Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

Dostum sigorta poliçeleri tamamen ruhsat sahibi kişinin sigorta tramer sistemindeki durumuna göre fiyatı değişiyor..benim aracım 212.000 tl bedel üzerinden kaskosu 3500 tl çıktı..zorunlu trafik sigortasıda 740 tl çıktı..herhangi bir indirimim yok..sizin önceki poliçelerinizden indiriminiz hasarsızlığın varsa daha uygun çıkacaktır fiyat..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Periyodik bakım olarak benim aracım bmw 520i ilk bakımı 540 tl ye yaptırdım borusan otoda..320i nindeki bakımı aynı tutuyor

benim toyotadan ucuz bakımı desenize :D bende coralla varda 27 binde bunu satıp hazır %60 lık indirim varken iyi bir araç alıyım diyorum bidahamı dünyaya gelecez babam adına alıyorum zaten

İlk bakımlar uygun bmw ve mecedeste ama 50.000 bakımı 2500 tl tutuyor..benim 520i aracım kaza sonrası 14.000 km iken hurdaya ayrıldı..kanunun 1 araç daha alma hakkım vardı aynı raporla bende 320i ed 40. Yıl araç aldım memnunum

deepdarkblue

Yetkili servis olduğundan emin misiniz? Onda bi yanlışlık yada kampanya var, yada aracınız garantisi dolmuş sanayide herhangi bir özel servis fiyatını veriyorsunuz...

Yada çevremde bmw ye binen istisnasız bütün arkadaşlarımı yetkili servis kandırıyor :)

Ha bu arada 2015 mercedes c200d sahibi arkadaşım kaskoya 3800 TL periyodik yağ bakımına yetkili serviste 1250 TL ödüyor.

115.100 tl ye aldım ben euro kuru 3,49 iken almıştım

deepdarkblue

kaç tl düştü bizim buralarda bmw ye filmliyse çakal arabası diyorlar valla goca bmw bile çakal arabası olduya be vay be ama mersoda öyle bir durum yok

deepdarkblue

Demekki ilk verdiğiniz bakım rakamı objektif değil, kampanyalı ilk bakım fiyatı. Doğrusunu ben söyleyeyim Bmw ve Mercedeste bakım giderleri VW grubu araçlara kıyasla en iyi ihtimalle iki katından fazladır.

Ben bakım kampanyasından faydalanamadım..bmw de ilk 3 bakım 500/600 civarı tutuyor..ancak onlar yağ yap filtresi değişimi sadece..50.000 de balatalar ve hava polen benzin filtreleri işin işine girince rakam 2500 leri buluyor..ilk bakımlar volkswagende de hemen hemen aynı..ancak bmw mercedes pahalı tabikide..aynı olması beklenemez zaten..farklı sınıf araçlar..bmw yi mercedesle kıyaslayabilirsiniz ancak passatla kıyaslamak yanlış olur

ajan99

71.000 tl ötv istisnası oldu..bmw genelde gençler tercih ediyo o yüzden o imaja sahip..merso ağır abi arabası yada orta yaş üzeri kişiler tercih ediyor..mercedes düşünüyosanız kesinlikle e class alın..her yönüyle mükemmel bir araba..ötv istisnalı dolu bir e class da 115.000 tl kazancınız olur..zaten e clasa binerseniz başka hiçbir araca binemezsiniz

deepdarkblue ender72 iyi forumlar ötvsiz araç satışı için mahkemeden izin aldık ve hakim inceleme talep etti incelendi ne zaman belli olacak bu sonuç diğer sorum aracı normal satış yapacaz parayı bankaya yatırmak zorundamıyız hemen araç almak istiyorum ben bankaya yatırmak zorunlu ise paranın bankada kalması gibi bir süre var mı örnek 1 ay bloke olur mu para ??

Ben sorunuzu anlayamadım

deepdarkblue sorum konuyla alakasız ama bu konuda çevrimiçi arkadasları görünce yazmak istedim. zihinsel engelli dayımın üzerine 5 yıl önce araç almıştım bunu satıp yeni araç almak için mahkemeye başvurdum hakim izin verdi ancak araç incelenecek değer biçilecek dedi incelendi ve hakimin kararını bekliyoruz. aracımız açık arttırma usulü satılacak ve para bankaya engellinin hesabına yatılrması lazım ben parayı bankaya yatırmadan aynı günde araç almak istiyorum bu mümkün mü eğer mümkün değilse parayı hakim iziniyle bankadan istediğimiz gün alabilirmiyiz ? bankada bekleme süresi var mı paranın yani _? OturanBoğa

Anladığım kadarıyla siz dayınızın vasisi olarak bu işlemi yürütüyosunuz..dayınızın sağlık kurul raporuda süreli değil ise mahkeme inceleme sonrası karar vericek..vasi olarak parayı bankadan alabilirsiniz..bankada beklene süresi yok..daha sonra istediğiniz aracı alabilirsiniz

deepdarkblue sürekli ibareli %94 zihinsel engelli raporu var önümüzdeki hafta sonuçlansa aracı hemen satıp 1gün sonra yeni araç alabilirim yani dimi ?

