Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 3 ocak 2017 tarihinde emekli maaş zam oranları belli olacak. Memur bir arkadaşım emekli oldu ve 50tl zam aldığını söyledi. SGK emeklileri de sanırım 50 tl zam alacak gibi düşünüyorum. 2000 ve sonrası için emekli maaş düzeltilmesi için hükümet bu yıl içerisinde düzenleme yapacağız diyor ama zaten emekli maaşlarının aylık bağlama oranlarını AKP hükümeti 2008 yılında onaylayıp %30 düşürdü. Buda 2000 ve sonrası çalışma günü fazla olan kişilerin emekli maaşlarının yarı yarıya düşmesine neden oldu.

mevcut emekli maaşına % 3.73 gibi bir rakam gelicek sanırım

Memurun, emeklinin ne kadar zam olacak merakını anlayamıyorum. Maaşınız katlanacak, zengin mi olacağınızı sanıyorsunuz ? Enflasyon oranında zam gelecek işte, veya üstünde üç beş puan daha yapılsa ne olacak ? Yaşam standartlarınız mı değişecek ? Devlete bağlı maaş alanın standartı bellidir, hiç bir zaman zıplamazsın.

chakra
buradaki ve Türkiye geneli emekliler için gelen 3,73 ile 4 arasındaki fark bile çok önemli ve onun hesabını yapmak zorunda olduğu için merak ediyor ve takip ediyor eğer merak etmiyorsak diğer insanların merakları kendilerini bağlar iyi yıllar

İron

Hükümetin bu yıl içersinde 2000 sonrası emekli maaşlarında düzeltme yapıcağı bilgisini nerden okudunuz öğrene bilirmiyim?

Bir kaç yıl önce 10. kalkınma planı içersinde böyle bir söylemleri mevcuttu. 2015 yılının Aralık ayında böyle bir çalışma yapılıcaktı fakat haziran ayında seçime gidildi. Hükümet kurulamadı sonra tekrar seçime gidildi ve akp tekrar tek başına iktidar oldu. Fakat bu düzenleme için hiç bir çalışma yapılmadı.

Bimer üzerinden bu konu hakkında bilgi almak istediğimde, sorumu ordan oraya ordan oraya yönlendirip en son bulunduğum yerin sgk müdürlüğüne kadar gitti.

Oranın cevabı çok saçmaydı. Arşiv kayıtlarınızın incelene bilmesi için dilekçe ilen başvurun diye cevap geldi :) Halbuki ben 10. kalkınma planındaki 2008 sonrası ABO oranlarında bir çalışma olup olmıcağını sormuştum.

levent çakır

promosyonlar şubat ayında yatacak.
2017 temmuz ayında 2000 yılından sonra emekli olanlara bir düzeltme yapacaklar diye okumuştum ama ülkenin şuan durumuna baktığımda 2016 yılından daha kötü bir yıl bizi bekliyor hem terör hem ekonomik kriz nedeni ile düzeltme olmaz gibi Allah sonumuzu hayır etsin iyiye gitmiyoruz.

Herkese selamlar

e-devlet hesapları bugün yarın netleşir ve durum yansır sanıyorum.Şu anda emekli ödeme bilgisi bölümünde "ödeme bilgisi bulunamadı" diyor.Herhalde zam oranının netleşmesi bekleniyordu.

Anlamadığım emekli sgk işçi emeklisi zam oranı yüzde 3.73 olarak mı maaşlara yansıyor yoksa yüzde 3.7 ve ayrıca yüzde 4.6 enflasyon farkı da ayrıca gelire etki ediyor bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar

@ramazan1984

3,73 tahmini bir orandı.Bugün yapılan açıklamalarla zam oranı %4,65 olarak netleşmiş oldu.

@İron un yazdığı rakam yani %4,65 dışında 2017 ilk 6 ay başka bir zam görünmüyor.Enfilasyon %5'i aşmadığından zam dışında enflasyon farkı ödemesi falanda yok.

