Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 tarihli raporumla yeniden araç alabilir miyim?

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar, 2017 yılında sol ayağımdaki engelimden dolayı ÖTV indirimli araç almıştım. Ehliyet raporumda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazısı mevcut ve '78 , 102 , 47' kodlu ehliyetim mevcut.

Engelli raporumda ise sadece "sol ayak bileğinde güç kaybı " teşhisi var. Özel tertibat gereklidir veya otomatik vites araç kullanması gereklidir yazmıyor ama ehliyet raporunda yazıyor.

Şimdi engelli raporunu komple değiştirip özel tertibatlı araç kullanması gerekir veya otomatik vites araç kullanması uygundur tarzı bir yazı mı eklettirmemiz gerekiyor? Yoksa 2017 de aldığım için direk alabiliyor muyum? yönetmelik en son 2015 yılında çıkmış ondan sonra değişiklik olmamış?

Ben de aynı durumdayım, bayiye mail attım evrakları kontrol ettirip dönecekler bi 10 güne.

birkan01
Raporun sürekli ve yeni tip kodları işlenmiş ehlıyetın var ıse alırsın

rapor sürekli, tüm engelli haklarından yararlanmak şeklinde yazıyor. sol alt kısımdaki engel net yazılı. ehliyette de kodlar var ve 2027 ye kadar geçerli ama yinede insan güvenemiyor. Keyfi işlem çok fazla :(

birkan01

benim raporumda sürekli 2017 de almıştım aracımı ehliyetde kodlarda var. Rapor yoktu elimde rapor aldığım hastaneye gittim raporun suretinin verilmesi için heyetin kalemi kanunun değiştiğini 2017 deki raporla araç alınamayacağını yeniden aile hekiminden sevk ile başlayarak raporu yeniden almam gerektiğini söyledi.

Ancak forumda şunu görüyorum, yeniden rapor alanlara "sürücü olamaz" raporu veren doktorlar var. öyle olunca da korkuyor insan elimdeki ehliyetden olurum diye.

ahmedduman60 ehliyet için alınan raporlar 2 sene geçerlidir 2 sene içerisinde ehliyetini değiştirmen gerek değiştirdikten sonra 10 sene geçerli ehliyetin olur, 2 sene geçerli olduğu için size vermemişlerdir

birkan01
2017 de aldım ehliyeti, yani 2027 ye kadar geçerliliği var. 5 yıl doldu şu anda benim aracımın işte yıl başındaki yeni belirlenen ötv oranı ile aracımı yenilemeyi düşünüyorum. Ama işte 2017 de aracı alırken kullandığım "sürekli" ibareli rapor kabul edilmiyor, Nedenide bu 5 yıllık süreçte kanunda yapılan değişikliklermiş.

narinçiçek
bende tekrar alacağım malesef raporu inşallah iş bilmez bir doktora denk gelmeyiz.

ahmedduman60 sağlık bakanlığı genelgesine göre sürekli raporlar geçerlidir değiştirmenize gerek yoktur

birkan01

Raporu değiştirin demiyorlar zaten içerisindeki ibareleri değiştirip raporu değiştirtmek zorunda bırakıyorlar

birkan01

benim ki farklı araç raporum sanırım 2010 yılı idi daha sonra 2012 yılında aldım onda araçla ilgili her hangi bir ibare yazmıyor o yüzden araç alımı yapamıyorum rekrar rapor çıkartmam gerek

eski sağlık raporumda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir durum bildirir s.k.k.dir. Hayat boyu (SÜRESİZ)
sol ayak bilek hareket kısıtlılığı, ayak dorse flexion %50, polio sekeli
bu rapor istinaden ehliyetimi yenileyemeyeceğimi öğrendim bende:
h sınıfı ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağına gittim,
doktorum beni ortopedi ve nörolojiye sevketti,
üniversite hastanesi iki doktor için özel muayene ücreti 195 tl ücret aldı,
önce ortopedi sol röntgen istedi ve sol alt ekstrimite polyo sekeli, komisyona sevki uygundur dedi.
sonra nörolojiye gittim MR istedi ve 400 tl de MR ücreti ödeyip 05/12/2022 ye randevu aldım.
nörolojinin beni MR a yönledirmesi şartmıydı?
süreci takip mi etmeliyim.
küçükken menenjit geçirmişsin dedi ve mr a bakmamız lazım dedi.
otomatik vitesli H ehliyetim var.
BİZE EZİYETTEN BAŞKA BİR İŞ DEĞİL BU MUAMELE.

