Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı belirlendi

karakaya 3400 TL hane gelirine dahil edilir diye düşünüyorum ama emin değilim. alo 183'e ya da aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne sor istersen ablası.

adm80 evde bakım aylığı da 2022 aylığı gelir hesabına dahil ediliyor. dolayısıyla evde bakım aylığı baglandıktan sonra yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aldığınız 2022 aylığı kesilir.
kirada oturuyorsanız hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kirada mı oturuyorsunuz?

bakıcı olarak annenizi düşünüyormuşsunuz. anneniz ayrı hanede mi yaşıyor? neden eşinizi bakıcı düşünmüyorsunuz?

Kalem abla merhaba evde bakım parası için bakıcı babasından dul maaşı alıyo

Bakım parası da alabilir mi acaba?

Nihanduru

bakımı yapan engellinin anne babası yada kardeşlerinden biridir büyük ihtimal.engelli ile aynı evde ikamet ediyosa evet aldıgı dul maaşı(bu babadan alınan dul değil yetim maaşı olmasın) kısaca hertürlü gelir hane kişibaşı gelire eklenir ve gelir şartı olan 967 lirayı geçmiyorsa evet evde bakım maaşı alabilir

978 tl düşüyo bizim kişi başina düşen gelir ağır özürlü
Raporu çıktı annemim%98 ama kişi Başı düşen gelir
10 tl fazla çıkıyo kişi başi alabilirmiyim yardımcı olun lütfen

Kişi başına düşen gelir

Kalem ablacım biz evde bakım maaşı için başvuracagız ama evde 2 asgari ücretle çalışan 1 de emekli var evdr 8 kişi yaşıyoruz alabilşrmiyiz acaba

Kişi başına düşen gelir ne kadar olmalı ki acaba

Bir şey sorwcam bu kişi başına düşen milli gelir şuan 967 pekinnenzaman artıyor asgari ücretle beraber mi

Evde bakım aylığı

Merhaba
Bugün itibariyle evde bakım maşım kesildi gelır kriterini aştığımızdan dolayı gelen yazıda öyle deniyor
Bizim hesaplamamıza göre aşmıyor
Ne yapmalıyım nasıl itiraz etmeliyim bilgi lütfen

Merhaba arkadaşlar eşim %79 engelli ağır ve sürekli eski için benim annem yani eşimin kayınvalidesi bakacak aile apartmanı annem bende babam ise abimlerde ikamet edecek bakıcı olarak gösterilen annemin üzerine ev ve arsa tapusu var ama hiç bir gelir yok acaba olurmu

Evde bakım maaşı eşim %79 ağır engelli ben prosedür olarak oluyormusum ama il müdürlüğü yetkilileri eve denetim için gelenler sizi evde bulamazlar ise sıkıntı olur dediler ama mevzuatta 8 saat evde olabilirse sıkıntı yok diyor bu durumda olan varmı

Sen ne iş yapıyorsun tarık?
Annen bakıcı,engelli eşin 8 saat yanında durması önemli babanıda haneye eklemek zorunda

Annemi haneye eklemeden ama yakın ikamet etse iki kat uste abimlerde ikamet ederlerse sıkıntı olmaz sanırım..ben özel sektör de çalışıyorum ev yok gelir 2500 hanede 5 kişi var

Kalem Hanım Melek Hanım,

Abime bakan teyzemin maaşını şu sebep ile kestiler,

Babasından aldığı dul ve yetim aylığı ekim ayında 995 tl olduğu için kişi başına düşen aylık geliri (967 tl) geçtiği için kesildi.

Kasım ayında ise dul ve yetim aylığı 964 tl biz gidip tekrardan başvuru yapalı mı? ekim ayında ki 995 tl ise ek ödeme artışından dolayı fakat bu ek ödeme her ay değişkenlik gösteriyor aşağı ve yukarı tutarlı olarak bununla ilgili nasıl bir konuşma yapmalıyız? İlgili kuruma brüt maaşı 948 tl ek ödeme ile bu tutar değişiyor + - yönde.

Not abim yanlız kalıyor teyzem ile aynı sokakta oturuyorlar gün içerisinde devamlı gidip geliyor.

bilgi ve desteğiniz ricası ile.

Saygılar.

Bence uygulama saçma mesala bakıma muhtaç engelli ailenin muhtaçlık durumuna bakılsın doğru ama evde bakım yapan akrabanın gelirinin hesaplanması saçma bir uygulama sonuçta engelli akraba zengin olsa bile veya maaş alıyor olsa bile sonuçta engelli bireye sahip çıkıyor..Bu şekilde engelli bireylere zorluk çıkarıp onları yalnızlığa mahkum bırakan bir anlayış..

FARUKGN Tarık Koçak
Sanki bir yanlış anlaşılma ya da hatalı bir uygulama var gibi bu işte.
Bakıcı ile engelli farklı evlerde ikamet ediyorsa bakınının geliri hane gelirine dahil edilmez.

