Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
01.07.2017-31.12.2017 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 1027,06 TL olmuştur

01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 847, 16 TL olmuştur. (Kesir kısmını yuvarlamadım.)

01.01.2017-30.06.2017 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 960,58 TL olmuştur.

Selam Kalem hanım size bi sorum olacaktı biz 05 10 2016 da evde bakım aylığı için başvuru yaptık evrakları teslim ettik ogün bugündür bekliyoruz gelen giden olmadı şimdi yeni yıla girdik ve tabi kişi başına olması gereken gelir değişti..kişi başına gelir hesaplaması 2016 ya göremi yoksa 2017 te göremi yapılır...Birde biz bu zaman zarfı içerisinde vasilik başvurusu yaptık ve vasilikkararı aldık vasiliğide kuruma vermelimiyiz...ve vasiliğin ewde bakım maaşı çıkmasında etkisi varmı..şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...

Ayışığı48 hanenize anladığım kadarıyla henüz bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelmemiş. vasilikle ilgili mahkeme kararını heyet geldiği zaman verirsiniz. bakıma muhtaç engelli vesayet aldıgına alındıgında vasilik kararına ilişkin mahkeme kararı istenir çünkü.
şimdiye kadar heyetin gelmiş olması lazımdı. baglı oldugunuz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp sürecin çok uzadıgını ve hala heyetin gelmediğini, süreci hızlandırmalarını söyleyin.
bu zamana kadar heyet gelmediğine göre hanedeki gelir tespitinde 2017 gelir sınırını dikkate alırlar.

Melek hanım merhaba, Evde bakım aylığı için kişi başına düşen aylık gelir 847, 16 TL olması gerekiyor. Bizim gelirimiz bu kritere uymadığı için hiç müracaat etmedik. Ama çevremde kişi başı Geliri bu kriterin üstünde olduğu halde .bakım maaşı alanlar var. hatta tüm engellilere veriliyor diyorlar. Gerçekten gelir durumu sorgulanmıyor mu?.bilgilendirirseniz memnun olurum.

2017 yılı evde bakım maaşına zam!

Arkadaşlar yeni yıl ilk 6ay evde bakım maaşları 960 lira olmuştur. Bu sabah Bu sabah aile ve sosyal politikalar bakanlığı.nı arayıp bilgi aldım. (alo 183)

Kalem hanım hanım birde ben şunu öğrenmek istiyorum vasilik belgesi çıktı annenin babamdan kalan emekli maaşını bundan sonra kim çekecek bankamatikten çekiyorduk..vasilik kağıdında banka şubelerinde hesabı varsa tedbir konulur falan yazıyor bunda bir sıkıntı yaşarmıyız?

abla bu resmen yükselmemiş düşmüş nasıl iş bu ben %69 engelliyim 1030 ile 1080 lira arası maaş alıyordum evde bakım maaşı alanlarda bu miktarlara yakın alıyordular neden böyle oldu ?

slm benim iki engellim var bakim parasi almakayim eşinde sigortalı calışmakta birde engelli üzerine 2013 model araba bulunmakta 2016 yılı hane gelirini gectigi için annemin 2022 ması kesildi hane geliri araba hariç kişi başına 640 tl düşmekte araba ile nekadar bilmiyorum 2017 yılı tekrar 2022 ması alabilirmi annem

aylık gelirimizde bir azalma olursa bunu bildiriyormuyuz ne şekilde bildiriyoruz dilekçemi veriyoruz bu dilekçe verilince maaş da duraklama olyormu inceleme zamanı v.s filan

hayırlı geceler dilerim. babamın %83 sürekli raporu var rahatsızlığıda anlatmış gibi olucak ama sağ ayak diz altı yok ve sol ayağında ön kısmı yok sadece topuk duruyor bunun harici yüksek şeker damar tıkanıklığı vb. gibi bi kaç rahatsızlık daha var. biz bu konuyla ilgili anneme bakım maaşı almak için başvurduk ama raporda ağır engel yazması gerekiyormuş babamın raporunda ağır engelli yazmıyor. ve babam emekli sanırım 1400 civarı maaş alıyor. bu durumda sizce annem bakım maaşı alabilir mi. babamın bulunduğu bu kriter annemin bakım maaşı almasına yetmiyor mu. yoksa bir haksızlığa mı uğradık bilgisi olanlar yazarsa çok sevirim

ateşdağlı elbette gelir durumu sorgulanıyor. ege gelir kriterlerine uygun olmayan varsa tespit edildiğinde evde bakım aylıkları kesilir. denetime ugradıklarında durumları anlaşılır ve gereği yapılır.

