Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

gündem oluşturalım hep birlikte emekli bağlanma oranları 60 çıksın yeniden hesaplansın maaşlar talep edelim seçim de yaklaşıyor

@iron kul hakkını yiyenin ne zaman yüzü gülmüş hangi tarih yazmış üzülme kardeş herkesin oyunu varsa yüce ALLAH. Cc da onlara bir oyunu vardır

ek ödeme bilgisinde 2 tl artış gördüm . maaş zammı eklenmemiş daha millet vekilleri zam alırken gece yarısı 2 dak. içinde onaylanıp kabul ediliyor. haram zıkkım olsun milletin hakkını yediler hep hangi parti gelirse gelsin hepsi yedi ama bunlar daha fazla yedi.
2016 zamsız güncel millet vekili maaşları , 2017 yılında ne kadar zam aldıklarını bilmiyorum. Bilen varsa yazsın lütfen!

Emekli milletvekilleri ne kadar maaş alıyor: Emekli milletvekilleri 8.190 TL maaş alıyor. Ancak emeklilik şartlarını sağlayıp emekli olmamış vekiller 2 maaş birden alıyor yani toplamda 23.190 TL milletvekili maaşı alıyor.
Vefat eden milletvekillerinin yakınlarına 12 aylık yardım ödeniyor. Bu da yaklaşık olarak 180.000 TL ediyor.Yurt içi ve yurt dışında göreve giden milletvekilleri görevleri karşılığında maaşlarına ek olarak yolluk ve yevmiye almaktadır.
Milletvekilliği süresince kırmızı pasaport hakkı bulunmaktadır.
Kamu kuruluşlarına ait sosyal tesislerden ve konuk evlerinden ücretsiz yararlanabilirler.
İron

Ek ödemede gördüğün o artış zam olduğunun göstergesidir.Zamlar gerçekleşmiş durumda.

Senin yukarıda yazdıklarına aynen katılıyor olsamda zam az çok yapılmış ve hesaplar ona göre yapılmakta.Bu ay maaşlar hesaplara zamlı yatıyor.

iki kuruş zam yapsa ne olur yumurta %50 zamlandı zeytin %40 zamlandı hamsi 10tl salatalık 7 tl biber 10tl sebze meyve uçmuş . et zaten pahalı ne olacak bu milletin hali tek kişi ev kirası elektrik su doğalgaz internet ulaşım giyim sağlık yeme içme gibi masraflar ödüyorsa 4bin tl maaş alması lazım her şey çok pahalandı . evli çocuklu aile ise 6bintl aylık almalı Türkiye de en ucuz bedel bu olmalı.
şöyle bakın bir çevrenize kimse evlenmiyor çocuk yapmıyor evlenenler hızla boşanıyor büyüyen gelişen Türkiye bu. Hükümet bu sorunu çözdü Suriyeliler maşallah dokuz doğuruyor hepsinde 10 çocuk beyaz yaka olanları vatandaş yapıp çalıştıracak . Benim ülkemde bir sürü işsiz genç var sen git elin oğluna iş ver vatandaşlık ver.

İron

Enflasyon az çıksın diye hesaplama sistematiği değiştirildi ama ona rağmen beklediklerinin üzerinde çıktığından %3,73 olması kesin denen zam %4,73 oldu.Sanki %44,73 olmuş gibi birilerinin midelerine oturduğuna eminim.Bütün bu sözde zam süreci sırasında tvlerde Aralık ayında zam şampiyonu %50 ile patlıcan diye görünce zaten ben kendi adıma gerekli mesajı almış oldum :)

Yapacak birşey yok.Sonuçta seçimlerde oy hilesi olmadığının net kontrolü ile o boyutta problem yoksa ( bunun güvencesi de tüm parti teşkilatları olmalı ) bu hükümeti seçen Türk halkının bir kesimi.Bu devran böyle gider diyenler seçimlerde yine aynı tarafa, gitmez diyenlerde diğer tarafa oy verecek ve Türkiye her zamanki gibi hakettiği şekilde yönetilecek. Demokrasinin özü bu.