Eşim rahatsız 79 ağır engelli aynı apartmanda oturuyoruz bakıcı olarak annemi benim haneye aldırmak istedim ama babamın gelirlerini bile haneye dahil etmediğim halde babam kamu emeklisi onun maaşı tapuda görünen herşeyi olumsuz bulup değerlendirme yapmadılar.Yahu ben evliyim evim hanım ayrı babam bana bakmakla mükellef değil ki onun malını mülkü ile engellinin ailesinin ne alakası var babam iyilik yaptı 1 ev aldı oturun dedi o da zaten babam üzerine 2500 lira 5 kişi engelli aile kişi başı gelir 500 TL bakıcı annem olsun istedim benim haneye alıyorum bu sefer babamı benim haneye almadığım halde onun gelirini de bana sayıyor lar

Mevzuatta eşime bakım parasını ben çalıştığım halde ben bile alabilirmisim 24 saatte 8 saat hasta yanında olması deniyor oysa ben sadece 8 saat dışarda işte oluyorum zaten iki haftada gecede çalışıyorum ve eşimin yanında bulunuyorum.Ama Aile sosyal politikalar il müdürü benim basvurumu bile almadı aldırmadı..183 den bilgi aldım olur dedim müdür bana bırak 183 ü oraya bebe şebeyi koyuyorlar hiç bir bok bildikleri yok dedi bana biraz müdür işgüzar kendi kafasına göre mevzuat harici uygulama yapıyor gibi geldi..

Ufukalp Kalem selamlar öncelikle teşekkürler burada bir bilgi kirliliği olmaması ve konunu netliği adına şunu belirtmek istiyorum dul ve yetim aylığını engelli abim alıyor. Evde bakım maaşını ise teyzem alıyor.

FARUKGN
Yazınızdan dul ve yetim maaşını teyzeniz alıyor, onun gelirinden dolayı kesildi gibi anladım, o yüzden öyle yazdım.
Malesef limiti geçen en ufak ve her türlü geliri göze alıyorlar.

Be ve eşim tek başımıza yaşıyoz ben %78 agır engelliyim maaş alabilirz 2 kişıyiz

Merhabalar, 2,5 yaşındaki çocuğum için %60 ve AGIR engelli raporu verildi.(ortopedi).
Eşim çalışmıyor, benimde brüt kazancim 5900 tl. Evde 1 ı engelli toplam 2 çocuğum ve eşim var. Toplamda 4 kişiyiz. Kişi başına gelir yüksekte kaldığı için bu haktan yararlanamıyoruz. Eşimin annesi,babası ve kardeşi ile aynı evde ikamet ediyoruz olarak gozukuyor ancak onlar farklı bir adrese ikametini aldıracaklar. Burada sormak istediğim, eşimin erkek kardeşinin (1994 dogumlu) ikametini almamasi ve bizimle otueuyor olmasi, hane icerisindeki kisi basi hesaplamayi 5 kisi uzerinden yaptirir mi?
Yardımcı olursanız sevirinim.

Selamlar,

Bakım Aylıgında / kişi başı gelir hesabı

Merhabalar , Merak ettiğim ,Bilgi edinmek İstedigim bi Konu Var yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi 4 Kişilik Ailenin sadece Asgari Ücret Maaşı Var 2020 TL Bakım Aylıgıda Alıyor 1305 TL , Şimdi Sorum Şu.
2020 TL mi 4 e Bölünecek Yani ailenin Kişi Başı geliri 505 TL mi Oluyor 2020 TL 4 e Bölerek.
Yoksa 2020 + 1305 Bakım Aylıgıda eklenerek 3325 TLmi oluyor Ailenin Toplam Geliri ? Yani 3325 TLyi Bölünce 4 Kişilik ailenin kişi başı geliri 831 TL mi oluyor ?
Ufukalp
Kalem
Ve diger bilgisi olan Kişiler bilgi verirse çok sevinirim.

Matraxman
2022 engelli aylığı gelir kriteri için soruyorsanız evde bakım aylığı da hane gelirine dahil edilir.

Ufukalp

2022 Maaşı İçin Değil Abi , Genel Olarak hesaplamayı merak ettim.

Matraxman
Genel diye bir şey olmaz ki, her konunun yönetmeliği, şartı şurtu farklı olur. Mesela evde bakım aylığı için başvursan bağlanacak evde bakım aylığı hane gelirine dahil edilmez. 2022 için başvursan alıyorsan evde bakım aylığı dahil edilir.
Kimi sosyal yardımları gelir sayar, kimi sürekliliği garanti olmadığı için saymaz.

Canpiri
Dün gece size cevap yazmıştım, neden silinmiş mesajım anlamadım.
Evde bakım aylığı kişi başı aylık gelir üst limiti şu anda 1.219 TL.

Üst Alt