henüz geri dönüş yapmadılar, aradım tekrar bayiyi haber bekliyoruz dediler.

merhaba benim H sınıfı ehliyetim var Otomatik vitesli araç kullanıyorum. ÖTV indiriminden yararlanıp aracımı yenilemek istiyorum ve araştırdığım kadarıyla ehliyetimi yenilemem gerekiyormuş eski ehliyetle ÖTV indirimli yeni araç alamayacağımı söylediler. Ehliyet yenilemek için sağlık ocağına gittim beni ortopedi ve nörolojiye sevk etti doktorum. 195 tl ücret ödedim ortopedi muayene etti ve sol alt ekstrimite polyo sekeli, komisyona sevki uygundur açıklaması yazdı. nöroloji MR istedi ve 5 aralıkta MR çekilecek 400 tl de oraya ödedim ayrıca. ŞİMDİ ASIL SORUM ŞU DEVLET HASTANESİNDEKİ DOKTORLARIM AÇIKLAMA KISMINA "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" şeklinde belirtmeli midir? Nöroloji doktoruna bu şekilde mi yazılması gereiyor demeliyim yoksa İL Sağlık Komisyonu mu bu ibareyi yazacak . kafam çok karıştı bu konuda yardımcı olabilir misiniz. egemmm

arkadaşlar bayi aradı rapora onay verilmiş, ocak ayında araç alımı için gideceğim.

2017 tarihli sol ayağımdaki engeli net belirten raporum var, tüm engelli haklarından yararlanmak için yazıyor raporda ve otomatik vites kısıt kodlarının yazılı olduğu 2027 yılına kadar geçerli yeni ehliyetim var.

mayfe 2017 yılı eski rapor değil sürekli ibaresi varsa geçerli bir rapordur, sadece barkodlu e-imzalı rapor değildir.

Hangi il ve hangi bayi benimde aynı rapor var yazarsanız sevinirim

arkadaşlar bayi aradı rapora onay verilmiş, ocak ayında araç alımı için gideceğim.

2017 tarihli sol ayağımdaki engeli net belirten raporum var, tüm engelli haklarından yararlanmak için yazıyor raporda ve otomatik vites kısıt kodlarının yazılı olduğu 2027 yılına kadar geçerli yeni ehliyetim var. BENDE AYNI DURUMDAYIM HANGİ İL HANGİ BAYİ YAZABILIRMISINIZ

Mmk6606 bulunduğum il/ilçenin vergi dairesi ile görüştüm, memur olduğum için arkadaş ortamı gibi bir ortam oluştu ve elimdeki rapor ile araç alabileceğim söylendi. Bayiye giderek direk araç alabilirsiniz, işlemleri başlattığı da haber verirsen süreci hızlandırma sözü de aldım,

Kısaca vergi dairesine giderek net bir cevap alabilirsiniz

aslanharun sürücü olur raporları sadece ehliyet almak için kullanılır o yüzden aksi bir ifade belirtilmediği sürece 2 yıl geçerlidir

ben bursa doğuş otodan aldım bilgiyi.

ancak tarihler aynı olmasına rağmen rapor içeriklerimiz farklı olabilir. uygunluğunuzu kontrol için araç almayı düşündüğünüz bayileri arayıp, raporları ve ehliyeti mail olarak atıp satış temsilcisine kontrol ettirebilirsiniz. ya da boş bir zamanda direkt vergi dairesine giderek kendi durumunuzu sorabilirsiniz.

Üst Alt