Benim anlamadigim ben normalde 3. Ayda emekli olacaktim ve 2016 yilindaki hesaplamalarda 870 tl gibi bir maas baglanacakti fakat bugun tekrar kontrol ettigimde bu rakamin 790 tl civarina dustugunu gordum bunun sebebi nedir devlet verecegi yere bizdenmi aliyor arkadas birda aksam haberlerde en dusuk sgk emeklisinin maasi 1400 civarlarinda olacak diyordu bu engelli emeklilerini kapsamiyormu masterzek

erkan medeni

hayır en düşük emekli maaşı
2000 yılından sonra emekli olan için ; 798tl (Bu tutar ; ocak 2017 zammı ile 828tl oldu)
2000 yılından önce olan için ; 1339tl (Bu tutar ; ocak 2017 zammı ile 1389tl oldu)
senin şansızlığın AKP hükümetinin 2008 yılında çıkarttığı referandum yani 2000 yılından sonra emekli olman ve hükümet abo : %30 düşürmesi yani 2000 yılından sonra emekli olan herkes den bu din tüccarları 500tl ile 1000tl arası emekli maaşından çaldı.

smyrna1922

Basına yansıyan bilgilerde iki rakamdan bahsediliyor enflasyon fark %4,73 deniyor ama maaşa yansıyacak zam olarak nedense %4,65 ten bahsediliyor.

Sonuçta 6 aylık ÜFE oranlarının toplanması sözkonusu olduğundan aşağıdaki rakamların toplamı da %4,65 çıkmakta:

Temmuz 16 : 1,16
Ağustos 16 : -0,29
Eylül 16 : 0,18
Ekim 16 : 1,44
Kasım 16 : 0,52
Aralık 16 : 1,64
Toplam : 4,65

erkan medeni

emekli-maas.com rakamları revize edildi zannediyorum.Oradan mı hesaplayarak bu rakama ulaştın? 2017 için 100 tl seyyanen zam olayının ortadan kalkması emekliliği 2017'ye kalanların hesaplarına direk yansıyor diye tahmin ediyorum. Sadece bu sebepten bile emekli maaş hesaplarında bir ay öncesine göre az çok olumsuz bir fark oluşacaktır.
İron un bahsettiği durumda maalesef geçerli olduğundan en düşük emekli maaşı diyebileceğimiz standart bir rakam maalesef yok.Her dönemin emeklisi ayrı değerlendiriliyor ve gün geçtikçe hesap yöntemleri gibi buluşlarla işler maalesef daha olumsuz bir şekilde maaşlara yansıyor.

Asgari ücret denen bir kavram var.Birde asgari ücret altı ücretler var.Bir yerde asgari ücret gibi bir rakam varsa ( ki o da inanılmaz düşük ve geçim sınırının falan altında bir tutar ) onun altını millete vermeye nasıl açıklama yapılabiliyor diyecek birşey yok...

