Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Melek Hanım tekrar gelmişler farklı bir heyet teyze hiç ümitlenme çocukların bekar, bekar olmasalar sorun değil ama bekar oldukları için çıkmaz demişler. Yaş sınırı yok mu ? böyle bir şart mı var ben anlamadım bizim ayrı yaşamamız için illa evli mi olmamız gerek ?

buz.payı yukarıda ben uzun uzun anlattım. sizin bekar olmanızdan onlara ne? kafalarına göre uygulama yapamazlar.
siz iki kardeşin ikamet adresi ayrı hanede mi? evet.
siz iki kardeş babanızdan ayrı kendi ikamet adresinizde mi yaşıyorsunuz? evet.
bu durumda siz hane gelir hesabına dahil edilmezsiniz.
ama ikametiniz ayrı olmasına ragmen babanlarla yaşıyorsanız bu durumda hane gelir hesabına dahil edilirsiniz.

o heyetteki memurun söylediklerini en kısa sürede il müdürlüğüne gidip anlat. Mevzata göre, babanlarla yaşamıyorsanız ve ikametiniz ayrıysa hane gelir hesabına dahil edilemeyeceğinizi soyle. mevzuata uygun davransınlar. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü aramadan once yukarıdaki mesajlarımı da dikkatle oku, derdini iyi anlat.
gelişmelerden de haberim olsun.
ama bak, tekrar diyorum. eger ikametin ayrı olmasına ragmen babanlarla yaşıyorsan gelir hesabına dahil edilirsin.

nasıl olcak peki kişi başı glir 847.16 tl yi aşdığı durum olur düştüğü urum olur.diyeim ki işten ayrıdınyada daha düşük maşlı iş girdin ikide bir tekrar müracat edip evde bakım parası kesilecek daha sonra tekrarmüract edip maaş bağlanması için git gel bekle altı ay .saçmalık bence birde ceza ödeniyor gelir yükselince .bunun adı ağır engelli evde bakım yani devlet kendi bakacağina engelli ailesine bakım masaflarını ödeyip aileye bakım yardımı yapıyor.bunun zenginlkle fakirlikle alakası yok.100000 tl lik otomobil alan bir aile zengindir dimi ancak devlet bu otomobili alan aileyede bakım parası veriyorsa gelirine bakmamalı

bence evde bakım kriterleri sadece ağır engelli ve sürekli olarak kalmalı gelir testi saçmalık gelir yükseldi düştü ceza öde müracat et birsrü formlite uğraş dur bununla igili yapılabilecek birşe varmı kadırılması için uğraşlım bence.yasal düzenleme yapsalar çok iy olur

Kalem abla engelli yakını emekli olacakmı bizmi ödeyeceğiz devletmi ne zaman baş vuralım

Kalem Hn,

Kız kardeşim ve Enişte min vefatından sonra vasiliğini üstlendiğim 16 yaşındaki öğrenci yeğenimi bakıcı aile olarak bana ait Konutta 2 yaşında çocukları olan kayınbiraderin ailesinin yanına yerleştirdim.
Daha sonra çocuğuna ağır özürlü %80 otizm teşhis konan aile evde bakım aylığı bağlanması için başvuruda bulundu.
Rapora ve gelir durumuna göre engel bulunmamaktadır.Ancak vadisi olduğum yeğenimin kullanımı ve kontrolü bende olan babadan maaş ve kira geliri bulunmaktadır.
Bu durumun evde bakım aylığına nasıl bir etkisi olur.Görüşünüz nedir veya daha geniş bilgiye nasıl ulaşabilirim.
Teşekkürler..

