe çıktı diye satabilirsiniz sıkıntı olmaz. Elden gaz tertibatına gelince düzcede birisi çok iyi yapıyor mobilet kolu gibi ve gaz da aynen öyle mobilete gaz verir gibi çalışıyor. Kolu ileri ittirince fren yapıyor yani engelli olmayan insanlarda rahatca kullanır. Aparatı kullanmadığınız zaman pedalla kullanabiliyorsunuz onuda etkilemiyor. Benzinli arabayıda satarsınız onda sıkıntı yok hatta birde lpg varsa sanki daha rahat satarsınız. Mesela tüplü jetta satmaya götürürken alıcı bulursunuz o kadar diyorum.Alabileceğiniz en pahalı arabayı almak çok mantıklı çünkü bir arkadaş q 3 almış yani 200 e yakın bir fiyatı vardı 104000e aldım falan yazmıştı (bu yazının başlarında ) (Audi Q3 cam tavan metalik mavi araç fiyatı 206.895 tl kampanyalı anahtar teslim fiyatı 165.000tl %60 ötv indirimiyle birlikte 103.700 tl.Plaka dahil.1.4 150PS benzinli otomatik.) yani alabileceğinizin en iyisini alın satarkende iyi satın. Ben mesela ehliyet hakkını kazandım ve e sınıfı ehliyetimi değiştirmedim daha çarşamba ötv raporumu alıyorum ve galeriye gidiyorum pazarlığa (megan 4 sedan 1.5 dizel edc şanzuman icon paket + adaptive cruise control + stepne+ metalik boya pazarlığı yapacağım)

Arkadaşlar cumartesi günü kartal asf renaulta gittim (diğer renault satış noktaları böyledir demiyorum onların içinde harika renault bayileri var hatta günerlerin sitesine bakın engelliden araç fiyatı ve kdv hariç hiç bir ücret almıyoruz diyor yani plak tescil gibi) neyse gökhan adında bir arkadaş böyle esneyecek bir şekilde ilgisiz bir şekilde araç şartlarını falan anlatıyor ilgi alaka sıfır. Ben megan icon ve kontrol paketi dedim oda iconu olduğu gibi alır adaptiv cruise control gibi 8 inc ekran gibi birşey isterseniz sıkıntı yok fakat paket isterseniz yapılacak oda 3 ay sürer ogünkü fiyat geçerli olur falan dedi. Abim bursadan aldı ve onun arabası zonguldaktan bayi takasıyla geldi. Adam başka bayilerde var mı falan da demedi bulamazssın deyip kestirip attı. Üstüne üstlük fiyatlar standart pazarlık yok dedi bak sen. Renault alacaklar asf ye uğramayın durum budur.

bu konu ölmüş...

Konuyu hali hazırda araba alacaklar takip ettiği için şu anda harkes bulduğu imkanları yazıyor konu hala canlı. Mesela ben uzun zamandır geçmiş forumlarıda takip ediyorum mesela asf kartalla ilgili gördüklerim daha sonra bu foruma giren kişileride bilgilendirebilir. Bu konu mayısa kadar falan gider yani yeni modeller falan çıkıpta konular onlara kaydığı zaman bu konu ölür.

BLACKSAGAT

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Araba için çok bütçem yok.Fakat clio almayı düşünüyordum ama onun yerine captur ya da belki meganı zorlayabilirim. Aslında biraz daha para bulsam kadjar var güzel araba o da alınabilir ama neyse.Bu dacia nın modellerine baktım 4*4 Jeepleri bile uygun fiyata. Sizce dacia alınır mı?

Dacia sonuçta yurt dışında cipleri renault diye lanse ediliyor mesela renault duster yazın görürsünüz. Alinabilir ondada renault algısı başladı zaten Turkiyede qashqaiden sonra 2. Sırada duster varmış suv pazarında.sonuçta 1.5 renault motoru var

Arkadaşlar size bir sorum olacaktı.Yeni peugeot 3008 otomatik active+sp almayı düşünüyordum.Fakat bu arabaların fiyatları kur artışından çok yükseldi.Ben de araştırırken citroen c4 gran picasso ile karşılaştım.Araç full ve bu donanıma rağmen eski fiyatından indirime bile gitmişler.Bu araba nasıldır?İkinci el ve parça bakımından sorun çıkarır mı?