aylık bağlama oranları 2008 yılında bu hükümet tarafından düşürüldü yani 2000 yılından sonra emekli olan abo : %30 oldu. buda herkesin düşük emekli maaşı almasına neden oldu kimse bana bu konuda savunma yapmasın. 12milyon emekli ve 2000 yılından sonra emekli olanlardan 500tl ile 1000tl arası düşük maaş bağlanması hükümetin işine geliyor. 12 milyon emekli bir araya gelse hükümet kurar.
AKP hükümeti emekliler için bankalarla görüşüyoruz promosyon ücreti olarak yıllık 900tl ile 1200tl arası para alacaksınız ne oldu 3 yıl aynı bankadan maaş alma şartı ile 300tl ile 450tl arası promosyon çıktı. Asıl promosyonu devlet bankalardan kendisine aldı emekliye pastadan küçük bir dilim verdi. Ben kurumsal bir firmada mali işler uzmanı olarak çalıştım genel müdür bana personel maaşları için iyi bir promosyon veren banka bul dedi. Ben Akbank ile anlaştım ve 850bin tl promosyon verdi banka ve şirketin kasasına giren bu para çalışanın cebine girmedi . Genel müdür bana sadece yemek ısmarladı sistem bu arkadaşlar uyanık olun . Sizden ve benden çalınan para kul hakkına girer ve kul hakkı yiyip dinden kurandan bahseden bu hükümet benim gözümde sıfırdır. Ne zaman emeklinin hakkını verir ne zaman asgari ücreti yaşam standartına çekerse o zaman benim oyumu alır. işsizlik maaşı 2000tl olacak 20 ay olacak diyorlardı çalışma yapıyoruz 1400tl yaptılar işsizlik maaşını 15 ay en fazla alabilirsin . Bunları not edinin koyun olmaya gerek bize çoban olacak birisi nede ihtiyacımız yok. Banka faizlerini düşüremeyen doları durduramayan işsizliğe çare bulamayan emekliden çalan asgari ücreti açlık sınırının altında veren ve a dan z ye her şeye zam yapan her şeyden vergi alan bunlar. Şuan alternatif olmadığı için baştalar kötünün iyisi diye oy alıyorlar herkes her şeyin farkında aslında.

masterzek zekai bey daha once size bilgilerimi gondermistim benim hesaplamamla sizin hesaplamaniz arasinda 20 30 tl fir fark vardi unutmadiysaniz emekli maasi hesaplama cetvelinde ben 860 kusur cikartmistim siz daha fazla ama oradaki rakam suan 790 civarina inmis

erkan medeni

Şu anda yaptığınız hesaplamada devletin 2015-2016 yıllarında verdiği 100 TL seyyanen zam yok. 2017 için hiç bir açıklama yapılmadı. Verilcek olsaydı ballandıra ballandıra anlatırlardı. Maalesef 30 Aralıkta yapılan hesap ilen 2 ocakta yapılan hesap arasında çıkan farkın sebebi bu.

engellı emeklılıkle normal emeklılık arasında fıyat farkı varmı . 2. derece engellıyım .

657 ye göre çalışanların en düşük emekli aylığı,yani taban maaşı 1750,09 tl.oldu.

@erkan medeni

06/2016'da açtığın konunun altında yazışırken kasım ayı gibi aşağıdaki soruyu diğer soruların dışında sormuştun ya

"3) bu sene olsam veya 2017 yilinda olsam herhangi bir kaybim yada kazancim olurmu" diye.

Bende şöyle bir yanıt vermiştim:
"3-Bu konuda şöyle bir durum var.Yatan primler 3000 TL nin altındaysa her ay maaşın düşecektir.4-5 ayda ciddi bir fark oluşturmaz.Yani senin durumunda ciddi bir kaybın olmaz.Ancak bu sitede tartışılan birşey vardı.O konu nasıl etkiler bilmiyorum? 2016 yılında seyyanen yapılan 100 tl zam vardı birde çeşitli zamlar.2016'da emekli olanlar 3-4 zamdan yararlandılar diye birçok yazı okumuştum.Sen kasım/16'da emeklilik başvurusunda bulunursan 01.12.16'dan itibaren emeklilik işlemeye başlayacağından bu zamların tamamından yararlanacaksın.2017'de ( bana göre saçma.yine olması lazım ama ) eğer seyyanen 100 tl zam vs olmayacaksa bu durumda maaşın 2017 yılında belirlenmesinde bir kaybın olabilir. "