Zihinsel engelli raporlarda tescil işlemleri için emniyet tescil yaparken vasi kararı istiyor..sizin zaten vasi kararınız var ise geriye sadece ilgili vergi dairesiyle yapacağınız işlem kalıyor..vergi dairesi önceki aracınızın düşümünü yapıp yeni aracınız için ötv uygunluk belgesi vericek..aynı gün çıkar bence..ben hurdaya ayrılan arıcımın evraklarını verdikten 1 saat sonra yeni tekrar ötv istisnalı araç almam için işlem başlatabileceğim söylenmişti..istenilen evrakları hazırlayabilirseniz işlemleri elden takip ederek hızlandırabilirsiniz

deepdarkblue vasi kararımız var şimdi hakimin satışa onay verip yeni araç almamızada izin vermesine dair ek kararı bekliyoruz o karar çıkınca araç satışında ihale usulü satış gerçekleşecek bundan sonra araç alma prosedürünü merak ediyordum dediğiniz gibiyse sattığım gün yeni aracımı alırım teşekkür ederim yardımlarınız için hakimin kararından sonra aracı trafikten düşürteyim ben o zaman

Satış gerçekleştikten sonra paranızı alıp yeni araç işlemleri başlatabilirsiniz..alacağınız aracı belirlediyseniz şimdiden sağlık kurul raporunuzu vasi kararınızı aracın teknik belgesini yetki belgesini vs vs hazırlatın..daha sonra parasını verip aracın faturasını kestirin..akabinde vergi dairesinden ötv uygunluk belgesi almanız gerekecek..tüm bu evraklar hazır olunca bu evraklarla trafik tescil şubeye gideceksiniz ve aracınızın tescilini yaptıracaksınız..neden illaki sattığınız gün yeni ataç almakta ısrar ediyosunuz anlam veremedim ama hızlandırmak için yapmanız gerekenleri anlatmaya çalıştım

Haa birde ek 1 formu düzenletip dosya almanız lazım tescil işlemleri için..sigortacılar yapıyo bu işlemi..ancak dosyada sağlık kurul raporu mahkeme kararınız aracın teknik belgesi yetki belgesi faturası ve de ötv uygunluk belgesi olması lazım..daha sonra ek 1 formu düzenletip sigorta yaptırıp trafik şubeye bunları götürmeniz gerekir

deepdarkblue 5 aydır mahkemeyle uğraşıyorum bir türlü satamadık işlemler çok uzun hakime talepte bulunuyorum 1 ayı geçiyor malum sürekli zam geliyor Honda civic alacağım o araçta şubatın 3.haftası geliyor denk getirmeye çalışacağım şimdi parayı bloklatsak tekrar hakimden izin isteyeceğim ve uzun süre beklemekten bıktım artık hemen işlemleri halletmek düşüncem. Sorunsuz halledebilirsem son aracım olacak inşallah :)

Tescil işlemleri cok vaktinizi almaz..aracı alacağınız bayi zaten bu evrakları size veriyo..sizde elinizdeki evrakları üzerine koyup trafik şubeye gidiyosunuz..ancak ötv uygunluk belgesini vergi dairesi vereceği için sizin eski aracınızı bir an önce satıp bunu vergi dairesine bildirerek düşümünü yaptırmanız gerekecek ki yeni araç için ötv istisnası gerçekleşsin..mahkeme süresiyle ilgili bişey diyemiyorum..küçük illerde uzun sürmüyo ama büyük bir ildeyseniz uzayabilir..araç zammına gelirsek oda sizin şansınıza kalmış..belki bi kampanya yada indirim yakalarsınız belli mi olur..olumsuz düşünmeyin..honda civic çok güzel bi tercih..kendi sınıfında lider bir otomobil civic..yeni kasasıda çok beğeniyorum ben..hayırlı olsun şimdiden

deepdarkblue söylediklerinizi dikkate alacağım adanada yaşıyorum ben sorumsuz bir adliye çalışanlarımız var eylül ayından beri uğraşıyorum o zamanlar izin alabilseydim 10bin tl kadar karda olurdum ama kısmet değilmiş yapacak bişey yok eylül ayında passat düşünürken o paraya şubat ayında civic alıyorum şimdi böyle kıyaslama yapim dedim. Civic bu kasayla başarılı atmosferik motor olsada civicin motorunu çok beğeniyorum. Beklemekten başka çare yok haftaya detaylı aydınlatacağım yeni konu açarak süreci iyi akşamlar yardımlarınız için teşekkürler :)

Turbo çıktı mertlik bozuldu..atmosferik candır [emoji1417]

deepdarkblue katılıyorum motoru küçültüp turbo diyorlar sürekli 150den sonrası yok o araçlarda ama 1.5 turbo olsa diyecek sözüm olmazdı 1.0 1.2 motorları hiç sevmedim sevmeyecemde

peki birşey soracağım bu merso c200d aracını engelli birinden alsak nasıl olur yani indirimli almayacazmı kaça gelir dahamı uygun olur

Raporla İkinci el araç da alabilirsiniz..daha uyguna almış olursunuz

Üst Alt