Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 Evde bakım maaşları kaç lira olacak?

böyle birşey okudum bugün gazetede Kalem hanım

[FONT=Arial]Açıklanan enflasyon rakamları sonrasında memur ve memur emeklilerine yansıtılacak 10,7 oranındaki zamma göre 01/01/2019-01/07/2019 döneminde geçerli olmak üzere; Aylık katsayısı (0,13055958), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (2,04363), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,04140401) olarak belirlenecektir.[/FONT]

Barda5
bunların resmiyeti yok.
burada arkadaşlar da hesap yaptı enflasyon farkına göre. doğru hesapladıklarını da düşünüyorum.
ama ne gazeteler ne de buradakilerin geçerliliği yoktur.

memur katsayısı, maliye tarafından genelge ile ilan edildikten sonra resmiyet kazanır ve kesinleşir.

o yüzden ben de genelgenin yayınlanmasını bekliyorum.

Kalem hanım bugün Ankarayı ve bir kaç ili aradım gelir seviyesi henüz değişmedi dediler bilginiz varmı

Ozankifoz

2022 aylıklarında da evde bakım aylığında da gelir kriterleri değişmedi.

ama sormak istediğin hane gelir sınırı ise değişti ablası.

2022 aylığı için kişi başına düşen aylık gelir sınırı 1 Ocak itibariyle 609,67 TL,
evde bakım aylığı için 1 Ocak itibariyle 1219,35 TL oldu.

evde bakım aylığı kriterleri de değişmedi ablası. yukarıda yazdım. hane gelirine bakılıyor.

evde bakım aylığında, 1 Ocak 2019 itibariyle, hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 1219,35 TL.

merhaba Kalem hn

evde bakım maaşı için ; hane gelir sınırı hesaplarken askeri ücretten agi çıkartılıyormu ?

yani evde 2 askeri ücretli çalışıyor / hanede toplam 3 kişi ise maaş alabılır mı ?

Şubat ayında alınacak olan evde bakım maaşı belli oldu. 1305.97 tl. Bu rakam kesin miktardır. Bakanlık bugün memur maaş katsayılarını açıkladı ve maaş miktarıda belli oldu. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.

01.01.2019 - 30.06.2019 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 1305,97 TL olmuştur.
Şubat,mart,nisan,mayıs,haziran ve temmuzda 1305,97 TL alacaksınız.

Kalem

Melek Abla Bir şey Merak Ediyorum.

Şimdi Ben Asgari Ücretle Çalışıyorum 2155 TL ( Agiyle )Evde Üç Kişiyiz
Bakım Aylığıda 1305 TL Olmuş Ya.

Şimdi Hesaplarken Bizim Gelirimiz 2155 TLyi Mi 3 Böleceğiz

Yoksa 2155 TL + 1305 TL Bakım Ücretiyle Olan Rakam;

3460 TLyi Mi ?

Kalem

abla merhaba.
Evde bakım aylığı için kişibaşı aylık gelir sınırı 1219.35 tl oldu ama en son 2 gün önce telefonla sorduğumda resmi yazı gelmedi hala eski gelir sınırı kullanılıyor diye cevap verdiler acaba resmileştimi bu rakam haberiniz varmı

selam arkadaşlar evde bakım maaşı ne kadar oldu bilgisi olan varmı bilgi verirse sevinirim hayırlı akşamlar ..

Kalem hanım evde bakım ücreti sosyal yardımmı oluyor çünkü Cumhurbaşkanı buğün açıklamasında sürekli Sosyal yardım alan ailenin 150 kw ye kadar elektrik faturasını devlet karşılayacak'diye bir açıklaması oldu

Genelge ilgili makamlara ulaştigi zaman faturayi kömur gida ve periodik olarak kaymakamliklardan yardim alan fakirler i kapsiyor

arkadaşlar evdeki herkesin geliri toplanıp eve giren toplam para+gider:kalan nereye harcama yapıyorsanız ğiderleri çıktıktan sonra 1219'un altında kalıyorsa paranız evde bakım aylığı alabilirsiniz ama üstünde kalırsa maalesef o maaş kesilir evde bakım aylığı maaşının 1 bir yerde 1305.97 kuruş olması bi bakımdan gerçekten çok iyi oldu özellikle Kalem hanım size bilğileriniz için çok teşekkürlerimi sunarım.
herkese ğüle ğüle harcamak dileğiyle hoşçakalın

2019 Evde bakım maaşı zammı şubatta alınır, şimdi alınan 2018 Aralık maaşı
Hemde 1305 TL

1305 tl de bize niye 1170 tl yatdı acaba

Bugün maaş yatdı 1179 tl zamlı yatmıyacakmıydı maaşlar bilginiz varmı acaba

Şubat ayında alacaksınız zamlı maaşı bu Aralık ayının ödemesi

sadoreis

Yanlış bir hesap yaptın arkadaşım evde bakım gelir sınırında giderlere harcamalara bakılmaz toplam hane gelirleri maaş kira emekli maaşı her ne varsa toplanır evde bulunan kişi sayısına bölünür.Kişi başı belirlenen sınırı geçmiyorsa maaş o zaman bağlanıyor..

Benim gibi bir dikili taşi her hangi bir geliri hic kimsesi olmayan komur gida ve ramazan kurban bayramlarinda bayram harcligi alanlari vede bunlara ilaveten engelli maaşi alanlar

Elektrik faturasinin bedelini aliyor yoksa yaşlisina bakan dogal gazli evde oturan en az ailede calişan biri olan alamiyor iyi okuyun daha sormayin

Geçen ay 1280 yatan bu ay yatan 1180 nasıl oluyor acaba anlamadım?

Poyraz17, evde bakım maaşı standart yani her ay aynı olur 1280 ne.?daha önceden hesapta para kalmış olabilir.

bende sizin gibi düşünmüştüm fakat hesabı incelediğimde yatan para buydu.

evde bakım maaşında gelir hesabına dahil edilenler kimler evli bekar bir yakınım varda teyzemin kızı o dahil olur mu mesela

Kalem hanım evde bakım maaşı gelir seviyesi kesin olarak 1219 tl oldumu hiç bir yerde bilgi yok

yorgun dadaş

benimde bir dikilitaşım yok 2022 engelli maaşıyla
hayatta kalmaya calışıyorum
oturdugum apartman dogal gazlı benim oturdugum
kata dogal gaz cekmemişler eskiden kapıcı dairesiymiş
şimdi kapıcı felan yok benim su ve elektrik saatim ayrı ama
bu daire eski kapıcı dairesi oldugu icin elektrik ve su saati
apartmanın otomatigine baglı
yani su ve elektrik saati benim üğstüme degil
evde elektrikli soba ile isınıyorum gecen ay 168tl ve bu ayda 182tl
elektrik faturası geldi ben nasıl faydalanabilirim
bu söylediginiz elektrik indiriminden ne yapmam gerek ?

Üst Alt