Ben %76 engel ağır engelleyim evde 4 kişiyiz sadece babam 2000 tl emekli maaşı alıyor bende boşandığım için aylık 350 tl alıyorum 4 yıl alacağım icra müdürlüğünden biz 3 ayda bir 750 tl bakım ücreti alacakmışız bu doğrumu acaba

Sayim kalem hanim iyi günler sizden cevap bekliyorum.. 97 agir engellimiz var fakat kisi başına düşen gelir denk gelmiyor limiti geçiyoruz bizim ikametimize okuyan yigenimizi vb alsak herhangi bir sıkıntı olurmu öyle denklestirmeyi düşünüyoruz çünkü ihtiyacimiz var bu yardıma daha önceden alıyorduk limiti geçtiğimiz için kesmişlerdi

Yok malesef. Arada hesabınızı kontrol edin. Bakım maaşı, mesela Ocak ayı bakımı Şubat ta alınır

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar hanede yaşayan kişi sayısı 3 ve toplam gelir 2520 tl ve bu hanede yaşayan özürlü çocuk için maaş bağlandı sorum şu 2520 TL gelire resmi ve bayram mesaileri girerse gelir kriterini geçiyor her ay değil sadece mesai olduğunda bu durumda ödenen maaş kesilir mi sorum bu teşekkürler

Her ay düzenli olarak artmıyorsa sorun olmaz

Merhaba Kalem Melek Hanım, ben işsizim şuan. Evde bakım maaşı alıyoruz, 1500TL lik bir işe girme durumum var. Bu maaşla olan gelir sınırın altında kalıyor. Fakat mesai ve prim olursa üzerine çıkma durumu var, bu durumda sadece Maaş mı hesaplanıyor yoksa Mesai & primlerde hesaplanıyor mu? Aslında mantık çerçevesinde hesaplanmaması gerek ama bizim ülkede mantık işlemediği için kafama takıldı bu yüzden size sordum siz yönetmelikleri daha iyi bilirsiniz.

Maaş bordrosuna bakarlar, mesai ve prim maaş bordrosuna yansımaz . Başladığını bildir sen yinede

@çınar
Vasisi olsan dahi ayrı evde oldugu için sizin gelirinin hesaba katılmaz

Çınarlı yeğeninizin anne ve babası vefat etmiş. siz yegeninizin vasisiniz. yegeninizi kayınbiraderinizin ailesinin evine yerleştirmişsiniz. kayınbiraderinizin çocuğu engelli olduğundan evde bakım aylığına başvurmuşlar. yegenizin maaşı ve kira geliri varmış. yegeninizin maaş ve kira gelirinin evde bakım aylıgında hesaba katılıp katılmayacağını soruyorsunuz.
eger yegeninizin ikameti kayınbiraderinizin evindeyse, bu durumda yegeninizin geliri evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilir. siz çocugun sadece vasisisiniz, ona ait gelirlerin sahibi değilsiniz. çocugun ikameti resmi olarak oradaysa elbette geliri hesaba dahil edilecektir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa evde bakım aylıgı baglanır. aksi durumda baglanmaz. tabi rapor ve bakıma muhtaçlık şartlarına da uyması kaydıyla. sadece gelirinin uygun olması yetmez yani.

setbys 25 yaş altı okuyan çocuğa anne ve babasının bakım borcu vardır. sizin haneye dahil edilmez. 18 yaş altı olmayan ve 25 yaş altı okumayan dışında birini alın haneye ve öyle başvurun. ikametini size aldıracak kişi hem sizle yaşasın hem de ikameti sizle olsun.
yegeniniz konusunda yine aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp sorun. yegeninizin sizde kaldığını ve gelire dahil edilip edilmeyeceğini sorun. ortada yönetmelik olmadığından ben de emin olamadım çünkü.

denetleyen sürekli olmayan gelirlerin ortalama aylık geliri dikkate alınır. senede 3-4 defa elinize fazladan para geçti diye maaş kesilmez merak etmeyin:) maaş dışında elinize geçen mesai miktarlarını evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin. bu paranın sürekli olmadığını da belirtin. kanun gereği ortalama aylık geliri dikkate almak zorundalar.

akadirarik evde bakım aylığında sadece evde bakım aylıkları hesaba katılmaz. onun haricinde her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayriresmi her gelir dikkate alınır. sürekli olmayan gelirlerin ise ortalama aylık geliri dikkate alınır. mesailerden senede toplam olarak eline 3000 TL geçti diyelim. bunun ortalama aylık geliri bulunur ve hanenin aylık gelir hesabına dahil edilir. maaş dışında eline geçen mesai, prim vs gelirleri evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğüne bildirirsin onlar hesabı yapar. hesabı nasıl yaptıklarını muhakkak sor onlara ama. bazı il müdürlükleri 6 ay üzerinden yapıyor. 6 ayda eline geçen mesai, prim vs topluyor, altıya bölüyor. gerçi il müdürlüklerinin ne yaptıgı belli değil:)

