Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 Evde bakım maaşları kaç lira olacak?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
Evde engelli ve yaşlı yakınına bakanlara verilen maaş Ocak’ta artacak. Memur zammıyla bin 311 liraya çıkacak.

Devlet, bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların ailelerinden ayrılmaması ve vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi için evde bakım desteği sağlıyor. Bu maaştan yararlanan kişi sayısı 500 bini aşmış durumda. 2005'ten itibaren Sosyal Hizmetler Kanunu'yla başlatılan evde bakım yardımı, Ocak'ta zamlanacak. Halen bin 179 lira 40 kuruş seviyesinde bulunan aylık tutar, memur maaş zammıyla yükselecek. Enflasyon tahminlerine göre memurların Ocak zammının yüzde 11.15 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu tahmine göre maaş, bin 311 liraya çıkacak. Söz konusu ödemeden yararlanmak için engellinin Sağlık Kurulu raporunda, engel oranının yüzde 50 ve üzerinde olarak belirtilmesi, ayrıca 'ağır engelli' ibaresinin yer alması isteniyor. Raporla birlikte bakım ücreti alacak kişilerin gelirine de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 967,27 liradan az olması isteniyor.

Konuyu buradan inceleyiniz
Evde bakıma bin 311 TL - Video 7

bakım ücreti alacak kişilerin gelirine de bakılıyor. Hanede kişi başı gelirin 967,27 liradan az olması isteniyor.

İşte bu çok kötü olur, kaç kişinin maaşı kesilir
Bu maaştan yararlanan kişi sayısı 500 bini aşmış durumda,
Azalma olur artık,

Merhaba 967 tl ocakta ne kadar olur acaba tahmini bir rakam var mı dır? Teşekkürler.

evde bakım ücreleri asgari ücret üzerinden

arkadaşlar ülke tv de evde bakım ücretlerinin asgari ücret üzerinden düzenlenecegi söylendi aile ve çalışma bakınıda bugünkü konuşmasında asgari ücretin evdekım ücretleri ve bir çok maaşıda ilgiledirdigi söylendi

Evde bakım aylıklarında hane geliri olarak hesaplamasında ikramiyelerden etkilenmemek için imza kampanyası başlattalım diyorum kimse evde bakım aylığı almıyor mu?

Az olması isteniyor bunun neyine şaşırdıniz anlamadım :) 967 geçince alamıyor Sun zaten 😁 Ocak ayında bu rakamda artacak

Tevfik33 bilader zaten evde bakım aylıkları 1179.40 TL şuanda ocakta büyük ihtimalle ya 1250 veya 1300TL civarında olacak zaten ne 967'den bahsediyordun

Yeni yılda enflasyon yükseliyor açlık ve yoksulluk sınırı yükseliyor
Kesinlikle kişi başı gelir kriteri de yükselecek

Evde bakım

Slm 2019da evde bakım maaşi nekadar olacak ne kadar zam alacak bilgisi olan kalem abla acıklama yapar sa seviniriz

arkadaşlar büyük ihtimalle %10.64 gibi bir zam gözüküyor kesinleşmiş gibi böylece 1179.40 TL olan evde bakım aylığı yeni zam gerçekleşirse 1.304,88 TL olacak yani 125 TL bir zam

Evde bakım ocak zammını düşünüyorsunuz ama nedense ikramiyelerden dolayı 10 lira 20 lira sınırı aştıkları için şu an 100 bin kişinin engelli bakım maaşlarının kesildiği için neler yapılabilir onu düşünmüyoruz sonuçta asgari ücrete gelen zammın 3 te 2 si bulunup sınır ona göre belirlenecek ne kadar asgari ücrete zam olursa o kadar gelir sınırı artar sonra 5 ay sonra bayram ikramiyesi alınır farkında olmadan bir bakmışsınız gelir artar cezalı duruma düşülür bu konu ile neler yapılır onu sorgulamak lazım birlik ve beraberlik olundu köprü cezaları af olundu engelli lerde varmı birlik beraberlik zor ancak başımıza bir şey gelirse klavye başında sitem ederiz yanlış anlama olmasın engelli olarak belki buna bende dahil olabilir bende bu gerçekleri yazdığım için hatalı olabilirim

bilgeadam; imza kampanyası cimere yazalım başlık atalım bu konuda mağdur olmak istemiyoruz..

Ben gereken yerlere yazdım fakat diğer engelli arkadaşlarda yazmışlardır ama ses olması için dahada olması gerekli olduğuna inanıyorum

Kişi başı gelir 967 de kalırsa işimiz zor.. kalem hanım 1219 tl olduğunu yazmış kesinleşmiş bi rakam yokmu arkadaş lar yada bu rakam tahmini ne kadar olur iyi günler

2022 maaşlar tam olarak ne kadar oldu.selamlar

arkadaşlar,
evde bakım aylığı miktarları henüz kesinleşmiş değil.
maaş hesabı için gerekli veriler (gösterge sayısı ve memur katsayısı) resmiyet kazandıktan sonra derhal hesap yapıp bilgilendirme yapacağım.
zamlı miktarları 3-5 Ocak'ta sizlerle paylaşırım.
az kaldı biraz sabır.

NOT: evde bakım aylıkları 1.1.2019 tarihi itibariyle zamlanacak.
ama biliyorsunuz ki evde bakım aylıklarında peşin ödeme yok.
Ocak'ta alacağınız evde bakım aylığı aralık 2018 ayının bakım ücretidir.
dolayısıyla zamlı evde bakım aylığını şubat 2019'da alacaksınız.
özetle, ocak ayının bakım ücretini şubatta alacaksınız.

hayrlı olsun yıl sonu enflasyon 0.40 düşüş ile %20.30 ile gerçekleşti buna göre evde bakım aylıklarına yatacak zamlı maaşlar 300TL artışla maaşlar 1400TL civarındadır

Slm kalem hanim bugunku enfilasyon zammi ile ve ikramiye lerle kurtariyor kisi basina geliri ikramiyeye suan zam olmadi ne zaman olur bilmiyorum ben hemen muracat edeyim mi bakim ayligina yardimci olursaniz sevinirim

Kasım ayında ikramiyelerden dolayı evde bakım kesilmişti 2 ocakta dün evde bakım maaşım dilekçe verdim form istemediler şubat ayında kısmetse yatacakmış

Kalem hanım 2019 yılında yapılacak olan zamlar evde bakım için asgari ucret üzerinden tek sefer mi yoksa memur maaş zammı üzerinden yılda iki defami yapılacak
Tutarlar bellimi

Kalem abla 2019 evde bakim maasi ne kadar oldu? 3-5 Ocak arasi aciklayacaginizi soylemistiniz. Net olarak belli oldu mu?

Arkadaşlar,

2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları için memur katsayısı resmi olarak ilan edilmedi.
maliye enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden düzenleyecek Genelge'yi halen yayınlamadı.
demin Maliye Bakanlığı'nı aradım. genelge imzaya sunulmuş. bugün yarın yayınlanacakmış.

Genelge yayınlandıktan sonra evde bakım aylık miktarlarını hesaplayıp buradan paylaşacağım.

Üst Alt