Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı belirlendi

Konular
27
Reaksiyonlar
0
evde bakım için 2018 yılı kişi başı düşen aylık gelir sınırı asgari ücretin bu gün belirlenmesiyle 967.21 TL olmuştur hayırlı olsun.

01.01.2018 - 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, [SIZE=4]967,27[/SIZE] TL olmuştur.

NOT: tam miktarı 967,273333 TL.

NOT: evde bakım aylığı miktarlarını hafta içi yayınlayacağım. hem Bütçe Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekleyeceğim (bu gece yayınlanır), hem de hafta içi maliyenin memur katsayısını enflasyon farkına göre yeniden belirlemesini bekleyeceğim.

Kalem abla

Engeli maaşi zam var mi kalem abla engelli ay ligi alanlarda hanede kişi başı düşen nedir kalem abla

yanlizkurt06

2022 engelli maaşında gelir kriteri için 60 TL artış var
Bakım maaşı için 110 TL artış var
Neden böyledir?

assassin_gck anlatayım:)
net asgari ücret: 1603,12 TL
AGİ: 152,21 TL
bkz: https://www.csgb.gov.tr/home/Contents/Istatistikler/AsgariUcret

1603,12 TL'ye 152,21 TL tutarındaki asgari geçim indirimi (AGİ) de dahil. işveren AGİ'yi asgari ücret içinde öder. devlet de bu tutarı vergiden düşer. evde bakım aylığı ise sosyal yardımdır. dolayısıyla net asgari ücretten agi çıkartılır: 1603,12 - 152,21 = 1450,91 TL
evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, asgari ücretin üçte ikisi olarak belirlenmiştir mevzuata göre. 1450,91 TL'nin üçte ikisi de 967,273333 TL'dir.

Kalem

tesekkür ederim. ama aile gelirinin icinde de agi var onu da cıkarsınlar o zaman aile gelirini hesaplarken :) tekrar tesekkürler. :)

assassin_gck :) o kadar da değil:) hanedeki vatandaş çalışıyor ve asgari ucret alıyorsa aldığı ücret hane gelirine tam dahil edilir:) sonuçta işveren net asgari ücrete agi'yi de katmak zorunda:) hane geliri hesaplanırken bu miktar çıkartılamaz, üzgünüm:)

evde baakım maaşı 2018 ne kadar olacak bilen varmı

Kalem mrb abla asgari ücrete yapılan bu zam 2022 maaşı kesilenleri etkilermi yani tekrar bağlanırmı hanede 2 kişi olanların

Merhaba yetim maaşı alıyorum 1400 tl babam memurdu 10 yıl çalışıp vefat etmişti şimdi beni etkiliyormu artış olucakmı sizce

evde bakım gelir kriteri ne oldu güncel durum ne?.....

Benim maaşım sınıra takıldı ve kesildi keşke şu Gelir Kriteri Şartını kaldırsalar.....

mıhcı

aynen benimde maaşımda gelir kriterini 30 tl aştığı için kestiler bizi hala başkalarına muhtaç bırakıyorlar keşke bu duruma bi çare olsalar sadece engellinin gelirine baksalar.

Kalem abla biz evde 3 kisiyiz kardesim kocasiyla sorunlari var ve bizde kalcak cocuklarin okulu icin ikametini bize alicak fakat resmi olarak bosanmadilar. Acaba kocasinin geliri ona dahil ediliote bizim bakim maasimiz kesilir mi ?

Kalem abla evde 6 kişiyiz ve sınırı geçmiyoruz. Başvuru yaptık bakıcı
Engelli kişinin kardeşi oldu. Heyet geldiğinde evde yoktu acaba bu sorun teşkil eder mi?

İşlerini halletmek için dışarı çıktı onun yerine aynı hanede yaşayan gelini vardı. Olumsuz yanıt verirler mi acaba? Teşekkürler.

Gelir kriteri hesaplanırken Bireysel Emeklilik için kesilen miktar dusuluyor mu?

Maaş 3400 ama ele geçen 3300 diyelim. Hanedeki kişi sayısına hangi rakam bölünüyor?

Kalem abla bakım aylığı alıyorum bugün genel incelemeye geldiler sadece bir ay da gelir sınırını geçtiğimiz için sadece o ayın parasını isteyeceklerini söylediler.... bir ay diye geri ödeme olabilir mi ?

iyi günler evde bakım maaşı kişi başı gelir nasıl hesaplanır

Son düzenleme:
Kalem hanım ben 2022 maaşı almaktayım eşim ve ben iki kişiyiz anneme evde bakım parası için başvursam eşim bakıyor anneme beni maaşım kesilirmi bilgi verir seniz sevinirim

furkan1963

evde bakım maaşı kişi başı gelir 2018 yılı için 967,27lira .evinize giren gelirleri toplayın ve evdeki kişi sayısına bölün çıkan sonuç 967,27 liradan az ise gelir şartınız tutuyor demektir.

misal hane geliri 3000 lira ve evde de 4 kişi var dersek. 3000 / 4 : 750 .bu durumda çıkan sonuç 967,27 den küçük olduğu için gelir şartı tutar ve maaş almaya hak kazanır tabii diğer şartları da tutuyorsa.

@adm80
2022 maaşından başka herhangi bir geliriniz yoksa gelir olarak şartınız evde bakım maaşı için yeterli .

sayın mka benim demek istediğim hanede iki kişiyiz ve 2022 muhtaçlık sınırı 483,63 TL iki kişi toplam 967 tl ediyor biz evde bakım aylığı alırsak o zaman 1000 tl yi geçiyor yani maaşım kesilirmi

Üst Alt