Merhaba kalem hanım size bir şey danışıcam
Annem %76 oranla engelli babam annemin üzerinden bakım parasi alıyor babamın emekli maaşı 1400 tl bende bu pazartesi 3 aylığına sigortalı ise başlıyacağım haliyle eve giren para yüksek oluyor size sorduğum soru 3 aylığına başlıyacağım is sonucu bakım parasi iptal olur mu

1 ay içinde bildirmeniz gerek sınırı gecerse kesilir, bir çözüm bulunabilir işveren maaşını asgari ücret öder kalanı elden verirse, (bunun için evdeki kişi sayısı kaç)

Evdeki kişi sayisi 3 bende lise öğrencisiyim yaz tatilini is amaçlı değerlendiriyim dedim babamın maaş 1400 tl haliyle benim maaşımda sigortalı olacağım için 1400 civarı olucak haliyle evdeki 2800 lira gelirimiz olucak

Bide sizden sorum bakım parasını aylık 960 alıyoruz biz bunu dondurmak 3 aylığına 3 ay sonra tekrar maaşı aktif edebilir miyiz

Dondurma olmaz bakım maaşı da,çözüm ise yaramadı.

Yanı demek istediğiniz çalışmayacaksın demek istedin değil mi

Eve birini alma imkanı yok mu? Yoksa kesilir bağlanmak için işlem bastan olur

Bide bir şey sorucam ben sigorta başlangıcım yarın ikametgah bilgilerimde bizim ev ben ikametgâhı amcamlara aldırsam yani binevi adres değişikliğini bildirsem o zaman bakım parasi iptal olur mu

Bir sorum da benim olacak.Halam %92 engelli.Ağır özürlü değil diyaliz hastası.Oturdukları bina müstakil ve 2 katlı.2 katta halamın üzerine.Halam ve eniştem 1 dairede yaşıyorlar oğlu ve gelini ise 2. dairede.Eniştemin 1600 TL maaşı var ve başka gelirleri yok.
Bu durumda halama maaş bağlanır mı?

raporun ağır özürlü kısmı -evet- olmalı yoksa bağlanmıyor malesef

Hanım efendi merhaba açıklayıcı bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim.%80 Ağır özürlü raporuna sahip çocuğum var. Sizin yazdıklarınızdan anladığıma göre gelir kriterine takılıyorum ve bu maaşı benim ailem alamaz.
Köydeki bekar kardeşimin ikametini benim eve alsam yada köydeki anne ve babamın ikametini benim eve alsam bir sıkıntı olur mu teşekkür ederim.

merhabalar kalem hanım,foruma yeni katıldım.öncelikle böyle güzel ve yararlı bir platform oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim,Allah razı olsun sizden.benim ağır engelli ağabeyim var %92 ağır engelli raporu mevcut.bakıcısı annem ve evde sadece annemle ağabeyim yaşıyor,geçen sene kaybettiğimiz babamdan kalan emekli aylığı tek gelirleri. maalesef bu aydan itibaren kişi başı aylık gelir sınırı 13 tl geçiyorlar ve yalnızca 13 liralık fark için evde bakım aylığının kesilmesi yazık olur diye düşünüyorum.bu sorunu aşmak için evli olan ve geliri olmayan ablamın ikametini onların yanına almamız yeterli olur mu?şimdiden teşekkürler

evli ablanızın ikametini tek başına annenizin yanına alamazsınız eşi ve çocukları ile alabilirsiniz evli görunup annenizle yaşayamaz yani bakanlığa göre öyle değerlendirilir

Erkankara,
Bekar geliri olmayan gerek, anne baba olabilir
Furkan, olur da değişiklik olunca. Evdeki kiş azalır hesap yapılıp onay verilerine kadar maaş durur 3ay için değmez

Hatice korkmaz,
Gelir hesabı yapılırken, (evdeki bakmakla yükümlü olduğu kişiler) bundan anladığım oğlu, kızı, ana baba, dede, nine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt