Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

bende 2 tane sürekli ibareli rapor varken 3. raporuda almışım şimdi 4. ye başvurdum ötv için. oradaki görevli sıkıntı olur dedi yani yeni rapora başvururken yada yeniden rapor çıkaracakken öbürü iptal edilmeliymiş. Aslında mantık olarak son rapor güncel olacağından sıkıntı olmaz fakat vergi dairesi çok sıkı araştırırmış ve sonradan ötv yi geri alıyormuş bende garanti olsun dedim. Çemberlitaş anladığım kadarıyla yoğunluğa göre arama süresi değişiyor ama zaten yeni yıla gireceğiz büyük ihtimalle sizin iş 2017 ye kaldı.

@hakan dündar

malesef öyle ehliyetinizi tekrar değiştirmek için aile hekimine gidip sevk alacak gerekli doktorlara gözüktükten sonra raporu sağlık kuruluna vereceksiniz. 1ay sonra il sağlık kurulu çağıracak ve ehliyet raporunuzu verecek. Sonra bu raporu biometrik foto çektirip halk bankasına 15 tl yatırıp emniyete teslim edeceksiniz. 3 gün sonra evinize geliyormuş. (öf ne anlattım ; şimdi sen bir çiçek olacaksın sonra yaprağına bir arı konacak o arı ben olacağım repliğini hatırladım bir an:))) rapor konusunda eğerki sürekli yazıyorsa sıkıntı olmaz ama siz galeriye bu arada raporu gösterin geçerliliğini sorun sıkıntı olursa onada itiraz edeceksiniz. Ama tahminimce ötv raporu geçiyordur.

Ehliyetinizin değişmesine gerek yok sallamışlar ben 2 ay önce aldım sürücü olur raporunu önce aile hekimine engeliniz nerde ise devlet hastanesine ilgili branşa sevk eder aile hekiminden aldığınız raporun üzerine uzman DR tanı'larını yazarlarlar o raporu sağlık kuruluna götürüyorsunuz yalnız dikkat edin nerede oturuyorsanız o bölgeye bakan kurula baş vuru yapmalısınız.Benim ehliyetim eski 2003 model[emoji3] onunla aldım
Amaaa eşimin değiştirmesini istediler çünkü evlenince soy ismi değiştiği için değiştirmesini istediler ama erkelerde bir sorun yok ve sağlık kurulu raporu vermek için her hafta toplanıyor bazen rapor alacaklar az olursa 2 haftada 1'de toplanabiliyorlar.raporunuzu aldımızmı bi sorun kalmıyor oran raporunuzda oldumu olay tamamdır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evet ehlıyetınızı degıstırmenız gerekıyor yenı ehlıyetlerde hangı tur arac kullanacagınınz yazıyor ornegın sadece otomatyık vıtes arac kullanabılır veya elden tertıbatlı arac kullanabılır gıbı kısıtlama kodları olan ehlıeytelr verılıyor bunula bırlıkte bayıye gıdıp arac alabılırsınınz eskı ehlıyetlerle arac alamassınız

vega1616

Alacağınız raporda yazıyor hepsi ehliyetinizi değiştirmenize gerek yok 5 yıl zamanı var daha yeni aldım aracımı ben eski ehliyetim duruyor hala.

sallamışlar diye bir mevzu yapmış arkadaş o yüzden hemen söyleyeyim ehliyetimi değiştirmelimiyim diyen arkadaş malesef 2017 de araba alacağı için ehliyetini yenilemesini isteyecekler yani arabayı alması için şart olacak onu geçtim normal ehliyetler bile değiştirilecekmiş yani sadece engelliler değil siz bir daha bakın isterseniz.

5yıl süresi var kaç defa söylenecek .ewet sallamışlar hemşerim bayaa bi sallamışlar

Arkadaşlar, bu konuda bir tereddüt yok. ÖTV kanunu da ilgili yönetmelik ve tebliğ de konuyu motor hacmi ile G.T.İ.P. numarası temelinde ele alır ve der ki mealen, 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç), 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alan araçlar ÖTV istisnası ile satın alınabilir.

Yani, bizim için ötv oranının da araç fiyatının da bir önemi yok. 1600 cc'yi geçmediği sürece otomobilleri ötv-mtv muafiyetiyle satın alabiliyoruz.
Bu durum değişir mi ilerde? Bilmek mümkün değil. Bu ülkede akşamdan sabaha nelerin olabileceğini kimse tahmin bile edemez.

Merhaba arkadaşlar bizim alacağımız araç 1.6 TDI BMT 120 PS fiyatı :111,500 tl. bunun fiyatı ne kadara düşer.
yada bakım maaşı kesilirmi ?

42.500 tl lik ötv istisnası olur..69.000 tl ye alabilirsiniz

Ötv yi %60 dan hasaplarsak 69.600 tl ye gelmesi lazım

111500 TL LİK ARAÇın Ötv oranı % 50 dir. % 60 değil. Dikkatli bakın ötv oranlarına.

[FONT=sans-serif]Merhabalar,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben sol bacak poli sekeli hastasıyım.2013 yılında izmir deki bir hastaneden H sınıfı ehliyet almak için rapor almıştım hastaneden bana sadece %20 rapor vermişlerdi. Raporda H sınıfı ehliyet alabilir. Otomatik araç kullanabilir ibaresini yazdırmıştım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ancak engelli kimlik kartımı güncelleme ihtiyacı gerektiğinden yeni rapor almam gerekti. İl sağlık müdürlüğünden iki hakem hastaneye gönderildim ilk hastaneden başvurumu yaptım ancak kafama takılan birkaç nokta hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Raporda [/FONT]Özel tertibatlı otomobil kullanabilir diye bir ibare yazılmıştı bu ibare varken benim alacağım bu raporla otomatik vites araç alımın da ve Aracı ailemden başka birisi kullanırken sıkıntı çıkarır mı? Özel tertibat derken Otomatik vitesli araçlar tertibatlı olarak geçiyor mu? Maliye de bana hangi sıkıntılar çıkarılabilir? Ayrıca ÖTV indirimi belirtilmesi gerekir mi?