Maalesef bu yazışmada bahsettiğim durum gerçekleşmiş görünüyor.Yılın son ayında birkaç konuda bu seyyanen zam olayının 2017'de uygulanmayacağı konusu tartışılmış ve sonunda uygulanmayacağı netleşmişti. @Ümit Kurtuluş da bahsetmiş.Bende bu seyyanen zam olayının 2017'de uygulanmaması yüzünden bu durumu yaşadığını düşünüyorum.Emekli maaşı 2000 tl üstünde olanlar için düşüş yine var olsa da anormal farklara yolaçmıyor görünen bu durum, emekli maaşı tabana yakın olanlar için maaşlarının 2017'de %11-12 gibi düşük hesaplanmasına sebep oluyor.
@emak

Engelli emekliliği ile normal emeklilik arasında bir fark görünmüyor.Önemli olan yatan primlerin tutarı.SSK tavanı ve tabanı arasında hangi seviyede yatıyorsa emekli maaşları da ona göre yüksek ya da düşük oluyor.
@turkuaz06

Valla devlet işçi ve memur arasındaki bu adaletsizliği bir yol bulup düzeltmeli.Böyle bir çaba yok ama olmalı.Yukarıdaki rakam olmasa bile en azından asgari ücret ne ise hiçbir emekli o rakamın altında maaş alamamalı.Bence alt sınır asgari ücret olmalı ve hesaplamalarda asgari ücret katsayı gibi bir rakam olup daha yüksek maaşı hakedenler de o taban üzerinden hesapla maaşlarını almalılar. Ancak o zaman emekliler biraz daha insan gibi yaşamaya devam edebilirler.

Avrupa ülkelerinde millet emekli maaşları ile eşi dostuyla tatillere gidiyor ( yazın akdeniz sahillerimiz onlarla dolu ) dünya turuna çıkacaklar neredeyse, bizde emekliler çocuklarının akrabalarının yanında sığıntı gibi o eve biraz ek katkı yaptığı için katlanılan kişiler olarak, yalnızlarsa da akrabalardan ek yardım alarak ömürlerini geçirmeye çalışıyorlar.

Arkadaşlar e devlette maaşlara 4,65 zam oranı eklenmiş yalnız sadece ek ödeme miktarı gözüküyor bilginize...

masterzek

Yukarıdaki mesajımda zam oranının basın yayın organlarında ağırlıklı olarak %4,65 olacağından bahsedildiğini yazmıştım.Hatta 6 aylık enflasyon rakamlarının matematiksel toplaması da gerçekten %4,65 oluyordu.

Ancak 2017/01 maaşları ile ilgili ek ödeme rakamı e-devlete düştükten sonra hesapladığıma göre verilen zam %4,73 olarak gerçekleşmiş durumda :)

çalışırken sürün emekli maaşı alırken sürün nerede adalet nerede devlet

ramazan1984

ek ödeme bilgisinde 2 tl artış gördüm . maaş zammı eklenmemiş daha millet vekilleri zam alırken gece yarısı 2 dak. içinde onaylanıp kabul ediliyor. haram zıkkım olsun milletin hakkını yediler hep hangi parti gelirse gelsin hepsi yedi ama bunlar daha fazla yedi.
2016 zamsız güncel millet vekili maaşları , 2017 yılında ne kadar zam aldıklarını bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen!

Emekli milletvekilleri ne kadar maaş alıyor: Emekli milletvekilleri 8.190 TL maaş alıyor. Ancak emeklilik şartlarını sağlayıp emekli olmamış vekiller 2 maaş birden alıyor yani toplamda 23.190 TL milletvekili maaşı alıyor.
Vefat eden milletvekillerinin yakınlarına 12 aylık yardım ödeniyor. Bu da yaklaşık olarak 180.000 TL ediyor.Yurt içi ve yurt dışında göreve giden milletvekilleri görevleri karşılığında maaşlarına ek olarak yolluk ve yevmiye almaktadır.
Milletvekilliği süresince kırmızı pasaport hakkı bulunmaktadır.
Kamu kuruluşlarına ait sosyal tesislerden ve konuk evlerinden ücretsiz yararlanabilirler.

Üst Alt