Bence bizim için yasa değişmez kazanan yine devlet olacak çünki. Neden derseniz şuan%45 olan yasa araç alırken ötvnin kdvsi alınıyordu 45 üzerinden değilde alacağınız fiyatın ötvsi üzerinden kdv alacak mesela 100 bin tl gelişi olan aracın 45 bin tl ötv var fakat bununda kdvsini fiyata ekliyor devlet yeni yasada 45 in değilde 60 ın kdvsini ekliyecek

VW grubu alacak arkadaşlar İstanbul VW General Oto'dan Cenk bey ile (Ulaşamassanız Onur'da ilgilenir) prosedür, tertibat konusunda aydınlatacaklardır. Cenk'e Marakeş kahve döşemeli araç alan arkadaşın selamı var deyin elinden geleni yapacaktır :)

ÖTV'nin KDV'sini ödediğimizi nereden çıkardınız? Aynı şeyi birkaç kişi yazmış.

araç tr'ye geldiği zaman üzerine ötv eklenir. ötv'li fiyat üzerinden de kdv alınır. yani kdv aracın tr'ye ilk geliş fiyatı üzerinden değil ötv ekli halinden alındığı için yüzde 18'lik hesapta kdv olması gerektiği miktardan bir miktar daha yüksek çıkar.

Öyle olduğunu biz de biliyoruz da bu ÖTV'den muaf olanlar için geçerli değil. Yukardaki bir mesajda öyle bir anlatılmış ki ÖTV den muaf olan da KDV yi ÖTV dahil fiyattan ödüyor anlamı çıkıyor.

Bozdemir

Hocam anlatamadım arkadaşlara bende boşverdim nasıl biliyorlarsa öyle devam etsinler.
Burası bilgi paylaşma Platformu ama bizim insanımız diğer kişinin bildiğinin her zaman yanlış olduğunu düşünüp kendi bildiklerini empoze etmeye çalışıyorlar

sevgili kardeşim hesap aşağıda..
100 bin liralık aracın %45 ötv oranı ile net fiyatı yuvarlak hesap 58.500, ötv'si 26.300 ve ötv üzerinden hesaplanan kdv si 15200 ediyor... normalde ise ötvnin üzerinden kdv alınmasaydı, 10,500 tl kdv ödeyecektik. ama engelli olup olmamaya bakılmaksızın kdv ötv üzerinden ödendiği için biz fazladan 4-5 bin lira ödüyoruz işte.

aynı hesabı bu sefer %60 ötv oranı ile hesaplayalım ve ödeceğimiz kdvyi görelim:

100 bin liralık aracın %60ötv oranı ile net fiyatı yuvarlak hesap 53.000, ötv'si 31.800 ve ötv üzerinden hesaplanan kdv si 15200 ediyor... normalde ise ötvnin üzerinden kdv alınmasaydı, 9.545 tl kdv ödeyecektik. ama engelli olup olmamaya bakılmaksızın kdv ötv üzerinden ödendiği için biz fazladan 5-6 bin lira ödüyoruz işte.

sonuç olarak: ötv oranları değişmiş olsa bile bizim ödeyeceğimiz kdv oranları yaklaşık 30-40 tl (bin değil) gibi değersiz bir farklılık gösteriyor. ama eğer ki biz ötv üzerinden kdv ödemeseydik hem ödeyeceimiz kdv'de çok değerli bir fark olacak, hem de ötv değişimleri aracın net fiyatında etkili olduğu için ötv arttıkça ödeyeceğimiz kdv düşecekti. (net fiyat ve ötv arasında ters bir ilişki kurduğum düşünülebilir doğrudur ama tr'de böyle.. şu an ötvden etkilenmesin diye araç net fiyatlarını 70 binin altında tutmaya çalışan (gerçek bir örnek:69.750'ye sabitlendi bir araç) firmalar da bunu teyit ediyor.)

dolayısıyla türkiyede her nefes alan canlı ÖTV den muaf olsun veya olmasın KDV yi ÖTV dahil fiyattan öder.

hala aksini iddia edecek biri varsa önce araç satış listelerindeki ötv ve kdv lere bakarak hesabını yapsın. ben ötv muafiyetli iki araç satın aldım ve ikisinde de bunun ayrımına vardım:))

Bozdemir

Ben 3 araç aldım ötv muhafiyetli ve aynı sizin söylediğiniz gibi oldu hepsi ama anlatamadık arkadaşlara

21 aralıkta ötv için gittiğimde daha önce alınan raporumun sürekli olduğu söylendi yani geçebilir deniyordu ki bir başka raporum daha vardı aynı zarfta. Onu gören yetkili bu raporların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Gerçi 2 tanesi eski olduğu için onlarda sıkıntı yokmuş sadece son alınanı iptal ettirmemin yeteceğini söyledi. ve 21 aralıkta çemberlitaşta itiraz ettim rapora 1 ay sonra ötv için bir daha gireceğim inşallah.

Bu çemberlitaştakiler , ehliyet yenileme için, ne kadar süre sonra arayıp çağırıyorlar. 2 hafta oldu ses seda yok?

Üst Alt