Ayışığı48 vasisi vasisi olduğun bireyin maaşını çekebilir bankadan. sorun çıkmaz.

LugaL evde bakım aylıgı daha hiçbir zaman 1000 tl üstüne çıkmadı. yanlış biliyorsun. 2016 yılı ikinci altı ay için evde bakım aylıgı için bak bi:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

dursun yasin hayır, annene 2022 aylıgı baglanmaz. 2022 aylıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekiyor. siz bu sınırı geçiyorsunuz. buradaki gelir sınırı evde bakım aylıgı içindir.

Master_of_disaster sen % 70 ve üstü raporu olan engellilere ödenen 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgıyla karıştırıyorsun. % 70 ve üstü raporu olan engellilere 3 ayda bir 529 TL civarı ödeme yapılır. 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı tutarı için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

kunta gelirinde azalma olmuş. nasıl bir azalma bu? biri işten mi çıktı? yahu gelir azalınca niye aylıgın kesilsin:) yok öyle bir şey.

Sado55 raporda ağır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylıgı asla baglanmaz. isterse hanede bir kuruş bile olmasın agır özürlü rapor yoksa bakım aylığı asla baglanmaz. ağır özürlü rapor olmadan başvurunuz bile alınamaz.

kalem hanım şöyle bir azalma evde öğrenci olan çocuk için meb verdiği eğitim bursunu bile staj maaşını bile kaydettiler bu burs ve stajdan aldiği maaş bitince bunu bildirmeye gerek varmı onu öğrenmek istiyorum yani gelir artınca bildiriliyor onu biliyorum ama gelir düşünce oda bildiriliyormu

valla kunta gelir değişikliğinin bildirilmesi gerekiyor. değişiklik artış şeklinde olunca bir zorunluluk ama azalma söz konusu olunca zorunluluk olarak düşünmüyorum:) ama madem gelirde azalma var, inadına git bildir:)

Kalem abla kardeşim ağır engelli bakım parası icin 1000tl diyorlar doğrumu nereye baş vurmalıyız 1940 aldık

kalem hanım 847 sınır 6 aydan 6 aya mı değişiyor yoksa 1 senelıkmı .bızım kısı başına duşen gelır 820 .temmuz ayında babama emeklı maasına zam gelınce 847 yı gecebılır .847 sınır ne zamn degısıyor bılgı verırmısınız

Evde bakım ücreti alınırken yapılan hane halkı geliri tespitinde isteğe bağlı tarım sigortası yatıran kişinin geliri kaç lira olarak hesaplanır bilgi verebilirseniz sevinirim . Babamın emekli maaşı 1900 TL 103000 TL lik bir aracımız var ve ben isteğe bağlı tarım sigortası ödüyorum evde 5 kişi yaşıyoruz evde bakım ücreti alabilir miyiz şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Kalem hanim lutfen yardimci olurmusunuz bir cok yeri aradim ama net cevsp vermiyorlar sosyal hizmetteki arkadaslar fazla yardimci olmadi temmuzda kesildi diyelim ocakta tekrar sinirin altinda kalinca basvurabilirmiyiz

Kalem abla babaannem için almak istiyoruz fakat hiç bir adım atmadık daha. Babaannem yürüyemiyor ancak tuvalete götürüyoruz işte ev içerisinde bizimle beraber yürüyor yürüteçle. Bir de alzheimer var 10 saniye öncediğini bile unutuyor. Nasıl rapor alabiliriz babaannem hiç yürüyemiyor neredeyse. 6 aydır da dışarı çıkmamıştır. Nasıl alabiliriz sizce bu raporu

@OKTAYPASA öyle bir şey yok. 2017'nin ilk altı ayın için evde bakım aylığı 960,58 TL'dir.

@fatmamertzengin 2017 yılı boyunca geçerlidir. 01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 847,16 TL'dir.
eger sizin gelirinizde 1 temmuz itibariyle artış olursa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçerse en geç 1 ay içinde evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeyi unutmayın.
evde bakım aylıgı kesildikten sonra gelir şartlarınız uygun olunca tabiki başvuru yapabilirsiniz tekrar.

@lochness ablacım, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurun. il müdürlüğü sizi yetkili hastanelerden yakın birine sevk yapacaktır. sevk kağıdıyla gidersiniz hastaneye boylece ucret de ödemezsiniz. ayrıca il müdürlüğünden rehberlik de alabilirsiniz.
kafanıza takılan soru olursa haftanın 7 gunu 4 saat ücretsiz olarak hizmet veren alo 183'ü de arayabilir bilgi alabilirsiniz
hastane sürecinde yaşayacagınız bir sıkıntı olursa sağlık bakanlığının iletişim hattı olan ve haftanın 7 gunu 24 saat hizmet veren alo 184 SABİM hattını da aramaktan çekinmeyin.

@mikado456 bakmakla yükümlü bireylere göre gelir kriterini yazmış o site. bu da yanlış. 2828 sayılı kanun ek 7. maddesine göre hanedeki kişiler gelire dahil edilir. bakmakla yukumlu birey olup olmaması önemli değildir. hanede kaç kişi yaşıyorsa hepsi evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilir.

Kalem hanım Evde bakım ücreti alınırken yapılan hane halkı geliri tespitinde isteğe bağlı tarım sigortası yatıran kişinin geliri kaç lira olarak hesaplanır bilgi verebilirseniz sevinirim . Babamın emekli maaşı 1900 TL 103000 TL lik bir aracımız var ve ben isteğe bağlı tarım sigortası ödüyorum evde 5 kişi yaşıyoruz evde bakım ücreti alabilir miyiz şimdiden teşekkür ederim

Mrb kalem hanım öncelıkle cevap verdığınız çok tesekkur ederım. Ben TEDAYI (TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ) aradım. Emeklı maas 847.16 sınırı gecerse bıldırmek gerekıyor mu dıye sordum. Sınırın ustunde olursa otomatık kesılır. Bıldırmenıze gerek yok dedıler. Kesılmezsede maası alabılırsınız dedıler. Zaten devlet her seyı goruyor. Ilerde de ceza cıkmaz dedı. Sız ne dıyosunuz

Selamlar. Kardeşim için 2016 şubat ayında üniversite hastanesinden engelli raporu almıştık fakat ağır engelli yazmıyordu. Bu sene bakım aylığından yararlanmak için devlet hastanesinden ağır engelli ibaresinin yer aldığı bir rapor aldık. Başvuru yapacağımız yer ağır engel durumunda değişiklik olduğu için üçüncü bir hastaneden rapor almamızı ister mi?

İkinci sorum bakım aylığı ve 2022 engelli aylığına aynı anda başvurabilir miyiz? Evde yaşayan üç kişi var, kişi başına düşen gelir de 410tl civarında. Kişi başına düşen gelir hesaplanırken alınan bakım aylığı, 2022 engelli aylığını almamıza engel olur mu? Çünkü bakım aylığını kattığımızda gelir, 2022 muhtaçlık sınırını geçiyor sanırım.

Şimdiden teşekkür ederim.

@fatmamertzengin yanlış bilgi vermişler ablası sana. evde bakım aylıgında gelir değişikliği oldugunda bu durumun en geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekir mevzuat gereği. bakıcıya imzalattıran taahhütnamede de bu durum yazar. bakıcı bu taahhutnameye imza atarak gelir değişikliğini zamanında bildireceğini aksi takdirde hakkında hukuki işlem yapılmasını kabul etmiş sayılır.
hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 847, 16 TL'yi geçtiği takdirde vaktinde bildirmekle mükellefsiniz.
1 temmuzdan sonra emekli aylıgı artışı oldugu takdirde ve sınırı geçerseniz bunu il müdürlüğüne bildirin. il müdürlüğü de aylık kesip kesmeme işlemine hane gelirine bakarak karar verecek ve sizi bilgilendirecektir.