Daha heyete girmedim raporda otomatik araç kullanabilir yâda ÖTV ile ilgili bir ibareyi rapora ekletmem gerekir mi? Bu konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

mercedes c180 avangartmı mercedes c200d style mı alınmalı sizce ikiside 1.6 motor 180 bin tl engelli indirimiyle kaça gelir bu iki araç arasında kaldım. passat d serisi çok masraflı turbo arızası 15.000 tl tutuyormuş

İllaki merso diyosan c200d amg tercih et..şubat ayında bmw de kampanya var..%0 faiz olmayan kredisi var..320i ed 40. Yıl serisi alırsan ötv indirimli 120 bin tl ye gelir..onunda 75.000 tl sini sıfır faizli kredi kullanırsan cebinden sadece 45.000 nakit çıkarak bmw nin en dolu özel serisini almış olursun

75.000/24 ay vade ile veriliyo kredi..3125 tl aylık ödemesi olur sana

ajan99

Kulaktan dolma bilgilerle o aklı her kim veriyorsa o tür çok bilenleri pek dinleme. Kendi sınıfında en az değer kaybı yaşatan ve en makul seçenek olan araç Passattır. Kendi segmentinde en çok satan araçtır ve bir çok açıdan alternatifleri değerlendirdiğinde en mantıklı seçenektir. Ayrıca kasko, sigorta, bakım, servis, parça vs gibi konularda mercedes hep passattan açık ara pahalı olmuştur.

Eğer gerçekten D segment bir araç alacaksanız Passat konusunda tereddüt etmenize dahi gerek yok.

Son kasa passatta Turbo arızası olduğunu ben hiç duymadım..dsg şanzımanlar genel olarak sorunlu ama doğuş oto artık arıza olunca işçilik dahil tüm masrafları karşılıyor..onlarda alıştı sorunlu dsg lere..büyük şehirde trafikte kullanacaksanız dsg passat almayın..mercedes ve bmw şanzımanları 8 ileri otmtk..hem seri hem az yaktırıyor ve sorunsuz..mercedes düşündüğünüzü söylediğiniz için bmw önderdin..premium araç almak niyetindesiniz diye..passat premium değil..ama kötü bir araçta değil..premium araç düşünmüyosanız türkiyede en çok tutulan sedan kasa d segmentte tabiki passat lider...yüksek donanımlı olanı çok keyifli olacaktır

Korkmanıza gerek yok DSG passat alabilirsiniz, doğuş mağdur etmez, hatta düz vites ile hiç uğraşmayın otomatik konforu varken

320id nasıl 120 bine geliyor ki aracın liste fiyatı 221 bin heralde indirim orani kaç

320i ed 40. Yıl araç vergi hariç 32.471 euro..bu fiyat üzerinden %14 indirim var şuan..indirimli fiyatı 27.926 euro..buna %18 kdv ekleyince 32.952 euroya geliyor araç size..şuan borusan otonun uygaladığı sabit euro kuru 3,67 tl..32.952x3,67= 120,933 tl yapar..tescil sigorta hariç fiyat alın..evrakları kendiniz trafik şubeye götürüp sigortanızı kendiniz yaptırıp ruhsatınızı alabilirsiniz..205 tl tescil masrafı var..50 tl plaka basım ücreti var..sigortanızda artık ne kadar çıkarsa o....ben geçen ay aldım aracımı..bu borusandan aldığım ikinci aracım..şuan ki sıfır faizli kredi kampanyası çok iyi vede indirim oranıda cazip..bence mantıklı ve güzel bir tercih olur..ben bmw yi çok sevdiğim için hep bmw alıyorum..benimkisi tutku

Ben test ettim..performans olarak vasat diyebilirim..1.5 diesel 136 hp motor seri değil..ama performans aranmıyorsa sorun olmaz sürücüsüne..yakıtı ortalama 8 litre civarında..amg haricinde exrts dolu bir araç isterseniz fiyatı bmw 3 serisinden pahalıya geliyor..3 serisine göre daha dar ve üstten biraz basık

Her iki araçta kendi sınıfında iyi araçlar..ancak mercedes tabikide lüx otomobil olduğu için hem fiyat hem kalite olarak üstün..kısacası parası olan mercedes bütçesi sınırlı olan passat tercih ediyor..passat mondeo insignia c5 accord mazda 6 süper b ve talisman içerisinde en iyi araç bence passat...ancak üst sınıf araç tercih edilecekse mercedes bmw arasında karar vermek gerekir

İllaki sedan olamayacaksa mecedes A 180 AMG veya bmw 1 serisi bakılabilir..bu alternatiflerde güzel araçlar..yok illa sedan olacaksa mercedes c kasada dizel motor var ancak bmw 3 serisinde diesel motor yok

güzel açıklıyorsun başkan teşekkürler mercedesin kasko ve sigortası ne tutar

Üst Alt