Forumda her çeşit ve her görüşten insan olduğundan, bu konuları bu şekilde ne kadar dile getirirsek getirelim sonucunda karşılıklı laf kavgası ile sonuçlanacaktır.

2007 den itibaren yurtdışında çalışmaya başladım.Hayatımın en rahat yılları idi.Ne sakatlık konusunda ne de normal sosyal hayat konusunda bir baskı vs hissetmeden yaşadım.Daha önce öyle bir rahatlığı hiç hissetmemiştim.

Bir yıldır Türkiyedeyim ve hala iş bulup yurtdışına çıkamadım.Uzun bir emeklilik süreci oldu ve vaktimi aldı onun da tabii etkisi oldu ama sonuçta 1 yıl geçti.Şu anda evden çıkıp dolaşmak bile içimden gelmiyor.Türkiyede çalışmayı da çok büyük konuşmuş olmayayım ama aklımdan geçirmiyorum.Ama burada geçen vakit uzadıkça artık bende hayatı kararmış moduna girdim:) Hayırlısı ile iş bulup yurtdışına yeniden bir çıkabilsem, valla başka birşey istemiyorum :)

Hangi ülkeye gideceksin ben de TR de yaşamak istemiyorum emekli oldum yeni Finlandiya var aklımda kayıtsız şartsız 560 euro işsizlik maaşı veren tek Avrupa ülkesi ama hava şartları fena korkutuyor .

İron

Ben 2007'den itibaren Azerbaycan ve Kazakistanda 8 yıl kadar çalıştım.

Şu anda da ülke o kadar farketmez, afrika ya da orta asyada herhangi bir ülke olur. İş bakıyorum arada birkaç görüşme oluyor.Bir şekilde bir iki aya kadar iş bulup çıkacağımı ümit ediyorum.

Bu arada Afganistanı , Irağı ve suriyeyi ülke olarak saymıyoruz tabii :) Bunlar dışındakiler :)

@İron

Ben 2007'den itibaren Azerbaycan ve Kazakistanda 8 yıl kadar çalıştım.

Şu anda da ülke o kadar farketmez, afrika ya da orta asyada herhangi bir ülke olur. İş bakıyorum arada birkaç görüşme oluyor.Bir şekilde bir iki aya kadar iş bulup çıkacağımı ümit ediyorum.

Bu arada Afganistanı , Irağı ve suriyeyi ülke olarak saymıyoruz tabii :) Bunlar dışındakiler :)
hımm harika bana Azerbaycan ı anlatır mısın lütfen! orada tanıdığım bir gözü protez olan bir bayan arkadaşım var bu yaz Bakü ye gitmeyi düşünüyorum. Şartları nasıl 2500tl emekli maaşım ile geçinebilir miyim orada hayat pahalı mı?

@İron

Azrebaycanda da Kazakistanda da hep başkentlerde çalıştım.Dolayısıyla genel ülke hakkında bilgi vermem zor.Azerbaycan başkenti bakü olabildiğince gelişme sürecinde, dev bir şantiye gibi.İnşaat dolu bir yer.Hazar gölü kıyısında olduğundan ılıman ve istanbul iklimi diyebileceğimiz bir iklime sahip

Orada da kış kayak şehirleri aylarca kar altında olduğu halde başkent Baküye yılda 2-3 kez kar yağar o da 3-5 güne erir gider.Neredeyse aynı istanbul.

Aşırı pahalı bir şehir.Kazakistan astana, moskova, bakü bu ortaasyada neredeyse tüm başkentlerde görünen birşey.Ev kiraları 2012'de baküden ayrıldığımda 800-1200 usd arasıydı.Lüks değil normal dairelerden bahsediyorum:) Yemekler ateş pahası vs vs.

Ee peki o zaman nasıl cazip oluyor dersen; kelle koltukta gitmeyeceksin.Bir şirket seni işe alacak ve ev kiran şirketçe ödenecek ya da eğer şantiyesi varsa düzgün lojman kamp alanında yer ayarlanacak kira parası ödemeden kalacaksın.Sabah öğlen akşam yemeğin, ulaşımın vs şirketten olacak.Ve tabii yurtdışına uygun pozisyonun neyse onun getirdiği maaşını alacak cebe atacaksın.Cazibe oradan geliyor. Senin beslenme, barınma, ulaşım ana masrafların sıfırlandıktan sonra tastillerde boş zamanlarda kendi zevkin için harcayacağın paraya sen karar verince ayağını yorganına göre uzatarak gayet güzel yaşayabiliyorsun.

Hele bugünkü usd kurunu görünce burada geçirdiğim hergün bana zarar olarak görünüyor.
@İron

Oranın halkı bu koşullarda ne yapıyor peki sorusunu duydum gibime geldi.Ek bilgi vereyim.Biz şimdi ramstore ( migros ortaasya diyebiliriz ) mağazasına gidip alışveriş yapıp tonla para dökülüyoruz.Ama azeri, kazak oradan alışveriş yapmıyor.Sosyete dışında halk oraya girmiyor yada dolaşmak için giriyor.Onlar bizim bir kilosuna 20-30 tl verdiğimiz elmayı 1 tl -2 tlye şehrin dış mahallelerindeki açık pazarlarda toz toprak içinde de olsa ucuzluğu kesin yerleri bilip oralardan alıyorlar.

Biz 1000 usdye ev kirası veriyor ve çoğu zaman bir kişi kalıyorsak, onlar 100 usd'ye 4 aile iki oda yerde kirayı paylaşıp kalıyorlar.Ortak banyo tuvalet kullanıyor ve işe bu tuttukları şehir dışındaki izbe evlerden 1 saat otobüs yolculuğu ile geliyorlar.

Yani her yerde fakir fakir.Benim ortaasyayı beğenmem yanlış fikir vermesin.Sonuçta ortaasya orta avrupa değil:)

Bakü ` nün bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. öğretmen maaşları çok düşükmüş orada ama ev kiraları uçuk yani Bakü de çalışanlar ne kadar maaş alıyor ki nasıl geçiniyorlar yiyecek içecek pahalı diyorsun. Sigorta yapmıyormuş çoğu firma orada

@İron

Orada yerel halkın tabii maaşları aşırı düşük.Ancak komünizmden gelen geleneklerle su elektrik merkezi ısıtma vs çok ucuz.Bakü yerlisinin evlerinin çoğu da devlet tsarafından zamanında kendilerine bedava verilmiş.

Gayrimenkul olayı pahalılık, kiradan para kazanma son 10-15 yıldır başlayan meseleler.Orası da gittikçe bozuluyor.

Türkler dediğim gibi genelde inşaat şirketleri ile gidip onların sağladığı imkanlarla gerektiğinde sıfır harcama ile ayı geçriebiliyorlar.O açıdan kazandıkları ceplerinde kalıyor.

Alınan maaş yapılan işe göre ve şirketten şirkete değişir.Ben inşaat işlerinde Mali yöneticilik yaptığımdan ona göre bilgi aktarayım:

İnşaat işçileri kalıpçı demirci vs mesaili 1500-2000 USD aylık alır.Tekniker formenler, personel muh memurları vs 2000-3000 usd, Mühendis mimar vs teknik ofis 3000-4500 usd, teknik şefler mali şefler 4000-6000 usd arası ve şantiye müdürleri şefleri 6000-9000 usd arası aylık maaşlar alıyorlar.Proje müdürü ve yardımcısı ise onunda üstünde alır.Tabii bir de yıllık ve işbitim primleri var.Kademe arttıkça büyüyen rakamlar olmak üzere yıllık bir maaştan 30-40.000 usd'ye değişen bir skala.

Şirketine göre değişir ama genelde fiyat skalası üç aşağı beş yukarı böyle diyebilirim.

Ben kazakistanda son çalıştığım şirkette çeşitli eklerle 6000 usd net alıyordum.Şimdide 5000-7000 usd arası bir iş bulup çıkmaya çalışıyorum.Kur 2012'de 1,7 idi şimdi 3,60. Akılalmaz bir fark var.

ev almaya kalksak pahalı diyorsun yani evet haklısın TR de hiç bir firma 7000usd vermez. En güzeli yurtdışı sen yenimi emekli oldun ne kadar bağlandı ? Ben yeni oldum sıkılmaya başladım çalışırsam sıkıntım geçer ama Tr de çalışmam artık.

@İron

Yahu 7000 usd = 25.200 TL :))) Tabii ki vermezler.Yurtdışında o da sağlam ciddi firmaların bir projesine kapağı atanlar o rakamları almasalar bile zorlarlar.

Ben 2015 ortaasya krizinin hemen bitmeyeceğinin belli olmasının ve tüm işlerin rölantiye alınmasının ardından 2016 başında türkiyeye döndüm.Ardından emeklilik konusunu hazır gelmişken bitireyim bir daha düşünmek zorunda kalmayayım dedim.Önce vergi indirim belası başıma çıktı.Beklediğimin çok üstünde bir bürokrasi ile cebelleşerek ,8,5 aylık bir mücadeleden sonra 24 kasımda birikmişlerle birlikte ilk maaşımı alabildim.

Eğer süreci merak edersen konum aşağıda:

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-basvurusu-ve-sonrasinda-emeklilik-cabam.html

Ek ödeme dahil 2710 tl almaya başladım.Şimdi de zamlı 2.838 tl civarı birşey oldu.Bozdur bozdur harca diyeceğim ama sitede 900-1200 tl arası emekli maaşı bağlanan kişilerin çokluğunu görünce birşey diyemiyorum..

evet haklısın ama bu hükümet 2008 yılında referandum yaparak herkes den 500tl ile 1000tl arası çaldı benim brüt maaşım yüksekten yatmasına rağmen düşük bağlandı. 900tl ile 1200tl alıp şükreden insanlar için çok üzülüyorum , eğer 2000 yılından önce emekli olabilselerdi 1400tl maaş alacaklardı. Aynı şartlarda aynı ücretle çalışan kişiler arasında 500tl ile 1000tl arasında fark var biri 2000 yılından önce diğeri 2000 yılından sonra eğer abo : %70 olsaydı sen , ben 3 bin tl altında almazdık . Düşük alanlar içinde bugün asgari ücretin altında emekli maaşı almazdı. asgari ücretin altında emekli maaşımı olur ya TR de oluyor maalesef.

yeni emekliyimn daha maaş almadım
emekli maaş kesinti ödemesine baktım e devletten. orada belediye başkanı tazminatı diyor. bu nedir.

4,73 oranı ile emekli maaşlarımıza zam geldi bunu hesaplamak için örnek vereyim size e devlete girin 1050,00 emekli ayklığı alan bir kişinin e devlette maaşımıza bktığında aylık 1.000,00-tl ek ödeme 50 tl diyor bu ek ödeme vergi iadesidir önceki adı ile çıplak aylığımıza yani 1.000,00-tl 4,73 zammı uyguluyacağınz 1.000,00*4,73=47,30-tl zam topla 1047,30-tl eder %5 ni alacaksın bunun 52,36 tl ek ödeme eder topla 1099,66-tl eder 2017 maaş zammı

yeni emekliyimn daha maaş almadım
emekli maaş kesinti ödemesine baktım e devletten. orada belediye başkanı tazminatı diyor. bu nedir.
belediye başkanı değilsen eğer karışıklık olmuş hemen sgk ara düzelttir.

Üst Alt