UYARI: evde bakım aylıklarında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçilmesine ragmen aylık almaya devam edenlerin yersiz aldıkları tüm ödemeler faiziyle birlikte geri alınır. siz bildirmediniz. kurum da bunu 1 sene sonra fark etti. o yersiz aldıgınız ödemeleri faizi ile birlikte geri alırlar sizden.

@pasak 2016 şubat ayında agır özürlü olmayan bir rapor almışsınız.
bu sene içinde de agır özürlü rapor almışsınız.
ilk aldığınız rapor için il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ettiyseniz, il sağlık müdürlüğü de sizi başka bir hastaneye sevk ettiyse ve ikinci raporu bu itiraz üzerine aldıysanız:
bu durumda evet ikinci raporunuz geçersizdir. iki rapor arasında fark oldugu için il sağlık müdürlüğünün sizi bunda hakem hastaneye sevk etmesi gerekir. bu hakem hastanenin vereceği rapor da kesindir.

ama ilk rapordan sonraki raporu il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu değil de Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden kendiniz aldıysanız ikinci rapor işinizi görür rahat olun:)

merhaba Kalem hanım,
Bir sorum olucaktı benım de.Ben emkliyim ve oglumun vasisiyim suan evde bakım maası da alıyorum . Oglumun agır engelli raporu var %70 suan malulen emekli. Benim üstümde suan 2 daire var birinde ben 2 oglum ve karım oturuyor . Karımın ustunede zamanında biriktirdigimiz parayla oglum kaza yaptıktan sonra biriktirdigimiz parayla 3 daire aldık . toplam 5 dairemiz var . Ve oglum evli cocugu var . Sorum su olucak . Bakım aylıgı bu saydıgım nedenlerle kesilir mi ?

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]Merhaba Kalem Hanım,

Ben ağır engelliyim, annem emekli, maaşı 2050 tl,
İkimiz yaşadığımız için maaş bağlanamıyordu, Annem kalp hastası, Ablamın kızı 14 yaşındaki yeğenim bizimle yaşamaya başladı (ablam karşı apartmanda oturuyor) yeğenimin ikametgahını bizim eve alsak annemin maaşı 3e bölünür mü?

Ablam ve eşi çalışıyor, onların maaşınıda yeğenimden dolayı dahil ederler mi?

Teşekkürler.[/FONT]

kişi başı düşen gelir 841,6TL yapiyor bu hesaba göre yazdıgınız bütün glirler elinize geçiyor olsa dahi alabilirsiniz

YavuzA yegeniniz 18 yaş altında oldugu için onun ikamet adresi ebeveyninin yanıdır. ebeveyni olmadan yegeninizin ikametini size aldıramazsınız.
eger hanede 3 kişi olursanız geliriniz uygun olacak. 18 yaş üstü geliri olmayan başka birini hanenize almaya çalışın. evde 2 kişi iken sınırı geçiyorsunuz.

casper7 verdiğiniz bu bilgilerle size yardımcı olamam. sorduğum şu soruları cevaplarsanız ona göre yardımcı olabilirim.
1) agır engelli % 70 raporlu oğlunuzun bakıcısı siz misiniz? yani evde bakım ücreti sizin hesabınıza mı yatıyor?
2) hanede toplam kaç kişisiniz? evde bakım aylıgı baglandıktan sonra haneden ayrılan oldu mu? ya da haneye katılan?
3) evde bakım aylıgı baglandıktan sonra hanede gelir değişikliği oldu mu? hangi gelir değişiklikleri olduysa yazınız.
- evde bakım aylıgı baglandıktan sonra çalışan, emekli olan vs?
4) evde bakım aylıgı baglandıktan sonra mal (araç,ev,arsa vs) edindiniz mi? hangi malları edindiyseniz yazınız.

bunları cevaplayın devam ederiz.

NOT: sorularınız için ayrı başlık açın. ayrı başlık açınca hem sizin takip etmeniz hem de benim takip etmem kolaylaşacak. bazen soru-cevaplarla ilerlediğimiz için ayrı başlık daha kullanışlı oluyor ve konu dağılmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt